Ümit Türk 26 Kasım Paylaş 26 Kasım 2025 yılı için şirketler tedbir için işten çıkarma işlemlerine başladılar. 2025 yılı için çalıştığınız firma ve çıkarmalar hakkında ne düşünüyorsunuz? Buyurunuz yorumlara; Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 26 Kasım Paylaş 26 Kasım çok normal çünkü, çalışan maliyeti, iş yok ise çok zul geliyor iş sahibine. iş yeri deyince böyle dev gibi kurumsal firmayı düşünmemek lazım. oturuyorsak mesela, cepten ödenmekteyse tüm maaşlar, anlaşılabilir bir durum yeterki kimsenin hakkı kalmasın. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Kasım Paylaş 26 Kasım Tazminatları rakam küçükken ödemek için çıkarıyorlardır.. Yıl başındna sonra geri alırlar muhtemelen. 2 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren 26 Kasım Paylaş 26 Kasım Bir Şirkette İşler Kötü gittiğinde Aylık 3000 Euro ödedikleri Müdürleri çıkarmazlar. Asgari ücretliyi çıkarırlar.Sonrada küçülmeye gidiyoruz derler 5 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 26 Kasım Paylaş 26 Kasım İşler durgun. Yurtdışı ile iş yapmayan sektörlerde ekonomi bayağı kötü. Allah emekçiye de, ekmekçiye de kolaylık versin. 5 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Muhip Yılmaz 26 Kasım Paylaş 26 Kasım Kurunun yanında yaş yanıyor en çok bu duruma üzülüyorum... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Kasım Paylaş 26 Kasım ekonomi modeline bağlı, soğuma prensibi uygulamada iise, toplam iş gücü de azaltılır. 1 Yorum bağlantısı
Süleyman Can 26 Kasım Paylaş 26 Kasım %99.3 ü kobi olan ve ucuza kredi ile varlığını sürdüren şirketlere ev sahipliği yapıyoruz. Enerjiye gelen zamda bile gözlerine personel maliyeti gözükür. En az 2025 in ilk yarısına kadar böyle devam edecekler. Sonra ya komple batarlar ya da devlet bi güzellik yapıp halkı bir daha fukaralastirir. Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel 26 Kasım Paylaş 26 Kasım Mehmet Dagdeviren yazdı: Bir Şirkette İşler Kötü gittiğinde Aylık 3000 Euro ödedikleri Müdürleri çıkarmazlar. Asgari ücretliyi çıkarırlar.Sonrada küçülmeye gidiyoruz derler Yerine asgari ücretli birini bulurlar ama müdür bulamazlar, kimse kalifiye personeli işten çıkarmaz yada yetiştirdiği personeli; burada önemli olan o personelin gideri değil yerine geçebilecek olan kişiye harcanacak para ve zamandır o yüzden küçülme olunca yeri çabuk ve kolay dolacak kişiler işten çıkarılır. Yorum bağlantısı
Koray Demir 26 Kasım Paylaş 26 Kasım Ümit Türk yazdı: 2025 yılı için şirketler tedbir için işten çıkarma işlemlerine başladılar. 2025 yılı için çalıştığınız firma ve çıkarmalar hakkında ne düşünüyorsunuz? Hangi şirketler çıkartıyor mesela ve sektörel bazda mı? Girdi çıktı mı yapıyorlar yoksa eskiyi çıkartıp genç çalışan mı alıyorlar? Savunma sanayi ve denizcilik alanındaki şirketler büyümeye gidiyor bolca personel alım ilanları mevcut. Yorum bağlantısı
Hamit inan 26 Kasım Paylaş 26 Kasım Firmalarda haklı kendince işin ucunda baş edemeyip hep batmakta var. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 26 Kasım Paylaş 26 Kasım İşçinin işi zor, işveren de haklı. Kolay değil hiçbiri. Vasıfsız kalmamak, bu benim işim değil dememek lazım özellikle kurumsal olmauan yerlerde. Kurumsalda zaten yapacağım desen de yaptırmaz isg. İşçi de kendini geliştirmeli, yangında ilk kurtarılacak dolabına girmeli bence. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 26 Kasım Paylaş 26 Kasım Mehmet Dagdeviren yazdı: Bir Şirkette İşler Kötü gittiğinde Aylık 3000 Euro ödedikleri Müdürleri çıkarmazlar. Asgari ücretliyi çıkarırlar.Sonrada küçülmeye gidiyoruz derler Müdürü bi daha bulamaz çünkü 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Kasım Paylaş 26 Kasım Mehmet Göktürk yazdı: Müdürü bi daha bulamaz çünkü hocam bu kafeler restoranlar falan hep dolu bence işten çıkarma da yok herhalde? 3 gün randevu bekledik tapuda, harap olduk 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 26 Kasım Paylaş 26 Kasım İhracatçı düşük dövizden muzdaripmis. Para kazanamiyormuş. İşciye Zam zamanı gelecek ya tatlı tatlı yerini yapıyorlar işler kesat diye. Çağlar Bayur yazdı: hocam bu kafeler restoranlar falan hep dolu bence işten çıkarma da yok herhalde? 3 gün randevu bekledik tapuda, harap olduk Zengin kalabalığındaydim diyorsun, geçende noterdeydin ekonominin çarkını çeviren adamsın valla. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 26 Kasım Paylaş 26 Kasım Sani Gerşon yazdı: İşler durgun. Yurtdışı ile iş yapmayan sektörlerde ekonomi bayağı kötü. Allah emekçiye de, ekmekçiye de kolaylık versin. malesef yurtdışı çok zayıf. Çağlar Bayur yazdı: hocam bu kafeler restoranlar falan hep dolu bence işten çıkarma da yok herhalde? 3 gün randevu bekledik tapuda, harap olduk dalgasına yazdın sanırım, ama ülkenin yüzde 11 i çok zenginmiş. bunların 1/10 unu görüyor olsak, diğerleri yalısında ne bileyim monaco da yatında oturuyor olsa, zaten tüm mekanları dolduruyordur o kadar insan. o kalabalıkların arasında kuru kalabalık da vardır mutlaka. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 26 Kasım Paylaş 26 Kasım Hamit inan yazdı: Firmalarda haklı kendince işin ucunda baş edemeyip hep batmakta var. ankara da artık belirgin bir iş yapamayıp öyle bekleyen bir firma düşünelim, bir arkadaşın firması diyelim mesela, 3 milyon maaş mı cepten ödemek mantıklı (3 taksitle continental GT almak yerine mesela), yoksa çekirdek kadro ile 600 bin tl mi ödeyip beklemek mantıklı. hangisi daha uzun süre dayanabilecek olan çözüm? kobiler giderse geri gelirmi tekrar soru bu? 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 26 Kasım Paylaş 26 Kasım birinci dünya savaşı öncesi sıkışan ekonomi savaş sonrası aşırı gaz verip 1929 krizi ile frene bastı sonra yine üretim artıp beklentler artıp sıkıştı ikinci dünya savaşı geldi sonra bir 1970 lerde ikinci dünya savaşından sonraki bol keseden harcama bitti 85 lerde reagan thatcher kırdı geçirdi. Sonra 90 lardan sonra bir daha gaza bastık şimdi trump dönemi ile yeniden dünya frene basacak gibi duruyor. Durumlar hoş değil. Tek üzüntüm bu ara ülke bütünlüğü ve kaybedilen cumhuriyet değerleri. Bu nasıl düzelecek gittikçe ümidim azalıyor. Doğan Arşiray yazdı: ankara da artık belirgin bir iş yapamayıp öyle bekleyen bir firma düşünelim, bir arkadaşın firması diyelim mesela, 3 milyon maaş mı cepten ödemek mantıklı (3 taksitle continental GT almak yerine mesela), yoksa çekirdek kadro ile 600 bin tl mi ödeyip beklemek mantıklı. hangisi daha uzun süre dayanabilecek olan çözüm? kobiler giderse geri gelirmi tekrar soru bu? Gelir tabi de sermaye el değiştirir. Bir malezya hikayesi yaşanabilir. Herşey çinlilerin, ama ülke güya malezyalıların. şehirlerde açık gezmek serbest kasabalarda yasak çünkü şehirde çinli halk var. vs vs. "öz vatanında parya" diye biten meşhur şiir var ya. öyle işte. 3 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Kasım Paylaş 26 Kasım Mehmet Göktürk yazdı: Toprak bütünlüğü sıkıntısı patlayabilir hocam toprak bütünlüğü sınırlar ile sağlanıyor değil mi dünyada? mesela norveç ile finlandiya sınırını görmek isterdim. Mustafa Tüfekçi yazdı: geçende noterdeydin yahu çıkamadık noterden konaklamak zorunda kaldık ama nasıl mağdur oldum, çantada keş, geçersiz o dediler Doğan Arşiray yazdı: dalgasına yazdın sanırım, ama ülkenin yüzde 11 i çok zenginmiş. bunların 1/10 unu görüyor olsak, yutub izledim geçen orda dediler..... Mehmet Göktürk yazdı: şimdi trump dönemi ile yeniden dünya frene basacak gibi duruyor 3 harfli olmayan varlığa yapılan yatırımlar tavan oldu , ben anlamadım ama Yorum bağlantısı
Hamit inan 26 Kasım Paylaş 26 Kasım Mehmet Ozyurek yazdı: Tazminatları rakam küçükken ödemek için çıkarıyorlardır.. Yıl başındna sonra geri alırlar muhtemelen. Oda olabilir ama arkadaşın 15 senedir çalıştığı dev gibi bilişim firması artık maaş veremez hale gelip elemanlara ayrılın dedi. 2 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 26 Kasım Paylaş 26 Kasım Hamit inan yazdı: Oda olabilir ama arkadaşın 15 senedir çalıştığı dev gibi bilişim firması artık maaş veremez hale gelip elemanlara ayrılın dedi. çok fazla konsolidasyon var. bazıları dış yatırımla büyürken bazıları çöküyor yokoluyor. daha da olacak. Türk usulü yazılım sektörü önü biraz tıkalı. global ürüne dönmek gerek. 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 27 Kasım Paylaş 27 Kasım Çağlar Bayur yazdı: hocam bu kafeler restoranlar falan hep dolu bence işten çıkarma da yok herhalde? 3 gün randevu bekledik tapuda, harap olduk ipotekli satış %12 millet nakite ev alıyor şu an. Ve geçen sene ekim’e göre %70 fazla konut satılmış. İnsanlar konutun ucuz kaldığını gördü sanırım ve fırsat diyorlar. Fiyatlar zaten 1 senedir döviz bazında düşüyordu. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Kasım Paylaş 27 Kasım Hamit inan yazdı: Oda olabilir ama arkadaşın 15 senedir çalıştığı dev gibi bilişim firması artık maaş veremez hale gelip elemanlara ayrılın dedi. Valla ben iyi ihtimali düşünüyorum.. Tabi çoğu firmanın bu şekilde olduğu söyleniyor. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 27 Kasım Paylaş 27 Kasım . Ben de 2025'te daha fazla tazminat ödememek için çıkarıyorlardır diye düşünüyorum. İşle açılınca tekrar alacaklardır. Yorum bağlantısı
Recommended Posts