İçeriğe Yönlendir

1.4 TSI ile 1.5 TSI Farkı?

Muhammed Lokman Tosun
Çözüme git Mehmet Göktürk tarafından,

Recommended Posts

Muhammed Lokman Tosun

Arkadaşlar merhaba, 2018 model Skoda Kodiaq aracımı maddi sebeplerden dolayı satmıştım 4 yıldır da Opel Grandland X aracı kullanıyorum, fakat tekrar Kodiaq'a geçme düşüncem var fakat aynı donanımda 1.4 ile 1.5 tsi arasında hatrı sayılır bir fiyat farkı var bu iki ünite arasında gerçekte kullanıcı için ne gibi farklılık var? Benim aracım 1.4'tü gayet yeterliydi şimdi illaha ki 1.5 tsi olsun diye bir düşüncem yok ama olmalı mı bilemiyorum.

Yorum bağlantısı
Cem Işık
Muhammed Lokman Tosun yazdı:

Arkadaşlar merhaba, 2018 model Skoda Kodiaq aracımı maddi sebeplerden dolayı satmıştım 4 yıldır da Opel Grandland X aracı kullanıyorum, fakat tekrar Kodiaq'a geçme düşüncem var fakat aynı donanımda 1.4 ile 1.5 tsi arasında hatrı sayılır bir fiyat farkı var bu iki ünite arasında gerçekte kullanıcı için ne gibi farklılık var? Benim aracım 1.4'tü gayet yeterliydi şimdi illaha ki 1.5 tsi olsun diye bir düşüncem yok ama olmalı mı bilemiyorum.

Bende 1.4 kodiaq kullanıcısıyım, euro normundan ötürü böyle bir değişiklik oldu sanırım . Motorlar arasında güç ve tork anlamında fark yok. 

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Aslında farklı motorlar, 1.5'te bayağı bir teknolojik yenilik var, biraz da daha az yakıyor. Ben şu an alacak olsam imkan varsa 1.5 alırım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Çözüm
Mehmet Göktürk

1.4 ile 1.5 arasına EA211 ise bir fark yok. 1.5 EA211 EVO. bu motorda strok uzatıldı. valf kapama açma gecikmesi ile kısmen atkinson cycle (miller cycle deniliyor bu modeline)  olarak çalışan bir motor yapıldı. Eğer 1.4 EA211 ise  (yani turbo arabanın ön tarafında ise, şöför tarafında değilse) arada bir kalite farkı yok.  Yakıt 0.5 litre farkedebilir. 

detaylı bilgi isterseniz burada:

https://www.volkswagen-newsroom.com/en/press-releases/the-compact-all-rounder-tsi-evo-engine-with-a-capacity-of-10-and-15-litres-6695

image.png.fb2f12d60618338f38afd9c41e4a4349.png

image.png.f6538ee934b98ce975b84d2dd0438d60.png

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Serkan Maden

1.4 125 beygir manuel Kodiaq'ta gelmiş zamanında.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Serkan Maden yazdı:

1.4 125 beygir manuel Kodiaq'ta gelmiş zamanında.

125 olanlarda VGT yok, süpaplar sodyumlu değil o kadar.  Bir de act yok. 

Benim tiguan 125hp.   satılıktır duyurulur. 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

125 olanlarda VGT yok, süpaplar sodyumlu değil o kadar.  Bir de act yok. 

dertsiz motör yani , alınır

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet Göktürk yazdı:

Kefilim. :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

150hp iyi hızlanıyor gerçi o da var. Bunları 150 yapıyorlardı yazılımla ama mantık işi değil.

Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

150hp iyi hızlanıyor gerçi o da var. Bunları 150 yapıyorlardı yazılımla ama mantık işi değil.

Abi biz manuel 125'liği 150 yaptık çalışma arkadaşımın aracı 5 seneyi rahat geçmiştir, motor kaynaklı bi problem yaşamadık, hatta lpg bile takılı. 

tarihinde Talha Bilgi tarafından düzenlendi
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Sakin kullanımda güzel gidiyor bunlar ama gazlayayım deyince belirli bir devirden sonra evde kimse yok. Dizel gibi kullanmak lazım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Selim Bilgin yazdı:

Sakin kullanımda güzel gidiyor bunlar ama gazlayayım deyince belirli bir devirden sonra evde kimse yok. Dizel gibi kullanmak lazım.

az evel fenerbahçeden gebzeye geldim yakıt ortalamam 5.2. 

arada kapışınca bana yetiyor. otobanda herkes arkamda kalıyor belki radardandır bilemiyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

az evel fenerbahçeden gebzeye geldim yakıt ortalamam 5.2. 

arada kapışınca bana yetiyor. otobanda herkes arkamda kalıyor belki radardandır bilemiyorum. 

Geçen Golf ile Edirne'ye gittim geldim, uslu giderken tamam ama ben şunun bir üstünden atlayayım deyince olmuyor. Bir tane Astra K bayağı zorladı mesela muhtemelen yazılımlıydı. Ben A6'dan fena alıştım porsche filan olmadıkça sorun olmuyor, onlara da ben bulaşmıyorum zaten. :) 

tarihinde Selim Bilgin tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Geri döndüm eve sahil yolu bağdat caddesi bostancı vs

IMG_0458.jpeg

IMG_0457.jpeg

IMG_0456.jpeg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Hız çok yüksek, hiç trafik yoktu anlaşılan.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Mert Yeldan yazdı:

ışıklar var bolca. bağdatta var aslında. mahalle araları, pendik pendorya birleşimi vs vs. 

Yorum bağlantısı
Muhammed Lokman Tosun
Mehmet Göktürk yazdı:

1.4 ile 1.5 arasına EA211 ise bir fark yok. 1.5 EA211 EVO. bu motorda strok uzatıldı. valf kapama açma gecikmesi ile kısmen atkinson cycle (miller cycle deniliyor bu modeline)  olarak çalışan bir motor yapıldı. Eğer 1.4 EA211 ise  (yani turbo arabanın ön tarafında ise, şöför tarafında değilse) arada bir kalite farkı yok.  Yakıt 0.5 litre farkedebilir. 

detaylı bilgi isterseniz burada:

https://www.volkswagen-newsroom.com/en/press-releases/the-compact-all-rounder-tsi-evo-engine-with-a-capacity-of-10-and-15-litres-6695

image.png.fb2f12d60618338f38afd9c41e4a4349.png

image.png.f6538ee934b98ce975b84d2dd0438d60.png

Çok sağol hocam.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mert Yeldan yazdı:

pilli pisikletler 45 yapıyor, yüksek derken?

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Çağlar Bayur yazdı:

pilli pisikletler 45 yapıyor, yüksek derken?

iyi de bu rakam ortalama. Son sürat değil ki 😂

bak bu da benim. 
IMG_3289.jpeg.dd98138aff1909b09dae903681e7a232.jpeg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bisiklette ki de ortalama yahu , max ı değil, cadde candır

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Nerden nereye Mert? uzaklık vs detay isteriz.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Mehmet Göktürk yazdı:

Nerden nereye Mert? uzaklık vs detay isteriz.

10 km mesafe a noktasından b noktasına bol ışık bol trafik. Normal şartta akıcı olsa 10 dk sürecek mesafe. Sabah 11 gösteriyor ters istikamet. 

Çağlar Bayur yazdı:

bisiklette ki de ortalama yahu , max ı değil, cadde candır

Faeklı dünyaların insanıyız yavrucağım

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mert Yeldan yazdı:

10 km mesafe a noktasından b noktasına bol ışık bol trafik. Normal şartta akıcı olsa 10 dk sürecek mesafe. Sabah 11 gösteriyor ters istikamet. 

anlatılmaz yaşanır

kebap yoğurtlu mu yenir yoğurtsuz mu

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Çağlar Bayur yazdı:

anlatılmaz yaşanır

kebap yoğurtlu mu yenir yoğurtsuz mu

Yoğurtlu olan şeye kebap denmez :elisopali:

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Mert Yeldan yazdı:

10 km de benim de 7 dolayında olur. 35 km ye ulaşınca düşüyor işte. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...