İçeriğe Yönlendir

Opel Astra J 1.4T Cosmo - Motor Isısı Yükselmesi

Burak Tokcan

Recommended Posts

Burak Tokcan

Merhabalar. 

2011 Model aracımda bugünlerde motor ısısı zaman zaman 90'ın üzerine çıkıyor ama hemen geri düşüyor. 100 dereceyi geçmiyor. Araçta su kaçağı, yağ kaçağı vs. yok. Antifiriz kullanıyorum. Radyatör yeni değişti. Fan açıyor. Araçta herhangi bir uyarı vermiyor. Sizce normal bir durum mu? Daha önceden hiç 90'ı geçmiyordu gösterge.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Kalorifer kullanımı olabilir. 

ama zaten bu araçlar ecotec motor 100 civarı çalışmıyor mu?

Yorum bağlantısı
Burak Tokcan
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Söylendiğine göre zaten motor iç ısısı ortalama 115 derecede filan çalışıyor diyorlar. Ama gösterge hiç 90'ı geçmiyordu önceden.

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Eskiden (astra f'ler zamanı) hararet konusunda hassastı, anlık olarak yükseliyor düşüyordu falan. Sonra g serisi ile bu değişti. Belirli bir aralığı 90 derece gibi gösteriyor. Bu esnada motor içi daha sıcak olabilir. 

Bu mevsimde normal değil bence yükselmesi. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Motorun hava alma prosedürü neyse onu bir uygulamakta fayda var, böyle oynak hararet genelde belirtisi oluyor. Radyatör de yeni değişmiş, muhtemelen havasını tam alamadılar.

Yorum bağlantısı
Ali Gök

en son ne zaman değişti devirdaim ? triger değişim peryodu ne bilgi varmı bakım geçmişi hakkında 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Burak Tokcan yazdı:

Nasıl anlarız?

Valla ya biryerler tıkalı yada devirdaim sorunu diyorum ben. Sokmeden anlasilmaz sanırım.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Burak Tokcan yazdı:

Radyatör yeni değişti.

radyatörü değişen yere gidip bu durumu anlatın

Yorum bağlantısı
Burak Tokcan
Ali Gök yazdı:

en son ne zaman değişti devirdaim ? triger değişim peryodu ne bilgi varmı bakım geçmişi hakkında 

Devirdaim değişmedi, triger değişmedi. Ama aracın yağ bakımı geldi. Daha yaptırmadım ondan olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Ali Gök
Burak Tokcan yazdı:

Devirdaim değişmedi, triger değişmedi. Ama aracın yağ bakımı geldi. Daha yaptırmadım ondan olabilir mi?

yağ bakımıyla ilgisi olacağını samıyorum

Yorum bağlantısı
Burak Tokcan

LPG ile bir ilgisi olabilir mi sizce? Çünkü benim araç bir çok arızayı LPG'de iken veriyor.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Burak Tokcan yazdı:

LPG ile bir ilgisi olabilir mi sizce? Çünkü benim araç bir çok arızayı LPG'de iken veriyor.

Regülatör tıkalı olabilir ama bunu sadece LPG de yapacağını sanmam çünkü su geçişi sureklidir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...