Murat Ekinci 25 Kasım 2024 Paylaş 25 Kasım 2024 Merhaba, 2013 Model Continantel marka kış lastikleri var diş derinlikleri sıfır lastik kadar, çok kısa süre bir sezon kullanılmış (Araç satılınca depoda unutulmuş ) desen çizgileri vs üzerinde durmakta yanak kısımlarında bıyık tabir edilen lastikleri de durmakta en ufak çatlama vs yok sizce bu lastikleri aracıma taktırmalı mıyım yoksa riske girmeyip sıfır lastik mi almalıyım. Lastikçi baktığında sıfır gibi ama raf ömrünü tamamlamış siz bilirsiniz dedi. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Kasım 2024 Paylaş 25 Kasım 2024 2013 ? 2023 değil dimi? kış yaz vs hiçbir işe yaramaz ilk sola virajda , sağa gider 2 Yorum bağlantısı
Murat Öngür 25 Kasım 2024 Paylaş 25 Kasım 2024 yanlış yazmadıysanız 2013 model ise lastikler ömrünü tamamlamış maalesef. Ama ! yanaklarda çatlak tabanda çatlak yarık vs yok ise sadece düşük hızlarda ş.içinde kullanılaibilir . 1 Yorum bağlantısı
Murat Ekinci 25 Kasım 2024 Yazar Paylaş 25 Kasım 2024 Çağlar Bayur yazdı: Çağlar Bayur yazdı: 2013 ? 2023 değil dimi? kış yaz vs hiçbir işe yaramaz ilk sola virajda , sağa gider 2013 aynen Murat Öngür yazdı: yanlış yazmadıysanız 2013 model ise lastikler ömrünü tamamlamış maalesef. Ama ! yanaklarda çatlak tabanda çatlak yarık vs yok ise sadece düşük hızlarda ş.içinde kullanılaibilir . Aynen şehir içi binilecek uzun yol yapmayacak kararsız kaldım Yorum bağlantısı
Murat Öngür 25 Kasım 2024 Paylaş 25 Kasım 2024 Murat Ekinci yazdı: 2013 aynen Aynen şehir içi binilecek uzun yol yapmayacak kararsız kaldım göz ile çok çok iyi kontrol edilmesi lazım montaj sonrasıda devamlı kontrol edilerek binilmesi lazım , kaukçuğunda bir ömrü var sonuçta. Ben olsam kullanırdım max 100 kmh geçmedikten sonra bir sıkıntı olmaz bence çatlak yarık vs yok ise Yorum bağlantısı
Murat Ekinci 25 Kasım 2024 Yazar Paylaş 25 Kasım 2024 Murat Öngür yazdı: göz ile çok çok iyi kontrol edilmesi lazım montaj sonrasıda devamlı kontrol edilerek binilmesi lazım , kaukçuğunda bir ömrü var sonuçta. Ben olsam kullanırdım max 100 kmh geçmedikten sonra bir sıkıntı olmaz bence çatlak yarık vs yok ise Çatlak vs yok zaten dediğim gibi bıyıkları bile duruyor kenarlarda 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 25 Kasım 2024 Paylaş 25 Kasım 2024 Şehir içinde 60’la giderken ani frene basınca durmayabilir. Taktırın. Boş arazide biraz test edin. Kafanıza yatarsa durur. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Kasım 2024 Paylaş 25 Kasım 2024 Murat Ekinci yazdı: Çatlak vs yok zaten dediğim gibi bıyıkları bile duruyor kenarlarda bir zamanlar forum dergisi için yazdığım bir cümle geldi aklıma, lastiği sakız gibi tadıp karar veremeyiz yanıltır, görseli de aynı şekilde yanıltır.. vesile ile hediye mi edcek bu lastikleri? 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 25 Kasım 2024 Paylaş 25 Kasım 2024 Çağlar Bayur yazdı: bir zamanlar forum dergisi için yazdığım bir cümle geldi aklıma, lastiği sakız gibi tadıp karar veremeyiz yanıltır, görseli de aynı şekilde yanıltır.. vesile ile hediye mi edcek bu lastikleri? boş yolda fren testinde iyi mesafede durursa çöp mü deriz? Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 25 Kasım 2024 Paylaş 25 Kasım 2024 aklımda soru işareti kalıp arabayı tedirgin kullanacağıma sıfır alırım yada daha yeni az kullanılmış çıkma alırım bütçesel sıkıntı varsa 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Kasım 2024 Paylaş 25 Kasım 2024 Tansu Kalafatoğlu yazdı: boş yolda fren testinde iyi mesafede durursa çöp mü deriz? tek deneme kıstas olmaz, lastik kaleci gibidir, 90 dak nın 89 unda süper olsun, ama 1 dak kötü olsun, işi bitmiştir. 3 1 Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 25 Kasım 2024 Paylaş 25 Kasım 2024 Taktır geç hocam ama temkinli ol. rahatsız ederse kullanmazsın. Yorum bağlantısı
Süleyman Can 25 Kasım 2024 Paylaş 25 Kasım 2024 Geçen sene mecburiyetten stepneyi takıp 200km yol gitmem gerekti. Lastik ispanya 2002 (yirmi iki değil) üretim bridgestone'muş. Ben de merak edip o zamana kadar bakmamıştım. Gideceğim yere kadar beni götürdü belki biraz daha hizmet ederdi ama kullanmamak en iyisi. Yorum bağlantısı
Hamit inan 25 Kasım 2024 Paylaş 25 Kasım 2024 Taktırın 1-2 sene gezin. Bizde cevabı almış oluruz 😁 2 Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 26 Kasım 2024 Paylaş 26 Kasım 2024 10 yıllık Michelin lastiklerini her 6 ayda değişmeli kullanmama rağmen geçen seneki kış ayında karlı yayla yolunda sorun yaşamadım. Azıcık zor da olsa çıktı o yolu. Lastikler 2012 üretimi. Bu sene takmadım ama çok zorda kalırsam takarım. Bu zamana kadar bi sıkıntısını görmedim. Lastikleri bekleme durumunda yanakları üzerinde saklamayın. Tabanı üzerinde olsun ve arada bir çevirin, tabanın hep aynı noktası yere basmasın. Bu kadar yazdıktan sonra şunu kesinlikle belirteyim ki ilk zamanki yol tutuşu ve performansı yok. Her sene bunun azaldığını hissediyorum ve ona göre sürüyorum. Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 26 Kasım 2024 Paylaş 26 Kasım 2024 Arkadaşlar, yaşamsal konularda öneride bulunurken daha dikkatli olun. 0,1 bar basıncın bile nelerle sonuçlanabileceğini biliyoruz. 3 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 26 Kasım 2024 Paylaş 26 Kasım 2024 Şehiriçinde yavaş yavaş gezersin diyen arkadaşlar, 60-70 km ile giderken önünüze atlayacak bir canlıyı 3 metre daha sonra duracağınız için çarpmayı göze alıyor musunuz? Bazı şeylerin şakası olmaz, otomobil kullanırken de lastik bunların ilki bence. 4 Yorum bağlantısı
Murat Öngür 26 Kasım 2024 Paylaş 26 Kasım 2024 Murat Ekinci yazdı: Çatlak vs yok zaten dediğim gibi bıyıkları bile duruyor kenarlarda anladım , dediğim gibi sene olarak ömrünü tamamlamış, çok dikkat etmek lazım kullanırken , bir deneyin bakalım balans tutacak mı lastikler. Gözle görülür bir sıkıntısı olmasa bile içindeki teller vs yıpranmış olabilir Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 26 Kasım 2024 Paylaş 26 Kasım 2024 Bu kadar kar yağmış, 11 yıllık lastikle olmaz. Güzel bir lastik al derim. Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 28 Kasım 2024 Paylaş 28 Kasım 2024 Lastik işi risk almaya değmez bence de Yeni tarihli daha alt segment lastik bile bahsi geçen lastikten daha iyi iş yapacaktır diye düşünüyorum Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 28 Kasım 2024 Paylaş 28 Kasım 2024 Murat Öngür yazdı: anladım , dediğim gibi sene olarak ömrünü tamamlamış, çok dikkat etmek lazım kullanırken , bir deneyin bakalım balans tutacak mı lastikler. Gözle görülür bir sıkıntısı olmasa bile içindeki teller vs yıpranmış olabilir yazın kullanıp bitirmek lazım. ben olsam kışın riske girmezdim. Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 28 Kasım 2024 Paylaş 28 Kasım 2024 Doğan Arşiray yazdı: yazın kullanıp bitirmek lazım. ben olsam kışın riske girmezdim. Yazın mı? İyi kış lastiği bile yazın frende çok fena oluyor. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 28 Kasım 2024 Paylaş 28 Kasım 2024 Selim Bilgin yazdı: Yazın mı? İyi kış lastiği bile yazın frende çok fena oluyor. yeteri kadar iyi değilmiş demekki :P bazı lastikler orta sertlikte olunca yazın da binilebiliyor tabi limitleri bilmek kaydıyla. Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 28 Kasım 2024 Paylaş 28 Kasım 2024 Doğan Arşiray yazdı: yeteri kadar iyi değilmiş demekki :P bazı lastikler orta sertlikte olunca yazın da binilebiliyor tabi limitleri bilmek kaydıyla. Ben önceki seneydi galiba biraz geciktim yazlıkları takmaya, kış lastiğitle her gün girdğim kavşakta fena kaymıştım biraz gazlayınca. Limiti biliyordum ama limit düşmüş. Ama hiç biri petlas gibi olamaz, petlas kış lastiği resmen drift lastiği gibiydi, hele uzun aradan sonra yağmur yağmışsa çok fena. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 28 Kasım 2024 Paylaş 28 Kasım 2024 petlasın kışlığı çok iyi bir yazlık lastik idi. daha da almam. 3 Yorum bağlantısı
Recommended Posts