İçeriğe Yönlendir

Nokian PowerProof 2 Yıl Sonunda Yarıklar

Furkan Avcı

Recommended Posts

Furkan Avcı

Bu forumda kış lastiği olarak Nokian kullandığım için bir çok kez tavsiyede bulunmuşumdur, 8-9 yıl önce Continental i bırakmıştım reklam saçmalığı yüzünden. kışlıkta memnun kalınca yazlıktada Nokian aldım, ilk aldığım seti arkada geniş jant kullanırken diferansiyel sıkınıtsı yaşayınca düşük km de çıkarıp satmıştım.

Lakin dün evde garajda kışlıklara geçerken birde ne göreyim :shok: 4 lastikten 3 ü bu durumda: (lastikler 37.800 km de ve üretim tarihleri 2022 sonu)

Tamam lastik biter de, dişleri biter erir, bu yarıklardan ipler görünüyordu. lastiklerde diş olunca ben zaman zaman otobanda hızlı kullanıyordum, Allah'a şükür korumuş bizi demek ki :flowers:

nokian_pismanlik2.jpeg.551da445b9b5f9d9b250fbf365894d5c.jpeg

nokian_pismanlik3.jpeg.952d412692f0aa86b1bfe65b621304d9.jpeg

nokian_pismanlik4.jpeg.b6fed032d800421dbb43015430ba7f55.jpeg

nokian_pismanlik5.jpeg.b72e734061b707e24505cbb09006a003.jpeg

nokian_pismanlik6.jpeg.5b852a7b35eb210c22b0489fb93ccff2.jpeg

nokian_pismanlik1.jpeg.d9e75d75bf25a1453ed299d5f3f4275b.jpeg

• Beğen 2
  • Şaşkın 1
  • Üzgün 2
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Geçen sene deprem günü Nokian Snowproof kışlıklarım yarıldı benim, hadi dedim neyse olabilir, koca Ankara'da aynı lastikten bulamadım. Sonra yazlık set olarak Nokian Powerproof'u kullandım yine, kışlık olarak Michelin alınca arabanın karakteri değişti. Nokian'lar iki yazda acayip yıpranmış arabayı taşıyamıyormuş. Sonuç olarak Nokian benim için de bitti.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Geçmiş olsun.

ben şahsen Lastikte çok arayışa girmiyorum. Michelin alıp geçiyorum. Amerikayı yeniden keşfetmiyorum.

Yerli almak istesem ne almayım bilmiyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Geçmiş olsun.

ben şahsen Lastikte çok arayışa girmiyorum. Michelin alıp geçiyorum. Amerikayı yeniden keşfetmiyorum.

Yerli almak istesem ne almayım bilmiyorum. 

lassa snoway4 kışlıklardan çok memnunum

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

+1, kesinlikle verdiğin paranın karşılığını alıyorsun, özellikle uzun dönem kullanacaksan.

Ben bu sene ebat değiştirdiğim için kışlık Hankook aldım ama hem denemek için hem de 1-2 kış kullanırım maks. diye düşündüm.

Nokian büyük hayal kırıklığı oldu ama. 3-4 sene kullanmadan bir lastiği kimseye tavsiye etmemek lazım. Bildiğin 2 senede çöpe döndü lastik.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Hiç unutmam, kayseride jant alıyorduk. Lastikci ısrarla nokian da nokian diyordu. Adam okadar anlattıki michellinleri söküp atasım geldi. Alacaktımda, taki arkadaşım kolumu çekip beri dur diyenekadar. Adam anlatırken diğer markalar gözümde hain damgası yemiş bizleri kazıklayan şirketler imajı olışmuştu. Alıp kullanmadım ama öveni bol bir lastik markası. Çok sonra bridgestone ile tanıştım. İnşaat el arabası alırsam onada bridgeston takarım herhalde :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf

Nokian’da hep vardı bu problemler. Acaba muhafaza konusunda mı hata yapıyoruz? 

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Selim Bilgin yazdı:

+1, kesinlikle verdiğin paranın karşılığını alıyorsun, özellikle uzun dönem kullanacaksan.

Ben bu sene ebat değiştirdiğim için kışlık Hankook aldım ama hem denemek için hem de 1-2 kış kullanırım maks. diye düşündüm.

Nokian büyük hayal kırıklığı oldu ama. 3-4 sene kullanmadan bir lastiği kimseye tavsiye etmemek lazım. Bildiğin 2 senede çöpe döndü lastik.

235/45r18 yazlıklarım 3 yaz sonunda 4-5 mm derinliğinde dişleri var ve çok şükür sıkıntı yok, 215/55r17 kışlıklarım 3 sezon sonunda 4-5 mm derinliğinde dişleri var onlarda iyi, şimdiye kadar rastladığım tek sıkıntı 5 yıldan sonra taban eğilmesi olmuştu nokian ve goodyear lastiklerimde. Bugün itibari ile aynı lastikleri aynı f/p olsa yine alırım. sizinki biraz şanssızlık olmuş gibi, geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Çağrı Alaf yazdı:

Kapalı garajda, jantlı ve yatay olarak üst üste nizami gelecek şekilde muhafaza ediyorum bundan ötesi evin salonuna TV koltuğuna koyup muhafaza etmek olur herhalde :D:D

Selim Bilgin yazdı:

Evet bende tavsiye etmiştim bu lastiği. Kışlıklar 5. yılı olacak bu sene son kez taktım ve herhangi bir problem görünmüyor ama yazlıkta hayal kırıklığını geçtim şok oldum.

Metin Uzunoğlu yazdı:

235/45r18 yazlıklarım 3 yaz sonunda 4-5 mm derinliğinde dişleri var ve çok şükür sıkıntı yok, 215/55r17 kışlıklarım 3 sezon sonunda 4-5 mm derinliğinde dişleri var onlarda iyi, şimdiye kadar rastladığım tek sıkıntı 5 yıldan sonra taban eğilmesi olmuştu nokian ve goodyear lastiklerimde. Bugün itibari ile aynı lastikleri aynı f/p olsa yine alırım. sizinki biraz şanssızlık olmuş gibi, geçmiş olsun.

Kışlıkta problem yok hocam, yazlıkta oldu. Kışlıklarında benim için son senesi, bahara araba durursa Michelin alırım sanırım

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Çağrı Alaf yazdı:

Lastikçiye bıraktığımız lastikleri çok eziyorlar bence. Yer sıkıntı ama bir şekilde kendim saklamayı düşünüyorum bundan sonra.

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Selim Bilgin yazdı:

Lastikçiye bıraktığımız lastikleri çok eziyorlar bence. Yer sıkıntı ama bir şekilde kendim saklamayı düşünüyorum bundan sonra.

Benim hep kapalı garajımda arkada ayrı bir odada güneş ışığı görmeyen nemsiz ayrı bir ortam. Lastikçiye haytta bırakmam yerim varken

Tabi benim jantlı olduğu için evde kendim değişiyorum o da ayrı bir imkan meselesi

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Valla geçmiş olsun. 4. senesi benimde Nokian ların bu tarz bir sorun yok vallaha.

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Furkan Avcı yazdı:

Kapalı garajda, jantlı ve yatay olarak üst üste nizami gelecek şekilde muhafaza ediyorum bundan ötesi evin salonuna TV koltuğuna koyup muhafaza etmek olur herhalde :D:D

Geceleri masal okumanız gerekiyordu, incinmiş lastikler. :( 

Şaka bir yana sıcaklık da önemli. Kışlık hamurların 17 derece üstüne çıkmaması lazım. Ona da bodrum kat gerek. 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Furkan Avcı yazdı:

Benim hep kapalı garajımda arkada ayrı bir odada güneş ışığı görmeyen nemsiz ayrı bir ortam. Lastikçiye haytta bırakmam yerim varken

Tabi benim jantlı olduğu için evde kendim değişiyorum o da ayrı bir imkan meselesi

Demek ki sorun onda değil. :) 

Ama yine de ben de araba değişirsem çift jant takımı yapıp otoparka koyacağım, ya kendim değişirim ya da kendi servisimde değiştirtirim. Lastikçiler her seferinde bir saçmalık yapmayı başarıyor.

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Furkan Avcı yazdı:

Bu forumda kış lastiği olarak Nokian kullandığım için bir çok kez tavsiyede bulunmuşumdur, 8-9 yıl önce Continental i bırakmıştım reklam saçmalığı yüzünden. kışlıkta memnun kalınca yazlıktada Nokian aldım, ilk aldığım seti arkada geniş jant kullanırken diferansiyel sıkınıtsı yaşayınca düşük km de çıkarıp satmıştım.

Lakin dün evde garajda kışlıklara geçerken birde ne göreyim :shok: 4 lastikten 3 ü bu durumda: (lastikler 37.800 km de ve üretim tarihleri 2022 sonu)

Tamam lastik biter de, dişleri biter erir, bu yarıklardan ipler görünüyordu. lastiklerde diş olunca ben zaman zaman otobanda hızlı kullanıyordum, Allah'a şükür korumuş bizi demek ki :flowers:

nokian_pismanlik2.jpeg.551da445b9b5f9d9b250fbf365894d5c.jpeg

nokian_pismanlik3.jpeg.952d412692f0aa86b1bfe65b621304d9.jpeg

nokian_pismanlik4.jpeg.b6fed032d800421dbb43015430ba7f55.jpeg

nokian_pismanlik5.jpeg.b72e734061b707e24505cbb09006a003.jpeg

nokian_pismanlik6.jpeg.5b852a7b35eb210c22b0489fb93ccff2.jpeg

nokian_pismanlik1.jpeg.d9e75d75bf25a1453ed299d5f3f4275b.jpeg

Vallahi ne diyeceğimi şaşırdım, gerçekten Allah korumuş. benim lastiklerde bodrumda jantlı olarak yatay konumda bekliyor yazlıkları taktırırken detaylıca bir gözden geçireceğim, gözüm korktu.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Ali Gülmez yazdı:

Uzun vadede Lassa memnun ediyor bence. Hemen eskimiyor.

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Selim Bilgin yazdı:

Geçen sene deprem günü Nokian Snowproof kışlıklarım yarıldı benim, hadi dedim neyse olabilir, koca Ankara'da aynı lastikten bulamadım. Sonra yazlık set olarak Nokian Powerproof'u kullandım yine, kışlık olarak Michelin alınca arabanın karakteri değişti. Nokian'lar iki yazda acayip yıpranmış arabayı taşıyamıyormuş. Sonuç olarak Nokian benim için de bitti.

2021 de aldığım wetprooflar 1.5 sene sonra su tahliye kanallarının ortasından çatladı. Çok derin çatlak değildi ama garantisi varken iyice ilerlemeden gönderdim ve ücret iadesi verildi. Tabi 1.5 sene sonra aldığım fatura iadesi ile 2 lastik alabildim anca :)

Çağrı Alaf yazdı:

Araçtan hiç sökmediğim ve soğuk dahi görmeyen wetproof lastikler 1.5 sene sonra çatladı. 

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Mehmet Ozyurek yazdı:

Continental al demiştim.  

Onlar ahlaksızlık yaptı o sebeple almamıştım :)

Michelin mi denesem? Bu seferde yine conti al dersen alırım :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Furkan Avcı yazdı:

Noldu ki? 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağrı Alaf yazdı:

Kışlık hamurların 17 derece üstüne çıkmaması lazım. Ona da bodrum kat gerek. 

n’apalım dolaba mı koyalım :) 

Biraz havasını indirip bodrumda böyle saklıyorum. 

IMG-1836.jpg

IMG-1835.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

n’apalım dolaba mı koyalım :) 

Biraz havasını indirip bodrumda böyle saklıyorum. 

IMG-1836.jpg

IMG-1835.jpg

Çatı katı kileri sıkıntı ama bu bodrum bence tamamdır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Furkan Avcı yazdı:

Michelin mi denesem? Bu seferde yine conti al dersen alırım :)

Ben michelin sevmiyorum. 
Bana sorarsan continental al derim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök

sava alın çok güzel lastik :D  ciddi diyorum ha şaka değil ben şaşırdım senelerdir keşke alsaydım dedim. zaten 40 bin km ben değişyorum maks 2 yıl 3. yılıda ne olduğunun önemi yok bana çöpe atıyorum çünkü

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Gülmez yazdı:

kış 3 ay. Contilerimi totalde 10 sene kullanmayı düşünüyorum. Sonrasına bakacağız.  

yazlıkta eski model lassa lastikleri 50 lastikten 45. Falan oluyordu. Revola serisi var ama hiçbir test sonucunu görmedim. 

yazlık almama 2-3 sene daha var. O zaman bakacağız artık. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...