İçeriğe Yönlendir

Savaş Uçağı Filomuz

Ali Darbaz

Recommended Posts

Çağrı Alaf
Murat Öngür yazdı:

F16 Lar ile değil F35 ile karşılaştırma yapınız. Yeni olsa nato ülkeleri F35 lere geçmezlerdi. 

Hangisi ile kıyas yaparsanız yapın ben EF eski değil demek istedim. Kaldı ki uçuşa başlama senesi de her şey demek değil. Eğer her şey yenilik olsa Amerikanlar 22'leri kendine saklamazdı. 22'ler de 97 senesinde ilk uçuşunu yapmıştı mesela. Kaldı ki F35'lerin hepsi havaya kalksa şu an ne kadar güçlü bir filo yaratabilecekler? F-35 şu an savaşa uygun olarak nitelendirilmiyorlar. Hem bilgisayar altyapısını kaldıracak altyapı birçok alıcı için hazır olmadığından hem de genel olarak sistem güvenilirliği sorgulanabilir olduğundan. F-35 bitmemiş bir proje. 

Page 1 of DOT&E_Table-9_F-35-Availability-Reliability-Maintainability-Metrics

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Çağrı Alaf yazdı:

Hangisi ile kıyas yaparsanız yapın ben EF eski değil demek istedim. Kaldı ki uçuşa başlama senesi de her şey demek değil. Eğer her şey yenilik olsa Amerikanlar 22'leri kendine saklamazdı. 22'ler de 97 senesinde ilk uçuşunu yapmıştı mesela. Kaldı ki F35'lerin hepsi havaya kalksa şu an ne kadar güçlü bir filo yaratabilecekler? F-35 şu an savaşa uygun olarak nitelendirilmiyorlar. Hem bilgisayar altyapısını kaldıracak altyapı birçok alıcı için hazır olmadığından hem de genel olarak sistem güvenilirliği sorgulanabilir olduğundan. F-35 bitmemiş bir proje. 

şuan da nato ve abd ile müttefik olan tüm ülkelerin kullandığı en uçak, yeni olduğu için daha bir çok güncelleme alması da gayet doğal bence. 

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Murat Öngür yazdı:

şuan da nato ve abd ile müttefik olan tüm ülkelerin kullandığı en uçak, yeni olduğu için daha bir çok güncelleme alması da gayet doğal bence. 

Anlatamıyorum demek istediklerimi, mevzu oradan oraya zıplıyor durmadan. Mevzunun güncelleme ile alakası yok direkt ilk öngörülen F-35 kabiliyetlerini yerine getiren model bitmedi. Neyse. 

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Murat Öngür yazdı:

İstediğiniz kadar savunun F35 Lerin alınmaması ordu açısından cumhuriyet tarihindeki en büyük zararlardandır. Sırf siyaset için oy için abd ye yapmacık restin sonucu idi.

sizin neden savunduğunuz belli yaptıkları büyük hatayı hala küçültmeye hatta hata olmadığını savunmaya çalışıyorsunuz. Dünyanın açık ara en iyi savaş uçağı şuan F35 ve eşi benzeri yok .

sen daha havalandığın an senin uçağına kitlenir ve sen o uçağı görmeden yok olmuş olursun.  istediğini yükle natoda ve abd yanlısı ülkelerde kullanılan dünyanın en iyisi. Kulak dolma bilgiyi kim yazdığı belli :) sırf hükümet yanlısı olduğunuzdan dünyanın en iyi muharip uçağını eski sonradan 2.0 motor takılmış 1.4 arabalara benzeyen uçaklarla karşılılastıyorsunuz. 

siyaset yapıp bana cvp vermeyin siyaset yapacaksanız , Cumhuriyet tarihinde yapılan fabrikalar nerede ? tank palet fabrikası nerede ? milli denilen uçağın neresi milli onu açıklaıyın a habere konuşan 3 5 tane trol ün bilgileri konuşmayın. 

Nutkum tutuldu valla. Pes.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Murat Öngür yazdı:

İstediğiniz kadar savunun F35 Lerin alınmaması ordu açısından cumhuriyet tarihindeki en büyük zararlardandır. Sırf siyaset için oy için abd ye yapmacık restin sonucu idi.

sizin neden savunduğunuz belli yaptıkları büyük hatayı hala küçültmeye hatta hata olmadığını savunmaya çalışıyorsunuz. Dünyanın açık ara en iyi savaş uçağı şuan F35 ve eşi benzeri yok .

sen daha havalandığın an senin uçağına kitlenir ve sen o uçağı görmeden yok olmuş olursun.  istediğini yükle natoda ve abd yanlısı ülkelerde kullanılan dünyanın en iyisi. Kulak dolma bilgiyi kim yazdığı belli :) sırf hükümet yanlısı olduğunuzdan dünyanın en iyi muharip uçağını eski sonradan 2.0 motor takılmış 1.4 arabalara benzeyen uçaklarla karşılılastıyorsunuz. 

siyaset yapıp bana cvp vermeyin siyaset yapacaksanız , Cumhuriyet tarihinde yapılan fabrikalar nerede ? tank palet fabrikası nerede ? milli denilen uçağın neresi milli onu açıklaıyın a habere konuşan 3 5 tane trol ün bilgileri konuşmayın. 

f35 dünyanın en iyi uçağı değil kardeş,  bu alet abd nin nato ülkelerinde tam hakimiyet kurduğu uzaktan kumandalı bir alet, istemediği yerde kullanamazsın, en iyiler F22 ve SU57, bunlar iki ülkeye dokunulmazlık sağlayan güçlerden biri, satmazlar zaten alacak gücünde yok, almayı bırak bakamazsın bile, F35 almak programda olmalı elbetteki, öğrenmek açısından ve para kazanıyorsun  arada kendinde işini yürütürsün ama savaşta denileni yapmazsan çalıştıramazsın bile, f35 den neden çıktık? rus uçağını vurdu fetöcüler, rusta bizi vurdu ve kan bedeli s400 aldık, buda işe yaramaz, rus dış ülke satış versiyonu, beş para etmez, anca tatbikat yaparsın, hiçbir ülke sana gerçek gücü vermez, kendin yapacaksın, şimdi neden yapamadığa girersek iş uzar, Atatürk ten sonra neredeyse tüm siyasiler suçlu çünki, sorun bizde, uyuyan Milletler yokolmaya mahkumdur.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Çağrı Alaf yazdı:

Anlatamıyorum demek istediklerimi, mevzu oradan oraya zıplıyor durmadan. Mevzunun güncelleme ile alakası yok direkt ilk öngörülen F-35 kabiliyetlerini yerine getiren model bitmedi. Neyse. 

bende anlatamadım, hükümet destekçisi oldum biranda :D siz de uğraşmayın bence, zaman kaybı :)

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Murat Öngür yazdı:

Yanlış yorummu ? :)  ilk uçuş tarihine bakın istersen Eurofighter ın, avrupa ülkeleri nato ülkeleri bile Eurofighter ların yerine F35 leri alıyorlar envanterlerine.

Ben sizin yerinize resmini paylaştım inceleyin. ki F16 VE F35 ler sadece hava üstünlüğü değil aynı zamanda havadan karaya nokta atışı yapabilen uçaklar  Eurofighter  havadan karaya o kadar iyi değil.

euro.jpg.5afcda85f36c2bbf31da886ee3e5ea58.jpg

çok yanlış vizyon ona bakarsak ilk nesil corolla 1977 de çıktı. 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
(düzenlendi)
Mert Yeldan yazdı:

Nutkum tutuldu valla. Pes.

Takım tutar gibi parti tutanlarla konuşmamak en doğrusu aslında uzağa çıkacaj mekik yaptık deseler inanacak insanlar var. ayosofya camii yapılınca alkışlayan kitle ile kapatılıp tekrar müzeye dönünce alkışlayan kitle aynı kitle. 

Ali Cihangiroğlu yazdı:

f35 dünyanın en iyi uçağı değil kardeş,  bu alet abd nin nato ülkelerinde tam hakimiyet kurduğu uzaktan kumandalı bir alet, istemediği yerde kullanamazsın, en iyiler F22 ve SU57, bunlar iki ülkeye dokunulmazlık sağlayan güçlerden biri, satmazlar zaten alacak gücünde yok, almayı bırak bakamazsın bile, F35 almak programda olmalı elbetteki, öğrenmek açısından ve para kazanıyorsun  arada kendinde işini yürtürsün ama savaşta denileni yapmazsan çalıştırmazsın bile, f35 den neden çıktık? rus uçağını vurdu fetöcüler, rusta bizi vurdu ve kan bedeli s400 aldık, buda işe yaramaz, rus dış ülke satış versiyonu, beş para etmez, anca tatbikat yaparsın, hiçbir ülke sana gerçek gücü vermez, kendin yapacaksın, şimdi neden yapamadığa girersenk iş uzar, Atatürkten sonra neredeyse tüm siyasiler suçlu çünki, sorun bizde, uyuyan Milletler yokolmaya mahkumdur.

f18 ve f22 yi abd kimseye satmıyor abi, belki abd dışında belki israil de vardır

tarihinde Murat Öngür tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Mert Yeldan yazdı:

bende anlatamadım, hükümet destekçisi oldum biranda :D siz de uğraşmayın bence, zaman kaybı :)

Bu ay iletişim bakanlığı bizim dezenformasyon ve algı ücretlerini yatırmadı kafam atık biraz. 

• Mutlu 6
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Murat Öngür yazdı:

f22 yi abd kimseye satmıyor abi. 

diyorumya zaten satmıyorlar diye...

Bu arada herkes gibi sende dolusun anlıyorum senide, burada takım tutar gibi dediğin insanlardan yok zaten, hepimiz aklı başında insanlarız ve ülkemizi düşünüyoruz, ne yapmalı ona bakıyoruz, yoksa olan bitenlere bakınca ohoo, ne hatalar yapıldı senelerce bu ülkede, halada yapılıyor, söz meclisten dışarı, bu toplum ne yazıkki devrimini tamamlayamamış diyim daha yazmıyım anla sen, bu yüzden bir türlü adam gibi hareket edemiyor bu Devlet, hep bir köstek hep bir numara, artık zurnanın zırt dediği noktaya geliyoruz ve durumun farkında olanlar çırpınıyor ama bu toplumla bu kadar oluyor ne yazıkki, önce bu işi çözmek lazım ama bunun içinde bu toplumun kendine gelmesi lazım, mesele bu nasıl olacak?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Başlığı değiştirdim.. 

Savaşın kazananı yoktur. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Murat Öngür yazdı:

f35 i almamayı bin bir bilinçsiz saçma sapan mesnetsiz iddaa ile savunuyorsun, 

Kime göre bilinç kime göre saçma sapan kime göre mesnetsiz? Ayrıca alınmamalı demiyorum ki EF 'de alınmalı diyorum.  Söylediğim tek şey F35 allah değil, diğer uçaklarda çöp değil. 

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Mert Yeldan yazdı:

Kime göre bilinç kime göre saçma sapan kime göre mesnetsiz? Ayrıca alınmamalı demiyorum ki EF 'de alınmalı diyorum.  Söylediğim tek şey F35 allah değil, diğer uçaklarda çöp değil. 

Tabiki Allah değil. Kısa özet şuan elimizdeki ve almak istediğimizin söylendiği eurofighter dan daha üstün uçak F35 . 

Mehmet Ozyurek yazdı:

Başlığı değiştirdim.. 

Savaşın kazananı yoktur. 

Evet abi , inş bunlar komplo teorisi olmaktan öteye geçmez. çoluk çocuk yaşlı genç kadın demeden hayatlarını kaybediyor insanlar Türk halkı çok savaştı tarihte artık yeter

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Bu ayrışmanın sebebi TV kanalları. Anam babam muhalif TV kanallarını çok izliyor. Bir o kadar da iktidar Partisi TV kanalları halk tarafından çok izleniyor. Eli oklavalı konusunda sözde uzman insanlar milletin kafasını karıştırıyor hiç bunlara bakmaza gerek yok. Yunan haber sitelerini açıp okuyun. Nasıl bir sıkıntı içine düştüklerini oradan anlayabilirsiniz. Yunan albaylar’la yazışıyorum. Şu anki Konjektör de durumdan hiç memnun değiller bunu kendi savunma sanayi haber kanallarında savunma sanayi haber sitelerinde tweetleri türlerinde anlamak mümkün. 

Sade de gelirsek ef 35 büyük bir nato pazarlama stratejisinin ürünü kabiliyetli mi kabiliyetli ama durumu çeşitlendirmek zorundayız . Eurofighter ne kadar pahalı bir uçak olsa bile kütle çekiş oranı en yüksek savaş uçağı. F 16 blok 70 en en ekonomist savaş uçağı. Ve tabii ki f 35 NATO’nun link 16 ağına bağlı kalmak istiyorsak F 35 olmalı bu bir gereklilik.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Murat Öngür yazdı:

Tabiki Allah değil. Kısa özet şuan elimizdeki ve almak istediğimizin söylendiği eurofighter dan daha üstün uçak F35 . 

hükümet yanlısı vs gibi sözler için bir özürü unutmayın bence.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Başlıktaki üçüncü Dünya Savaşı silinmiş niye Edit dediniz ne güzel konuşuyorduk

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Noolmuş burda. elin F35'i sizleri germiş.. 

Sakin olun arkadaşlar.. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Gök

savaş iyi bişe değil de büyük devletlerle savaşacak bi gücümüz yok ha kimse gaza gelmesin 

F16 savaş uçağını adamlar 1972 de yapmış. biz 2024 de henüz yapamadık böyle bi uçak. adamın 1972 de yaptığı uçağı almak için kapıda bekliyoruz. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali Darbaz yazdı:

Başlıktaki üçüncü Dünya Savaşı silinmiş niye Edit dediniz ne güzel konuşuyorduk

Savaş çığırtkanlığı yapmayalım.. Yapanlar yeterince yapıyor. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Ozyurek yazdı:

Savaş çığırtkanlığı yapmayalım.. Yapanlar yeterince yapıyor. 

Ali abi mi mesela :tongue:

• Mutlu 7
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Millet bırakın tartışmayı, bu uçakların hepsinden de bizi idare edecek kadar alınmalı, nasıl yapıldığı da öğrenilmeli ve F35 üretip para da kazanmalıyız, ama nihai hedef tamamen kendi sistemlerimizi yapmak olmalı, bunun içinde para zaman ve insan lazım, bu iş olana dek nasıl idare edeceğiz ve neler yapacağız mesele bu, şuan olduğu gibi durumu idare edip dengeleri bozmadan devam etmek lazım, bu iş içinde sağlam birlik içinde ve eğitimli bilinçli toplum ve ekonomi lazım, bizim ana sorunumuz toplum, birbirimiz yemeden konuşamıyoruz bile yahu, bu bu duruma birde sıkıntıları ekle al sana dünyada en sinirli toplum olma rekoru,

Millet mutsuz sıkıntılı, bu haldeki insanlardan ne beklersiniz? bence ana derdimiz bu olmalı, bu sorunu her yönden çözmeden ne yaparsak yapalım geçici çözümden öteye gitmez, aşırı yozlaşmış ahlaksız düşünmeyen daha çok sayarım, bir toplum var ortada ne  yapacağız, tankla topla düzelmez bu iş, birde ülkedeki sığınmacılar var, yine siyasete gidecek iş, bununda çözülmesi hem de hemen çözülmesi lazım, ama ne oluyor entegre etmeye çalışıyor bizimkiler,  olmaaaaz, yine siyaset, bu işi ancak aklı başında Toplum çözer, hem de 1-2 günde, olacak dedin mi bitti, ama birlik lazım akıllı olmak lazım, Hakimiyet Milletindir boşa denmemiş ama bunu kullanacak toplum olmak lazım, geldik mi yine asıl soruna, bu düzelmeden ne yaparsak boş... bizim daha çoook yolumuz var...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

F35 i yazılım dersinde anlatıyoruz kısaca. F22 ile alakası bile yokken f16 ve ef ile hiç alakası yok. Tesla gibi uçak. Diğeri şahin.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
İlkay Başaran yazdı:

Ali abi mi mesela :tongue:

:D ben olsunmu diyorum arkadaş, hazırlık yapılsın diyorum, dua edinde gerçek savaşa dönmesin yoksa gezegen biter diyorum ... şuan farklı türde devam ediyor bakalım neye evrilecek, bu arada biz ne yapıyoruz ona bakmalı, birbirimizi ve ülkeyi tüketmekle meşgulüz ne yazıkki...

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez

kaan uçağı iyi olacak şuan f16 motoru ile üreteceğimiz kaan uçağı f16 dan kat ve kat üstün

Ayrıca eurofighter uçağını kesin almamız lazım özellikleri oldukça iyi ve hava hava savunmasında üstün özellikleri olan bir uçak

f35 de gelir ise güzel olur ancak vereceklerini hiç sanmıyorum

f16 motorlarından olabildikçe tedarik edip güzel bir kaan filosu kurmamız lazım

Ancak ana hedef trmotorun 5.nesil motoru bir şekilde üretmesi

f16 larında adam akıllı modernize edilmesi

tusaşta ankarada 17 bin kişi var 

eskişehirde 3 bin vardır

umarım en kısa sürede herşey çözülür

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Mert Yeldan yazdı:

hükümet yanlısı vs gibi sözler için bir özürü unutmayın bence.

siz hükümet yanlısı değilseniz eyw tamam. ama öyle bir yazdınızki sanki f 35 leri almayarak iyi yapmışız gibi

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...