Furkan Avcı 25 Kasım 2024 Yazar Paylaş 25 Kasım 2024 Şimdi biri arabaya bakmaya geliyor, satmazsam Continental ya da Michelin bakacağım Serkan Derya yazdı: 2 kış Nokian WR D3 kullanmıştım geçmişte. Bence kışlık lastik olarak bu markanın çokta üstünde başka seviye yoktur. Michelin - Conti ve Nokian kalitesine gelebilecek lastik azdır. Fakat Nokian lastiklerin sıkıntısı; yumuşak hamurlu olmasından dolayı bizim güzel yollarımıza dayanamıyor oluşu. Bu nedenle yaz kış farketmez nokian alınacaksa, XL yanak alınmalı. Konfordan biraz feragat edip, sesi de biraz yükseltmek gerekiyor. Kışlık takımda sıkıntı yok bu arada onu belirteyim WR A4 255/45/18 yıl olarak 2019 sonu üretim olmasına rağmen Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 25 Kasım 2024 Paylaş 25 Kasım 2024 Nokian her ne kadar kış lastiğinin mucidi olsa da, bu kış lastiklerinde çok iyi olduğu anlamına gelmiyor. Bu markanın üstün olduğu ağır kış şartları için üretilen Hakkapeliitta serisidir. Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 25 Kasım 2024 Paylaş 25 Kasım 2024 Tamer Topaç yazdı: Sanırım Türkiye' den çekildiler. Öneri, her zaman XL (güçlendirilmiş yanak) ve jant korumalı lastik seçin. Yakıt tüketimini etkilese de, Türkiye' de yolların durumu ortada. Türkiye distribütörü değişmiş. 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 25 Kasım 2024 Paylaş 25 Kasım 2024 Hamit inan yazdı: Kışlığı hiç çıkarmadan 5 sene bir fiil kullandım. Hala dayanacaktı değişeyim dedim petlas aldım almaz olaydım.5 senelik çıkan lastik onlardan iyi idi. 200 İle gider iken araba kasise gelse yada yaylansa kim bilir lastikteki yük kaç kat artıyor. Hele viraja dalar iken. aracımın boş ağırlığı 1664 kg, azami yüklü ağırlığı 2160 kg, lastik yük endeksi 98 XL, lastik taşıma kapasitesi 4x750=3000 kg. Aracın azami yüklü ağırlığının 1,39 kat fazla yük endeksi seçmişler illaki bir bildikleri vardır. 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 25 Kasım 2024 Paylaş 25 Kasım 2024 Furkan Avcı yazdı: Bu forumda kış lastiği olarak Nokian kullandığım için bir çok kez tavsiyede bulunmuşumdur, 8-9 yıl önce Continental i bırakmıştım reklam saçmalığı yüzünden. kışlıkta memnun kalınca yazlıktada Nokian aldım, ilk aldığım seti arkada geniş jant kullanırken diferansiyel sıkınıtsı yaşayınca düşük km de çıkarıp satmıştım. Lakin dün evde garajda kışlıklara geçerken birde ne göreyim 4 lastikten 3 ü bu durumda: (lastikler 37.800 km de ve üretim tarihleri 2022 sonu) Tamam lastik biter de, dişleri biter erir, bu yarıklardan ipler görünüyordu. lastiklerde diş olunca ben zaman zaman otobanda hızlı kullanıyordum, Allah'a şükür korumuş bizi demek ki Lastikler dengeli değil de, kenardan fazla yıpranmış gibi görünüyor. hava basıncı az veya bir yere sürtüyor olabilir mi? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 25 Kasım 2024 Paylaş 25 Kasım 2024 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Doğru far ayarının önemi bu senaryo. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 25 Kasım 2024 Paylaş 25 Kasım 2024 Sani Gerşon yazdı: Doğru far ayarının önemi bu senaryo. aşağı yukarı 15-20m mesafesi ışığın 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 25 Kasım 2024 Yazar Paylaş 25 Kasım 2024 Servet Aydın yazdı: aşağı yukarı 15-20m mesafesi ışığın Öndeki arabanın hamlesinide mi görmedin mübarek. Geçmiş olsun tam o anda video neden kapandı acaba inşallah bir yere uçmamıştır Metin Uzunoğlu yazdı: Lastikler dengeli değil de, kenardan fazla yıpranmış gibi görünüyor. hava basıncı az veya bir yere sürtüyor olabilir mi? 2 hafta da bir kontrol ederim hocam lastik basınçlarını, ben anlam veremedim bu arada dışta değil iç tarafta hem yarıklar 3 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 25 Kasım 2024 Paylaş 25 Kasım 2024 Furkan Avcı yazdı: Öndeki arabanın hamlesinide mi görmedin mübarek. Geçmiş olsun tam o anda video neden kapandı acaba inşallah bir yere uçmamıştır Gördü, öndeki araba sağdan sola geçti ya ben soldan giderim dedi herhalde. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Kasım 2024 Paylaş 25 Kasım 2024 öndeki araba yamuluyor, ona bile tepi vermeyene uçak ışığı versen ne değişir ki? 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 25 Kasım 2024 Paylaş 25 Kasım 2024 Domuza vuran araba frene gömülüyor ama geç kalıyor Yorum bağlantısı
Servet Aydın 25 Kasım 2024 Paylaş 25 Kasım 2024 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Domuza vuran araba frene gömülüyor ama geç kalıyor Frene basması hata o anda. Frensiz vurması daha az hasar verir 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts