İçeriğe Yönlendir

Yetkili Servis Aracımı Kabul Etmedi...

Eray Aksoylu

Recommended Posts

Eray Aksoylu

Merhaba arkadaşlar aracım 2008 model Fiat Grande Punto 1.3 90'lık 6 ileri. Dün Fiat Yol Arkadaşım uygulamasından periyodik yağ su bakımı ve şanzıman yağı değişimi için fiyat talebi oluşturdum. Bugün bulunduğum yerdeki servisten "aracınız 2008 modelmiş 2013 öncesi araçları kabul edemiyoruz" diye bilgilendirmek için aradılar. Böyle bir şey var mı gerçekten :) dışarda da yaptırırım at değil deve değil lüks değil ama araç fiat olunca çok büyük rakamlar olmaz en azından temiz iş çıkar diye servise sorayım dedim dışlandım resmen :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

Servise gitmeyi düşünmeniz hata olmuş.Servisler o kadar eski aracın parçalarını stoklarında bulundurmazlar.Hemde gerçekten en az %50 fiyat farkı oluyor .Garantide olmadığına göre servise ütülmeye gerek yok bencede :)  Kişisel algılamayın normal bir durum yani.

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez

bu şekilde bir hakları var zaten servise gitmeniz hata olurdu bu yaştaki araç için

Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2

Parasız erkeği bile annesi seviyor fiat kendi ürettiği araca bakmıyor :bambam:

• Beğen 1
  • Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Eray Aksoylu
Ahmet Türedi yazdı:

Servise gitmeyi düşünmeniz hata olmuş.Servisler o kadar eski aracın parçalarını stoklarında bulundurmazlar.Hemde gerçekten en az %50 fiyat farkı oluyor .Garantide olmadığına göre servise ütülmeye gerek yok bencede :)  Kişisel algılamayın normal bir durum yani.

Ali Gülmez yazdı:

bu şekilde bir hakları var zaten servise gitmeniz hata olurdu bu yaştaki araç için

Sadece fiyat sorayım istedim 2 sene önce daha yaşlı opel ve peugeot aracımı servise götürüp her türlü işimi yaptırıyordum. Arkadaşımın da fiat aracı var sanayiye göre servis hemen hemen aynı fiyata yapıyor üzerine de garantili bi fiyat al dediği için sorasım gelmişti  zaten ağır bakım falan da değildi yani :D

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Eray Aksoylu yazdı:

Böyle bir şey var mı gerçekten

var. yani bazı cümleler vardı kitapçıkta yasaldır mesela: ömrü 10 yıldır yazar. bu cümle üreticiyi satıcıyı korur. buna dayanarak 10+yaşa hizmet vermeyebilir.

Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ
Eray Aksoylu yazdı:

Sadece fiyat sorayım istedim 2 sene önce daha yaşlı opel ve peugeot aracımı servise götürüp her türlü işimi yaptırıyordum. Arkadaşımın da fiat aracı var sanayiye göre servis hemen hemen aynı fiyata yapıyor üzerine de garantili bi fiyat al dediği için sorasım gelmişti  zaten ağır bakım falan da değildi yani :D

Yaptırmak istediğiniz bakım dışarıda 5000 diyelim. Servisin işi yoğun, size harcayacağı vakitte başkasından 15000 alabilir. Size 15000 fiyat çıkarsalar hem gitmezsiniz, hemde servis aşırı pahalı dersiniz. Onlarda kendilerince en uygun bahaneyi söylemişler işte. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

bence iline göre değişiyor bu çünkü buradaki yetkili servis tofaşlara bakıyor halen :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Cihat yazdı:

bence iline göre değişiyor bu çünkü buradaki yetkili servis tofaşlara bakıyor halen :D

servis sorumlusuna patron insiyatifne bağlı tabii. biz de 64.5 mustang bile bakardık. 2.0gls otomatik Taunus tur favorim, klimalı

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Çağlar Bayur yazdı:

servis sorumlusuna patron insiyatifne bağlı tabii. biz de 64.5 mustang bile bakardık. 2.0gls otomatik Taunus tur favorim, klimalı

Alman fordumu. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ahmet Türedi yazdı:

hiç de hata değil. 2006 albea spedgear aracımızı kasabadaki yetkili servise götürdüm triger için gayet de baktılar.

Bu hatalı bir durum. özellikle twitter dan bas bas bağırmak lazım. Servis müdürünün bir uygulaması olsa gerek. 

Ahmet Türedi yazdı:

..o kadar eski a..

10 yaşına kadar zaten servislik bir durum yok :)  yağ değişiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Aslında yanlış bir uygulama... Benim param buna yetti bunu alabildim kardeşim. Sonuçta senin ürettiğin araç değil mi, bakımını da en çok, en iyi sen bilirsin. Sonra bakım için paranı da alıyorsun. Öyleyse bakmalısın değil mi. 

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ümit Türk yazdı:

Boshcar tarzı firmalar deneyebilirsiniz.

arkadaş zaten nereye gideceğim diye sormamış. o ayrı bir konu.   Eski traktörle servise gelen alman köylünün reklamını gördünüz mü?

Ayhan Asil yazdı:

Aslında yanlış bir uygulama... Benim param buna yetti bunu alabildim kardeşim. Sonuçta senin ürettiğin araç değil mi, bakımını da en çok, en iyi sen bilirsin. Sonra bakım için paranı da alıyorsun. Öyleyse bakmalısın değil mi. 

bakması lazım. marka değerini çok zedeler. 

• Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil
Mehmet Göktürk yazdı:

arkadaş zaten nereye gideceğim diye sormamış. o ayrı bir konu.   Eski traktörle servise gelen alman köylünün reklamını gördünüz mü?

Mehmet hocam muhteşem bir video bulmuşsunuz gerçekten, Birkaç defa izledim, bu videodan sonra bence çiftçiye hediye ettikleri porsche nin değerinin kat be kat fazlasını katmışlardır marka değerlerine. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Mehmet Göktürk yazdı:

Sormadığını bende farkındayım sadece bir öneriydi. Burada forumda bilemeyenler olabilir de bilgi amaçlı yazdım. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Eray Aksoylu
Ayhan Asil yazdı:

Mehmet Göktürk yazdı:

evet bakmalı bence de farklı markalarda serviste işimi yapabiliyordum ama Fiat'ta yapamadım. Az önce de Fiat'ın internet sitesinden canlı destek ile görüştüm 
Fiat 10 yaş üstü araçlara bakmıyormuş. Ben de sordum tüm fiat bayileri mi bakmıyor dedim gelen cevap ise "Servislere yönelik bu durum değişebilir elbette, bazı servislerimiz kendi bünyelerinde 10 yaşından büyük araç modelleri için kontrol edilebilecek cihazları tutarak bakabilir. Ancak servislerin 10 yaşından büyük araç modelleri için yasal bir zorunluluğu bulunmamaktadır." sonrasında ise İstanbul'daki başka bir yetkili servise yönlendirdi TALİP OTO diye.. onlar 10 yaş üstü araçlara bakıyorlarmış.. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ümit Türk yazdı:

Alman fordumu. 

yok altunizade fabrikada üretilmişti, beyaz, çift kare far, mavi cam

Mehmet Göktürk yazdı:

Eski traktörle servise gelen alman köylünün reklamını gördünüz mü?

bomboş tuz gölünde yol tutmayıp takla atan reno reklamı geldi aklıma

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Ümit Türk yazdı:

Sormadığını bende farkındayım sadece bir öneriydi. Burada forumda bilemeyenler olabilir de bilgi amaçlı yazdım. 

İyiki yazdın bence.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet Göktürk yazdı:

Harika bir reklam.. ikame araç bile verdiler.. :)

Bakımı bilmiyorum ancak.. 

Citroen de 10 yaş üstünü tamirat için almıyordu.. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

3-5 sene evvel Renault aracım varken yetkili servis hala Broadway'lere baktığını söylemişti. Ancak reddetme hakkı da var. Servisin inisyatifinde.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

15 yaşında fiestam servis bakımlıydı.

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Ümit Türk yazdı:

Boshcar tarzı firmalar deneyebilirsiniz.

Bence işin ehli usta bulun, Bosch servis her araca bakıyor ama her araçtan anlamıyor. Epey tecrübe ettik bu servisi.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...