Oğuzhan Altan Pazartesi 08:15 Paylaş Pazartesi 08:15 Merhaba arkadaşlar Hb aracım için ses sistemi konusunda yardımlarınıza ihtiyacım var. Şuan mevcutta ön kapılarda 16 cm hoparlör direklerde FOR X TX - 192 5 cm tweeter, arka kapıda 13 cm Alpine SXE 13CS mevcut bagajda ise Alpine swe-815 anfili bas mevcut. Bunların hepsi newfron indash teype bağlı. Ben arkaya pandizot yaptırıp 1 takım DEAF BONCE AP - m81se 20 cm midrange 1 takım mobas mbt-01 10 cm tweeter almayı düşünüyorum aktif alpine subwoofer i çıkartıp 25 cm FOR X XW 2410 D4 subwoofer koymayı düşünüyorum. Amfi olarakta FOR X XAM 200.4 Ab class baktım fakat bunları destekler mi bilemiyorum önerileriniz var mı midrange modeli sabit kalacak şekilde amfi sub ve tweeter önerilerinizi alabilirim. Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli Pazartesi 08:59 Paylaş Pazartesi 08:59 Arkadan sesi dinlemek çok da tercih etmezdim ben olsam, bas mı yetmiyor, midlerde mi eksiklik var, arkaya tweeter sahneni çok bozar, ama ses seviyesi artsın gerisi önemli değil diyorsan da üniten 40-50 w besliyorsa kaç katı yüksek beslersen tüm midlerini o kadar fazla ses alacaksın. Yani 200w için 6db kadar bir fark alacaksın ekstradan, eğer hoparlör kazancın eşitse. Kapılara yalıtım ve kasnak vs şansın yoksa tercih edilebilir. Hoparlörün rms gücünün %75-80 civarını besleyebilecek bir amfi seç, sub için d class ayrı alabilirsen daha iyi olur Yorum bağlantısı
Oğuzhan Altan Pazartesi 09:20 Yazar Paylaş Pazartesi 09:20 Murat bey Subwoofer birazcık yetersiz kalıyor belirli müziklerde arkaya bir mid takımı ve sub düşündündüm amfi olarak hangi amfi önerisiniz subwoofer modeli için kararsız kaldım çok büyük olmasın ama etkili bir model istiyorum bagajı çocuk arabası vs kullanıyorum. Yorum bağlantısı
Oğuzhan Altan Pazartesi 15:19 Yazar Paylaş Pazartesi 15:19 Ürünleri aldım bass çift bobin 4ohm + 4 ohm anfiye nasıl bağlamam gerekiyor paralel bağlayıp öyle mi montajlamalıyım yoksa seri mi bağlamalıyım amfide 3 ve 4 kanal köprü yapacağım. Amfinin değerlerini paylaşıyorum. Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli Pazartesi 15:28 Paylaş Pazartesi 15:28 Acele etmişsiniz hocam. Mono amfi alsaydınız subsonic filtre lpf şansınız olurdu. Bas 2 ohmda veya 8 ohmda süreceksiniz, amfinizin PDF inde uygun değerler yazar, siz SPL istediğiniz için 2 ohm yani paralel başlayacaksınız, + ile +, - ile - bağlayıp amfiye takacaksınız. Değerleri inceleyemedim henüz, ama amfiniz 2 ohm destekliyorsa bu şekilde devam edebilirsiniz. Başkası yazmazsa PC başına geçebilirsem bakayım 1 Yorum bağlantısı
Oğuzhan Altan Pazartesi 15:50 Yazar Paylaş Pazartesi 15:50 Subwoofer FOR X XW 2410 D4 Amfi FOR X XAM 200.4 ürünler bunlar yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada subwooferde değişiklik yapabilirim ama anfide yapamam subwoofer için başka tavsiyeniz varsa alabilirim Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli Pazartesi 16:49 Paylaş Pazartesi 16:49 Sadece sub sürecekseniz bu amfi ile tam verim alamayacaksınız hocam. Eğer illa bu amfi olacaksa köprü olarak 4 ohm destekleyen yani d2 ile biten subwoofer bakın. Ama tavsiyem amfiyi değiştirin Yorum bağlantısı
Oğuzhan Altan Pazartesi 16:53 Yazar Paylaş Pazartesi 16:53 1 takımda mid takımı kullanacağım bu amfide peki tek bobin 4 ohm subwoofer ile değiştirsem nasıl olur Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli Pazartesi 17:53 Paylaş Pazartesi 17:53 Sonu D2 olan yani 2 ohm 2 bobinli olandan alıp seri bağlayacaksınız, yada tek bobin 4 ohm sub alacaksınız, kanal3+kanal4 bridge yapıp sub'ı süreceksiniz, kanal1 ve kanal 2 yi midleri süreceksiniz, mecbur iseniz bu şekilde olabilir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts