İçeriğe Yönlendir

Savaş Uçağı Filomuz

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz

Merhaba 

Bugün bazı gelişmeler açıklandı. Yaşar güler Paşa bunları açıkladı . Nato Genel sekreteri neden koşa koşa geldiği , Trump ne teklif ettiği az çok anlaşıldı sanırım. 

GdVR2o-XAAAbCt_.jpeg.8e04dff196142ddd23f5503943a62ee5.jpeg

F-16 Blok 70 Modernizasyon Kiti Tedarikinden Vazgeçildi! —

Paket, 23 milyar dolar 7 milyar dolara indi!

“F-16 Blok 70 tedariki kapsamında başlangıç ödemesi yapılmıştır. 1.4 milyar dolarlık bir parayı yatırdık.

Bununla da 40 tane F-16 Blok 70 Viper uçağı alacağız. 79 tane modernizasyon kiti tedarik edecek idik. Bu 79 taneden vazgeçtik. Şunun için vazgeçtik: Bu F-16 modernizasyonunu, TUSAŞ kendisi yapabilecek durumda şu anda. Dolayısıyla onları oraya devrettik. 40 tane uçak alacağız. Bir de özellikli mühimmatlar var. Onları alacağız. Yaklaşık 6.5-7 milyar dolar olacak tamamı.“ — Milli Savunma 

GdVWTs4W4AEXxJn.jpeg.e01c563fbab3a7393fb65b6db0650f3e.jpeg

"F-35'lerle ilgili 6 tane uçağımız var orada. Şimdi Amerikalılar da bu F-35 konusunda tabii biz Kaan uçağını şimdi yapacağımızı, yapabileceğimizi de, uçtuğunu da görünce biraz düşünceleri de değişti. Onlar şimdi kendileri de F-35'i verebileceklerini ifade ediyorlar. bu konuda da daha henüz bir öyle bir gelişme olmadı. Şimdi biz hem üretim payımızın tekrar bize verilmesinde ısrar ediyoruz hem de F-35'i almak için talebimizi bildirdik."

GdVQesxX0AA1JTM.jpeg.cdeed30c88649ec73f5395a6911abcb8.jpeg

💢 S-400 konusunda ABD'lilerin bir itirazı kalmadı.

“S400'leri kuracağımız, kullanacağımız her yer belli. Bunların bütün oraya yerleşeceği yerler, altındaki mahzenler dahil hepsi yapıldı, hazır. Sadece biz bir emir verdiğimiz anda herkes hangi bölgeye emir verdiysek o bölgeye hareket edecek. Yani bize bir taarruz tehlikesi çok üst düzeyde bir şeye çıkacak ki hava taarruzu, biz de S-400'ü kullanalım.”

GdN1tIkW4AA6TjQ.jpeg.1c1156133e70dc58d57d7b481b0b7b66.jpeg

“Eurofighter Typhoon konusunda da F-16’ya benzer bir süreç var. İlk önce Avrupalılarla siyasal irade kısmını hallettik, şimdi Milli Savunma Bakanlığımızla teknik alanları konuşuluyor ama orada sipariş aşamasına gelmedik.”

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Çok şey yazılır çizilir de silinir de, çözüm ss. 

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Galiba savaş diye diye sonunda yapacaklar, nüfus fazla kaynaklar kısıtlı bahanesiyle

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

valla iki evladım olmasa umrumda da olmayacak hadise olurdu... benden sonra tufan diyemiyorsun haliyle. bizim jenerasyon büyürken çok ciddi yalanlar söylemişler, hiçbirşey vaad edilen gibi olmadı açıkçası. insan biraz uzaklaşıp dünyayı gezdikçe fark ediyor. başka hayatlar pekala mümkünmüş.

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Başlıkla içeriğin çok bi alakasını göremedim ama, güçlü ordu iyidir her zaman.

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Mesele uöak değil arkadaşlar. Kimin tarafında olduğumuz. Dostlar alışverişte görsün, para dosttan kazanılır lafları boşa değildir. Trump ın iyi tarafı avrupa açısından bizim önemimiz biraz artabilir. 

Ali verelim sana bi tane defender bak bi daha bulamazsın. 

• Beğen 3
  • Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mehmet Göktürk yazdı:

Mesele uöak değil arkadaşlar. Kimin tarafında olduğumuz. Dostlar alışverişte görsün, para dosttan kazanılır lafları boşa değildir. Trump ın iyi tarafı avrupa açısından bizim önemimiz biraz artabilir. 

Abi ben 4 tane kredi ödüyorum nasıl olacak. nasıl alacam , hem bugün kontrol ettim araba bir umut yağ eksiltmeyi bırakmış gibi. 

Mehmet Göktürk yazdı:

Abi bu habere ne diyceksin. https://x.com/ConflictTR/status/1861486009940136310

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Darbaz yazdı:

Abi ben 4 tane kredi ödüyorum nasıl olacak. nasıl alacam , hem bugün kontrol ettim araba bir umut yağ eksiltmeyi bırakmış gibi. 

Abi bu habere ne diyceksin. https://x.com/ConflictTR/status/1861486009940136310

- Çok açıldığını görüyoruz. Birkaç sene geçsin toparlarsın.

- Haber çok ilgisiz(daha doğrusu önemslz). Tabii ki israili devlet olarak muhatap alacağız. İsrail öcü değil. Aynısını Türkiye için deseler ne hissedersin? 900 bin israillinin kökeni Türkiye. Ayrıca büyük ihtimal ukraynalı ve polonyalı yahudilerin bi kısmı aslen hazar türkü. Ne osmanlıda ne sonrasında israille bir sorunumuz olmadı. Yahudilerin sorunu hıristiyanlarladır. Bu israilin kurulması da aslen yahudileri avrupadan sepetlemek için ve isa mesihin gelmesi geyiği iledir. yahudiler ilk başta pek istememiştir. Türklerin yahudilerle problem yaşaması için hiçbir sebep yok. Bak azerbaycana.... olması gereken budur.   HA katliam yapıyor mu evet. Ama o mevcut iktidar.  Tabi adamların dini "katılımcı davetçi" olmadıı için binlerce senedir başları beleya girer ve girecektir. Bunu da onlar düşünsün. Rabbena hep bana demesiler. (pardon yehova hep bana)

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mehmet Göktürk yazdı:

- Çok açıldığını görüyoruz. Birkaç sene geçsin toparlarsın.

- Haber çok ilgisiz(daha doğrusu önemslz). Tabii ki israili devlet olarak muhatap alacağız. İsrail öcü değil. Aynısını Türkiye için deseler ne hissedersin? 900 bin israillinin kökeni Türkiye. Ayrıca büyük ihtimal ukraynalı ve polonyalı yahudilerin bi kısmı aslen hazar türkü. Ne osmanlıda ne sonrasında israille bir sorunumuz olmadı. Yahudilerin sorunu hıristiyanlarladır. Bu israilin kurulması da aslen yahudileri avrupadan sepetlemek için ve isa mesihin gelmesi geyiği iledir. yahudiler ilk başta pek istememiştir. Türklerin yahudilerle problem yaşaması için hiçbir sebep yok. Bak azerbaycana.... olması gereken budur.   HA katliam yapıyor mu evet. Ama o mevcut iktidar.  Tabi adamların dini "katılımcı davetçi" olmadıı için binlerce senedir başları beleya girer ve girecektir. Bunu da onlar düşünsün. Rabbena hep bana demesiler. (pardon yehova hep bana)

Peki abi sen çok ilgili bir insansın. Yunanistanın elindeki S300 bataryalarını Ermenistana devretmesi koşuluyla Fransa aster 30 hava savunma sistemi vereceğini açıklamış.. İşin ilginci malum Nato genel sekreteri bugün Türkiyeden sonra Yunanistanda idi.  Ayrıca yine Hindistanda gelişmiş topcu roketi verecek. Şimdi Ermenistanı Rusyaya karşımı yoksa Türk birliğine karşımı silahlanmasını istediler. Bu konuda yorumun nedir. 

https://x.com/fuadshahbazov/status/1861313828547383737

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Darbaz yazdı:

Peki abi sen çok ilgili bir insansın. Yunanistanın elindeki S300 bataryalarını Ermenistana devretmesi koşuluyla Fransa aster 30 hava savunma sistemi vereceğini açıklamış.. İşin ilginci malum Nato genel sekreteri bugün Türkiyeden sonra Yunanistanda idi.  Ayrıca yine Hindistanda gelişmiş topcu roketi verecek. Şimdi Ermenistanı Rusyaya karşımı yoksa Türk birliğine karşımı silahlanmasını istediler. Bu konuda yorumun nedir. 

https://x.com/fuadshahbazov/status/1861313828547383737

ermenistanla aramız beklenmedik şekilde düzelebilir. bunu çin sağlayabilir. ben umutluyum. cumhurbaşkanı olsam tüm ermeni vatandaşlarına isteyenlere pasaport veririm karşılıklı serbest dolaşım anlaşması imzalarım. Birleşmek isteyeceğim ilk ülke ermenistan. 

Biraz ermenistandan halk manzaraları belgeseli izle mesela. evet çok yaşanmışlıklar var ama sonsuza kadar da kavga olmaz. Aynı insanlarız nerdeyse birebir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

Ana habere düştü

Mehmet Göktürk yazdı:

ermenistanla aramız beklenmedik şekilde düzelebilir. bunu çin sağlayabilir. ben umutluyum. cumhurbaşkanı olsam tüm ermeni vatandaşlarına isteyenlere pasaport veririm karşılıklı serbest dolaşım anlaşması imzalarım. Birleşmek isteyeceğim ilk ülke ermenistan. 

Biraz ermenistandan halk manzaraları belgeseli izle mesela. evet çok yaşanmışlıklar var ama sonsuza kadar da kavga olmaz. Aynı insanlarız nerdeyse birebir.

Miçotakis Ege mebinin %20sini vermeyi teklif etmiş. Bu sebeblede Yunan bakanlar istifa etti. Yunan vatandaşlar ise emekli maaşlarımız artarsa neden olmasın diyorlar. Hatta birisi maaşım 3500 euro olacaksa %30 verelim diyordu. 

Bir başka mesele ise Kürt bölgesel yönetiminin Musul ve Kerkük'ü Türkiyeye vermeyi teklif ettiği. Ama bu toprak genişlemesinin parçala ve böl siyasetinin bir parçası olacağından dolayı siyasilerimiz teklifi kabul etmemiş. Ama Hakan Fidan geçen günkü açıklamalarında Küzey ırak için hamisiyiz ifadesini kullanmış olması bu olayları gerçekmiş gibi gösteriyor.  varmı bu konuda bilgilerin. 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Sani Gerşon yazdı:

Başlıkla içeriğin çok bi alakasını göremedim ama, güçlü ordu iyidir her zaman.

ön açıklama: mesela sütlaç nedir? süt, pirinç, pirinç unu içeren bir tatlıdır. baklava nedir? un ceviz su içeren bir tatlıdır, fıstık ta içerebilir gibi.

şimdi soralım , ordu ne demektir? soruyu açalım, 1100 senesindesin ve ordu ne demek diyorlar, şimdi 2024 soru aynı, cevap aynı mıdır?

Ali Darbaz yazdı:

Bugün bazı gelişmeler açıklandı.

https://www.trthaber.com/haber/gundem/f-16lar-nasil-modernlestirilecek-702540.html

yani 2022 de ki bu açıklamadakiler artık yok? bu yeni açıklamanın gerçekleşme tarihi de açıklandı mı ?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Gectiğimiz gün bizi tekrar F35 programına alınmamız için ülkemize korgeneral Jason T. Hinds gelmişti. 

Gelmesinden sonra  zaten hali hazırda hangarda bekleyen 6 F35  ucağı. Buna ek 40 adet f35A ucağı.

Yeni yapılan ucak gemisi ve mevcut TCG Anadolu için 20 adet F35 B modeli talep edilmiş. 

Yani üretim ortaklığının yanında 56 f35 istiyoruz. 

Resim

Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Yıllardır 3 tarafı denizlerle 4 tarafı düşmanlarla çevrili ülke olarak öğretildi, Mehmet hocamın dediği gibi kıyamete kadar kavga olmaz, olmamalı. Doğan hocamın dediği gibi, benden sonrası tufan diyemiyoruz, çocuklarımıza daha barışçıl bir dünya bırakmak gerek...

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Murat Sahın yazdı:

Yıllardır 3 tarafı denizlerle 4 tarafı düşmanlarla çevrili ülke olarak öğretildi, Mehmet hocamın dediği gibi kıyamete kadar kavga olmaz, olmamalı. Doğan hocamın dediği gibi, benden sonrası tufan diyemiyoruz, çocuklarımıza daha barışçıl bir dünya bırakmak gerek...

Ama Amerika, Ypg ile barış ama İran'a dal diyor. O kadar silaha onayı bu yüzden veriyor olabilir.  

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Az önce Biden yaptığı konuşmada Filistin devleti ve kalıcı barış istedi. Saat 10:00 itibari ilede Lübnan ateşkes devre giriyor. 

Yorum bağlantısı
Süleyman Can
Doğan Arşiray yazdı:

valla iki evladım olmasa umrumda da olmayacak hadise olurdu...

Ülke nüfus artışındaki rekor azalma bu yüzden oldu. Pandemi rekorunu bile geride bıraktı. 2 neslin geleceğini çaldılar lafı şaka değildi.

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Yeni yapılan ucak gemisi

uçak gemisi mesela , hangi tip coğrafyadaki ülkelerin işine yarar?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Darbaz yazdı:

Ana habere düştü

Miçotakis Ege mebinin %20sini vermeyi teklif etmiş. Bu sebeblede Yunan bakanlar istifa etti. Yunan vatandaşlar ise emekli maaşlarımız artarsa neden olmasın diyorlar. Hatta birisi maaşım 3500 euro olacaksa %30 verelim diyordu. 

Bir başka mesele ise Kürt bölgesel yönetiminin Musul ve Kerkük'ü Türkiyeye vermeyi teklif ettiği. Ama bu toprak genişlemesinin parçala ve böl siyasetinin bir parçası olacağından dolayı siyasilerimiz teklifi kabul etmemiş. Ama Hakan Fidan geçen günkü açıklamalarında Küzey ırak için hamisiyiz ifadesini kullanmış olması bu olayları gerçekmiş gibi gösteriyor.  varmı bu konuda bilgilerin. 

Plana sadık kal bu işte. Turgut Özal da bunu derdi. Ama genelde büyük toprak kayıpları hep önce daha çok alacağız diye başlar. Kürt bölgesi şaşkın mı bize vereceğim diye lolo yapsın? Milet enayi mi? Nası yerler bu zokaları ama sanırım yedirecekler çünkü çok borcumuz var boğaza kadar. Abdülhamit döneminde kıbrıs da böyle gitti girit de. 

Önce ekonomik işbirliği, vizesiz geçiş vs vs ile yürürsün. PKK/YPG hala eylem yaparken hedefler belliylen kimse bunu yemez. Zorla yedirirlerse olabilir ama.  Başbuğ bile neler demeye başladı şaşkınım. 

Geri adım atılmaması gereken tek konu anadilde temel eğitimdir. Bunu yaptığın zaman geçmiş olsun. 

Millet çocuğunu ingilizce okula gönderirken....Sen Resmi dili öğretememişsin bunu bir de kabul edeceksin eğitimde... iyi valla. 

Direk yugoslavya. 

not: ermenistanın o füzeleri alması bizim drone lara karşı olabilir. alsın biz de antreman yaparız. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

Turgut Özal da bunu derdi.

haydi koy bir kaset te neşelenim videosu vardı, köprüden geçerken, o zamanlar yutup yoktu, köprü tek geçişten ücretlenirdi, abs li araba merso da ve amerikanlarda vardı.

Mehmet Göktürk yazdı:

neler demeye başladı şaşkınım. 

ay hesabı kaldı, çalar saat ayarında ondandır... Haziran 2025 te şimdiki gündem listesinin  L si kalmayacak

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Darbaz yazdı:

Gectiğimiz gün bizi tekrar F35 programına alınmamız için ülkemize korgeneral Jason T. Hinds gelmişti. 

Gelmesinden sonra  zaten hali hazırda hangarda bekleyen 6 F35  ucağı. Buna ek 40 adet f35A ucağı.

Yeni yapılan ucak gemisi ve mevcut TCG Anadolu için 20 adet F35 B modeli talep edilmiş. 

Yani üretim ortaklığının yanında 56 f35 istiyoruz. 

Resim

Bu çok iyi haber. HAtırlarsın yeniden gireceğiz inşallah demiştim. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

bak facebookda neler paylaşmışım olay olduğunda

image.png.84110d622f4e75df933ec303031b835f.png

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Yalnız bu f35 in beş para etmez olduğunu değiştirmez, neden beş para etmez, hatalarını falan geçelim o değil, bu uçak tam abd kontrolünde, he demeden kanopi kalkmaz, istemedikleri hiçbirşeyi yapamazsın, parçası bakımı vs. ayrı, ha alınmalımı? evet biraz alınmalı mecburen ama esas yapmamız gereken üretime geri dönmek, esas fayda her açıdan burada.

Fakat bizim kendimize ait sınırsız limitsiz bir uçağa ihtiyacımızda var, buda şart, Kaan çok iyi oldu bu konuda ama daha çoook yolu var, 2030 lar deniyor hemde filolar olacakmış, olur inşallah , o zamana dek F16 ile uzun bir süre idare edilecek galiba kullanım ömrü için hedef 2060 larmış, aslında 35 sene size bir ipucu olsun, 5 . nesil öyle kolay olmaz, neyse o zamana çok şey değişir zaten,.... yeni alınacaklarda bizim yazılım olmayacak ve kullandırılmayacak diye duydum, hoş olmadı bu tabii...

bu arada WW3 diyorum kaç senedir, dalga geçenler olduydu, bu seferde haklı çıkmam inşallah...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Hem F35 hem kendi uçağımızın çalışmalarını devam ettirmek lazım. 

F35 siyasi olarak nerde olduğumuzu belirtiyor. Biz ne ülkesiyiz nato ülkesi miyiz boru muyuz deme şansımız olur. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...