İçeriğe Yönlendir

Kopan Tel ve Açılmayan Bir Kaput :)

Coşku Mert
Çözüme git Coşku Mert tarafından,

Recommended Posts

Coşku Mert

2 günde bir kaputu açarsam olacağı buydu :) kaput açma teli ortalardan bir yerden koptu ve kaput açılmıyor haliye.

ben bu kaputu nasıl açarım..? zihnisinir fikirlere ihtiyacım var. kaputun kilit dili tam işaretli yerde. muhafazayı söküp alttan ulaşabilirsem ne ala... yoksa ne yapabilirim bi fikrim henüz yok.

20241004_131736.jpg

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

Tampon dışarıdan sökülür mü alttan panjur engel olur gibi ama. Kopan Tel parçası panjur arasından görünüyor mu

Dışarıdan başka bir tel vasıtası ile dışarı çekmeye çalışansan olur mu 

Yorum bağlantısı
Coşku Mert

tamponun icerde bir suru vidasi var disardan sokulmuyor. tel de borunun icinde hareket ediyor malum. kopan parca borunun içinde maalesef 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Hafif kastırılıp araya ucu kıvrık bir demir, vs gibi birşeyle dil çektirilebilir mi?

Sol lastik sökülünce telin geçtiği hatta ulaşılabilir mi?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

panjuru tutan yerler plastik kopça gibi. kaportacılar genelde panjuru kanırtıp alıp sonra kilidi açarlar oradan muhtelif markalarda.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Coşku Mert

musait olunca sol davlumbazi sokup oradan ulasmaya calisicam. panjur tarafindan ulasim mumkun gorunmuyor

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Geçmiş olsun sizin nezdinizde hepimize tecrübe olacak. İnşallah masrafsız basit şekilde hallolur.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Coşku Mert yazdı:

panjur tarafindan ulasim

işte onun için panjura başkasının malı gibi asılınca plastik kopça harici kırılan olmayacağını umarak...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

onun için ben arabayı kaportacıya bırakır kaçarım, latte mi içerken ne yaparsa yapar, sonrası sıcak silikon

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Coşku Mert

goz gormeyince gonul katlanir, hatta latte bile icermis :)

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

onun için ben arabayı kaportacıya bırakır kaçarım, latte mi içerken ne yaparsa yapar, sonrası sıcak silikon

Akıllı vida?

Akil vidalar.

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

sol ön teker davlumbazını söküp tele ulaşılırmı acaba, yada panjuru zarar vermeden çıkarmak lazım, bununla ilgili videoları incele bence...

Yorum bağlantısı
Coşku Mert
Ali Cihangiroğlu yazdı:

sol ön teker davlumbazını söküp tele ulaşılırmı acaba, yada panjuru zarar vermeden çıkarmak lazım, bununla ilgili videoları incele bence...

sol davlumbazdan hallederim gibime geliyor bence de

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Coşku Mert yazdı:

sol davlumbazdan hallederim gibime geliyor bence de

o kısımdan üstten geçiyorya kablo, el ulaşırsa olabilir diye düşündüm, ön ızgara çıksa oda olacak ama üst kısmı vidalı çıkmaz sanırım, yalnız o kısmı incele, uzun bir çubukla belki aradan ulaşılır kilide, videoda adam söküyor, fikir olsun... kaput teli alttan çıkıyorya, belki davlumbazın arkasında hemen ulaşılır yerde bile olabilir...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Coşku Mert

evet o videoyu izlemistim. bakalim bi sekilde halledicem artik gunduz gözüyle 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Kangonun kaputu açamamıştım ben. Ön panjuru asılıp aldım arkasından damper çıktı. 

Yorum bağlantısı
  • Çözüm
Coşku Mert
(düzenlendi)

ogle arasi operasyonuyla sorunu cozdum :)

sol camurluk davlumbazini sokup telin devamini buldum. sertce cektim. tık diye bi ses gelince galiba oldu dedim :) icerden acma kolu eski pozisyonuna geldi. cektim ve normal sekilde acildi. tel kopmamis meger, bir yere sıkışma olmus sanirim. onu tam cozemedim. nihayetinde sorun çözüldü. fikir veren herkese teşekkürler 👍

20241120_125341.jpg

20241120_125353.jpg

20241120_125758.jpg

tarihinde Coşku Mert tarafından düzenlendi
  • Beğen 15
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

-Nazara inanıyorum ama tarif edemiyorum.

-Al örnek :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Hehehe ben dediydim :tongue:

Geçmiş olsun, hemen yeni tel, teli takmadan lityum gress ti sanırım, kılıfa bas teli içine sok yağla ömürlük olsun...

açmışken acil durumlar için başka bir teli kilit başına bağlayıp gizli bir yerde uç bırakabilirsin, acil durumda çek aç daha güvenli olur...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Coşku Mert
İlkay Başaran yazdı:

Ben biliyordum aslında ama söylemedim :crazy:

bu mu reno kardesligi 🤒

Köksal Yılmaz yazdı:

-Nazara inanıyorum ama tarif edemiyorum.

-Al örnek :)

ortada nazar etmeye degecek bisey olsa bari 😀

Ali Cihangiroğlu yazdı:

Hehehe ben dediydim :D

Geçmiş olsun, hemen yeni tel, teli takmadan lityum gress ti sanırım, kılıfa bas teli içine sok yağla tak ömürlük olsun...

sagol abi fikir icin :) wd40 vardi onu sıktım telin icine baya rahatladı meret 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Coşku Mert
  • Yeni Oluştur...