İçeriğe Yönlendir

Trafik Sigortasında Yeni Düzenleme

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Selam arkadaşlar. 

Çoğunuzun bildiği gibi, 2. el olarak alınan araçlarda, aracın eski sahibinin poliçesi, şayet poliçede süre varsa, 15 gün boyunca yeni sahibine teminat veriyordu. 

Ne kadar verdiği de muamma gerçi, bazı şirketler kaza durumunda plaka değişmiş vs gibi çeşitli sebeplerle red ediyordu ancak, red'ler usulsuzdü. 

Bu sebeple biz bu süreyi beklemeden yeni poliçenin yapılması taraftarı idik. 

Şayet yasada bir değişiklik olmaz ise, 4 Aralık'tan itibaren aracın eski sahibinin poliçesi yeni sahibe teminat vermeyecek, trafiğe çıkabilmek için aracı alır almaz poliçe yapmak gerekecek. 

Bilginiz olsun, zor durumda kalmayın. 

• Beğen 19
  • Teşekkür 4
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

sigortacım düşünsün valla... :P

• Beğen 1
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Serkan Maden yazdı:

İsabet olmuş.

Anayasa mahkemesi bunun yanlış olduğunu  söyledi ve düzeltilmesi için süre vermişti.. Şu ana kadar herhangi bir değişiklik olmadı.. Bu süre 4 aralıkta sona eriyor.. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Doğan Arşiray yazdı:

sigortacım düşünsün valla... :P

Bizim için kötü oldu :)

Noterden çıkan, hadi hadi yola çıkacağım demeye başlayacak :)

• Beğen 3
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Benim sigortamı alan niye kullansın. Mantıklı olmuş. 

Noterden çıkınca önce sigortacı abimi ararım sonra hgs mi iptal ederdim. 

Yorum bağlantısı
Ali Çanakçı

Artık sigorta işi bir mesaj ile veya alo ile dakikalar içinde halledildiğine göre mesele kalmamıştır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Mehmet Ozyurek yazdı:

Yılda 3-5 kez ararım bende... :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Mehmet Ozyurek yazdı:

Senin müşterilerin olarak yeni trafik yaptırmadan yola çıkan yoktur diye düşünüyorum emmi

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Yılda bir poliçe kesiyon onda da nazlanıyon :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu

Doğru bir karar, satın aldığım aracın sigortası kesilmeden marşına bile basmam. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ

Ülkemizde sigorta sistemi her konuda saçma bence. 

Zorunlu trafik sigortası ehliyete yapılmalı. Bizde araç sahibinin bilgilerine göre araca sigorta yapılıyor.  

Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Bir öncekinin sicilini patlatmanın ne anlamı var abi :D olması gereken bu zaten. 

para yoksa bekleyecek ne yapsın daş mı yesin bu sigortacı :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Erdoğan Temur yazdı:

Benim sigortamı alan niye kullansın. Mantıklı olmuş. 

Noterden çıkınca önce sigortacı abimi ararım sonra hgs mi iptal ederdim. 

İşte yasa gereği 15 gün sonrası ile iptal ediyorduk.. 

Parası senden çıkıyordu ve yeni sahibinin işine yarıyordu.

Yeni aldığın araçta da eski sahibinin poliçesi senin işine yarıyordu.. Tabi ikinci el alınca.. 

Ali Gülmez yazdı:

Senin müşterilerin olarak yeni trafik yaptırmadan yola çıkan yoktur diye düşünüyorum emmi

Zorunlu sebepler olmadıkça ertesi güne bırakmam ben. 

Sorunlar yaşanabiliyor. 

Mert Yeldan yazdı:

Nazlanmam ya. başım gözüm üstüne. 

Ancak yeri gelir yapamayacağım an olur.. 

Ümit Türk yazdı:

Bir öncekinin sicilini patlatmanın ne anlamı var abi :D 

İşin garibi. hasarı eski sahibinin poliçesi öderken, hasarsızlık indirimi ne eski sahibini ne yeni sahibini etkilemiyordu.. 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Bahadır TÜFEKCİ yazdı:

Ülkemizde sigorta sistemi her konuda saçma bence. 

Zorunlu trafik sigortası ehliyete yapılmalı. Bizde araç sahibinin bilgilerine göre araca sigorta yapılıyor.  

O nasıl olacak? Diyelim arabam yok ve dolayısıyşa yaptırmadım ehliyetime trafik sigortası. 15 dk lığına arkadaşımın arabasını kullanırken kaza oldu?

15 dakika için sigorta mı yapacağız?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

kredi kullanmış ise zaten banka anında çökecek , galeriden alınmış ise anektarı vermeyecek

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Mert Yeldan yazdı:

Sık görüşenler de var benim gibi :D 

Sahi, çok geciktim egeayı satmakta :unsure2:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ
İlkay Başaran yazdı:

O nasıl olacak? Diyelim arabam yok ve dolayısıyşa yaptırmadım ehliyetime trafik sigortası. 15 dk lığına arkadaşımın arabasını kullanırken kaza oldu?

15 dakika için sigorta mı yapacağız?

Sigortası olmayan bir araba ile kaza yaptığında ne olur ? Cebinden masrafları ödersin. Aynı mantık, sigortan yoksa trafikte araç kullanmayacaksın. 

Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Ali Çanakçı yazdı:

Artık sigorta işi bir mesaj ile veya alo ile dakikalar içinde halledildiğine göre mesele kalmamıştır.

Aynen, sigortacıya da gerek yok aslında :spiteful:

• Beğenme 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Bahadır TÜFEKCİ yazdı:

Sigortası olmayan bir araba ile kaza yaptığında ne olur ? Cebinden masrafları ödersin. Aynı mantık, sigortan yoksa trafikte araç kullanmayacaksın. 

Tc numarası olan herkes birgün araç kullanırsam diye sigorta yaptırsın tabi. Arabası olanın bile sigorta yaptırmadığı memlekette çok işlevsel bir çözüm.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Önder Özcan yazdı:

Aynen, sigortacıya da gerek yok aslında :spiteful:

Ali abi beni aramaktan bahsediyor canım.. 

İlkay Başaran yazdı:

Tc numarası olan herkes birgün araç kullanırsam diye sigorta yaptırsın tabi. 

Ben bile bu kadarını istemem ya :)

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Anlara sigorta diye bi firma varmış. Mekanik arıza onarımı, periyodik bakım hizmetini güvence altına alıyormuş kaskoda

Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ
İlkay Başaran yazdı:

Tc numarası olan herkes birgün araç kullanırsam diye sigorta yaptırsın tabi. Arabası olanın bile sigorta yaptırmadığı memlekette çok işlevsel bir çözüm.

Bu mu yani sorun sence, cep telefonundan uygulamaya girip kısa süreli sigorta yaptırması ne kadar zor olabilir ? Araban yok, ehliyetin var. 3 gün araba kullanman gerekecek. Girersin bilgilerini 5 günlük sigorta yaptırırsın geçersin. 

Mevcut sistemde birden fazla aracı olanlar boş yere sigorta primi ödüyor ona ne diyeceksin ? Var mı aynı anda iki aracı birden kullanabilen ? Adam ehliyetini yeni almış, ama kullandığı araba babasının adına tescilli. Ödemesi gereken sigorta primini ödemiyor. Arabanın yanında birde motosikletin var, kış boyu kullanmamışsın. Sigortası bitmiş, satacaksın. Satmak için niye sigorta yaptırıyoruz ? Yurt dışında, il dışında işlerin var. Yılın 6 ayı aracını aktif kullanmıyorsun, niye sigorta ödüyorsun ? 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Bahadır TÜFEKCİ yazdı:

Bu mu yani sorun sence, cep telefonundan uygulamaya girip kısa süreli sigorta yaptırması ne kadar zor olabilir ? Araban yok, ehliyetin var. 3 gün araba kullanman gerekecek. Girersin bilgilerini 5 günlük sigorta yaptırırsın geçersin. 

Mevcut sistemde birden fazla aracı olanlar boş yere sigorta primi ödüyor ona ne diyeceksin ? Var mı aynı anda iki aracı birden kullanabilen ? Adam ehliyetini yeni almış, ama kullandığı araba babasının adına tescilli. Ödemesi gereken sigorta primini ödemiyor. Arabanın yanında birde motosikletin var, kış boyu kullanmamışsın. Sigortası bitmiş, satacaksın. Satmak için niye sigorta yaptırıyoruz ? Yurt dışında, il dışında işlerin var. Yılın 6 ayı aracını aktif kullanmıyorsun, niye sigorta ödüyorsun ? 

Adam tr gibi yerde 1 gün kullanacağım diye sigorta yaptırır mı ben buna inanmıyorum. Sonra bana çarpar pert eder vücudumu, Çalışamaz hale gelirim ve ne yani canımı mı alacaksınız param yok der. Arabaya binerken 500 metre sonra ineceğim diye kemer takmayan milletiz. Kişi insiyatifine bırakırsan bu memlekette hiçbirşey yürümez.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...