Yahya Melih Ayaksız 25 Kasım Paylaş 25 Kasım (düzenlendi) Selamlar. Lpg yi hep tamamen doldurup ilk diş düşünce tekrar dolduruyorum (21 lt yapıyor hemen hemen) benzin olarakta 8 lt gibi benzin dolduruyorum. Bir defasında doldurmadım kırmızı ışık yaktı hemen. Hesaplamama göre 180 km de 7-8lt benzin tüketiyor. Lpg ye geçiş 1.5km kadar sürüyor. Bunun dışında gidişte sorun yok. Bazen soğukta lpg ye geçene kadar biraz boğuluyor ama sonra tekrardan benzine elle geçersem sorun yok. Lpg ustası manuel benzin pompası iptal eden düğme kur, araba benzine geçerse anlarsın stop edersin dedi. Bu biraz kafamı karıştırdı , bu araba sürekli benzin katarak lpg yi vermiyormu zaten? Ustaya göre hiç tüketmemesi lazımmış. Son olarak elektrikten biraz anlayan birisi bunun pompaya düğme ekleyebilirmi? Babam eski oto ses sistemcisi elektronikse ben yaparım sen soruştur dedi. Atiker sıralı sistem 25 Kasım tarihinde Yahya Melih Ayaksız tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cem Işık 25 Kasım Paylaş 25 Kasım Lpg li araçlar ilk çalıştırmada benzinle çalışır , ısınınca lpg’ye geçer ve benzini keser. Sürekli iki yakıt karışması olmaz yani. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Kasım Paylaş 25 Kasım Yahya Melih Ayaksız yazdı: benzin olarakta 8 lt gibi benzin dolduruyorum. Bir defasında doldurmadım kırmızı ışık yaktı hemen ölçüm yöntemi değildir şamandıranın yaktığı lamba ile ölçüm olmaz Yahya Melih Ayaksız yazdı: Ustaya göre hiç tüketmemesi lazımmış. kombi ustası mı ? Yorum bağlantısı
Yahya Melih Ayaksız 25 Kasım Yazar Paylaş 25 Kasım Depoyu fullesem 100 km sonra tekrar gitsem kaç lt eksilmesi normal? Ustayı da enjeksiyonlu tofaş sahibi birisinin öneri üzerine gittim Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Kasım Paylaş 25 Kasım iki depo da fullenir, lpg bitince benzin bir daha fullanir km yeden hesap edilebilir, her 2 yakıt aynı anda motora püskürmez , püskürse araba stop eder. Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 26 Kasım Paylaş 26 Kasım Kış mevsiminde motor ısısı yeterli seviyeye daha geç geldiği ve LPG'ye geçiş uzadığından benzinin fazla sarfiyatı da normaldir. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 26 Kasım Paylaş 26 Kasım Çağlar Bayur yazdı: her 2 yakıt aynı anda motora püskürmez , püskürse araba stop eder. Evet, bunun sadece arıza durumunda olması gerekir. Tecrübe ile sabit, ikisi karışında yakamıyor, boğulup stop ediyor. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts