İçeriğe Yönlendir

Temuda Vergi %60'a Çıkmış

Murat Öngür

Recommended Posts

Doğan Arşiray
Mehmet Göktürk yazdı:

Sahte lafı ile nakit dolar frenlendi

aynisini dusunuyorum. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Öngür

101389808_aliekspres.jpg.6e209cefc7c86b89fc48a52958026d2a.jpg

arabanın sol kapı iç mandalının dışındaki nikelajı soyulmuş yeni almak istedim Tr de tüm satılıyor çinde buldum, vergi ile neredeyse Türkiyede ki fiyata geliyor ufacık plastik

Yorum bağlantısı
Hamit inan
(düzenlendi)

Gözdem kaçırıyorsunuz. Olay burada sadece vergi değil!!
Ben 30 dolardan fazla olan siparişi geçemez iken büyük pazar yerleri yurtdışından satış adı altında nasıl binlerce TL lik ürünleri ülkeye sokabiliyor?!?
30 dolar olayı oradan alma buradan al olayı benim gözümde.
Tavsiye: Yurt dışı siparişlerde bedava kargodan uzak durun, en yüksek ücretli kargoyu bulun. Bunun nedeni;
1- Vergi kargo üzerinden değil ürünün üzerinden hesaplanır
2-Satıcılar limit ve vergi olayını bildiği için kargoyu yüksek tutar, ürün değerini düşük.

TR de 10 bine yakın değeri olan elektronik devreyi yüksek kargo bedeli ile bu şekilde aldığımı biliyorum. Yarı fiyatına gelmişti.

Bir başka detay çinli üreticilerin avrupa depoları var. Avrupa satışı gibi gösterebiliyorlar. Bunda da vergi %20 iken %40 a çıktı gerçi :)

tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi
  • Beğen 5
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Hakan Yavaş
Hamit inan yazdı:

Ben 30 dolardan fazla olan siparişi geçemez iken büyük pazar yerleri yurtdışından satış adı altında nasıl binlerce TL lik ürünleri ülkeye sokabiliyor?!?
Tavsiye: Yurt dışı siparişlerde bedava kargodan uzak durun, en yüksek ücretli kargoyu bulun. Bunun nedeni;
2-Satıcılar limit ve vergi olayını bildiği için kargoyu yüksek tutar, ürün değerini düşük.

TR de 10 bine yakın değeri olan elektronik devreyi yüksek kargo bedeli ile bu şekilde aldığımı biliyorum. Yarı fiyatına gelmişti.

Bir başka detay çinli üreticilerin avrupa depoları var. Avrupa satışı gibi gösterebiliyorlar. Bunda da vergi %20 iken %40 a çıktı gerçi :)

Maalesef bu dün itibari iptal oldu. Uyandılar yani.

Artık kargo dahil fiyat 30 € geçmiyecek.

https://www.ntv.com.tr/ntvpara/yurt-disindan-alisverise-yeni-duzenleme-kargo-ucreti-de-fiyata-eklenecek,wDR0n7Zj_k6U3oB6QL59Gw

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Murat Öngür yazdı:

bunu yarı yarıya düşürseler insanlar daha fazla alsa sürümden kazanmazlar mı ? 

….

Murat o kadar basit değil tabi. Yurt dışına döviz gidiyor ticari dengemiz eksi. Dövizi borçla buluyorsun yüzde 30-40 carry trade döviz kuruna faizle.. durum kötü yani. Dolayısı ile ithalatı frenlemesi gerekiyor ama frenleyemiyor. Bunları almasan da olur diyor. Ama nedense et üreticilerine çiftçiye gelince ithalatla terbiye etmeye çalışıyor. Yahu ayçiçeği ithal edilir mi? Bırak fiyat yükselsin - de üretim için insanlar harekete geçsin…

serbest pazara bu şekilde müdahale artık bıkkınlık verdi 

Aldığım “tadım” yer fıstığı ithal… buyur…

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan
(düzenlendi)
Hakan Yavaş yazdı:

Maalesef bu dün itibari iptal oldu. Uyandılar yani.

Artık kargo dahil fiyat 30 € geçmiyecek.

https://www.ntv.com.tr/ntvpara/yurt-disindan-alisverise-yeni-duzenleme-kargo-ucreti-de-fiyata-eklenecek,wDR0n7Zj_k6U3oB6QL59Gw

Evet bu yeni imiş. Üst yorumdakileri komple çizebiliiriz artık. Bu gün yarın bir iki sipariş daha çekeyim nasıl olsa hiç alamayacağız artık :)

tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Adam limon ihracatını yasaklıyor millet limon ağacını kesiyor. Düşman yapmaz bunu bence.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

Adam limon ihracatını yasaklıyor millet limon ağacını kesiyor. Düşman yapmaz bunu bence.

700 limon ağacını kesecez ay başından sonra . ağaç kesen adamlar altın oldu bütün bahçeler kesilmek istenmeye başlayınca ağaç motorcu bulamıoruz şuan sıra aldık resmen yalvar yakar

tarihinde Ali Gök tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Ali Gök yazdı:

700 limon ağacını kesecez ay başından sonra . ağaç kesen adamlar altın oldu bütün bahçeler kesilmek istenmeye başlayınca ağaç motorcu bulamıoruz şuan sıra aldık resmen yalvar yakar

neden kesiyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Ali Gök
Doğan Arşiray yazdı:

neden kesiyorsunuz?

yapılan masraf kurtarmıyor . 

Ali Gök yazdı:

yapılan masraf kurtarmıyor . 

200 bin masraf ediyoruz 50 bine zor satılıyor onuda tahsil edebilirsen halciden 1 ayı geçti alamadık paramızı. 

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan
Erdoğan Temur yazdı:

Haberi okuyunca direkt aklıma bu geldi. Öyle sahteymiş ki makine bile tespit edemiyormuş :)

O zaman sahte değildir :biggrin:

• Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan

Trajikomik ülkeyiz maalesef

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Mehmet Göktürk yazdı:

Murat o kadar basit değil tabi. Yurt dışına döviz gidiyor ticari dengemiz eksi. Dövizi borçla buluyorsun yüzde 30-40 carry trade döviz kuruna faizle.. durum kötü yani. Dolayısı ile ithalatı frenlemesi gerekiyor ama frenleyemiyor. Bunları almasan da olur diyor. Ama nedense et üreticilerine çiftçiye gelince ithalatla terbiye etmeye çalışıyor. Yahu ayçiçeği ithal edilir mi? Bırak fiyat yükselsin - de üretim için insanlar harekete geçsin…

serbest pazara bu şekilde müdahale artık bıkkınlık verdi 

Aldığım “tadım” yer fıstığı ithal… buyur…

anladım abi doğru söylüyorsun. Ama  basit düşünmek istiyorum artık abi, Ben doğma büyüme atalardan marmara bölgesindenim çocukluğumda köye gidince her yer ayçiçeği dolu olurdu 

artık herkes ya ceviz dikiyor ya zeytin yani insanları her sene toprak ile uğraştıracak ve para harcatacak tarımdan uzaklaştılar. 2-3 sene uğraşıp her sene az uğraşla para kazanıyım diyor.

çünkü her sene uğraşıp ayçiçeği buğday her sene dikip hasat edilecek ürünlerle uğraşmak istemiyorlar hem yorucu hemde emeklerinin karşılığını alamıyorlar artık.

Doğan Arşiray yazdı:

daha bunlar iyi günlerimiz, led ampül alamaz hala geldik.

aynen alamıyoruz aynı led başka bir kutu üzerine farklı bir ad koyulup Ülkede satılıyor  tek fark orada 3 lira ülkede 10 lira 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Hamit inan yazdı:

Uyandırdınız adamları işte, tüm sırrı açık ettiniz :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Murat Öngür yazdı:

..a zeytin yani insanları her sene toprak ile uğraştıracak ve para harcatacak tarımdan uzaklaştılar. 2-3 sene uğraşıp her sene az uğraşla para kazanıyım diyor.

ç..

ithal etmese içerde biraz fiyatı bıraksa üretim geri döner. pamuk ithal ediyoruz. iplik ithal ediyoruz. Eskiden ben pamuk tarlasında büyüdüm. yunanistan hala pamuk üretiyor. Bizden farkı ne?

Aliexpress ile olmuyor bu işler. aliexpressteki mini devreyi ülkede yapan yok ki. yapabilecek olan da yok. 

sanki herkes aliexpressten boncuk alıyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Can

Paranın dışarıya aslinda en cok nereden kaçtığını bilmek 'istemiyorlar'.

Toprak mahsulleri ofisini gidip gezin. Raflardaki baklagiller brezilya kanada menseili.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Mehmet Göktürk yazdı:

ithal etmese içerde biraz fiyatı bıraksa üretim geri döner. pamuk ithal ediyoruz. iplik ithal ediyoruz. Eskiden ben pamuk tarlasında büyüdüm. yunanistan hala pamuk üretiyor. Bizden farkı ne?

Aliexpress ile olmuyor bu işler. aliexpressteki mini devreyi ülkede yapan yok ki. yapabilecek olan da yok. 

sanki herkes aliexpressten boncuk alıyor. 

Bilerek yapılan bir çalışma olduğunu düşünüyorum ilmek ilmek işliyorlar her geçen sene gün Ülkeyi tarımdan hayvancılıktan kısaca üretmekden uzaklaştırıyorlar. Ürettik dedikleri hemen her şeyin çoğunluğu yabancı, toog un içerisinde ki yabancı parçalar ülkemizde fabrikaları olan fiat ve renault dan daha fazla zaten italyadan geliyor araçlar. iha sihalar yazılmların tamamı kanada menşeili, türk malı denilen tank , helikopter bire bir devşirme ukrayna elindekilerle aynı helikopter motoruda ukraynadan zaten , uçak diyorlar yazılım başka ülke kasa başka motor başka kokpit başka . Ne ürettik ülke olarak ? 

Süleyman Can yazdı:

Paranın dışarıya aslinda en cok nereden kaçtığını bilmek 'istemiyorlar'.

Toprak mahsulleri ofisini gidip gezin. Raflardaki baklagiller brezilya kanada menseili.

bu bence planlı yapılan ata tohumlarını bitirme projesi üstte yazdım ilmek ilmek işlediler her şeyi. Benim ata tohumum var iken neden israilin gdo lu buğdayını kullanıyorum. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ersev Kaya yazdı:

Hiç kimsenin aklına milletvekillerinin, aristokratların maaşlarına zam yapmamak gelmiyor mu?

Tamam biz özel de olsa ithalat yapmayalım ancak piyasaya da bi çeki düzen verilsin.. 

Bir ürün aldım. vergisi ile birlikte 400 liraya geldi. 

Türkiyeden almak istedim, aynı ürüne 1500 lira istediler.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban
(düzenlendi)

Yazıp yazıp sildim.Memletin hali içler acısı her anlamda.

tarihinde Abdurrahman Balaban tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

aliexpress ve kirkharamiler. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Abdurrahman Balaban yazdı:

Yazıp yazıp sildim.Memletin hali içler acısı her anlamda.

Hocam anladık biz dert etme.

Mehmet Ozyurek yazdı:

Tamam biz özel de olsa ithalat yapmayalım ancak piyasaya da bi çeki düzen verilsin.. 

Bir ürün aldım. vergisi ile birlikte 400 liraya geldi. 

Türkiyeden almak istedim, aynı ürüne 1500 lira istediler.

bizim kantinci normalde 7 lira olan suyu sınav günü 20 liraya satmış dışardan gelen sınavcılara.

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

, aynı ürüne 1500 lira istediler.

atm den 1500 alabilmişsem o gün şanslı günüm demektir. kışın sorun yok montalrın geniş cebi var, yazın ne yapacağız onu bilemedim.

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Ali Gök yazdı:

halciden 1 ayı geçti alamadık paramızı. 

Halcilerin yatacak yeri yok üreticiden fazla kazanıyorlar, risk sıfır.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Metin Uzunoğlu yazdı:

Halcilerin yatacak yeri yok üreticiden fazla kazanıyorlar, risk sıfır.

aynı devletin araba d.gaz akaryakıttan aldığı vergi gibi özellikle araba 2 liralık araç Tr de 6 lira kafadan 4 katı kar, suya sabuna dokunmadan.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Çağlar Bayur yazdı:

atm den 1500 alabilmişsem o gün şanslı günüm demektir. kışın sorun yok montalrın geniş cebi var, yazın ne yapacağız onu bilemedim.

bizim felaket durumunda bi tarla evimiz var oraya bekleriz karavanı olan gelsin çeksin. dere kenarı (gerçi dere yazın kuru)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...