İçeriğe Yönlendir

Savaş Uçağı Filomuz

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

son kullanma tarihleri nedir bunların

kaç defa lazım olup kullanmış savaşta?

gibi acaip işe yaramayan sorular geliyor sivil vatandaşın aklına, malum parasını hepimiz ödedik

Abi sen öyle diyince Almanların Tiger Tankı'nın el kitabı Tigerfibel şu sayfa aklıma geldi. 

image.png.68506bb3c635a34e83f8cfc699c54e6f.png

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Tigerfibel ş

tigerfibel deyince aklıma merkel gedl, istanbul da denize karşı manzara seyrederken, biz Almanlar o hatayı bir defa yaptık, dersimizi aldıkbir daha enayi değiliz dedi.

vesile ile son kullanma tarihinden akla neler gelmiş öyle çok yaratıcı

Ali Cihangiroğlu yazdı:

malzeme yerli...

etsiz olmaz o kebap? vegan desen patatessiz de olmaz

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Ayhan Asil yazdı:

Zeytin yağı verelim mi abi...

Bi dur diego zaten ortalık karışık

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

tigerfibel deyince aklıma merkel gedl,

merkel‘in ona bakışı, emine’nin sinsiliği falan :) 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

merkel‘in ona bakışı

bakış deyince aklıma geldi, almanya da stiftung warentest ( 1964 te medeni hukuka göre kurulmuş bir bağımsız vakıf) 19 kaliteli zeytinyağı numunesine test yapmış, ve marka marka sonuçları açıklamış dünyanın 5. büyük zeytinyağı ihracatçısı olan alman markaları arasında 6 tanesi extra kaliteli olarak çıkmamış. https://de.oliveoiltimes.com/business/europe/germanys-consumer-watchdog-warns-olive-oil-quality-is-falling/130527

bu kaltie düşüşünün sebebinin, küresel ısınma / kirlenme ile ilgisi olduğu düşünülüyormuş.

bakış açısı işte...

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Çağlar Bayur yazdı:

bakış deyince aklıma geldi, almanya da stiftung warentest ( 1964 te medeni hukuka göre kurulmuş bir bağımsız vakıf) 19 kaliteli zeytinyağı numunesine test yapmış, ve marka marka sonuçları açıklamış dünyanın 5. büyük zeytinyağı ihracatçısı olan alman markaları arasında 6 tanesi extra kaliteli olarak çıkmamış. https://de.oliveoiltimes.com/business/europe/germanys-consumer-watchdog-warns-olive-oil-quality-is-falling/130527

bu kaltie düşüşünün sebebinin, küresel ısınma / kirlenme ile ilgisi olduğu düşünülüyormuş.

bakış açısı işte...

bizdeki labaratuarlar evlere şenlik. aynı çukurdan alıp farklı tarlalardan aldım dediğim 2 toprağın gübre ihtiyacını birbirinden çok alakasız şekilde hazırladı labaratuar. özetle kafadan atıyor çifçinin parasını alıyordu . noldu bilimsel tarım çöp oldu. bunu almanyada yapsa bi labaratuar ne yaparlar sahibine bilmiyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Gök yazdı:

bunu almanyada yapsa

beceremez, bir almanın lafı idi: kötü üretmeyi bilmiyoum....

Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan

ABD den "biz öyle birşey demedik, f35 almak istiyorsanız şartlar belli" dediler

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Gök yazdı:

bizdeki labaratuarlar evlere şenlik. aynı çukurdan alıp farklı tarlalardan aldım dediğim 2 toprağın gübre ihtiyacını birbirinden çok alakasız şekilde hazırladı labaratuar. özetle kafadan atıyor çifçinin parasını alıyordu . noldu bilimsel tarım çöp oldu. bunu almanyada yapsa bi labaratuar ne yaparlar sahibine bilmiyorum

mesela almanya otonom sürüşte neden gelişemiyor? Çünkü insan hakları gereği otonom cihazı trafiğe çıkarmıyor. Ne yapmalı şimdi? 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Gök yazdı:

Bu olayda bilimsel çalışan sen olmuşsun. Bilimin temeli şüphedir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Ne yapmalı şimdi? 

lpg li anadol toplamalı. hem aynı anda çift tükkanda toplanır hızlı ekonomik, kupa ayrı şase motor ayrılabiliyor. tesla ayrılabiliyor mu böyle sene olmauş 2030

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Mehmet Göktürk yazdı:

Bu olayda bilimsel çalışan sen olmuşsun. Bilimin temeli şüphedir. 

yan yana olan komşunun  tarlasıyla aşırı farklı sonuçlar çıkmıştı. sonuca göre hangi gübreyi atacağız ve ne kadar atacağıza karar verecektik .  çok alakasız çıkınca inandırıcılığı kayboldu  bende aynı yerden aldığımı götürdüm acaba doğrumu yanlışmı diye sonuç bu oldu güvenimizi kaybettik bilim dışı tarıma devam kararı çıktı özetle

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

lpg li anadol toplamalı. hem aynı anda çift tükkanda toplanır hızlı ekonomik, kupa ayrı şase motor ayrılabiliyor. tesla ayrılabiliyor mu böyle sene olmauş 2030

pejo 5008 hibrit sürdüm. Neye basıp gideceğimi şaşırdım. Bu arabayı babam kullanamaz çok net. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Gök yazdı:

..bilim dışı tarıma devam kararı çıktı özetle

tam tersi tamamen bilimsel bir karar.  Ama bunu geri gidip o kişiye söylemen lazımdı. söyleyebildin mi :)

Çağlar Bayur yazdı:

motor ve bataryadan başka bi de cam suyu var araba boş. her yeri depo. 

bi de tablet koymuşlar.  iş yükü bence trimcide kaportacıda. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

pejo 5008 hibrit sürdüm. Neye basıp gideceğimi şaşırdım. Bu arabayı babam kullanamaz çok net. 

alışırsın ben de chr de radyo sesini kısamamıştım

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Umut Taşlı
Gökhan Tuna yazdı:

ek$i sozluk dogal olarak (son yillarda kalitesi yerlerde) pek sevilmiyor bizim forumda; ancak ben focusum.com oncesinde; daha kuruldugu yildan beri orada yazarim. Oradan Eurofighter ve F-16 Blok 70 ile ilgili 2 entry paylasmak istiyorum:

https://eksisozluk.com/entry/159368047

https://eksisozluk.com/entry/170515992

abi yukarıda linkedin linki var; açılan profile, alttakilerin bazısına bakınca bildiğin aktroller. ekşi'lik bir durum değil maalesef çürüme, ekşi'de birileri az biraz direniyor yine hiç olmazsa.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Umut Taşlı yazdı:

abi yukarıda linkedin linki var; açılan profile, alttakilerin bazısına bakınca bildiğin aktroller. ekşi'lik bir durum değil maalesef çürüme, ekşi'de birileri az biraz direniyor yine hiç olmazsa.

aktrol oktrol diye ayrım olmaz. Bilgi her yerden toplanır. Süzgeçten geçirilir doğrulanır ve kullanılır. Aktrol oktrol diyen birini de ben çok dikkate alamıyorum maalesef. 

Gökhan Tuna yazdı:

ek$i sozluk dogal olarak (son yillarda kalitesi yerlerde) pek sevilmiyor bizim forumda; ancak ben focusum.com oncesinde; daha kuruldugu yildan beri orada yazarim. Oradan Eurofighter ve F-16 Blok 70 ile ilgili 2 entry paylasmak istiyorum:

https://eksisozluk.com/entry/159368047

https://eksisozluk.com/entry/170515992

ben de almanyadan uçak almama taraftarıyım. İşine göre ambargo koyuyor. Bize ciddi parça sıkıntısı çıkarır uçaklar elimizde patlar. Haa alacaksan 20-30 sene bize yetecek yedek parçalarla versinler. Ya da üretim bandımızda üretecek bilgiler verilsin.

Almanlar Akkuyudaki türbinleri kasıtlı olarak göndermedi. Başka da bir sürü ambargo koydu. Aslında en güven vermeyen ülke. Hala bunların arabalarının bizim ülkemize girmesine şaşırıyorum. 

• Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

bizim alman araçlarına %100 gümrük koymamız lazım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Almanlar Akkuyudaki türbinleri kasıtlı olarak göndermedi.

putine ürün amabrgosu var yani? merkel destek mi olsun rusyaya? alman hata yapabilir lakin 1 defa yapar,

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Aslında en güven vermeyen ülke.

alman düşünce tarzı vardır, kurallar hüküm sürer. mesela: otel de er yok dersen, hiç mi yok diye sormaz

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

bizim alman araçlarına %100 gümrük koymamız lazım

paraısnı veren alır o zaman, olmaz öyle, GTP listesinden çıkartırsın olur biter, hiçbir ürününü almayız basit.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

alman hata yapabilir lakin 1 defa yapar,

yani bu sefer almanyanın yanında mı savaşa girmeliyiz?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

enayiler savaşır, akıllılar uzaktan seyreder.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Savaşa mavaşa girmemeliyiz ne savaşı

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Gök yazdı:

Savaşa mavaşa girmemeliyiz ne savaşı

Sokacaklar bizi. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...