Hüseyin Sönmez 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Bir kısım arkadaşlar emeklilik sürecinde. EYT de deniliyor. Şöyle bir durum var eğer bu yıl emekli olamazsak seneye emekli maaşı %30 düşecek diye bir bilgi dolaşıyor. Benim gibi EYT olup ancak emekli olmak istemeyenler için tercih yapmak gereken bir durum var. Nedir ne değildir bilgisi olan varsa yazsın. Yorum bağlantısı
Erkam Elma 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Ben de aynı dönemeçteyim 2-3 yıl daha çalışasım var ancak yüzde 30 kesinti istemeden emekliliği düşünmeye zorluyor.Meclis açılınca gündeme gelecekti mağdurşyet varsa değerlendirileceği konuşuluyordu ancak Bakan Işıkhan öyle bir çalışma yok deyip kestirip attı.Çevremde yüzde 30 baskısıyla emekli olan insan sayısı artıyor ben de çok kararsızım Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 5 saat önce Yazar Paylaş 5 saat önce Erkam Elma yazdı: Ben de aynı dönemeçteyim 2-3 yıl daha çalışasım var ancak yüzde 30 kesinti istemeden emekliliği düşünmeye zorluyor.Meclis açılınca gündeme gelecekti mağdurşyet varsa değerlendirileceği konuşuluyordu ancak Bakan Işıkhan öyle bir çalışma yok deyip kestirip attı.Çevremde yüzde 30 baskısıyla emekli olan insan sayısı artıyor ben de çok kararsızım Bu işlerden anlamam ama var olanın düşmesi bana pek mantıklı gelmiyor. Milleti mi silkeliyorlar acaba diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Erkam Elma 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Eğer EYT ekonomiye külfetse çalışanın sistemde kalmasını sağlamak gerekmez mi neden emekli olunmazsa böyle bir mağduriyetle sıkştırılıyor? Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Hüseyin Sönmez yazdı: Bir kısım arkadaşlar emeklilik sürecinde. EYT de deniliyor. Şöyle bir durum var eğer bu yıl emekli olamazsak seneye emekli maaşı %30 düşecek diye bir bilgi dolaşıyor. Benim gibi EYT olup ancak emekli olmak istemeyenler için tercih yapmak gereken bir durum var. Nedir ne değildir bilgisi olan varsa yazsın. Onu bende duydum hatta mağduriyeti gidermek için bi ayarlama yapacaklardı red yedi. 2023 2024 enflasyon olayı 2025 te öngörülmediği için yüzde 30 az alacaklar diye okumuştum matematiğini bende bilmiyorum ama mecburen dilekçe veren çok arkadaşım oldu. Sgk uzmanları da düşecek diyor. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 5 saat önce Yazar Paylaş 5 saat önce Erkam Elma yazdı: Eğer EYT ekonomiye külfetse çalışanın sistemde kalmasını sağlamak gerekmez mi neden emekli olunmazsa böyle bir mağduriyetle sıkştırılıyor? Zaten benim aklıma yatmayan kısım bu. Milleti emekli etmeye neden zorlasınlar ki. İlkay Başaran yazdı: Onu bende duydum hatta mağduriyeti gidermek için bi ayarlama yapacaklardı red yedi. 2023 2024 enflasyon olayı 2025 te öngörülmediği için yüzde 30 az alacaklar diye okumuştum matematiğini bende bilmiyorum ama mecburen dilekçe veren çok arkadaşım oldu. Sgk uzmanları da düşecek diyor. Verilen ücret düşme ki. Kümülasyonda azalma olur belki. Yani aynı hızla artmamış oalcak. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Olay yıl içindeki zamlardan kaynaklı. Ocak ayındaki emekli bağlanma ücretine yıl içindeki gelen zamlardan da faydalanıyorsun Aralık ayına kadar emekli olursan. Eflasyonist ortamın devlete gölü denebilir. Yıl dönünce yeni emekli maaş bağlanma Ocak 2024 un ucreti üzerinden hesaplanıyor ve 2024 içindeki zamlardan az oluyor. Çalıştığım firmada çok kişi bu durumdan emekli oldu. Çünkü 2024 Aralık'ta bağlanacak maaş ile Ocak 2025 de bağlanacak maaş arasındaki fark kapanmıyor . Bize emeklilik geldiğinde herhalde cep harçlığından bağlanıriz Emekli olup devam edilebilen bir firma ise emekli olup devam et 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Hüseyin Sönmez yazdı: Verilen ücret düşme ki. Kümülasyonda azalma olur belki. Yani aynı hızla artmamış oalcak. Yani alacağı zam oranı düşecek diye anlamıştım. Pek bildiğim konular değil. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 4 saat önce Paylaş 4 saat önce (düzenlendi) doğrudur, sanırım 2008 di, öncesi işe başlayan emekli sandığı çalışanlarını etkilemez geri kalan herkesi etkilermiş, bizim gibi sgk lıları direk etkiliyor.... 2025 te emekli olanın maaş düşüyor evet, detay isteyen Özgür Erdursun u izleyebilir... Hüseyin Sönmez yazdı: Zaten benim aklıma yatmayan kısım bu. Milleti emekli etmeye neden zorlasınlar ki. Verilen ücret düşme ki. Kümülasyonda azalma olur belki. Yani aynı hızla artmamış oalcak. değilki külfet, emeklinin maaşını çalışanlar öder, bizde 4 çalışan 1 emekliyi karşılıyor, avrupa ortalaması 2 çalışan 1 emekliyi (adamların maaşına bakın birde, orada asgari ücret sadece kağıt üstünde, o paraya zaten çalışmaz kimse), yani biz 2 kat daha iyi durumdayız ama gördüğümüz ne? Devlet ödemez maaşlarımızı yükte olamaz, bizdeki sorun düşük maaş, düşük prim gösterilmesi ve bunun takip edilmemesi iş verenin korunması, buna rağmen sgk bütçe fazlası veriyormuş, neden? zira aşırı düşük emekli maaşı ödüyorlar, primler birikiyor, bunu emekliye vermiyorlar, peki fazla para nerede? Havuzda meşhur fonda, gerisini sen düşün artık.... maaş direk %30-35 arası düşüyor, önceki yıla göre katsayı hikayesi, çalıştıkça maaş artacak sisteme asla geçmiyorlar zira işverene biniyor, Devlete değil hatta Devlet bu durumdan kar eder zira SGK prime doyar ama nerdeeeeeee!!! Özgür Erdursun u izleyin, hemen anlarsınız durumu. 4 saat önce tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 4 saat önce Paylaş 4 saat önce İlkay Başaran yazdı: Yani alacağı zam oranı düşecek diye anlamıştım. Pek bildiğim konular değil. Burada anlatılıyor ama bende kesinleşen bir şey bulamadım. Eğer anlatıldığı kadar düşüyorsa emekli olmayı düşünmenizde fayda var. Benim çalıştığım şirket, kilit noktalarda emekli personel çalıştırıyor. Sizin şirketinizde benzer yola gidebilir. Çünkü yetişmiş kalifiye eleman bulmak çok zor. 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 4 saat önce Paylaş 4 saat önce (düzenlendi) kesin düşüyor diyorlar, şuan sgk maaş hesaplamadaki tutardan %30 düşün.... bu gidişle 5-10 seneye zaten herkes aynı maaşı alacak, takmayın kafanıza, bu durumda boşa primede gerek yok, günü doldur kes primi, ne güzel değilmi, sonrası sistem çöküşü zaten, bakalım nereye kadar dayanacaklar.... 4 saat önce tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Cihat Küçükay yazdı: Burada anlatılıyor ama bende kesinleşen bir şey bulamadım. Eğer anlatıldığı kadar düşüyorsa emekli olmayı düşünmenizde fayda var. Benim çalıştığım şirket, kilit noktalarda emekli personel çalıştırıyor. Sizin şirketinizde benzer yola gidebilir. Çünkü yetişmiş kalifiye eleman bulmak çok zor. Ben oldum. Firma çalışabilirsin hatta dilekçeyi verince bırakmayacaksın değil mi dedi. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 4 saat önce Paylaş 4 saat önce İlkay Başaran yazdı: Ben oldum. Firma çalışabilirsin hatta dilekçeyi verince bırakmayacaksın değil mi dedi. gel bakalım klube... 2 2 Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 4 saat önce Paylaş 4 saat önce 80 liler nasıl emekli oluyor yav o kadar yaşlandık mı biz. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 4 saat önce Paylaş 4 saat önce O zaman 2025 aralıkta konuşurken 2026 ocakta emekli olanın maaşı düşüyor mu diyeceğiz Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Hüseyin Sönmez yazdı: düşmesi bana pek mantıklı gelmiyor. Evet... Yorum bağlantısı
Ümit Türk 3 saat önce Paylaş 3 saat önce (düzenlendi) Mustafa Tüfekçi yazdı: Emekli olup devam edilebilen bir firma ise emekli olup devam et Bizim şirket bütün EYT lileri gönderdi. Ama nasıl ? Söylersem yıkılır buralar 3 saat önce tarihinde Ümit Türk tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Erkam Elma 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: O zaman 2025 aralıkta konuşurken 2026 ocakta emekli olanın maaşı düşüyor mu diyeceğiz Uzman açıklamalarında 2023-2024 dönem enflasyonunun yüksek seyrinden kaynaklı bu döneme has olduğunu söylüyolar sanki 2025 de böyle bir durum ihtimali yok Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Erkam Elma yazdı: Uzman açıklamalarında 2023-2024 dönem enflasyonunun yüksek seyrinden kaynaklı bu döneme has olduğunu söylüyolar sanki 2025 de böyle bir durum ihtimali yok 2026 da emekli olacaklar da 2025 dekilerden az alır. Diyorum ya 2049 da harçlık verecekler bize emekli maaşı diye. O da emekli ederlerse 1 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 3 saat önce Paylaş 3 saat önce (düzenlendi) Ali Cihangiroğlu yazdı: takmayın kafanıza, bu durumda boşa primede gerek yok, günü doldur kes primi, ne güzel değilmi, sonrası sistem çöküşü zaten, bakalım nereye kadar dayanacaklar.... Primi aynı yattıysa 8500 gün ile emekli olan Ile 5950 günde emekli olan arasında Maaş bakımından çok bir fark yok.Kulislerde yeni dönemde bu durumun düzeltileceği haberleri dolaşıyor.Sistemde kalmayı teşvik etmeye çalışacaklarmış.Ne kadar kalırsan emekli olduğunda maaşın o kadar artacak bana bu uyar. Aktüeryal denge konusuna gelince 2022 de bir emekliye karşılık 2,1 çalışan varken 2024 te bu oran 1,55 olmuş 2 saat önce tarihinde Aytac Sakal tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 3 saat önce Yazar Paylaş 3 saat önce Ümit Türk yazdı: Bizim şirket bütün EYT lileri gönderdi. Ama nasıl ? Söylersem yıkılır buralar Emekli edip mi gönderdi? Emekli olun çalışmaya devam edin deyip sonra mı gönderdi? Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Mevzuyu ben de kulaktan dolma bukadarcık biliyorum. Ama tamamen bu sebepten burada Halkbank çalışanları bile emekli dilekçesi verdi. Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Ali Cihangiroğlu yazdı: gel bakalım klube... Bu kuluptekiler icin forumda ayri bir yer acalim Ali Bey, ne dersiniz, zira sayimiz artiyor? :-) 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Gökhan Tuna yazdı: Bu kuluptekiler icin forumda ayri bir yer acalim Ali Bey, ne dersiniz, zira sayimiz artiyor? :-) bencede lazım, Emmi halletsin bu işi Yorum bağlantısı
Recommended Posts