Ali Darbaz 15 saat önce Paylaş 15 saat önce Merhaba Bu ulusal taşıt tanımanın arkasındaki gerçek nedir. Yakıt tüketimimizi hesaplayıp karbon emisyonumuzu ölçüp ona göre vergi ödemesi mi yapacağız. Yoksa depomuzu devlet mi dolduracak. Ben buradaki ana fikri anlayamadım biri bizi aydınlatırmı? Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 15 saat önce Paylaş 15 saat önce Vergi zannetmem ama başka plaka girip başka araca yakıt alımının önüne geçecek sanırım. Vizesi geçenin trafik sigortasız olanın yakıt alımı engellense, pompanın ucu içerde değilken yakıt vermese, dolayısıyla bidona vs alınamasa bence çok iyi olur. Bir soru. Böyle olursa tekneye nasıl alınacak? 2 2 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 15 saat önce Yazar Paylaş 15 saat önce İlkay Başaran yazdı: Vergi zannetmem ama başka plaka girip başka araca yakıt alımının önüne geçecek sanırım. Vizesi geçenin trafik sigortasız olanın yakıt alımı engellense, pompanın ucu içerde değilken yakıt vermese, dolayısıyla bidona vs alınamasa bence çok iyi olur. Bir soru. Böyle olursa tekneye nasıl alınacak? Peki neden bu teknik takibi yapmaları için bu cihaza 2500 tl para ödemek zorundayım. Onu anlamadım. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 15 saat önce Paylaş 15 saat önce Ali Darbaz yazdı: Peki neden bu teknik takibi yapmaları için bu cihaza 2500 tl para ödemek zorundayım. Onu anlamadım. Anlamayacak bir şey yok bence. 2 1 5 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 15 saat önce Paylaş 15 saat önce Ali Darbaz yazdı: Peki neden bu teknik takibi yapmaları için bu cihaza 2500 tl para ödemek zorundayım. Onu anlamadım. Vatanın bekâsı için. 5 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 15 saat önce Paylaş 15 saat önce Ali Darbaz yazdı: Peki neden bu teknik takibi yapmaları için bu cihaza 2500 tl para ödemek zorundayım. Onu anlamadım. işletmeler başka yere yakıt alıp, şirket arabalarına almış gibi gösteriyor. Yani devlet cezayı bireysel değil, herkese kesti diyebiliriz. Önlem anlamında 4 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 13 saat önce Paylaş 13 saat önce Bireysel araçlarda geçerli değil bildiğim kadarıyla. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 saat önce Paylaş 12 saat önce Ticariler ve işletme adına kayıtlı Olanlara var. Gitti 2000 lira. 1 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 12 saat önce Paylaş 12 saat önce İlkay Başaran yazdı: Vergi zannetmem ama başka plaka girip başka araca yakıt alımının önüne geçecek sanırım. Vizesi geçenin trafik sigortasız olanın yakıt alımı engellense, pompanın ucu içerde değilken yakıt vermese, dolayısıyla bidona vs alınamasa bence çok iyi olur. Bir soru. Böyle olursa tekneye nasıl alınacak? Lombardine nasıl alacam😂 1 Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 4 saat önce Paylaş 4 saat önce yazılım israil firmasına aitmiş ama kılıfına uydurmak için kanada üzerinden gelecekmiş 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 3 saat önce Paylaş 3 saat önce İlkay Başaran yazdı: Vergi zannetmem ama başka plaka girip başka araca yakıt alımının önüne geçecek sanırım. Vizesi geçenin trafik sigortasız olanın yakıt alımı engellense, pompanın ucu içerde değilken yakıt vermese, dolayısıyla bidona vs alınamasa bence çok iyi olur. Bir soru. Böyle olursa tekneye nasıl alınacak? Teknemiz mi var kardeş, getiririm ben sana mazot. Hanimiş tekne, ...... Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Ali Gök yazdı: Lombardine nasıl alacam😂 balıkçılar nasıl alıyor? Amatörler yani babam balıkçı yav. Sorayım bi Yorum bağlantısı
Cem Işık 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Arabayı sattığımızda bu cihazı eski ogs gibi söküp alamadığımızı, yeni arabaya yeni cihaz alacağımızı duydum. ayrıca neden darphane üzerinden satıldığı da ihale açmamak için olduğu söyleniyor. Selçuk Bakış yazdı: Bireysel araçlarda geçerli değil bildiğim kadarıyla. Ticari ve firma üstüne olanlardan sonra bireysellere dönecek oklar, Orhannn, çember daralıyor orhannn😜 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Ayhan Asil yazdı: Teknemiz mi var kardeş, getiririm ben sana mazot. Hanimiş tekne, ...... Şimdi şöyle. Zarfta 10 bin dolar artı kişi başı 1500 er dolar (bebek varsa 500) veriyorsunuz. Biz sizi sabaha karşı 3 te zodyak bot ve 2 kürekle uluslararası sulara götürüp bırakıyoruz. Oradan rodos, sakız vs siz seçip tatil yapıyorsunuz. Zaten Yunanistan sahilgüvenlik karşılar. Ne de olsa komşu.. Yorum bağlantısı
Ali Gök 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: balıkçılar nasıl alıyor? Amatörler yani babam balıkçı yav. Sorayım bi pikapın plakasını yazıp veriodu normalde mazotu petrolcü Yorum bağlantısı
Talha Bilgi 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Ali Gülmez yazdı: yazılım israil firmasına aitmiş ama kılıfına uydurmak için kanada üzerinden gelecekmiş %100 yerli imlkanlarla yapacağız diye açıklama yaptılar ama.... Birde ben bireysel dahil tüm araçlara takılacak diye günlerdir küfürün biri bin paraydı... Demekki sadece şirket araçlarınaymış... Yorum bağlantısı
Emin Önal 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Şirketler için bu sene sonu, bireyseller için haziran/2025 sonu diye yazıyor utss sitesinde uzatılır veya iptal olur bilemem Yorum bağlantısı
Murat Sahın 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Geçen benzinliğe gittim, dolsun dedim. Depo boşmu diye sordu pompacı, evet dedim. Fiş lazım mi abi dedi hemen. Lazım dedim. Yok deyince anlaştıkları firmanın plakasını yazacak, fiş bir işletmeye kesilmiş olacak. İşletme masraf gösterip vergiden düşecek. Bu yıllardır uygulanır, hatta fiş karşılığı para alır pompacılar komisyon olarak. Atıyorum 5000 liralık fişe 50 lira gibi. 3 ay önce benzinlik sahibi bir tanıdıkla çay içmeye uğradım, girdiğimde personele bağırıyordu hepinizi kovarım diye. Sorunca o anlattı. 3 kuruş için hile yapıyorlar, bizim de başımızı belaya sokacaklar diyordu. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 2 saat önce Paylaş 2 saat önce İlkay Başaran yazdı: Şimdi şöyle. Zarfta 10 bin dolar artı kişi başı 1500 er dolar (bebek varsa 500) veriyorsunuz. Biz sizi sabaha karşı 3 te zodyak bot ve 2 kürekle uluslararası sulara götürüp bırakıyoruz. Oradan rodos, sakız vs siz seçip tatil yapıyorsunuz. Zaten Yunanistan sahilgüvenlik karşılar. Ne de olsa komşu.. Ödemeyi meyve ile yapabiliyor muyuz? Kavuniçi renkli meyve ile? Dölarımız yok? Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Sistem tamamen akaryakıt üzerinden vergi kaçakçılığını azaltmak üzerine kurulu. Ne kadar kaçak vardır % kaç önler bilemem ama pompa hareket ettiği anda bile yakıt vermeyi kesecek. Utts olmayan arabaların yakıtları yıl başı itibari ile masraf olarak yazılamayacak. 2 gün önce taktırdım. Yorum bağlantısı
Cem Işık 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Dağ başında inşaat yapan müteahhit yeri geliyor günde 1 tanker yakıt alıyor. O tankerden hangi araçlara yakıt verdiliği muamma olacak, köydeki traktöre de verebilir, canı isteyene verebilir böylece sistemi by pass eder. Senin benim aldığımız 50 litre yakıttan mı yakalayacaklar vergi kaçağını? 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Önder Özcan yazdı: Ödemeyi meyve ile yapabiliyor muyuz? Kavuniçi renkli meyve ile? Dölarımız yok? Her zaman abi Yorum bağlantısı
Emrah Altun 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Burak Kuşçu yazdı: Sistem tamamen akaryakıt üzerinden vergi kaçakçılığını azaltmak üzerine kurulu. Ne kadar kaçak vardır % kaç önler bilemem ama pompa hareket ettiği anda bile yakıt vermeyi kesecek. Utts olmayan arabaların yakıtları yıl başı itibari ile masraf olarak yazılamayacak. 2 gün önce taktırdım. Bu açıdan olayı ele aldığımda ben de destekliyorum ama her yeni araca 2000tl bir cihaz için ödeme yapmak bana eski bir belediye başkanının doğalgaz sayaçlarından yaptığı bir vurgunu hatırlatıyor. Malum bizim ülkemizde her yenilik başka birilerine gelir kapısı haline dönüştürülüyor. Daha efektif ve uygun yollu bir sistem bulunabilir diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Cem Işık 45 dakika önce Paylaş 45 dakika önce Maksat plaka okumak ise rfid etiket yapıştırılır, maliyet 50 tl. Yorum bağlantısı
Recommended Posts