İçeriğe Yönlendir

Trafik Sigortasında Yeni Düzenleme

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Anlara sigorta diye bi firma varmış. Mekanik arıza onarımı, periyodik bakım hizmetini güvence altına alıyormuş kaskoda

Önce normal işini yapsın.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ
İlkay Başaran yazdı:

Adam tr gibi yerde 1 gün kullanacağım diye sigorta yaptırır mı ben buna inanmıyorum. Sonra bana çarpar pert eder vücudumu, Çalışamaz hale gelirim ve ne yani canımı mı alacaksınız param yok der. Arabaya binerken 500 metre sonra ineceğim diye kemer takmayan milletiz. Kişi insiyatifine bırakırsan bu memlekette hiçbirşey yürümez.

Sen sigortasız trafikte olmak için bahane arıyorsan, sistemin ne olduğunun bir önemi yok. Karşındaki kişi alkollü de olabilir, ehliyetsiz de olabilir, sigortasız da olabilir.  Sigortasız araç kullanmanın cezasını artırırsın. Kısa süreli sigortaya da ulaşım daha kolay olur. Mevcutta aracına sigorta yaptırmayanlar niye yaptırmıyor, çok pahalı olduğu için. Söylediğim sistemi ben uydurmadım, gelişmiş adaletin olduğu ülkelerde uygulanan birşey zaten. Birgün denk gelirsen anlarsın.

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Bahadır TÜFEKCİ yazdı:

Sen sigortasız trafikte olmak için bahane arıyorsan, sistemin ne olduğunun bir önemi yok. Karşındaki kişi alkollü de olabilir, ehliyetsiz de olabilir, sigortasız da olabilir.  Sigortasız araç kullanmanın cezasını artırırsın. Kısa süreli sigortaya da ulaşım daha kolay olur. Mevcutta aracına sigorta yaptırmayanlar niye yaptırmıyor, çok pahalı olduğu için. Söylediğim sistemi ben uydurmadım, gelişmiş adaletin olduğu ülkelerde uygulanan birşey zaten. Birgün denk gelirsen anlarsın.

Ben denk geldim merak etme. Japonyada günlük kasko da var trafik sigortası da. Sen kendi savunduğum şeyi zaten kendin çürüttün bak. Gelişmiş adalet diyorsun. O bizde var ve benim haberim yoksa ya da bana denk gelmediyse aydınlatırsan sevinirim. 

Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ
İlkay Başaran yazdı:

Ben denk geldim merak etme. Japonyada günlük kasko da var trafik sigortası da. Sen kendi savunduğum şeyi zaten kendin çürüttün bak. Gelişmiş adalet diyorsun. O bizde var ve benim haberim yoksa ya da bana denk gelmediyse aydınlatırsan sevinirim. 

Birşeyi çürüttüğüm yok, sen daha iyi bir sistemi mantıklı bulmadığını söylüyorsun. Bizde zaten yok. Ben niye olmadığı konusunda sitem ediyorum. Mevcut sistemin saçmalığından yakınıyorum. Sen neye itiraz ediyorsun ? 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Bahadır TÜFEKCİ yazdı:

Birşeyi çürüttüğüm yok, sen daha iyi bir sistemi mantıklı bulmadığını söylüyorsun. Bizde zaten yok. Ben niye olmadığı konusunda sitem ediyorum. Mevcut sistemin saçmalığından yakınıyorum. Sen neye itiraz ediyorsun ? 

Evet bizim ülkemizde işlemez diyorum. Gelişmiş adalet sistemi olan ülkelerde var diyorsun, bende o zaten bizde yok diyorum. Bunda anlamayacak birşey yok.

Yani fikrimi ve katılmadığımı söylüyorum. Bu kadar basit. Sende bende buna katılmıyorum der geçersin.

Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Baba sakin ya. Sigortacılar zaten sigorta yapmayalım diye bakınıyorlar. Günlük işlemez Türkiye'de. Hele şu zamanda. 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ümit Türk yazdı:

Baba sakin ya. Sigortacılar zaten sigorta yapmayalım diye bakınıyorlar. Günlük işlemez Türkiye'de. Hele şu zamanda. 

Birşey mi kaçırdım yazılıp silinmiş sanırım.

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
İlkay Başaran yazdı:

Birşey mi kaçırdım yazılıp silinmiş sanırım.

Yok abi genel olarak dedim. Biraz gerildi ortam yumuşatmak içindi :)

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mehmet Ozyurek

Yeni düzenleme yapılması ihtar edilen 2918 sayılı kanunun “Sigorta fesih tarihinden 15 gün sonrasına kadar geçerlidir.” cümlesi yürürlükten kalkacaktır. 5 Aralık’ta süre dolacak ve araç satışlarında satanın poliçesi otomatik iptal olacaktır. Araç satın alacak olanlar satın alacağı aracın trafik sigortasını notere gitmeden yaptırmak zorunda olacak. Satış gerçekleşmezse poliçe mebdeinden iptal olacak. Satış sonrası tüm düzeltmeler zeyil ile yapılacak. Konuyla ilgili Seddk tarafından yayımlanan 2019/9 Sayılı Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasının uygulanmasına ilişkin genelgede değişiklik yapılmasına dair genelge 2024/30’un orjinali aşağıdadır.

Link

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Araç satın alacak olanlar satın alacağı aracın trafik sigortasını notere gitmeden yaptırmak zorunda olacak

adıma ruhsat yokkken yani? nasıl olacak o iş ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   2 kullanıcı

• Selçuk Bakış
    • Ü.Emre Kartal
  • Yeni Oluştur...