Gökay Zorlu 25 Kasım 2024 Paylaş 25 Kasım 2024 Merhaba saygı değer forum kullanıcıları 2012 model Ford transit aracımda sabahları km sıfırlama ve göstergedeki arıza ışıklarını yakıp söndürme problemi var bunu bazen 5 güne bir bazen 3 güne bir yapıyor sürekli yapmıyor 2 adet akü var ölçtürdüm birisi 10amper diğeri 11 amper çıkıyor elektrikçiler aküden diyor böyle birşey mümkün mü tek marşta alıyor araba sabah Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç 25 Kasım 2024 Paylaş 25 Kasım 2024 Gösterge arkasındaki lehimlerde çatlama olabilir 1 Yorum bağlantısı
Gökay Zorlu 25 Kasım 2024 Yazar Paylaş 25 Kasım 2024 Çağatay Kılınç yazdı: Gösterge arkasındaki lehimlerde çatlama olabilir Öyle birşey olsa gün boyunca yapmaz mı sadece 1 sefer sabah yapıyor akşama kadar hiç yapmıyor Yorum bağlantısı
Muhammet Ergün 25 Kasım 2024 Paylaş 25 Kasım 2024 bizim fiestada aynı problem vardı, akü değişti düzeldi. Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 25 Kasım 2024 Paylaş 25 Kasım 2024 Direk arıza koduna bakın. b1318 düşük akü voltaji kodu vermiştir. Gerilim çok düşük çünkü. %90 akü kaynaklı duruyor Yorum bağlantısı
Gökay Zorlu 25 Kasım 2024 Yazar Paylaş 25 Kasım 2024 Mehmet Ozyurek yazdı: Akünün durumu nedir ? 2 adet akü var birisi marş basınca 10.1 amper 4 yıllık markasız diğeri de marş basınca 11.1 amper 2 yıllık varta elektrikçi öndeki akü döşteki elektronik sistemin arkadaki marşın aküsü dedi birisi bozuk akünün dedi akücü de sağlam akülerin diyo Muhammet Ergün yazdı: bizim fiestada aynı problem vardı, akü değişti düzeldi. 4 tane elektrikçiye sordum akünün biri bozuk dedi degiştigin zaman ikisini bir değişecen bunlarda dedi yada beyinde problem var dedi anlamadım bir türlü Ömer Sarıgül yazdı: Direk arıza koduna bakın. b1318 düşük akü voltaji kodu vermiştir. Gerilim çok düşük çünkü. %90 akü kaynaklı duruyor Elektrikçiye ısrarla bilgisayara bağla arıza vermişmi dedim arıza vermez bu olayda bağlamaya gerek yok aküyü değiştir direk dedi 🤔 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Kasım 2024 Paylaş 25 Kasım 2024 Beyni falan kurcalatmayın. Akü sebep oluyor buna. Arıza bırakmayabilir.. Yorum bağlantısı
Gökay Zorlu 25 Kasım 2024 Yazar Paylaş 25 Kasım 2024 Mehmet Ozyurek yazdı: Beyni falan kurcalatmayın. Akü sebep oluyor buna. Arıza bırakmayabilir.. Sabahları araç tek marşta alıyor çalışmada sıkıntı yok ama km sıfırlıyor ve göstergedeki ışıkları yakıp söndürüyor bunu da sürekli yapmıyor 2 gün 5 gün ara ile sadece sabahları yapıyor akşama kadar çalışıyor araç gün içinde hiç yapmıyor Yorum bağlantısı
Servet Aydın 25 Kasım 2024 Paylaş 25 Kasım 2024 İki akü yer değişip denensin ve kullanılsın. Yorum bağlantısı
Gökay Zorlu 25 Kasım 2024 Yazar Paylaş 25 Kasım 2024 Servet Aydın yazdı: İki akü yer değişip denensin ve kullanılsın. Onu da denedim yine aynı sorun oluyor Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Kasım 2024 Paylaş 25 Kasım 2024 Aküdür o akü.. Amperleri uygun ise Servet'in dediğini yapıp deneyin. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Kasım 2024 Paylaş 25 Kasım 2024 Gökay Zorlu yazdı: Sabahları araç tek marşta alıyor çalışmada sıkıntı yok ama km sıfırlıyor ve göstergedeki ışıkları yakıp söndürüyor bunu da sürekli yapmıyor 2 gün 5 gün ara ile sadece sabahları yapıyor akşama kadar çalışıyor araç gün içinde hiç yapmıyor 2 akü var birisi marş diğeri yaşam aküsü, marş işine bakan sağlam, diğeri gidici. vesile ile amper değil voltaj o ölçşüp size sundukları değerler. hava soğudukça daha sık yapmaya başlar. tam emin olmasam da ancak yaşam aküsü de tam 9 volta düşer ise, tedbiren artık marş ta basmayabilir. marş aküsü sıfır bile olsa diyelim. Yorum bağlantısı
Gökay Zorlu 25 Kasım 2024 Yazar Paylaş 25 Kasım 2024 Çağlar Bayur yazdı: 2 akü var birisi marş diğeri yaşam aküsü, marş işine bakan sağlam, diğeri gidici. vesile ile amper değil voltaj o ölçşüp size sundukları değerler. hava soğudukça daha sık yapmaya başlar. tam emin olmasam da ancak yaşam aküsü de tam 9 volta düşer ise, tedbiren artık marş ta basmayabilir. marş aküsü sıfır bile olsa diyelim. Akücü ölçtüğünde 12.2v gösteriyor marş yaptığında 10 ampere düşüyor bi tane 60amper akü taktım oda 12 küsür volt gösteriyor marşta 9.10 a düşüyor onla denedim yine aynı sorun bazen de araba haraket edince yapıyor bunu ilk marşta yapıyor 5dk ısındırıp haraket ediyorum 10metre gidince yaptığı oluyor Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Kasım 2024 Paylaş 25 Kasım 2024 Gökay Zorlu yazdı: bi tane 60amper akü taktım oda 12 küsür volt gösteriyor marşta 9.10 a düşüyor düşer, sıfır akülerin %40 ı hatta 50 si boştur Yorum bağlantısı
Gökay Zorlu 25 Kasım 2024 Yazar Paylaş 25 Kasım 2024 Çağlar Bayur yazdı: düşer, sıfır akülerin %40 ı hatta 50 si boştur Şimdi akücü ile konuştum yiğit akü var birde yan ürünü probat var ikiside aynı fazla bir fark yok probat olanı al dedi sizce hangisini almalıyım varta var ama spot akü dedi ona 3500 tl birde 2022 üretim Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Kasım 2024 Paylaş 25 Kasım 2024 2024 varta veya inci alırdım alacak olsam, 2 Yorum bağlantısı
Gökay Zorlu 25 Kasım 2024 Yazar Paylaş 25 Kasım 2024 Çağlar Bayur yazdı: 2024 varta veya inci alırdım alacak olsam, Spot akü sıkıntı çıkartır mı sizce? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Kasım 2024 Paylaş 26 Kasım 2024 spot denenlere iyi veya kötü denemez, firma sıkışır zararına toptan elden çıkartır, bu teknik bir sorun olmaz, üretmiştir satamamaıştır , ambalajda çizilmiştir vs. arabanın tek canı akü ise ben biraz garanticiyim 1 Yorum bağlantısı
Gökay Zorlu 5 Aralık 2024 Yazar Paylaş 5 Aralık 2024 Çağlar Bayur yazdı: spot denenlere iyi veya kötü denemez, firma sıkışır zararına toptan elden çıkartır, bu teknik bir sorun olmaz, üretmiştir satamamaıştır , ambalajda çizilmiştir vs. arabanın tek canı akü ise ben biraz garanticiyim Hocam tekrar rahatsız ediyorum kusuruma bakmayın araca 2 adet akü aldım 9 gün sonra tekrar yine aynı hatayı yaptı arızanın videosunu ekleyemiyorum buraya sanki aracın marşına basarsında marş kaçırır tırrrrrt diye ses gelir ya onun gibi gösterge panelinden ses geliyor tüm ışıkları yakıp söndürüyor km sıfırlıyor tekrar marşa basınca araba çalışıyor başka neyden olabilir bu sorun Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Aralık 2024 Paylaş 5 Aralık 2024 aküler tam dolmamıştır, ben sıfırı aküyü dışarıda şarj edip takıyorum genelde %65 görüyorum sıfır üküyü Yorum bağlantısı
Gökay Zorlu 5 Aralık 2024 Yazar Paylaş 5 Aralık 2024 Çağlar Bayur yazdı: aküler tam dolmamıştır, ben sıfırı aküyü dışarıda şarj edip takıyorum genelde %65 görüyorum sıfır üküyü 9 gün boyunca araçta çalıştı sabah 7 akşam 7 ye kadar çalışıyor araba bu süre zarfında dolmamış olsa yapmaz mıydı özelden arızanın videosunu gönderdim size bakabilir misiniz Yorum bağlantısı
Servet Aydın 5 Aralık 2024 Paylaş 5 Aralık 2024 Araç akü güç hattı bağlantılarına bakın. Motor ve gövde şase bağlantıları hatalı ihtimal 1 Yorum bağlantısı
Gökay Zorlu 5 Aralık 2024 Yazar Paylaş 5 Aralık 2024 Çağlar Bayur yazdı: elektrikler gidip geliyor Neyden yapabilir ki bunu Servet Aydın yazdı: Araç akü güç hattı bağlantılarına bakın. Motor ve gövde şase bağlantıları hatalı ihtimal Bi elektrikçi de aynısını dedi şase kablosunda gevşeklik olabilir diye ek şase kablosu çektirsem düzelir mi acaba birde aküden mi çekeyim yoksa marş dinamosundan mı çekeyim şaseyi arıza videosu da bu şekilde link den bakarmısın Link Yorum bağlantısı
Recommended Posts