Mehmet Ozyurek Dün saat 07:47 Paylaş Dün saat 07:47 Mahmut Yıldız yazdı: Buna çok güzel bir örnek var. İsviçre'de herkese maaş bağlanması referandumda reddedildi. Hem de % 77 oyla. Bir isviçre olmak kolay değil. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız Dün saat 07:49 Paylaş Dün saat 07:49 İbrahim Arslan yazdı: İşletme hiç bir zaman vermediği emekli ol çalışmaya devam et seçeneğini düşünmeye başlamış. Bizdekiler emekli olup çalışmaya devam ediyor. 2 Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan Dün saat 07:51 Paylaş Dün saat 07:51 Mehmet Ozyurek yazdı: Kademeli olarak bir çöüm bulmak gerekiyordu. Minimum yaş 50-55 falan olmalıydı. O kadar sacma bir eyt uygulaması yaptılar ki neredeyse herkes magdur oldu. 1983de işe girdim 47 yaşında emekli oldum. 1999da işe giren tanıdıgım aralıkta 44 yasında emekli oluyor. 1999da 10 eylülde işe giren 60 yaşında olacak. Maaşların dibe vurması da ayrı can yakıyor. Eyt de eski emekli de ek iş peşindeyiz. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran Dün saat 08:12 Paylaş Dün saat 08:12 Ben emekli oldum ve aynı işyerinde devam ediyorum. Zaten elden ayaktan düşene kadar çalışacağım o net. Bu işi 5 6 seneden fazla yapamayacağım da net. Daha az beden gücüne dayalı bir işe geçmek zorundayım. Emekli maaşı olarak verdiği para artı maaşım memur maaşı etmiyor zaten yani malı götürmedik. Ne yapsaydım ki olmayıp? Yani herşeyin suçlusu bizmişiz gibi yazılıyor da. 2008 den sonra işe başlayıp 100 bin tl brüt maaş yatsa 30 senede alacağın emekli maaşı 30 bin tl zaten. Yanlış mı hesaplıyorum? Bana deseydi ki sistemde 10 sene daha kal maaşını ileride alacağın maaşı az az yükselteyim, olmazdım ama bizimkiler düşüreceğim diyor. Mongol olmak lazım olmamak için, burada da öyle adam yok zaten. 2 Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz Dün saat 08:20 Paylaş Dün saat 08:20 (düzenlendi) Ben iş hayatına başladığımda 51 yaşında emekli oluyordum. 1999 yılında Avrupa birliğinin baskısı ile önce staj sigortalarını emeklilikten çıkardılar sonra da emeklilik yaşını 60 a çıkardılar. Ne oldu? Bana 9 yıl taktılar. Benim ne günahım vardı? Benden 1 sene önce işe girenler 51 yaşında emekli oldular ben 60 bekleyecektim. Bizler hükümete "bu hatalı kararı düzelt" diye baskı yaptık, dere geçilirken at değiştirilmez. o ise oy uğruna direk erken emeklilik verdi. Eski kanunu getirseydi benim 4 yılım kalmıştı zaten. Ama oy için yaptığı hamle ile biz eyt lileri halkın gözünde "ÖCÜ", ya da "Ekonomiyi çökertenler" olarak gösterdi. Dün saat 08:20 tarihinde Öner Kurukuz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran Dün saat 08:23 Paylaş Dün saat 08:23 Arkadaşımın babası 800 günü vardı 300 gün satın aldı. Toplam gün sayısı 1100. Evet 1100. Rapor çıkardı ve malülen emekli oldu. Bağlanan maaş 19600 tl. 10 bin prim yatıran adam 12500 alıyor o da insiyatifle. Normal maaşı 8500 tl. Kırmızı mı mavi mi? 1 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız Dün saat 08:40 Paylaş Dün saat 08:40 İlkay Başaran yazdı: Kırmızı mı mavi mi? Sonuç hep mokoko 2 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez Dün saat 10:43 Yazar Paylaş Dün saat 10:43 İlkay Başaran yazdı: Arkadaşımın babası 800 günü vardı 300 gün satın aldı. Toplam gün sayısı 1100. Evet 1100. Rapor çıkardı ve malülen emekli oldu. Bağlanan maaş 19600 tl. 10 bin prim yatıran adam 12500 alıyor o da insiyatifle. Normal maaşı 8500 tl. Kırmızı mı mavi mi? Bu eyt işi aten bu tip taban için çıktı. Asgari ücret alan EYT li emekli olup çalışmaya devam ediyor zaten. Şu anki mevcut yapı orta sınıfın içinden geçiyor. Orta sınıf ülkede yok edildi. Zira hedef kitle değil. Almanya gibi avrupa ülkelerinin mutluluk ve refah sırrı dev bir orta sınıf olmasından kaynaklanıyordu. 3 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray Dün saat 10:44 Paylaş Dün saat 10:44 valla benim maaş harca harca bitmiyor :P Yorum bağlantısı
İlkay Başaran Dün saat 10:49 Paylaş Dün saat 10:49 Hüseyin Sönmez yazdı: Bu eyt işi aten bu tip taban için çıktı. Asgari ücret alan EYT li emekli olup çalışmaya devam ediyor zaten. Şu anki mevcut yapı orta sınıfın içinden geçiyor. Orta sınıf ülkede yok edildi. Zira hedef kitle değil. Almanya gibi avrupa ülkelerinin mutluluk ve refah sırrı dev bir orta sınıf olmasından kaynaklanıyordu. 1972 girişten 800 günü var. Sonra hiç yok sıfır. Sisteme hiçbir katkısı olmamış bir vatandaş. 2 yıl sigortalı çalışmış kalan hep vergisiz, kayıt dışı. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez Dün saat 10:52 Yazar Paylaş Dün saat 10:52 İlkay Başaran yazdı: 1972 girişten 800 günü var. Sonra hiç yok sıfır. Sisteme hiçbir katkısı olmamış bir vatandaş. 2 yıl sigortalı çalışmış kalan hep vergisiz, kayıt dışı. İğne ile uyutmak yerine maaş bağlıyor devlet. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu Dün saat 12:58 Paylaş Dün saat 12:58 (düzenlendi) Mehmet Ozyurek yazdı: EYT hataydı.. ne açıdan? yük deme zira yük değil, 43 yaşında emeklilikmi, o eski dönemde öyleydi, eyt dediğinde zaten 43 te emekli olamayanların 10 sene geç emekli olması sonucu doğurdu, yani 43 te değil 50 lili yaşları bulduk, hara arada 43 te emekli olanlar birkaç bini geçmez ve evet bu olmamalı, nereden tutsak dökülüyor sistem, ben 51 de oldum mesela, erkenmi evet ama durum bu, devam etseydim maaşımı hepten düşecekti, böyle salakça bir sistemin içindeyiz, eyt den emekli olanların ortalama yaşlarınada bakınız mesela, alınan maaşta emekli maaşı değil, yaşlılık aylığı , yani devlet sana yardım veriyor, sen işi gücü olmayan senelerce çalışmamış prim ödememiş boş gezenin tekisinde yaşlandın bakıma muhtaç oldun al buda sana yardım diyor, zaten o yüzden herkesi aynı kefeye koyup 11 milyon emekliyi 16 milyon yapıyorlarya, gerçek ihtiyacı olanlara aynıyız, yaşlılarız Hata eski emeklilik sisteminin şak diye bozulmasıyla başladı, ha o sistemde bozuktu, o yaşta emekli olunmaz, o dönem greyder operatörü sendikalı sgk lı işçi olan dsi personelinin maaşı şuan aylık 70 binlerde mesela, birde bu saçmalıklar var, o zaman görev yapan Mühendis şube müdürü bile onun yarısı kadar maaşı çalışırken de emekli oluncada alamıyorduya, birde bu kısım var, bu arada şuanki ana sorun hükümetlerin sadece iş vereni koruması, kaçak çalışma düşük prim gösterilmesine göz yumulmasıda ana sorun, diğer bir sorunda asgari ücret denen şeyin kağıt üzerinde kalan bir miktar olmaması, çalışanlar bu maaşı baz almayacak, iş verende öyle, piyasa yaşam şartları neyse maaşta ona göre olur, Devlette izin vermeyecek, nasıl mahkemede hayat şartları hayatın gerçekleri diyerek maaşımızın en düşük primde değilde kat kat üstünde olduğunu kabul ediyorlarsa bu işi ille davayla 5 senede onuda yine hatalı çözeceklerine direk baştan bu maaşa çalıştırmazsın diyerek yapmalı Devlet, kısaca asgari ücretle kimse çalışmaz çalışmamalı kabul dahi etmemeli, hatta asgari ücret ya kalksın yada daha kolayı var, yaparsın açlık sınırını aylık yaşam maliyetiyle bir olur biter, tabii sadece vasıfsız insanlarda, tabi bunu yaptıracak toplum lazım bize, kendiliğinden asla olmaz bu iş.... sonuç olarak bu dediklerim olmaz çünki bunu bilinçte toplum yok, böyle gider, çökene dek... İlkay Başaran yazdı: Arkadaşımın babası 800 günü vardı 300 gün satın aldı. Toplam gün sayısı 1100. Evet 1100. Rapor çıkardı ve malülen emekli oldu. Bağlanan maaş 19600 tl. 10 bin prim yatıran adam 12500 alıyor o da insiyatifle. Normal maaşı 8500 tl. Kırmızı mı mavi mi? yuh, gün satın alınamaz olmalı, ayrıca malulukte gerçekmi kontrol edilmeli değilse yani sahtelik varsa arkadaşın ağır cezaya o raporunu verende Vatana İhanetten yargılanmalı, yok yeah diyorum bu duruma ama boşa diyorum, bitmiş gitmiş toplumuz... 23 saat önce tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran Dün saat 13:19 Paylaş Dün saat 13:19 Ali Cihangiroğlu yazdı: yuh, gün satın alınamaz olmalı, ayrıca malulukte gerçekmi kontrol edilmeli değilse yani sahtelik varsa arkadaşın ağır cezaya o raporunu verende Vatana İhanetten yargılanmalı, yok yeah diyorum bu duruma ama boşa diyorum, bitmiş gitmiş toplumuz... Yaşlı babası. Tanıyorsun sende. Bizim eski şirketten Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu Dün saat 13:22 Paylaş Dün saat 13:22 (düzenlendi) İlkay Başaran yazdı: Yaşlı babası. Tanıyorsun sende. Bizim eski şirketten hadi yaa, olmaz böyle şey, günü falan eksikse gidecek sgk ya yatırdığı primleri geri alacak, sonrada gidecek Sosyal yarımda başvuracak, Devlet yardım edecek emekli değil, gerçi ne farkedecek, oda yaşlılık aylığı alacak yarıdıma muhtaç çünki, bizde yaşlılık aylığı alıyoruz zaten, al birimizi vur ötekine 19600 maaşa bak, gözümüz yok elbet ama bu haksızlığın daniskası değilde nedir, 9000 günle biz neciyiz, emeklimi !!! Sende 43 te emekli oldun, al buda haksızlık, yahu ne taraftan baksak hep sorun hep haksızlık, senin 65-70 te tabii yaşam şartları ortalama ömre göre hadi 65 olsun diyorum, o zaman emekli olman lazımdı, benimde öyle, olalım ama bilmeliyimki o yaşta adam gibi maaşım olacak, kalan ömrümü yoksulluk sınırının üstünde bir gelirle geçireceğim muhtaç olmayacağım, primlerim adam gibi yatacak ve bunu Devlet takip edecek, bana bırakmayacak davalarla uğraşmayacağım hakkımı yedirmeyecek, kendisi bilecek, böylemi durum? böylemi peki Asla İyi oldun boşveer, düzelemez bu toplum... 23 saat önce tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 23 saat önce Paylaş 23 saat önce Ali Cihangiroğlu yazdı: hadi yaa, olmaz böyle şey, günü falan eksikse gidecek sgk ya yatırdığı primleri geri alacak, sonrada gidecek Sosyal yarımda başvuracak, Devlet yardım edecek emekli değil, gerçi ne farkedecek, oda yaşlılık aylığı alacak yarıdıma muhtaç çünki, bizde yaşlılık aylığı alıyoruz zaten, al birimizi vur ötekine 19600 maaşa bak, gözümüz yok elbet ama bu haksızlığın daniskası değilde nedir, 9000 günle biz neciyiz, emeklimi !!! Sende 43 te emekli oldun, al buda haksızlık, yahu ne taraftan baksak hep sorun hep haksızlık, senin 65-70 te tabii yaşam şartları ortalama ömre göre hadi 65 olsun diyorum, o zaman emekli olman lazımdı, benimde öyle, olalım ama bilmeliyimki o yaşta adam gibi maaşım olacak, kalan ömrümü yoksulluk sınırının üstünde bir gelirle geçireceğim muhtaç olmayacağım, primlerim adam gibi yatacak ve bunu Devlet takip edecek, bana bırakmayacak davalarla uğraşmayacağım hakkımı yedirmeyecek, kendisi bilecek, böylemi durum? böylemi peki Asla İyi oldun boşveer, düzelemez bu toplum... Benim akciğerlerim gitti o ne olacak 0,63 mikron altı tozdan. Ağır ve çok tehlikeli iş deyip türlü test evrak belge istemeyi biliyorlar. İş koluna göre olmalı çalışma ve prim süreleri. 2 Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 22 saat önce Paylaş 22 saat önce Valla ben işe girdiğimde yaş haddi yoktu. 25 yıl çalışma ve 5500 prim günü ödeme vardi, yaş sınırı yoktu. Çıraklığımı saymadılar. 9000 günüm var, 27 yılım var, yine de yetmedi. Birde üstüne yaş sınırı koydular. Yetmedi, maaşı etkileyen katsayıları düşürdüler. Ben sadece hakkımı istedim. Çok şey mi istedim? Geçiş garantili köprü yaptılar, Yolcu garantili havaalanı yaptılar, bunların hepsinin zararları sisteme yük olmuyor da EYT'li olarak ben mi yük oluyorum 43'te emeklik olmak haksızlık, doğru, ama bunu yapan zaten geçmişten örnek almıyor mu? Süper emeklilik vardı, unuttunuz mu? Parası olan 40 yaşında emekli oluyordu. O zamanda konuşuldu, tartışıldı, 1-2 seneye unutuldu. Adamlar onun üzerine ne kanunlar değiştirdiler emekliye daha az maaş vermek için. Sonuç: bugün emekli olamayıp çalışanın gözünde biz suçlu olduk... Oooofffff, ooffff... daha çok konuşurum da, neyse, burası yeri değil.. 4 Yorum bağlantısı
Recommended Posts