Doğan Arşiray Perşembe 11:08 Paylaş Perşembe 11:08 Hüseyin Sönmez yazdı: Bu işlerden anlamam ama var olanın düşmesi bana pek mantıklı gelmiyor. Milleti mi silkeliyorlar acaba diye düşünüyorum. sgk da müdür yardımcısı söylemişti bana. bu sene emekli olun dedi ve öyle yaptım. 3 Yorum bağlantısı
Erkam Elma Perşembe 11:29 Paylaş Perşembe 11:29 Önümüzdeki 1 yıl içinde emekli olmayı düşünen bir çalışanın aralıkta emekli olması mantıklı ama daha fazlası için çalışacak kişi benim gibi napacağını bilemez ben aralıkta emekli olsam kurum zaten bu şekilde çalıştırmıyor aktif maaşımın yarısı kadar maaş bağlanıyor ve dışarda başka bir işte çalışarak aradaki farkı tamamlamaya çalışmak zorunda kalacağım.Bunun beraberinde tabi özel sektörde çalışmamadan kaynaklanan acemilik ve stres de üzerine eklenecek diğer taraftan emekli olmazsam aylık 10 bin civarı emekli aylığımı bırakmış oluyorum Yorum bağlantısı
Ümit Türk Perşembe 11:37 Paylaş Perşembe 11:37 (düzenlendi) Hüseyin Sönmez yazdı: Emekli edip mi gönderdi? Emekli olun çalışmaya devam edin deyip sonra mı gönderdi? Çalışırsanız şu kadar kesinti olacak. Ya razı olun devam edin ya da gidin bu diyardan . Zaten dünyanın tazminatını aldılar. Kesinti ile çalışmak mantıklı değildi. Perşembe 11:38 tarihinde Ümit Türk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İlkay Başaran Perşembe 12:21 Paylaş Perşembe 12:21 Ümit Türk yazdı: Çalışırsanız şu kadar kesinti olacak. Ya razı olun devam edin ya da gidin bu diyardan . Zaten dünyanın tazminatını aldılar. Kesinti ile çalışmak mantıklı değildi. Demekki pek kalifiye adamlar değillermiş. Yetişmiş ve yedeği olmayan personeli kaybetmek istemez hiçbir firma. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz Perşembe 12:24 Paylaş Perşembe 12:24 İlkay Başaran yazdı: Demekki pek kalifiye adamlar değillermiş. Yetişmiş ve yedeği olmayan personeli kaybetmek istemez hiçbir firma. Kurumsal görünen yapılarda mantık her zaman işlemiyor, Ümitin işyeri de öyle olabilir. 2 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran Perşembe 12:28 Paylaş Perşembe 12:28 Köksal Yılmaz yazdı: Kurumsal görünen yapılarda mantık her zaman işlemiyor, Ümitin işyeri de öyle olabilir. Üretim odaklıysa işler genelde. Haklısın. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez Perşembe 13:40 Yazar Paylaş Perşembe 13:40 Peki Şubat ayında devalüasyon oldu. Enflasyon zıpladı yine düşüş olmayacak o zaman. Yorum bağlantısı
Aytac Sakal Perşembe 13:43 Paylaş Perşembe 13:43 Sosyal Guvenlik Sisteminde Ciddi Reform ihtiyaci var benim Dahil olduğum konuya girmeyeceğim bile Forumdan atılmak istemem 🙂. 1 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Perşembe 15:42 Paylaş Perşembe 15:42 Hüseyin Sönmez yazdı: Peki Şubat ayında devalüasyon oldu. oldu demenin kriteri ve , oldu diyecek olan yetki kimdedir? diyebilecek olan bol yürek yemiş olması lazım , olana oldu diyen yok, olmayana oldu diyen çok... şu matematiği fiziği terk et bak çok zevkli inan ki 1 1 Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz Perşembe 15:50 Paylaş Perşembe 15:50 Erkam Elma yazdı: Önümüzdeki 1 yıl içinde emekli olmayı düşünen bir çalışanın aralıkta emekli olması mantıklı ama daha fazlası için çalışacak kişi benim gibi napacağını bilemez ben aralıkta emekli olsam kurum zaten bu şekilde çalıştırmıyor aktif maaşımın yarısı kadar maaş bağlanıyor ve dışarda başka bir işte çalışarak aradaki farkı tamamlamaya çalışmak zorunda kalacağım.Bunun beraberinde tabi özel sektörde çalışmamadan kaynaklanan acemilik ve stres de üzerine eklenecek diğer taraftan emekli olmazsam aylık 10 bin civarı emekli aylığımı bırakmış oluyorum 5-6 yılda telafi oluyor diye okuyorum, ona göre değerlendirmenizi yapın. https://www.memurlar.net/haber/1117614/2024-de-emekli-olan-yuzde-30-fazla-emekli-ayligi-alacak.html Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt Perşembe 16:59 Paylaş Perşembe 16:59 emekli maaşları son yıllarda çok değişti en üstten alıp en alttakine verdiler 3 kuruş alacak olan 10 kuruş tam tersi 30 kuruş alacak olan 20 kuruşa mahkum edildi ekonomik şartlar gereği zaten maaşların geneli sadaka cinsinden yoksulluk sınırının en dibine varmışken hiç birşeyin garantisi olmayan sistemde bu yıl emekli ol gelecek yıl sistemde ne ayarlar yaparlar Allah bilir...ölünceye kadar çalışmaktan başka çare yok... Yorum bağlantısı
Süleyman Can Perşembe 17:35 Paylaş Perşembe 17:35 Kademeli emekliliği getir kim ne kadar çalıştıysa o kadar maaş alsın. Enflasyonu +-%4 sabit tut asgari ücret tartışılmasın. Bilmem kaç yıllık devlet aklı şu sorunlara dahi hala çözüm bulamadı. Sebebi basit gerçi, ikisi de her parti için oy isteme malzemesi. 4 yerden maaş düzeninin bozulmaması için sürekli çalışan türko'lar... Yorum bağlantısı
Aytac Sakal Perşembe 17:50 Paylaş Perşembe 17:50 Süleyman Can yazdı: Kademeli emekliliği getir En baştan olması gereken buydu , orta yoldu. 1 Yorum bağlantısı
Ümit Türk Perşembe 21:22 Paylaş Perşembe 21:22 İlkay Başaran yazdı: Demekki pek kalifiye adamlar değillermiş. Yetişmiş ve yedeği olmayan personeli kaybetmek istemez hiçbir firma. Abi zaten gönderilen elemanlar minimum 10 yıldan olmak üzere en fazla 20-25 senelik elemanlar. Bizim şirket ona bakmaz. Nasılsa adam çok mantığı var. Dışarda sıra sıra bekleyen insan çok. Kim ister muhasebenin bel kemiği olan bir muhasebe elemanını göndermek. Ama gönderdiler. Burada şirketin suçu yok. Suç devlette. Saçma sapan kurallar yasalar kanunlar getirirse şirketler ne yapsın. Mehmet Ozyurek yazdı: EYT hataydı.. Hemde büyük hata. Hala ülkeye acısı geçmedi. Tutturmuşlar bir emeklilik sevdası. 12,500'e razı oldularsa ağlamasınlar bir zahmet. Yorum bağlantısı
Aytac Sakal Cuma 02:20 Paylaş Cuma 02:20 Yorumsuz bırakıyorum https://x.com/EmeginHalleri/status/1799048708694097963?t=qzavNdXr6wsk3JX59KfY1A&s=19 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf Cuma 04:13 Paylaş Cuma 04:13 (düzenlendi) Ümit Türk yazdı: Hemde büyük hata. Kime göre neye göre? Birilerine seçimi kazandırdığı için stratejik hamle. Ötekilere bilançosu düştüğü için hata. Bir de bizim milletin 45 yaşında yan gelip yatma hevesi olmasa. Sonuçta ne onların emekliliği bir şeye yaradı ne de istedikleri kafa tatilini yapabildiler. Kazanan kazanacağını kazandı köşesine çekildi ceremesi yine vatandaşa düştü. Aklı olan sübvansiyon varken kendi emeklilik fonunu kendisi yaratsın, onu da kâğıt ile desteklesin. Çalışabildiği kadar da çalışsın. İçerideki parayı katlasın, sonra “Ben taksit taksit istemiyorum içerideki parayı tamamen verin.” diyeceğiniz bir muhatabınız olsun. Öyleli emeklilik gerçekten rahat geçebilir, hatta çocuğum olunca ona da başlayacağım sıfırdan. 20 yaşına gelene kadar kendi üniversite-hayat kurma parası çıkar sözleşmesini feshederim benim sırtımdan düşer. 😅 Her halükarda 50 yaşında emeklilik olmaz. Hiçbir gelişmiş ülkede olmadığı gibi etik olarak da doğru değil. 50 yaşında adam hem enerjik olur hem bilgisiyle etrafına ışık saçar. 30 senelik tecrübe neredeyse. O yaştaki adamın sahada olması herkesin yararına. En azından biz atadan öyle gördük. Cuma 04:18 tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Cuma 06:44 Paylaş Cuma 06:44 Aytac Sakal yazdı: Yorumsuz bırakıyorum https://x.com/EmeginHalleri/status/1799048708694097963?t=qzavNdXr6wsk3JX59KfY1A&s=19 Hastanelerdeki soygunlara kimse değinmiyor. Hasta garantili hastane yapılmadı mı ülkede. Sgk'daki tüm yükü emekliler olarak görmek büyük hata.. Çağrı Alaf yazdı: Kime göre neye göre? Birilerine seçimi kazandırdığı için stratejik hamle. Ötekilere bilançosu düştüğü için hata. Bir de bizim milletin 45 yaşında yan gelip yatma hevesi olmasa. Sonuçta ne onların emekliliği bir şeye yaradı ne de istedikleri kafa tatilini yapabildiler. Kazanan kazanacağını kazandı köşesine çekildi ceremesi yine vatandaşa düştü. 12500 liraya nereye yatacaklar abi. Daha kötü duruma düşüldü. 4 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf Cuma 06:53 Paylaş Cuma 06:53 Mehmet Ozyurek yazdı: Hastanelerdeki soygunlara kimse değinmiyor. Hasta garantili hastane yapılmadı mı ülkede. Sgk'daki tüm yükü emekliler olarak görmek büyük hata.. 12500 liraya nereye yatacaklar abi. Daha kötü duruma düşüldü. Ucuz etin yahnisi misali abi. Bizim millet bu işi hiç seçim malzemesi haline getirmemeliydi. Yatamazlar dediğin gibi. Koca aylıkla kaç kilo et alabilirsin ki? Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız Cuma 06:54 Paylaş Cuma 06:54 Kimse 43 yaşında emekli olup yatmak için eyt istemedi. Herkes çalışıyor. İşinden ayrılmayanlar eski maaşı+emekli maaşı,işinden ayrılanlar asgari ücret+emekli maaşı almaya başladı. İşimden olursam iş buluncaya kadar emekli maaşım var diyor. 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Cuma 06:59 Paylaş Cuma 06:59 Mahmut Yıldız yazdı: İşimden olursam iş buluncaya kadar emekli maaşım var diyor. Emekli olana lafım yok zaten. Devlet ne veriyorsa alacaksın.. İnsanları 43 yaşında emekli eden seçim kazanmak dışında ne düşündü onu merak ediyorum. Bir gün sonra işe giren 20 yıl sonr emekli olacak. Bu da apayrı bir hata Kademeli olarak bir çöüm bulmak gerekiyordu. Minimum yaş 50-55 falan olmalıydı. 2 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez Cuma 07:07 Yazar Paylaş Cuma 07:07 Mehmet Ozyurek yazdı: EYT hataydı.. Evet zaten şurada bir kaç yıl kalmıştı yaş için. Yorum bağlantısı
Aytac Sakal Cuma 07:28 Paylaş Cuma 07:28 Mehmet Ozyurek yazdı: Hastanelerdeki soygunlara kimse değinmiyor. Hasta garantili hastane yapılmadı mı ülkede. Sgk'daki tüm yükü emekliler olarak görmek büyük hata.. Mehmet Bey Linkteki tabloda herşey tüm açıklığı ile ortada denildiği kadar açık veren kurum yok. Tüm yükü EYT ve Emekliye yüklemek dogru değil.Emekliler konusunda sizinle aynı fikirdeyim. Mehmet Ozyurek yazdı: Bir gün sonra işe giren 20 yıl sonr emekli olacak. Bu da apayrı bir hata İşte o benim birde Staj ve Çıraklılık durumu var tepki almak istemiyorum derine inmeyeceğim. Mehmet Ozyurek yazdı: Kademeli olarak bir çöüm bulmak gerekiyordu. Minimum yaş 50-55 falan olmalıydı. Kesin ve net. 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız Cuma 07:41 Paylaş Cuma 07:41 Mehmet Ozyurek yazdı: Emekli olana lafım yok zaten. Devlet ne veriyorsa alacaksın.. İnsanları 43 yaşında emekli eden seçim kazanmak dışında ne düşündü onu merak ediyorum. Bir gün sonra işe giren 20 yıl sonr emekli olacak. Bu da apayrı bir hata Kademeli olarak bir çöüm bulmak gerekiyordu. Minimum yaş 50-55 falan olmalıydı. Ben yaş sınırı gelir diye düşündüm ama prim sınırı geldi. Ancak öyle bir durum oluştu ki iktidar da muhalefet de yapacağım deyince kaçma şansı yoktu. Bu da şunun sonucudur; siyaset halkın yansımasıdır. İktidar eyt'ye hayır deseydi belki kazanamayacaktı, kaldı ki 2019'da hayır dedi. Muhalefet eyt yanlış, biz de yapmayacağız deseydi kazanma şansı hiç olmayacaktı. Buna çok güzel bir örnek var. İsviçre'de herkese maaş bağlanması referandumda reddedildi. Hem de % 77 oyla. İnsanlar hem bizi tembelliğe sevk eder hem de göç alırız, huzurumuz kaçar dedi. Bunun bizde yapıldığını düşünün, sonuç belki de % 77 evet olurdu. O zaman kimse siyasilere kızmasın. Onlarda da % 23 alanlar kazandık diye kutlama yapmış, bu da ilginç. https://tr.euronews.com/2016/06/05/isvicre-de-herkese-kosulsuz-maas-teklifi-reddedildi 4 Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan Cuma 07:43 Paylaş Cuma 07:43 Benim 2013'de emekli oldugum büyük sanayi kuruluşunda EYT den emekli olmayı hakettiği halde işveren talebi ile devam eden tüm arkadaşlarım dilekçelerini verdi. Onlar gönderene kadar ben gitmem deyip 6-7 yıl çalışmayı planlayanlar dahil. İşletme hiç bir zaman vermediği emekli ol çalışmaya devam et seçeneğini düşünmeye başlamış. Bir kez daha piyasayı sarstı bu maaşlarda %25 düşme durumu. Bizim gibi emekli olup dışardan dönemsel destek verenler piyasasında da adam sayısı çok arttacağı için pasta küçülecek. Her yaptıklarıyla farklı kesimleri mağdur edebiliyorlar. Gerçekten aklım almıyor. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts