Çağrı Alaf 28 Kasım Paylaş 28 Kasım Bu arada soruya cevap vermemişim yukarıda. S23 Ultra'nın rakibi 15 Pro Max. 13 serisi 2 jenerasyon daha geride kalıyor. S23 Ultra her türlü yer 13 PM'i. iPhone ile Samsung şu an baş başa ama aralarındaki fark asıl iPhone 17 ile açılacak. iPhone 17'de Apple, Anakart üzerindeki bütün bileşenleri kendi üretiyor hale gelecek. Şu iPhone'ların hücreselde ısınma ve bataryayı boşaltma problemi de böylelikle çözülecek. Plus model yerine de ultra ince Air model getirebilmelerindeki sebep bu. Bu ekstra ince telefon sızıntısını daha önce Apple konumda yapmıştım. Onaylandı gibi bir şey oldu artık çünkü iPad'ler de ultra ince geldiler. Oynar diyaframlı ana kamera 17'ye yetişir mi yoksa 18'e mi sarkar bilmiyorum ama eğer 17'ye yetiştirirlerse Samsung uzun bir süre nefes alamaz ikinci aparkatı yemiş olur. Samsung'un şu an elindeki tek koz art arda çok iyi güncellemeler alan Snapdragon çipleri. Snapdragon da ARM ile arayı açtı 2 ay önce. Onların da tepesinde bir ton iş var acaba 2022 - 2024 ivmesini 2024 - 2026 arasında da yakalayabilecekler mi? Snapdragon için Apple'ın mini cihazların üzerinde rahat manevra yapabilmesi tehlikesi de aldı başını gidiyor. Adamlar en son kibrit kutusu kadar alete M4 çip koyup bedava fiyata iş istasyonu diye sattılar. Bir de öğrenci indirimi kategorisine dahil ettiler. Snapdragon'un buna karşı geliştirdiği X Elite'de elde patladı. Konu biraz şaştı ancak buradan çıkarılacak hisse illa iPhone kullanılacaksa 1 sene yan sanayi batarya ile idare edip iP17 beklemek ve o zamana kadar ufak ufak bütçe yaratmak fikri. Semih Güney yazdı: Birde 512gb veya 1TB hafızalısını alırsanız ram miktarınız 8gb'dan 12gb'ye çıkacak, zaten akıcı olan telefon iyice uçak moduna geçmiş olacak. RAM bellek boyutu performans arttırmaz. Çağlar Bayur yazdı: ios yazılımı kaç farklı telefon üreticisinin cihazında çalışıyor? Neden çalışsın? 1 Yorum bağlantısı
Semih Güney 29 Kasım Paylaş 29 Kasım Çağrı Alaf yazdı: RAM bellek boyutu performans arttırmaz. Ram'in bellek boyutunu arttırdığı söylemedim, 512gb ve 1TB hafızalı versiyonlarının 12gb ram ile geldiğini söyledim. Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 29 Kasım Paylaş 29 Kasım Semih Güney yazdı: Ram'in bellek boyutunu arttırdığı söylemedim Ram bellek boyutunu arttırdığınızı söylediniz de neyse ben anladım demek istediğinizi. Akıcı olan telefon uçak moduna bağlıyor kendini minvali bir şey diyerek evet performansa bellek boyutunun etkisi var demiş oldunuz. Yorum bağlantısı
Semih Güney 29 Kasım Paylaş 29 Kasım Çağrı Alaf yazdı: Ram bellek boyutunu arttırdığınızı söylediniz de neyse ben anladım demek istediğinizi. Akıcı olan telefon uçak moduna bağlıyor kendini minvali bir şey diyerek evet performansa bellek boyutunun etkisi var demiş oldunuz. Anlatamadım sanırım, 128 ve 256gb olan s23 ultralarda 8gb ram bulunuyor. 512 ve üstünde 12gb ram bulunuyor. Samsung'un ürün satış politikası bu yönde, bu yüzden 512 ve üstünün alınmasında geleceğe yönelikte faydalı olacağını belirttim. Android, ios gibi kapalı kutu olmadığı için birden fazla uygulama, işlem hatta yazılım yapılabiliyor ya ram'in katkısı olacaktır diyorum. 1 Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 29 Kasım Paylaş 29 Kasım 1,5 yıldır S23 Ultra kullanıyorum herhangi bir sorunu yok. Kaldı ki ben aldığım zaman iPhone14 Pro Max vardı denk olarak onunla kıyaslandığında bile artıları çoktu. iPhone 13'ten daha iyi olduğunu düşünüyorum. iPhone yazılım konusunda elbette iyidir fakat aynı performansı sunan iki cihaz arasında 30 bin TL civarında fark oluyor. Samsung'un kamera artısı var çok daha iyi. iPhone 13 vs Samsung S23 Ultra arasında kıyas yaparsam kesinlikle Samsung derim. Ama şu anda iki markanın en üst segmentindeki S24 Ultra ve 16 Pro Max arasında tamamen kişisel tercih önemli. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 29 Kasım Paylaş 29 Kasım (düzenlendi) iphone 14 annemde var ben androidçiyim iphone sanal tuşlar olmadığı için farklı uygulamalar arasında geçişte zorlanıyorum Banka uygulamasında iken kısa mesajdan gelen şifreyi girmek için mesajlara girdiğimde banka uygulamasına geri dönmekte zorlanıyorum Örnek olarak bu aklıma geldi uygulamalar arası geçiş zor oluyor 29 Kasım tarihinde Ali Gülmez tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 29 Kasım Paylaş 29 Kasım Ali Gülmez yazdı: Banka uygulamasında iken kısa mesajdan gelen şifreyi girmek için mesajlara girdiğimde banka uygulamasına geri dönmekte zorlanıyorum Bunun için uygulamalar arası geçiş yapmanıza gerek yokki, banka uygulamasında iken gelen smsdeki şifre otomatik olarak klavyenin üzerinde beliriyor, tıklıyorsunuz otomatik dolduruyor zaten. Bi ayarı vardı yanlış hatırlamıyorsam Yorum bağlantısı
Recommended Posts