Yiğit Özdemir Perşembe 19:45 Paylaş Perşembe 19:45 utts.gov.tr adresinden girip kayıt yaptırmak gerekiyor. Aracın tüm bilgileri zaten e devlette kayıtlı. Aynı zamanda GİB'de mükellef bilgilerim var yine araç envantere kayıtlı. Çekin bunları sistemden bana onaylaması kalsın. Yok. Önce mükellef bilgilerini giriyorsunuz. Ben bilgileri giriyorum paşam beğenmiyor üzerine vergi levhasının pdf olarak yüklemenizi istiyor. Sonra aracı sisteme giriyorsunuz. Sisteme girerken de 2 akslı ve 3.2 metreden kısa gibi tabirler var. Bunları girdikten sonra o da yetmiyor araç ruhsatını da pdf olarak yükletiyor. İşin angarya kısmı burası. Ondan sipariş kısmı geliyor. araç lpgli ise hem benzin hem lpg girişi için ayrı ayrı almak gerekiyor. Tanesi 2.172.00-TL(KDV dahil) Şimdilik kredi kartı seçeneği yok. Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş. hesabına havale ediyorsunuz parayı. Havale açıklamasına da sipariş numarasını girip gönderiyorsunuz. Onay gelince montaj için bi kod yolluyor. O kod ile montaj yapılıyor. Daha montaj aşamasına gelmedim. Filosu olan şirketler için araçları XLSX yani excel formatında tüm araçların veri girişini hazırlayıp sisteme yükleyebiliyorsunuz ama herhalukarda ruhsat resimlerini istiyor. O resim ya da pdf 5 mb dan büyük olmayacak Kaydı yaptınız, parayı ödediniz herşey tamam ama montajı yapmadınız. 31 Aralık 2024 saat 23:59'a kadar o montajı yaptırmanız gerekiyor. Yani ben parasını verdim zaten daha ne istiyorsun gider bi ara taktırırım olmuyor. 31 Aralık 2024 saat 23:59'a kadar o montajı yaptırmazsanız yükümlülüğü yerine getirmiş olmuyorsunuz. İyi tarafı 2172 TL'yi iade ediyorlar. Sizden üyelik bilgileri doldururken iban da bildiremenizi istiyorlar. Kötü tarafı yükümlülüğü yerine getirmediğiniz için 6.000-TL ya da 20.000 TL ikisinden biri ceza kesilme ihtimali var. Ceza rakamı konusu muğlak gibi. Ertelenebilir mi? Burası Türkiye. Ancak Sayın Mehmet Şimşek ertelemeyip süresinde UTTS cihaz taktırmayan mükelleflere para cezası takma imkanında da mahrum kalmak istemeyebilir Birde 2172TL bedel her sene güncellenecek. Yani seneye ertelense de zamlı fiyattan devam eder. 2172 TL'ye diyecek söz yok neyin maliyeti neyin kârı bu. milyonlarca araca takılacak bir üründen bahsediyoruz. Hani birim maliyetini düşürmek için milyonlarca araca takılması başlı başına yeterli bile. Neyse birileri gene güzel zenginleşecek. Son olarak ileride bunun vatandaşa yüklenmesi gereksiz olur bence. Sonuçta mükellef olmayan vatandaş zaten vergiden birşey düşemiyor. Mükellefin de bunu vergiden düşebilmesi için hem yakıtı alan aracın kayıtlı olması gerektiği gibi yakıt alan aracından çip olması hem de yakıtı koyan pompada okuyucu olması gerekiyor. O yüzden vatandaşın binek aracına aldığı yakıttan kimse bir fayda sağlamayacak. Zaten akarkayıt istasyonlarına da güzel maliyetler getiriyor bu işlem. Mesela akaryakıt istasyonu montaj için bir bedel ödediği gibi birde yıllık 50.000₺ hizmet bedeli ödeyecek Tüvturk den açtıklarına benzer birilerine güzel gelir kapısı açtılar. 3 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Perşembe 20:10 Paylaş Perşembe 20:10 Tansu Kalafatoğlu yazdı: amatör balıkçı belgesi olanlar, liman başkanlığına kayıtlı teknesinin ruhsatını göstererek benzinlikten yakıt alabiliyormuş. gerekli değil 2.70 botum 5 ps motorum var. belgesiz vesile ile firmalar aradı hemen yeri açıyoruz 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Perşembe 20:15 Paylaş Perşembe 20:15 Çağlar Bayur yazdı: gerekli değil 2.70 botum 5 ps motorum var. belgesiz vesile ile firmalar aradı hemen yeri açıyoruz İstasyon vermiyordu. İlçe liman başkanlığı ile ilçe emniyet yazışmış. Bu şekilde yazı çıkmış. Buna istinaden yakıt veriyorlarmış. Diğer yerleri bilemem valla Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Perşembe 20:17 Paylaş Perşembe 20:17 Tansu Kalafatoğlu yazdı: İstasyon vermiyordu. şakır şukur veriyor 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk Perşembe 21:00 Paylaş Perşembe 21:00 İlkay Başaran yazdı: Yukarda yazdığım gibi bu sisteme araç bilgilerindeki vize, sigorta vs durumuna göre yakıt almayı engelleyen bir satır ekleseler süper olmaz mı? Vize geçik, sigorta yok, yakıt : false. Yakalamak İsteseler eds , ortalama hız ve her tür plaka tanıma sistemi ile de sorgulama yapıp tespit edebilirler. Ancak istenmiyor sanırım. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk Perşembe 21:43 Paylaş Perşembe 21:43 Erhan Doruk yazdı: Yakalamak İsteseler eds , ortalama hız ve her tür plaka tanıma sistemi ile de sorgulama yapıp tespit edebilirler. Ancak istenmiyor sanırım. yakalamıyacak ki? Maksat muaeyene vergi borcu bırakmamak Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray Cuma 04:24 Paylaş Cuma 04:24 Ayhan Asil yazdı: Teknemiz mi var kardeş, getiririm ben sana mazot. Hanimiş tekne, ...... ekmek teknesi manasında 2 Yorum bağlantısı
Ayhan Asil Cuma 05:56 Paylaş Cuma 05:56 Doğan Arşiray yazdı: ekmek teknesi manasında Hmmm. Yorum bağlantısı
Emin Önal Cuma 05:57 Paylaş Cuma 05:57 Neresinden tutsan elinde kalıyoryine.. No comment. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Asil Cuma 05:57 Paylaş Cuma 05:57 Doğan Arşiray yazdı: ekmek teknesi manasında Yok Doğan, o ne kirli çıkıdır o, sen bilmezsin. Vaaaadır illa ki. Yorum bağlantısı
Recommended Posts