Bircan Sezgin 25 Kasım 2024 Paylaş 25 Kasım 2024 Merhaba arkadaşlar, 2005 model Ford Focus 1. kasa benzinli bir aracım var. Dün akşam aracımı kullandım, hiçbir sorun yoktu. Ancak bu sabah bindiğimde debriyajda bir problem fark ettim. Debriyaj boş gibiydi, sanki araçta debriyaj hiç yokmuş gibi bir his vardı. Pedala bastığımda geri geliyordu, tıpkı bir fren pedalı gibi çalışıyordu. Ayrıca aracın altından yağ damladığını fark ettim(tam emin degilim baska arkadlarin yagi olabilir) . Hemen ustama götürdüm(cekici cagirdim). Usta debriyajın hava yaptığını söyledi ve havasını aldı, düzeltti. Ancak, bir daha aynı sorun olursa komple vites kutusunu sökmek ve baskı-balata ile merkezi değiştirmek gerektiğini belirtti. Kaçak olmadığını da ifade etti. Bu sorun neden olmuş olabilir? Dün gece bir kutunun üzerinden geçtim ve aracın altına zarar vermiş olabilirim diye düşünüyorum. Hortumlara zarar vermiş olabilir mi? Ama usta herhangi bir sorun olmadığını söylüyor. Yorum bağlantısı
Emre Demir 25 Kasım 2024 Paylaş 25 Kasım 2024 Hidrolik merkezi dağılması diyeceğim benim başıma geldi , ama ustanın dediği değişik bişeyler var Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Kasım 2024 Paylaş 25 Kasım 2024 Bircan Sezgin yazdı: aracın altından yağ damladığını fark ettim pedallarda yağ var mı? sızmış? Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 25 Kasım 2024 Paylaş 25 Kasım 2024 Fren kaliperlerine de baktırın ön ve arka, zira debriyaj merkezi de aynı yağ deposundan besleniyor. Zamanında arka fren silindirinden kaçırmıştı bende komple değiştim iki tarafı. Yorum bağlantısı
Bircan Sezgin 26 Kasım 2024 Yazar Paylaş 26 Kasım 2024 Emre Demir yazdı: Hidrolik merkezi dağılması diyeceğim benim başıma geldi , ama ustanın dediği değişik bişeyler var Çağlar Bayur yazdı: pedallarda yağ var mı? sızmış? Ömer Sarıgül yazdı: Fren kaliperlerine de baktırın ön ve arka, zira debriyaj merkezi de aynı yağ deposundan besleniyor. Zamanında arka fren silindirinden kaçırmıştı bende komple değiştim iki tarafı. Koray Demir yazdı: Debriyaj merkezi arızalı. Ustaya biraktim araci motor yagi gibi sansizmnain ordan yag akiyor ustanin dedginde gore alt merkez varmis o patlamis! boyle bir sey olasi mi ? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Kasım 2024 Paylaş 26 Kasım 2024 Bircan Sezgin yazdı: o patlamis! boyle bir sey olasi mi ? olabilir parçadır arızalanır, baskı balata değişimi gibi bir işçilik olacak, ben olsam değişiridm balatayı da değişirdim. hazır sökülmüşken. 1 Yorum bağlantısı
Bircan Sezgin 26 Kasım 2024 Yazar Paylaş 26 Kasım 2024 Çağlar Bayur yazdı: olabilir parçadır arızalanır, baskı balata değişimi gibi bir işçilik olacak, ben olsam değişiridm balatayı da değişirdim. hazır sökülmüşken. bakalim abi durum ne gostericek Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 26 Kasım 2024 Paylaş 26 Kasım 2024 Fiesta da merkezi patlatmistim tamir takımı ile yapılmıştı yıllar önce Yorum bağlantısı
Koray Demir 26 Kasım 2024 Paylaş 26 Kasım 2024 Mustafa Tüfekçi yazdı: Fiesta da merkezi patlatmistim tamir takımı ile yapılmıştı yıllar önce O zamanlar işçilik ucuzdu paranın satın alma gücü vardı sıfırıyla ve hem de orijinaliyle kolayca değişiyorduk. Asıl şimdi tamiri cazip gelmeli. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Kasım 2024 Paylaş 26 Kasım 2024 Mustafa Tüfekçi yazdı: Fiesta da merkezi patlatmistim tamir takımı ile yapılmıştı yıllar önce frendir o ? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 27 Kasım 2024 Paylaş 27 Kasım 2024 Çağlar Bayur yazdı: frendir o ? Debraj üst merkezî idi sanki Boşa çıkmıştı tek vites sanayiye gitmiştim durmadan Koray Demir yazdı: O zamanlar işçilik ucuzdu paranın satın alma gücü vardı sıfırıyla ve hem de orijinaliyle kolayca değişiyorduk. Asıl şimdi tamiri cazip gelmeli. Yok hızlıca parça yok diye usta bisiler ile yaptı galiba Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Kasım 2024 Paylaş 27 Kasım 2024 Genelde üst merkez bozulunca alt merkezi bozuyor. Üst merkez şu an kaçırmıyor olabilir. ancak herhangi bir anormallik görürseniz üst merkezi de değiştirin. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Kasım 2024 Paylaş 27 Kasım 2024 Mustafa Tüfekçi yazdı: Debraj üst merkezî idi sanki Boşa çıkmıştı tek vites sanayiye gitmiştim durmadan Yok hızlıca parça yok diye usta bisiler ile yaptı galiba desoto servisi miydi Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 27 Kasım 2024 Paylaş 27 Kasım 2024 Çağlar Bayur yazdı: desoto servisi miydi Etkili servisti 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts