Hamit inan 12 saat önce Paylaş 12 saat önce (düzenlendi) Doktor ve eczane gibi ortamlara erişimin uzun vadede kalktığı durumlar için sağlık çantası oluşturmak istiyorum. Pek anladığım bir mevzu değil. Yaralanma, yanık, mikrobik yada bakteriyel hastalıklar, kalp krizi gibi durumlar için set yapmayı planlıyorum. Sargı bezi, dezenfektan,, tampon, antibiyotik, aspirin v.s... Konu makaraya açık olmakla beraber ciddi cevaplar tavsiyeler ilaç isimleri gerektiriyor. İlk fırsatta toparlayıp bir kenara koyacağım. Akıl akıldan üstündür Ayrıca tavsiye edeceğiniz ilk yardım eğitimleri; Mesala kalp krizi, solunum durması, yanık, ağır yaralanma....... şunu şunu bilmek gerek gibi... 12 saat önce tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi 7 Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 12 saat önce Paylaş 12 saat önce konuyu yakından takip edeceğim bende kopya çekebilirim 2 Yorum bağlantısı
Hamit inan 12 saat önce Yazar Paylaş 12 saat önce Mehmet Kazancıoğlu yazdı: konuyu yakından takip edeceğim bende kopya çekebilirim Doktor arkadaşlar vardı yada daha önceden uğraşmış birileri var ise çok işe yarar Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 12 saat önce Paylaş 12 saat önce hem doktor arkadaşlar hemde eczacı arkadaşlar bizi yönlendirebilir 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 11 saat önce Paylaş 11 saat önce (düzenlendi) Avustralya’da her binada Defibrillator var. Elektroşok yani. İlk yardım öğrenenler kullanmasını da öğreniyor birisinin kalbine inerse duvardan alıp basıyorlar. Bu olabilir. Bir de benim Japonya’da gördüğüm şahane bi yara bandı tipi var fotoğrafını alta bırakacağım. Yara bandı gibi açıyorsun içinde Tendürdiyot emdirilmiş gazlı bez var. Yara üzerine koyup yara bandını yapıştırıyorsun. Bitti gitti. Pamuk aç tendürdiyot dök temizle geri onları bir kenara koy elin üstün başın batsın derdi yok. Açık yara olmadıktan sonra ayrıca tendürdiyot kullanma olayını yok ediyor. Hem zaman kazandırıyor hem pratik. Bence her ecza dolabında olmalı. Eğer yerleşkeden uzun kalınacak ise Antibiyotik de gerek. Lütfen bilinçsiz kullanmayalım ama ne zaman lazım olacağı da bilinmiyor. Öte yandan aspirin yine hafif ağrı kesici olarak ve kan sulandırıcı olarak kullanılabilir. Kalp rahatsızlığı olanlara can suyu olarak olası senaryoda verilebilir. Ben bir de elektrolit tablet bulunduruyorum zehirlenme durumlarında. Birisi zehirlendiğinde ya da mide rahatsızlığı geçirip istifra ettiğinde elektrolit seviyeleri çok düşüyormuş bu da rahatsızlığın süresini arttırıyormuş. Bunu suya katıp içince gözleri açılıyor insanın. Hem kendimde hem başlarında denedim olumlu sonuç aldım. Ayrıca eğer çok içtiyseniz ertesi gün kafayı direkt toplamak için ve mide bulantısını çözmek için de iyi. Kahve ve çay ayıltır gibi bir hurafe var. Alkolü sadece karaciğer temizler ona da su vermezsen o işi erteler o da zehirlenme olarak döner. Elektrolit olmadan su ile alkol temizleyemeyen vücuda kahve işe yaramaz. Ya güzel bi hamburger ya da bi çift elektrolit tablet kullanılması halinde vücut Cold Start yapan dizel misali aniden toparlar. Ayrıca Maraşlı birisi olarak gördüm ki acil durumlarda folyodan battaniyeler, el fenerleri, yanık kremleri ve antiseptik kremler çok elzem. Yine ben yerleşkeden uzak bir dağ evinde olsam kesin bunları bulundururdum. Çok güzel verimli uzun menzil LED fenerler var. Pilli olması makbul çünkü elektrik her zaman olmayabilir. O el fenerlerinin SOS ve Yanıp sönmeli modları var çobanlar dağdan dağa haberleşmeye kullanıyorlar o derece etkili. 11 saat önce tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir 11 saat önce Paylaş 11 saat önce (düzenlendi) Hamit inan yazdı: Doktor ve eczane gibi ortamlara erişimin uzun vadede kalktığı durumlar için sağlık çantası oluşturmak istiyorum. Pek anladığım bir mevzu değil. Yaralanma, yanık, mikrobik yada bakteriyel hastalıklar, kalp krizi gibi durumlar için set yapmayı planlıyorum. Sargı bezi, dezenfektan,, tampon, antibiyotik, aspirin v.s... Konu makaraya açık olmakla beraber ciddi cevaplar tavsiyeler ilaç isimleri gerektiriyor. İlk fırsatta toparlayıp bir kenara koyacağım. Akıl akıldan üstündür Ayrıca tavsiye edeceğiniz ilk yardım eğitimleri; Mesala kalp krizi, solunum durması, yanık, ağır yaralanma....... şunu şunu bilmek gerek gibi... Anestol krem (lokal anestezik) Hametan (tahriş) + Silverdin krem (yanık) Batticon (antiseptik) Yara bandı Turnike (kanama kesmek için) Sargı bezi, gazlı bez (tampon olarak kullanılabilir)+flaster bant+bandaj 10cm yeterli Parol tablet, çocuklar için şurup formu (ağrı kesici ateş düşürücü) Stilex jel (allerji, böcek soklamarı) Voltaren jel (lokal ağrı kesici) Clorethyl Soğutucu Sprey (sporcuların kullandığı darbeler için ama yara üzerine uygulanmaz) Kalp krizi dediğiniz çok ciddi bir sorundu, sadece hekimler tarafından teşhis edilip müdahele edilmesi gerekir. Ama kişinin böyle bir öyküsü varsa çantada Coraspin 100MG bulundurmak uygun olabilir. Ama ben bu çantanın arabada veya motosiklette bulundurulmasını (saklama koşullarından dolayı) doğru bulmuyorum. Bu çantayı arabaya koyuyoruz, araç güneşin altında olmasa bile yazın çok sıcak olduğu için ürünler kısa sürede bozulacaktır. 11 saat önce tarihinde Hayrettin Bahadir tarafından düzenlendi 4 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Heimlich Manevrasını da öğrenmenizi tavsiye ederim. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 saat önce Paylaş 8 saat önce o manevra çok acaip, türev hesabı yapmak daha zor 1 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 8 saat önce Yazar Paylaş 8 saat önce Çağrı Alaf yazdı: elektrolit Marka model alalım çantaya atalım. Benim aklıma gelenlerden birisi Akrep yılan çıyan ısırmasına amonyak. Birde 3-4 sene önce medikalde görüp aldığım fısfıs yara bandı vardı. Denemek için sıkmıştım koluma hemen bir tabaka oluşturuyordu kanı ve havayı kesmek için. Yanıkta ve kesikte işe yarar Hayrettin Bahadir yazdı: Ama ben bu çantanın arabada veya motosiklette bulundurulmasını (saklama koşullarından dolayı) doğru bulmuyorum. Bu çantayı arabaya koyuyoruz, araç güneşin altında olmasa bile yazın çok sıcak olduğu için ürünler kısa sürede bozulacaktır. Normal zamanda dolapta evde bekleyecek. Hayrettin Bahadir yazdı: Anestol krem (lokal anestezik) Hametan (tahriş) + Silverdin krem (yanık) Batticon (antiseptik) Yara bandı Turnike (kanama kesmek için) Sargı bezi, gazlı bez (tampon olarak kullanılabilir)+flaster bant+bandaj 10cm yeterli Parol tablet, çocuklar için şurup formu (ağrı kesici ateş düşürücü) Stilex jel (allerji, böcek soklamarı) Voltaren jel (lokal ağrı kesici) Clorethyl Soğutucu Sprey (sporcuların kullandığı darbeler için ama yara üzerine uygulanmaz) Kalp krizi dediğiniz çok ciddi bir sorundu, sadece hekimler tarafından teşhis edilip müdahele edilmesi gerekir. Ama kişinin böyle bir öyküsü varsa çantada Coraspin 100MG bulundurmak uygun olabilir. Bunlarıda ekleyeyim. Velevki doktorsuz kaldık 1 ay yada ilaç sıkıntısı oldu memlekette. Atı bile ayağa dikebilecek bir antibiyotik var mı ? Ayhan Asil yazdı: Heimlich Manevrası TV de bir yerlerde görmüşüm aklımda kalmışmış. 13 sene önce benim çocuk 1 yaşında iken hayatını kurtardı. Leblebı fırt edip fırlamıştı :)) 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 6 saat önce Paylaş 6 saat önce bence herkesin ilk yardım eğitimi alması gerekir. gerçekten bazen hayat kurtaracak bilgiler anlatılıyor. sağlıkçı arkadaşlar güzel bir eğitim dökümanı metni yayınlasa ne güzel olur gerektiğinde açıp bakılacak kontrol edilecek Yorum bağlantısı
Recommended Posts