İçeriğe Yönlendir

Navigasyonlara Ne Kadar Güvenmeliyiz ?

Muhittin Kaplan

Recommended Posts

Sani Gerşon

McDonalds'tan çay alan kadın üstüne döküp kendini yakınca milyonlarca dolar kazanmıştı. Şimdi çaya da mı güvenmeyeceğiz :)

Zeka ile alakalı biraz bunlar bence.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Doğru. güvenmemeliyiz. Samsuna giderken Boyabat yoluna sokmak için inşaatı bitmemiş yola sokmuştu beni. Yaklaşık 10km bozuk yoldan gitmiştik. Google amcaya bir sövdüm bir sövdüm. Uydunun düşmesini bile diledim :D 

• Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Teknolojiye bir yere kadar güvenip, sonra hislerimize ve duyularımıza güvenmeliyiz.. 

Yandex neyse de google hiç güven vermiyor bana.

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Mehmet Ozyurek yazdı:

Teknolojiye bir yere kadar güvenip, sonra hislerimize ve duyularımıza güvenmeliyiz.. 

Yandex neyse de google hiç güven vermiyor bana.

Yandex İstanbul içi etkili baya. Max km yi en az zamanda götürmek için bir çok yol sunuyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Son dakika oluşan bir durum değilse gideceğim yeri ,yolu,alternatif varış yollarını, yol çalışmalarını, mola vermem gerekiyorsa nerelerde vereceğimi inceliyorum sonrasında yakın bir noktadan street view ile varış noktasının etrafını inceleyip anlamaya çalışıyorum. Böyle daha hazırlıklı oluyor,pek sürprizlerle karşılaşmıyorum

• Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

sonra hislerimize ve duyularımıza güvenmeliyiz.. 

otobüs veya minibüs giden güzergahları takip etmek iyi olur değil mi? yoksa yol acaip bi mahallenin 45C  eğimli yoluna falan denk gelebiilir yani?

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Tahir İlter yazdı:

Son dakika oluşan bir durum değilse gideceğim yeri ,yolu,alternatif varış yollarını, yol çalışmalarını, mola vermem gerekiyorsa nerelerde vereceğimi inceliyorum sonrasında yakın bir noktadan street view ile varış noktasının etrafını inceleyip anlamaya çalışıyorum. Böyle daha hazırlıklı oluyor,pek sürprizlerle karşılaşmıyorum

Bu kadar tatava yapana kadar gidip baksak ?

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Servet Aydın yazdı:

Bu kadar tatava yapana kadar gidip baksak ?

Sanki rehine takası yapacak :D

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Hamit inan
(düzenlendi)

15 sene önce Ankara astinin karşısında gazi üniversitesi diş fakültesinde sınava girmem gerekti. Binaya bakıyorum görüyorum dönüp dönüp duruyorum önüne çıkamıyorum. Hoppp 10 km başka taraftayim

Taksici çevirdim şu parayı al yavaş yavas önden git şu binaya götür beni,  arkandayım dedim 😁

Bazen bunaltıcı yanıltıcı olsada çoğu zaman bulunmaz nimet

tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Mutlu 6
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Hamit inan yazdı:

Ankara astinin

Hamit inan yazdı:

Binaya bakıyorum görüyorum dönüp dönüp duruyorum önüne çıkamıyorum.

dedim tek bana mı oluyor diye... değilmiş iyi

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tahir İlter yazdı:

Yavaş mösyö, papaya süikast mi yapıyorsun :crazy:

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Çanakçı
Tahir İlter yazdı:

Bak, işte bu. Tedbir her zaman iyidir. Teknolojiye güvenmek değil onu kullanmak gerekir. Yoksa burnumuz nerelere girer.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Bu tarz yerlerde uyarı levhası vardır. Navigasyona göre gitsek bile tabelalara bakmak gerekir. Köprüden uçmak, merdivenden arabayla inmek falan, kesinlikle Sani beye katılıyorum, bence de zeka ile alakalı şeyler. Yoksa kedisini mikrodalgada kurutmaya çalışıp mahkeme vesilesi ile tazminat alan da var...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Ali Çanakçı yazdı:

Bak, işte bu. Tedbir her zaman iyidir. Teknolojiye güvenmek değil onu kullanmak gerekir. Yoksa burnumuz nerelere girer.. 

Bu durumu son zamanlarda uzun süreli bilmediğim bir yere gidip park problemi yaşayacaksam kullanmaya başladım. Özellikle sınavlara gitmeden önce gideceğim okulun neresine park edebilirim diye bakıyorum ve öncesinden fikir sahibi olmak oraya vardigim anda elimle koymuş gibi bana yardımcı oluyor.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

son zamanlarda karayolları haritasına bakan çok az. İnternettende yol güzergahı çok soruluyor. Navigasyona göre yol tercih ediliyor ama halbuki o güzergahın ana yolu yıllardır belli. Ama naviasyon dana önemli tabi. Ona göre gitmeye çalışınca sıkıntı oluyor. Köy yollarına girenler falan :) 

Bilmediğim yere gideceksem açar bakarım karayolu haritasına. Sonra yol uyarılarına bakarım. Karayolları her sabah güncelliyor. Hatta telefonla arayınca o güzergahta sıkıntı olup olmadığını söylüyorlar. 

bir de navigasyona hedef yazınca çizilen güzergaha bi bakmak lazım. Mantıksız ise ona göre başka yoldan gidilmesi lazım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Hamit inan yazdı:

Binaya bakıyorum görüyorum dönüp dönüp duruyorum önüne çıkamıyorum.

Çağlar Bayur yazdı:

dedim tek bana mı oluyor diye... değilmiş iyi

Yo, hepimize oluyor. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

son zamanlarda karayolları haritasına bakan çok az. İnternettende yol güzergahı çok soruluyor. Navigasyona göre yol tercih ediliyor ama halbuki o güzergahın ana yolu yıllardır belli. Ama naviasyon dana önemli tabi. Ona göre gitmeye çalışınca sıkıntı oluyor. Köy yollarına girenler falan :) 

Bilmediğim yere gideceksem açar bakarım karayolu haritasına. Sonra yol uyarılarına bakarım. Karayolları her sabah güncelliyor. Hatta telefonla arayınca o güzergahta sıkıntı olup olmadığını söylüyorlar. 

bir de navigasyona hedef yazınca çizilen güzergaha bi bakmak lazım. Mantıksız ise ona göre başka yoldan gidilmesi lazım

Geçen ay tuzladan çıktım feribot iskelesine gideceğim, yalova altınova yazdım (eskihisar neden yazmadıysam) gestaşı gidiş dönüş almıştım. Haritaya hep bakarım yol nereden verdi diye. Trafikte de bakamadım yolda ayarlayınca (bu da hata). Çıktık yola bir süre sonra göz ucuyla baktım 24mü 32 mi km gösterince ya dedim bu kadar olmaması lazım sanki. Köprüden geçecekmişiz az daha :) 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Navigasyon çok büyük bir icat, işimizi kolaylaştırıyor ancak yine de tedbiri elden bırakmamak lazım. Hele de 3. haberde olduğu gibi yapmamak lazım.

https://www.otohaber.com.tr/navigasyonu-takip-etti-gole-uctu-h?sayfa=2

https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/ugursuz-harita-cole-surukledi-22124883

https://www.halkinhabercisi.com/navigasyona-uyan-yasli-kadin-bruksel-diye-zagrepe-gitti

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
İlkay Başaran yazdı:

Geçen ay tuzladan çıktım feribot iskelesine gideceğim, yalova altınova yazdım (eskihisar neden yazmadıysam) gestaşı gidiş dönüş almıştım. Haritaya hep bakarım yol nereden verdi diye. Trafikte de bakamadım yolda ayarlayınca (bu da hata). Çıktık yola bir süre sonra göz ucuyla baktım 24mü 32 mi km gösterince ya dedim bu kadar olmaması lazım sanki. Köprüden geçecekmişiz az daha :) 

”Ev” “iş” düğmesi var mı sende? Benim yandex kendi kendine evimi işimi öğrenmiş. Mesela çağlar abi “ev”e tıklasa nereye götürüyor @Servet Aydın

:) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

”Ev” “iş” düğmesi var mı sende? Benim yandex kendi kendine evimi işimi öğrenmiş. Mesela çağlar abi “ev”e tıklasa nereye götürüyor @Servet Aydın

:) 

Bende çok tehlikeli olur o :crazy:

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Güzergahı karayollarından öğrenebilirsin de yolu bilmiyorsan anlık göstermeyince şaşırıp yanlış tarafa gidecek olan çoktur. Mesela ben güzergahımı belirlerim, akabinde navigasyona duraklar ekleyerek kendi güzergahımı navigasyonda oluşturup onu kullanırım. 

Karayolları buradan Antalyaya giderken Afyondan geçiriyor, ancak ben Bolvadin yolunu kullandım mesela, geçen kurban bayramında Afyon üzeri gidenden 1 saat erken ulaştım gideceğim yere. İkisini birleştirmek daha güzel bir çözüm dediğim gibi, köy yoluna girmemek içni güzergahı baştan belirlemek, navigasoynu buna göre ayarlamak. Yoksa dediğin gibi, şu an konum göndersem reisin hangarına götürüp oradan geçirip getiriyor gugıl. Sonra konuma göre gelen herkes arıyor biz bir yere geldik, kötü kötü bakıyorlar diye :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Ağustos ayında 2 yaprak harita ile balıkesirden antalyaya gitmiştik. siyah şahinle. Yollar tek şerit, klima yok. sene 99 

Havale geçirme garantili. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Sahın yazdı:

Güzergahı karayollarından öğrenebilirsin de yolu bilmiyorsan anlık göstermeyince şaşırıp yanlış tarafa gidecek olan çoktur. Mesela ben güzergahımı belirlerim, akabinde navigasyona duraklar ekleyerek kendi güzergahımı navigasyonda oluşturup onu kullanırım. 

Karayolları buradan Antalyaya giderken Afyondan geçiriyor, ancak ben Bolvadin yolunu kullandım mesela, geçen kurban bayramında Afyon üzeri gidenden 1 saat erken ulaştım gideceğim yere. İkisini birleştirmek daha güzel bir çözüm dediğim gibi, köy yoluna girmemek içni güzergahı baştan belirlemek, navigasoynu buna göre ayarlamak. Yoksa dediğin gibi, şu an konum göndersem reisin hangarına götürüp oradan geçirip getiriyor gugıl. Sonra konuma göre gelen herkes arıyor biz bir yere geldik, kötü kötü bakıyorlar diye :D 

bolvadinden nasıl indinki antalyaya

Kırmızı oktan mı?

IMG-1949.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...