Fatih Aydın 26 Kasım Paylaş 26 Kasım Arkadaşlar 3 senedir İphone 11 kullanıyorum. Batarya ömrü yüzde 73 düştü. Sürekli şarj ile geziyorum. İosdan çok çok memnunum. S23 ultra alıp şarj konusunda bi rahatlayayım istiyorum ama ios akıcılığına çok alıştım. Daha önce birçok android telefon kıllandım 6 ay sonra başlayan donmalar kasmalar beni bıktırmıştı. İphone 11 bu konuda beni hiç üzmedi. Yada hiç masraf yapmayıp Apple da batarya değiştirip 1 sene saha iphone 11 kullanıcam. Telefon alırsam easycepten almayı düşünüyorum. Bi kıyaslama yapar mısınız? İphone 13 pro max o kadar para vermeye gerek var mı? Artık android çok gelişti diyorlar. Güvenlik anlamında da çok iyi diyorlar ama kararsız kaldım. Sizin tavsiyeniz nedir? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Kasım Paylaş 26 Kasım Fatih Aydın yazdı: S23 ultra alıp şarj konusunda bi rahatlayayım istiyorum ama ios akıcılığına çok alıştım. A25 i bile su gibi akıyor, S23 ün akmayacağını sanmam Fatih Aydın yazdı: Artık android çok gelişti diyorlar. eskiden nesi gelişmemişti? Yorum bağlantısı
Fatih Aydın 26 Kasım Yazar Paylaş 26 Kasım Çağlar Bayur yazdı: A25 i bile su gibi akıyor, S23 ün akmayacağını sanmam eskiden nesi gelişmemişti? Sürekli donma kasma konusu abi. Birde kolay virüs girmesi. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Kasım Paylaş 26 Kasım Fatih Aydın yazdı: kolay virüs girmesi. bana denk gelmedi şanslı olabilirm belki bilemedim Fatih Aydın yazdı: Sürekli donma kasma konusu bu da denk gelemedi? genle tercihim de orta ucuzlardan 1 Yorum bağlantısı
Osman Yavuz 26 Kasım Paylaş 26 Kasım 5 senelik a70imle 7-8 saat navigasyon açık seyahat edebiliyorum, çoğu iphone sahibi arkadaşım kablo soruyor. İlave olarak iphone alacaksanız 15 altı almayın, 15 ve 16larda type c mevcut, tavsiyem samsung. Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 26 Kasım Paylaş 26 Kasım Oğluma s23 ultra aldım çok memnun, bende s9+ var pil değiştim donma vs yok. Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren 26 Kasım Paylaş 26 Kasım Bence pili değiş iphone 11’den devam et hala canavar gibi alet.Devir ekonomi devri. Bu arada şahsi fikrim, cep telefonlarında 2 adet marka vardır.Apple ve diğerleri. illa alıcam diyorsan Apple’a alışmış biri Androidde zorlanacağı için Apple’dan devam et Yorum bağlantısı
Fırat Önal 26 Kasım Paylaş 26 Kasım (düzenlendi) Ben olsam batarya değişip devam ederim. Daha ömrü var iphone 11 in. Yeni telefonlar çok pahalı. Benim telefonla aşırı işim yok. Bankalar mesajlaşma kısaca basit işler. İphonenin birçok modelini kullandım. En fazla 12 sini. 2 kere androide geçişim oldu. Çok sürmeden yine iphone geçtim. 26 Kasım tarihinde Fırat Önal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Coşku Mert 26 Kasım Paylaş 26 Kasım 12gb ram sd gen 2 işlemciyle kasma donma kelimelerini bir arada kullanmak da yani ne bileyim kasma donma işleri s8 den sonra tarih oldu ama yine de android önyargısı olan ve ios alışkanlığı olan birine android tavsiye etmem 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Zincirkıran 26 Kasım Paylaş 26 Kasım S23 ultra kullanıyorum, hız anlamında 15 pro max ile başa baş ancak apple animasyonları güzel yaptığı için cihaz daha akıcı geliyo kullanana. Hangi cihazı alırsanız alın, güncellemelerle bir süre sonra o akıcılık gidiyo, bu apple tarafında da böyle android tarafında da ancak şimdiki cihazlar güçlü olduğundan 4-5 yıl rahat götürüyo. Kıyaslama yapacak olursam açık ara s23 derim çünkü bu cihazlara ulaşım artık kolay değil. Ben garantisiz kapalı kutu aldım, 27 bin liralarda sanıyorum şuan. İsteyen server kaydı yapıp ömür boyu kullanabiliyo. Server kaydı da 3-4 bin liralarda. Güvenlik yönünden bir problemi yok bildiğim kadarıyla çünkü root atılmıyo cihaza. Samsung tarafında bence en önemli avantaj cihaza bu fiyatlara erişebilmek. Diğer yandan iphone tarafında isteseniz bile kayıt yapamıyosunuz ve 13 pro max şuan 70-80 binlerde sanıyorum. Durumum olsa dahi düşünce kırılacak bir cihaza 50 bin lira bile vermek istemem. Söylediklerim şahsi fikrim olup kayıtdışı telefon kullanımı tavsiyesi değildir keşke fiyatlar ulaşabileceğimiz yerlerde olsaydı da gerek kalmasaydı böyle şeylere. Her iki cihazın garantili sıfır fiyatlarına bakınca da yine s23 derdim. Hatta bu düşüncem 13 değil 15 pro max için geçerli. 2 Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 26 Kasım Paylaş 26 Kasım (düzenlendi) İki telefon arasında S23 ultra hem gerçekte hem kağıt üzerinde iphone dan daha iyi. Ama bir alışmışlığınız varsa android ekosistemi ve ayarlarına alışmakta biraz zorlanabilirsiniz. İphoneda olmayan seçenekler, ya da yapamadıklarınızı androidde yapıyor olmanın rahatlığına alışana kadar biraz zaman geçmesi gerek. Arrtık "donma-kasma" gibi terimleri aklınızdan çıkarın. Instagram bile iphone ile anlaştığı için android telefonlardan yüklenen resimleri özellikle bozuyordu. Artık o anlaşma da bitti, android ile yüklediğiniz fotolar da bozulmuyor. Yani bakıldığında 70-80 bin tl verip ihpone 15 almak yerine 40 bin tl verip S23 Ultra almak her açıdan mantıklı. Ama işte sorun alışkanlıklar... Ben ne zaman elime bir iphone alsam aradığımı bulamıyorum. Menüler çok alakasız geliyor bana. Aynısı muhtemelen size de olacaktır. Ekleme: Bende S20 FE var. 2020 üretimi ve en son Android 13 aldı, ancak ben android 14 yükledim ve yapay zeka dahil her şeyini kullanıyorum. 2 ay sonra android 15 çıkınca onu da yükleyebileceğim. Hatta android 16 çıkınca da yükleyebileceğim. Ama siz muhtemelen ios 14 de kaldınız ve ios 18 yükleyemiyorsunuz. Samsung alırsanız custom romlar ile telefonunuzu yıllarca güncel tutabilirsiniz. Bu da 4 senelik telefonumun ekran süresi. (batarya değişmedim.) %95 den %5 e kadar toplam 20 saatlik sürede 8 saat ekran süresi aldım 26 Kasım tarihinde Öner Kurukuz tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2 26 Kasım Paylaş 26 Kasım İşim gereği 52 telefona sahibim. En kötü telefondan en iyi telefona kadar elimde mevcut. Şu ana kadar s22 ultra ve s23 ultranın gösterdiği performansı hiçbir telefonda almadım. Bana göre iphone 11den sonra çıkan tüm modellere verilen paraya yazık. S23 derim ben 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 26 Kasım Paylaş 26 Kasım 11 ne zaman güncelleme alacak en son ona göre cihaz değişimi-onarımı yolunu çizin. Yavaş telefon kasan telefon yok artık Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 26 Kasım Paylaş 26 Kasım Hiçbir android telefonumda donma vs yaşamadım. Şuanki a32 4. Yılı ve 2 gün gidiyor şarjı. Bir öncekini 7 yıl kullandım. Ne androidden ne samsungdan başka telefon almam. Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu 26 Kasım Paylaş 26 Kasım Iphone 11 satilir. Samsung alinir bence. Bende s21 FE aldım geçen sene. Sorunsuz donmasız kullanıyorum. Iphone 13 bile su anda 4 senelik telefon. Olaya birazda buradan bakmak lazim. Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru 26 Kasım Paylaş 26 Kasım Kesinlikle s23 ultra. Mukayese bile edilemez. Düz s23 kullanicisiyim. Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 27 Kasım Paylaş 27 Kasım İki telefonun da 256 gb olanın karşılaştırması. https://www.epey.com/akilli-telefonlar/karsilastir/717141-840975/apple-iphone-13-pro-max-256gb_samsung-galaxy-s23-ultra/ Yorum bağlantısı
Semih Güney 27 Kasım Paylaş 27 Kasım (düzenlendi) Neredeyse 2 senedir 23ultra kullanıyorum, bu karşılaştırmada kesinlikle S23 ultra hatta 15-16 pro bile olsa s23 veya bütçe varsa kesinlikle s24 ultra. Kamera konusunda 15 pro'lara bile kafa tutuyor test edildi, onaylandı. O eski ilk çıkan galaxy'lerdeki kasmalar aşılalı çok oldu zaten. Ben günlük kullanımda sosyal medya, mesajlaşma ve ara ara oyun derken 2 günü rahat çıkartıyorum %100 şarj ile. Birde 512gb veya 1TB hafızalısını alırsanız ram miktarınız 8gb'dan 12gb'ye çıkacak, zaten akıcı olan telefon iyice uçak moduna geçmiş olacak. 27 Kasım tarihinde Semih Güney tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Burak Tokcan 27 Kasım Paylaş 27 Kasım iPhone kendi kendini sattıran, lüzumsuz pahalılıktan ve "en iyi" balonundan başka bir şey olmayan bir telefon. Elektronik işi tamamen şans işi. Donma kasma olayı her telefonda, bilgisayarda, tablette olabilecek bir durum. Bu da şundan kaynaklanıyor. Siz düşük ram, düşük işlemci, düşük hafızalı bir cihaza kapasitesinden fazla işlem yaptırmaya çalışırsanız, bir sürü oyun yükleyip ne olduğu belli olmayan uygulamalar yüklerseniz elbette donacaktır, kasacaktır. Ben de yıllarca iphone kullandım. Sonrasında xiaomi ve şuan da samsung s23 kullanıyorum. Şarj konusunda tercihim xiaomi olurdu. Ama samsungla iphone arasında kaldıysanız emsalinin yarı fiyatına daha iyi bir telefon kullanmak istiyorsanız samsung alın derim. 2 Yorum bağlantısı
Görkem Küçükyılmaz 27 Kasım Paylaş 27 Kasım dün itibariyle 15 pro aldım, En az 4-5 yıl çok stabil şekilde gidecek. Onun rahatlığıyla apple'dan vazgeçmiyorum. Yorum bağlantısı
İsmail Sefer 28 Kasım Paylaş 28 Kasım Samsung'un yeni A serilerinde bile donma kasma yok iken S serisi gerçekten uçuyor. 5 6 aydır S23 Ultra kullanıyorum, cihaz resmen harika. Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 28 Kasım Paylaş 28 Kasım (düzenlendi) Burak Tokcan yazdı: Elektronik işi tamamen şans işi. Bu da şundan kaynaklanıyor. Siz düşük ram, düşük işlemci, düşük hafızalı bir cihaza kapasitesinden fazla işlem yaptırmaya çalışırsanız, bir sürü oyun yükleyip ne olduğu belli olmayan uygulamalar yüklerseniz elbette donacaktır, kasacaktır.. O donanım için denir. Yazılım işinde iPhone her türlü daha iyi. Kaldı ki kart baskısında dünyada üzerine yok. Bu karşılaştırmada kazanan Samsung elbette ama Apple’ın hakkı yenmesin yine en iyi üretim kalitesine onlar sahipler. Apple'ın bellek stres yönetimi sayesinde senelerce Android'in yarı kapasitesine sahip bellekler ile daha yüksek performanslara erişildi. Hala tekli çekirdekte ve genel çip tasarımında Apple bir numara. Kasma donma her cihazda olmaz. Platformların altyapıları ve platforma uygulama geliştiren kişilerin kaliteleri kullanıcının hissettiği performansa direkt etki eder. Apple bu noktada hep platformun kendi kalitesi hem de çıkan yazılımların kalitesi olarak yine önde. Bu Samsung'u kötü yapmaz ama fark azalsa da hala var. Bir tarafta birçok farklı parçanın üzerine yazılımın da bir araya gelmesi diğer tarafta yazılım ile beraber donanımın da tek elden üretilmesi durumu var. 28 Kasım tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 28 Kasım Paylaş 28 Kasım Çağlar Bayur yazdı: bana denk gelmedi Rise Of Kingdoms KVK savaşlarına beklerim. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Kasım Paylaş 28 Kasım Tamer Topaç yazdı: Rise Of Kingdoms KVK savaşlarına beklerim. okla mızrakla nerye kadar Çağrı Alaf yazdı: Yazılım işinde iPhone her türlü daha iyi. ios yazılımı kaç farklı telefon üreticisinin cihazında çalışıyor? 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts