İçeriğe Yönlendir

2012 2.0 Ecoboost Powershift Şanzıman Sorunum

Murat Algan Yücel

Recommended Posts

Murat Algan Yücel

Herkese selamlar,

2012 2.0 Ecoboost Powershift mondeom P ve N de olduğu yerde çalışırsa şanzıman yağ kaçırıyor. Şöyle ki egzoz muayenesi için arabayı götürdüğümde 2-3 dakika çalışmıştı ve 2500 devirde bir süre sabit tutmuştum, arabayı geri alınca 2 karış çapında yağ vardı yerde. Arabayı çalıştırıp D ye alıp gezip tozup gelip stop edince neredeyse hiç yağ kaçırmıyor. Günlük kullanımda aracın D ve R de kalkışı olsun vites geçişleri vs çok güzel. Gaza biraz fazla yüklendiğimde araç kavrama sorunu yaşıyor. İlk kalkışta gaza yüklenirsem gecikmeli bir tepki alıyorum ve birden güzel olmayan şekilde patinaja düşüyor. Sizce aracımı kime, nereye götürmeliyim? Canım çok yanmadan nasıl atlatırım? 1000km önce yeni motor yaptırdım.

Yedek parçası, ustası, tavsiyesi vs. her türlü fikrinizi belirtin lütfen. Şimdiden teşekkürler.

Mavi 2012 2.0 ecoboost

Beyaz 2010 2.5T

IMG_5697.jpeg

Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp
Murat Algan Yücel yazdı:

Herkese selamlar,

2012 2.0 Ecoboost Powershift mondeom P ve N de olduğu yerde çalışırsa şanzıman yağ kaçırıyor. Şöyle ki egzoz muayenesi için arabayı götürdüğümde 2-3 dakika çalışmıştı ve 2500 devirde bir süre sabit tutmuştum, arabayı geri alınca 2 karış çapında yağ vardı yerde. Arabayı çalıştırıp D ye alıp gezip tozup gelip stop edince neredeyse hiç yağ kaçırmıyor. Günlük kullanımda aracın D ve R de kalkışı olsun vites geçişleri vs çok güzel. Gaza biraz fazla yüklendiğimde araç kavrama sorunu yaşıyor. İlk kalkışta gaza yüklenirsem gecikmeli bir tepki alıyorum ve birden güzel olmayan şekilde patinaja düşüyor. Sizce aracımı kime, nereye götürmeliyim? Canım çok yanmadan nasıl atlatırım? 1000km önce yeni motor yaptırdım.

Yedek parçası, ustası, tavsiyesi vs. her türlü fikrinizi belirtin lütfen. Şimdiden teşekkürler.

Mavi 2012 2.0 ecoboost

Beyaz 2010 2.5T

Geçmiş Olsun Umarım Çok Masraf Açmaz

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Murat Algan Yücel yazdı:

Canım çok yanmadan nasıl atlatırım?

Zaten kavrama bitmiş. 

Araç hareket halinde akan/kaçan yağı göremezsiniz. Bu kadar yağ kaçıran bir çift kavramalı aracın marşına dahi basmayın. 

Çağlar Bayur yazdı:

yağ? motor yağı mı_

Şanzımanmış

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

ovvv  powershift... getrag dct. dodge journey travmalarım aklıma geliyor. kimse anlamıyordu ben bakınırken. umarım düzgün birisi bakar.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Körfez sanayide olmadı mı, bıraktı mı fordu yoksa  ustamız :)

Yorum bağlantısı
Murat Algan Yücel
Çağlar Bayur yazdı:

yağ? motor yağı mı_

Hayır şanzıman yağı

Mustafa Tüfekçi yazdı:

Körfez sanayide olmadı mı, bıraktı mı fordu yoksa  ustamız :)

Körfez sanayide birşey olmuyor abi maalef

Levent Güzelkalp yazdı:

Geçmiş Olsun Umarım Çok Masraf Açmaz

Teşekkürler

Tamer Topaç yazdı:

Zaten kavrama bitmiş. 

Araç hareket halinde akan/kaçan yağı göremezsiniz. Bu kadar yağ kaçıran bir çift kavramalı aracın marşına dahi basmayın. 

Şanzımanmış

Şanzıman yağını kontrol ettim 3 defa alttan açıp litresine baktım. Olduğu yerde çalışmadığı sürece eksiltme yapmıyor.

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Murat Algan Yücel yazdı:

Şanzıman yağını kontrol ettim 3 defa alttan açıp litresine baktım. Olduğu yerde çalışmadığı sürece eksiltme yapmıyor.

Yağ mı fazla

Murat Algan Yücel yazdı:

2-3 dakika çalışmıştı ve 2500 devirde bir süre sabit tutmuştum, arabayı geri alınca 2 karış çapında yağ vardı yerde.

2-3 dk içerisinde yerdeki iki karış yağ çok çok aşırı. Kaçak, keçelerden mi, şanzıman kutusunda bir çatlak var oradan mı, aşırı ısınma var ve havalandırmadan mı (ki bu çok daha büyük bir sorundur)? Bunlar size büyük sorun yaşatır.

Murat Algan Yücel yazdı:

Gaza biraz fazla yüklendiğimde araç kavrama sorunu yaşıyor. İlk kalkışta gaza yüklenirsem gecikmeli bir tepki alıyorum ve birden güzel olmayan şekilde patinaja düşüyor.

Kavrama sorunu var.

Yorum bağlantısı
Murat Algan Yücel
Tamer Topaç yazdı:

Yağ mı fazla

2-3 dk içerisinde yerdeki iki karış yağ çok çok aşırı. Kaçak, keçelerden mi, şanzıman kutusunda bir çatlak var oradan mı, aşırı ısınma var ve havalandırmadan mı (ki bu çok daha büyük bir sorundur)? Bunlar size büyük sorun yaşatır.

Kavrama sorunu var.

Evet problemim kavrama başka bir sıkıntısı yok yağ kaçağı da kavrama veya kapaktan geliyor. Bunun için iyi bir usta ihtiyacım var.

Yorum bağlantısı
Adem Kazıl

benin aracın kapaktan sızdırıyordu 2-3 kez conta değişti olmadı sonunda yetkili servis sıvı conta kullanmakta buldular problem kalmadı, volant değişirkende şanzıman inince kavrama kapağından yağ gelmiyordu bu iyiye işaretti, bu şanzımanın mekatroniği olsun kavrama seti olsun komle revizyon olabiliyor.

Yorum bağlantısı
Murat Algan Yücel
Adem Kazıl yazdı:

benin aracın kapaktan sızdırıyordu 2-3 kez conta değişti olmadı sonunda yetkili servis sıvı conta kullanmakta buldular problem kalmadı, volant değişirkende şanzıman inince kavrama kapağından yağ gelmiyordu bu iyiye işaretti, bu şanzımanın mekatroniği olsun kavrama seti olsun komle revizyon olabiliyor.

Evet ama kime yaptıracağımı bulamıyorum.

Yorum bağlantısı
Adem Kazıl

tavisye değildir youtube da gezinirken rast gelmişti bana sonra abone oldum powershiftle alakalı videoları izliyorum 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Algan Yücel yazdı:

Evet ama kime yaptıracağımı bulamıyorum.

atco’da çoğu kişi memnun. Bakılabilir. 5 yıl önce mondeo bakarken powershift bozulursa ne kadara patlar diye sordum bunlara. Duruma göre 5 ile 20 bin arasında demişti. Sanırım bugün 50 ila 200 bine denk olabilir

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...