İçeriğe Yönlendir

Savaş Uçağı Filomuz

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Gülmez
Murat Öngür yazdı:

siz hükümet yanlısı değilseniz eyw tamam. ama öyle bir yazdınızki sanki f 35 leri almayarak iyi yapmışız gibi

Murat bey fevri çıkışlarınız çok fazla

Konuyu hemen a habere bağlıyorsunuz forumdaki kişileride tanımıyorsunuz maalesef

Yandaş yaftası vurulacak en son kişi merttir ve savunma sanayisine özel ilgisi vardır

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Forumdaki nüfus keşke tüm türkiye olsa. Uçar giderdik. Hep düşünüyorum bu konuyu.

• Beğen 7
  • Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Göktürk yazdı:

Forumdaki nüfus keşke tüm türkiye olsa. Uçar giderdik. Hep düşünüyorum bu konuyu.

Ben hariç değil mi hocam :crazy:

• Beğen 2
  • Mutlu 6
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Murat Öngür yazdı:

siz hükümet yanlısı değilseniz eyw tamam. ama öyle bir yazdınızki sanki f 35 leri almayarak iyi yapmışız gibi

Mert hiçbir makineyi beğenmez ki senep o.

İlkay Başaran yazdı:

Yok ya estafurullah

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez

Benim şahsi düşüncem f35 aşırı iyi bir uçak değil tek motorlu olması bence çok büyük handikap ama amerika için hiç sorun değil zaten ellerinde bol miktarda f22 var

Çift motorlu 5.nesil en kötü 4.5 nesil bir uçak şart bize ama arkadan anka ve kızılelma geliyor herşey iyi olacak en sonunda

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Arkadaşlar savaş uçaklarına araba muamelesi yapmayı bıraksak artık diyorum

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Ali Darbaz yazdı:

Arkadaşlar savaş uçaklarına araba muamelesi yapmayı bıraksak artık diyorum

F35 alsak, yazılımı klonlayıp ayar çeksek Kaana yüklsek, host adresinide bizim Devletinkiyle değiştirsek, crack çalışırmı, motoru hallederiz dert etme, yazılım çakarız olur  :D

yahu buraya yazacağım diye aç kaldım, ben gidiyorum yemeğe arkadaş, siz devam edin :tongue:

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Mehmet Göktürk yazdı:

Çoğalamıyoruz, ekonomi kötü. Ben iki de kaldım. Refahım daha yüksek olsa valla 3 yapardım.

Mehmet Göktürk yazdı:

Mert hiçbir makineyi beğenmez ki senep o.

Hiçbir makineyi beğenmeyen benim masa üstüm :)

2111389044_Adsz.jpg.131c6b8940e6a7da5473409a36c6eee8.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ali Cihangiroğlu yazdı:

F35 alsak, yazılımı klonlayıp ayar çeksek Kaana yüklsek, host adresinide bizim Devletinkiyle değiştirsek, crack çalışırmı, motoru hallederiz dert etme, yazılım çakarız olur  :D

yahu buraya yazacağım diye aç kaldım, ben gidiyorum yemeğe arkadaş, siz devam edin :tongue:

Ben şunu kastettim uçak 1972 modelmiş deyip ok atmayı bırakın

Mert Yeldan yazdı:

Çoğalamıyoruz, ekonomi kötü. Ben iki de kaldım. Refahım daha yüksek olsa valla 3 yapardım.

Kaan'ın önünde çok uzun bir yol var ve prototip 2 bundan çok daha küçük olacak diyorlar

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Ali Darbaz yazdı:

Kaan'ın önünde çok uzun bir yol var ve prototip 2 bundan çok daha küçük olacak diyorlar

%15 civarında hafifletmişler, boyuta bir şey diyemiyorum. Soyadı gizlesek daha çok şey yazarım da :D

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mert Yeldan yazdı:

%15 civarında hafifletmişler, boyuta bir şey diyemiyorum. Soyadı gizlesek daha çok şey yazarım da :D

Kimliklerimizin artık saklı olması lazım

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mert Yeldan yazdı:

ctrl + a yapıp entere bassana :crazy:

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
(düzenlendi)
Ali Darbaz yazdı:

Kimliklerimizin artık saklı olması lazım

yok yapmıyor emmi ve ekibi google ali darbaz yaz donunun rengine kadar çıkıyor arama sonuçlarında

tarihinde Ali Gülmez tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
İlkay Başaran yazdı:

ctrl + a yapıp entere bassana :crazy:

Denedim, hiç bir şey olmadı :) Normal windows değil bizde ki yaa modifiye baya

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil
İlkay Başaran yazdı:

Zeytin yağı verelim mi abi...

Yorum bağlantısı
Ali Gök
Ali Cihangiroğlu yazdı:

yazılım çakarız olur

stage 1 yazılımmı atacaz jet motoruna :D 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali Gülmez yazdı:

yok yapmıyor emmi ve ekibi google ali darbaz yaz donunun rengine kadar çıkıyor arama sonuçlarında

Kimlikleriniz açıkken tutamıyorum sizi. kapalı olursa her gün kavga çıkar burada :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ayhan Asil yazdı:

Zeytin yağı verelim mi abi...

İlk defa duyuyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Fatih Keskin yazdı:

vay be @Ali Cihangiroğlu na gönülden katılacağım aklıma gelmez di ama önce @İlkay Başaran a katılıyorumm :biggrin::biggrin:

Bu ne biçim bir başlık?

İlkay var, Ali Abi var ama hala F kaçtan başlar kararlaştırılamamış :crazy:

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Yanlışsam beni düzeltin lütfen.

F16 ile Eurofighter Typhoon sınıf olarak farklı uçaklar. Evet ikisi de savaş uçağı, ama görev tanımı ve sınıfı olarak ikisi de farklı uçaklar. 

İşletme açısından Eurofighter daha sorunlu gibi geliyor. Üretimi yapanlar Alman-Fransız-İngilizler, herhangi biriyle aramız limoni olsa yedek parça, sarf malzeme gibi konularda sorun yaşarız. F16'da ise böyle bir sorunumuz yok, yerlileştirme oranı yüksekti.

Nato uyum sistemleri açısından Eurofighter'ın bizim sistemlerimize entegrasyonu gerekiyor. Eğitim verilmesi gerekiyor. O yüzden bize uyumu zaten en az 5 yıl sürecek.

Kaan'a gelince, eminim her Türk gencinin hayali onu filoda görmek. Ama 5.nesil savaş uçağını en az 15 yıl test-geliştirme aşamalarını geçmeden uçurmanız doğru değil. Kaan'ı hava kuvvetlerinde görmek için en az 10-15 yıl beklemek lazım ki, bu sürede ben motorunu bizim yaptığımızı var sayıyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Ali Darbaz yazdı:

Ben şunu kastettim uçak 1972 modelmiş deyip ok atmayı bırakın

ben demedim yahu :) 1972 ye laf yok ayrıca :D

Yorum bağlantısı
Ayhan Asil
İlkay Başaran yazdı:

İlk defa duyuyorum

Türkçe bir kelime TDK'da var. Zeytin Yağı, yazıldığı gibi okunuyor, okunduğu gibi yazılıyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Emre Şimşek yazdı:

Bu ne biçim bir başlık?

İlkay var, Ali Abi var ama hala F kaçtan başlar kararlaştırılamamış :crazy:

cevap basit, 22 den başlar :D SU da 57 den

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...