Tansu Kalafatoğlu 7 Aralık Paylaş 7 Aralık Çağlar Bayur yazdı: uludağa çıkak mangal yapak? rot çok para Uludağ 😒 kartalkaya da 90cm imiş kar. Çorap zincir kışlık lastik hepsi hazır. Bakacağız artık Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 7 Aralık Paylaş 7 Aralık Öner Kurukuz yazdı: Bu bahsettiklerin benim yaşadığım yerde 8 lt altına inmiyor. Arkadaşlarım kullanıyor ve çok dikkat ederek kullanıyor. Hatta 1.2 tsi motorlu golf de var o da 7.5 altina düşemiyor. Ben ise 5 ile 5.5 lt arası tüketiyorum. Bu da neredeyse %50 fazla tüketim demek. Senede 15 bin kmye yakın bir mesafe kullanıyorum ve en az 5 sene biniyorum araca. Bu kadar uzun sürede yakılan yakıt iki katından fazla oluyor. Şu anki aracım 6 seneyi geçti mesela. Aracı 64000 km de aldım şu an 150 bin kmde. Her 100 km de ekstra yüzde 50 yakıt farkı ciddi kayıptır. Siz hesap etmediğiniz için size az görünüyor ama fark çok. Benzin 43 tl civari olan bir yerde benzinli araç kullanmak bence gereksiz lüks. Bahsettiğiniz araçlar 1 lt benzin ile 11-12 km giderken ben 1 lt mazotla 19 km gidiyorum. Buradan hesaplayın. Üstelik bu 86 bin km lik kullanımın yüzde 80 i şehir içi... Şehir dışı kullanım daha çok olsa fark da daha fazla olur. Çünkü benzinli arac 6 lt ye düşerken ben 3.8 lt civarına düşüyorum. Fuelist adlı uygulamayı kullanıyorum. Her zaman depo doldururum, 200 tl lik, 400 tl lik ara yakıt almam. Giderim ve fullerim. Alınan yakıtı, fiyatı ve tutarı yazarım. Uygulama istatistikleri çıkarır. Büyük konuşmak olmasın ama asla benzinli araç almam. Benzinli araç kullanmak saçmalıktır. Benzin Arap yarımadasındaki gibi çok cok ucuz olur, küçük motora binersem namerdim... benzinli aracım var, istediğim gibi kullanırım, yakıt ortalamam uzun yol 4-4.5 lt. İzmir de 5.4 lt bu arada, evet şimdi bu duruma ne diyorsun, 1lt ile rahat 20 km gidiyorum turbo benzinli 130 hp araçla, dizelin şansı varmı sence bu zamanda, yakıtın hesabınıda yapmıyorum Yorum bağlantısı
Metin Akbal 8 Aralık Paylaş 8 Aralık Çağlar Bayur yazdı: uludağa çıkak mangal yapak? İlahi abi pilleri şase yaptirip mi ateş yakacaksin 🤭 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 8 Aralık Paylaş 8 Aralık Benzinli araca binmek sacmaliksa bana göre de dizel arabaya binmek saçmalık (benzinli araba alıyorum ya savuncam ) Sabah erkenden arabaya in araba ısınsın diye bı 40 50 km yapmak gerek herhalde. Aradaki farkı motor ısıtarak kapatıyor dizelciler. LPG kullananda gelir LPG den başkasını kullanmak saçmalık der. Der yani Çağlar abi der 😅 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 8 Aralık Paylaş 8 Aralık Metin Akbal yazdı: İlahi abi pilleri şase yaptirip mi ateş yakacaksin 🤭 sen bunu tci sandın herhal 3200’den selamlar 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 8 Aralık Paylaş 8 Aralık Tansu Kalafatoğlu yazdı: tci İşime geleni yazacağım TSI TCE 🤭 1 Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 8 Aralık Yazar Paylaş 8 Aralık Ali Cihangiroğlu yazdı: benzinli aracım var, istediğim gibi kullanırım, yakıt ortalamam uzun yol 4-4.5 lt. İzmir de 5.4 lt bu arada, evet şimdi bu duruma ne diyorsun, 1lt ile rahat 20 km gidiyorum turbo benzinli 130 hp araçla, dizelin şansı varmı sence bu zamanda, yakıtın hesabınıda yapmıyorum Kralsın başkan 👍🏻 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 8 Aralık Paylaş 8 Aralık Metin Akbal yazdı: İşime geleni yazacağım TSI TCE 🤭 hele haber ver de yerinde b.klayalım fotoğrafla paylaşırız Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 8 Aralık Yazar Paylaş 8 Aralık (düzenlendi) Metin Akbal yazdı: Benzinli araca binmek sacmaliksa bana göre de dizel arabaya binmek saçmalık (benzinli araba alıyorum ya savuncam ) Sabah erkenden arabaya in araba ısınsın diye bı 40 50 km yapmak gerek herhalde. Aradaki farkı motor ısıtarak kapatıyor dizelciler. LPG kullananda gelir LPG den başkasını kullanmak saçmalık der. Der yani Çağlar abi der 😅 Yanlış anlamayın ama arac ısınsın diye 40-50 km gidiyorsanız almayin araç. Çalışırken ev-iş arası 1.5 km idi o mesafenin bile yarısında sıcaklık veriyordu. Birşeyi kötüleyecegim derken saçmalıyorsunuz bence. Siz benzinli kullanın. Benim yaşadığım yerde, yaşadığım trafikte benzinli araç saçmalıktır, sizde uygundur, beni bağlamaz. Araç alıp da sizin guzergahinizda kullanmıyorum. Benzin 43 tl olmus, en az tuketen benzinli 7 lt. Tuketiyor. Km de 3 tl yakacak kadar zenginseniz 2000 motorlu ve daha ustu araclara binin ki en azından araç kullaniyor hissedin. Ne öyle fındık gibi 1.0 motor ya da 0.9 motor. Araba mı o? 80900 km ortalaması ve 1 lt mazot ile 18.62 km yol yapıyorum şeklinde çıkıyor. Bunun yuzde 80 i şehir içi. 80 bin km yol yapip ortalamada 1 lt benzinle şehir içi 19 km gidin, aracımı gözünüzün önünde yakarim. Az çok hepimiz motor ve araç hakkinda bilgi sahibiyiz, bu kadar abartmanin anlamı yok. Bilgi alışverişi yaparken birbirimize yalan söylemenin alemi yok. 8 Aralık tarihinde Öner Kurukuz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Metin Akbal 8 Aralık Paylaş 8 Aralık Öner Kurukuz yazdı: Birşeyi kötüleyecegim derken saçmalıyorsunuz bence. Öner Kurukuz yazdı: Ne öyle fındık gibi 1.0 motor ya da 0.9 motor. Araba mı o? Saçmaladığım yok. Saçma konuşarak kötüleme de yok. İhtiyaçlara kullanım şartlarına saygı duymak var. Dizel ısınmıyor. TDCI motorun yabancısı değiliz. Ailede 4 tane var 1 i satıldı. 2 Focus 2011-2014 Tourneo Connect 2014, Transit 2009. Kışın ısınmıyor kabul edin. 1.5 km de ısınıyor vs hikaye. Bu kötülemek değil gerçekleri söylemektir. 40 50 km ve sabah erken kalk motoru ısıt ironisi bunun içindir. Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 8 Aralık Paylaş 8 Aralık Dizel biraz daha uzun yol sever. Evet şehir içinde kısa mesafede ısınması geç oluyor. Gözümün önünde olan örneklerden yola çıkarak söyleyebilirim. Arkadaşlarımdan birinin aracı benzinli diğerinin ki ise dizel. Antifriz değiştirdik yazın. Benzinli kısa süre de fan açtı ancak dizel için beklemek zorunda kaldık. Benim aracım dizel kısa mesafede isinmadigi için ptc taktım. O yüzden rahatım. Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 8 Aralık Yazar Paylaş 8 Aralık Metin Akbal yazdı: Saçmaladığım yok. Saçma konuşarak kötüleme de yok. İhtiyaçlara kullanım şartlarına saygı duymak var. Dizel ısınmıyor. TDCI motorun yabancısı değiliz. Ailede 4 tane var 1 i satıldı. 2 Focus 2011-2014 Tourneo Connect 2014, Transit 2009. Kışın ısınmıyor kabul edin. 1.5 km de ısınıyor vs hikaye. Bu kötülemek değil gerçekleri söylemektir. 40 50 km ve sabah erken kalk motoru ısıt ironisi bunun içindir. Hangi şehirde yaşadığınızı bilmiyorum ama burada bahsettiğiniz gibi geç ısınacak bir durum yok. Altı üstü 2 ay çok soğuk olur, bu iki ayda da varsın 5 dk daha geç ısınsın. Kalan 10 ay boyunca yuzde 50 daha az yakarak yapması gerekeni yapıyor zaten. Ben km de 2 tl yakıyorum benzinli araç 3 tl. Bu, Yüzde 50 fazla demektir. Benim 20 tl ye gittiğim yolu siz 30 tl tl ye gidiyorsun. Benim 200 tl ye gittiğim yolu sizler 300 tl ye gidiyorsunuz. Benim 2000 tl ye gittiğim yolu siz 3000 tl ye gidiyorsunuz. Ve bu yakıt farkını 6 yıla ya da 80 bin km ye vurursaniz benden ne kadar fazla yakıt parası harcadığınız bulabilirsiniz. Değer mi? Bence değmez. Ama sizce deyiyorsa da bu beni bağlamıyor. Haa bazıları benzinli aracı ile 4 lt tüketiyormuş mesela, onlar için değer. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 8 Aralık Paylaş 8 Aralık (düzenlendi) dizel uzun yol arabasıdır, şehir içi değil yeni nesil benzinlinin yanında dizele bakılmaz ısınma denmiş, benimki rolantide bile 2-3 dk beklesem ısınıyor mesela, dizelde kulllandık ısınmıyor ille gidecek yol yapacak dizelle aynı yakıyorum ama daha verimli sessiz ve güçlüyüm şuan dizelin benle kıyaslanacak hiçbir yönü yok, her türlü geride yeni arabaya gelince, arabanız varsa ve iyi durumdaysa yenisini alacak paranızda varsa arabamı değişilir yahu ha keyfin istiyorsa ayrı ona lafım olamaz, ama sıfır araca vereceğin farkı kullan, zaten getirisi senin yakıtını çıkarır, örnek ben, benim durumumda olan biris için tam gereksiz, şuan yenilesem en az 600.000 tl vermem lazım ki bu az bile ve bana katacağı en ufak faydada yok, araba yeni ve yenilerin hepsi hemen hemen aynı zaten, yılda 15000 km anca yaparım, bu paranın getirisi benim yıllık yakıtımı karşılar, şimdi ekonomisinemi bakıcam ben benzine para vermiyorum sıfır yakıyor araba bu durumda, farka vereceğim param cebimde duruyor üstelik, ortalamam yakıtım şehir içinde 5-6 lt de, uzun yolda zaten aynı, dizel ne arkadaş, 15 sene önce olsa tamamda şimdi geçiniz bu işleri, kötülemede yok, devir değişti sadece... ha ille diyeceksek senin gittiğin 200tl lik yolu elektrikli araba birkaç kuruşa gidiyor, dizel şuan listede bile değil kardeş, devir bitti, anca ağır vasıtalarda iş yapar artık... 8 Aralık tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 8 Aralık Paylaş 8 Aralık Kaşıntı? Hocam yanlış bilmiyorsam iki aracınızda satılık. 2 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 8 Aralık Paylaş 8 Aralık 2 milyon lira arabaya bağlıyoruz , 2 milyon liranın aylık faizi 80binden fazla. 5 asgari ücret. 2 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 8 Aralık Paylaş 8 Aralık Öner Kurukuz yazdı: Hangi şehirde yaşadığınızı bilmiyorum ama burada bahsettiğiniz gibi geç ısınacak bir durum yok. Altı üstü 2 ay çok soğuk olur, bu iki ayda da varsın 5 dk daha geç ısınsın. Kalan 10 ay boyunca yuzde 50 daha az yakarak yapması gerekeni yapıyor zaten. Ben km de 2 tl yakıyorum benzinli araç 3 tl. Bu, Yüzde 50 fazla demektir. Benim 20 tl ye gittiğim yolu siz 30 tl tl ye gidiyorsun. Benim 200 tl ye gittiğim yolu sizler 300 tl ye gidiyorsunuz. Benim 2000 tl ye gittiğim yolu siz 3000 tl ye gidiyorsunuz. Ve bu yakıt farkını 6 yıla ya da 80 bin km ye vurursaniz benden ne kadar fazla yakıt parası harcadığınız bulabilirsiniz. Değer mi? Bence değmez. Ama sizce deyiyorsa da bu beni bağlamıyor. Haa bazıları benzinli aracı ile 4 lt tüketiyormuş mesela, onlar için değer. Şimdi daha güzel anlaştık mesela. Ben Çorum dayım. Karasal iklim. Kış bu sene Ekim ayından geldi. Biz neredeyse Mayıs ortasına kadar kombi yakarız. Köylerde oturanlar Haziranda soba yakmaya devam eder. Öyle olunca yakıt kafa kafaya denk gelir. Dizel araca verilen fazla parayı da eklemek gerek. Yani birsekilde her iki durum için de fark kapanır. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 8 Aralık Paylaş 8 Aralık Evren Erakçora yazdı: 2 milyon lira arabaya bağlıyoruz , 2 milyon liranın aylık faizi 80binden fazla. 5 asgari ücret. çok yakıyor senin araba şaka bir yana faiz korkunç, aslında ülke için korkunç, bu iş böyle gitmez.... 1 Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 8 Aralık Yazar Paylaş 8 Aralık Ali Cihangiroğlu yazdı: dizel uzun yol arabasıdır, şehir içi değil yeni nesil benzinlinin yanında dizele bakılmaz ısınma denmiş, benimki rolantide bile 2-3 dk beklesem ısınıyor mesela, dizelde kulllandık ısınmıyor ille gidecek yol yapacak dizelle aynı yakıyorum ama daha verimli sessiz ve güçlüyüm şuan dizelin benle kıyaslanacak hiçbir yönü yok, her türlü geride yeni arabaya gelince, arabanız varsa ve iyi durumdaysa yenisini alacak paranızda varsa arabamı değişilir yahu ha keyfin istiyorsa ayrı ona lafım olamaz, ama sıfır araca vereceğin farkı kullan, zaten getirisi senin yakıtını çıkarır, örnek ben, benim durumumda olan biris için tam gereksiz, şuan yenilesem en az 600.000 tl vermem lazım ki bu az bile ve bana katacağı en ufak faydada yok, araba yeni ve yenilerin hepsi hemen hemen aynı zaten, yılda 15000 km anca yaparım, bu paranın getirisi benim yıllık yakıtımı karşılar, şimdi ekonomisinemi bakıcam ben benzine para vermiyorum sıfır yakıyor araba bu durumda, farka vereceğim param cebimde duruyor üstelik, ortalamam yakıtım şehir içinde 5-6 lt de, uzun yolda zaten aynı, dizel ne arkadaş, 15 sene önce olsa tamamda şimdi geçiniz bu işleri, kötülemede yok, devir değişti sadece... ha ille diyeceksek senin gittiğin 200tl lik yolu elektrikli araba birkaç kuruşa gidiyor, dizel şuan listede bile değil kardeş, devir bitti, anca ağır vasıtalarda iş yapar artık... Zaten bu sebeple tam elektrikli araç bakıyorum. Kendi bahçe içinde müstakil evim var, garajim var, ev elektriği ile sarj etme imkanım var. Hatta garaj üstüne güneş enerjisi bile koyma imkanım var. Hal böyle iken hem araç yenilemiş hem de ekonomik araç almış olurum. Zaten bi sebeple hybrid araçtan vaz geçtim. Mehmet Göktürk yazdı: Kaşıntı Alicim başka açıklama yok Kaşıntı ile alakası yok. O sizin kendi düşünceniz. Birikmiş paramı yatirima baglamak istiyorum. Durduğu zaman akrabalardan kurtaramiyoruz maalesef. 6 yil kullanmışım zaten neden kaşıntı olsun. Km 150bine geldi. Neden yeni araç almak istemeyeyim? 20 bin tl lik telefonla her işini gorebilecekken 80 bin tl yi telefona verenlere söyleyin siz o kaşıntı lafını. Evren Erakçora yazdı: 2 milyon lira arabaya bağlıyoruz , 2 milyon liranın aylık faizi 80binden fazla. 5 asgari ücret. Faize girmem. 1 kuruş dahi olsa faize bulasmiyorum. Bir bardak suyu düşünün, tertemiz. İcine bir damla mürekkep damlasa artik o suyu icmezsiniz. Pislendi dersiniz. Faize bakış açım bu sekilde. 1 milyon liraya 1 tl faiz karışsa benim gözümde pislenmistir o para. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 8 Aralık Paylaş 8 Aralık Faize yatırıma karşı bu bakış açısı malesef ülkemizin genel sorunu. Araç yatırım değil tasarruf için amaç varsa eski araç daha tasarruflu. Katılım bankası ile bir görüşün derim. Kira sertifikaları felan var. Kaşıntı genel bir terim forumda. Menfi algılamayın. Yatırım için akrabalardan kaçırmak için araç almak bilemedim ben faiz bile daha mantıklı geldi dini açıdan benim gözümde. Ama haklısınız isteyeni bitmiyor illa borçta olmanız gerek. Tesla togg yahut cupra tavsiyem.. 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 8 Aralık Paylaş 8 Aralık Faiz konusunda hassasiyeti anlıyorum,örnek olarak dedim. Borsa , altın, dolar vs diyelim . 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 8 Aralık Paylaş 8 Aralık Tabi vw de. Evren Erakçora yazdı: Faiz konusunda hassasiyeti anlıyorum,örnek olarak dedim. Borsa , altın, dolar vs diyelim . Altın ve dolar da ekonomimize külli zarar. Ama darül harpteyiz farketmez.. Paranızı faize yatıracaksınız ki faiz düşsün. Mesele bu. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 8 Aralık Paylaş 8 Aralık O zaman samimi olmadığınız kişilerin tercihlerine kaşıntı demeyin hocam. Forum kullanımı diye de yumuşatmaya çalışmayın. Anlayışınız için teşekkürler. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 8 Aralık Paylaş 8 Aralık Metin Akbal yazdı: O zaman samimi olmadığınız kişilerin tercihlerine kaşıntı demeyin hocam. Forum kullanımı diye de yumuşatmaya çalışmayın. Anlayışınız için teşekkürler. Aliye yazdım ali de gayet iyi bilir. forumu takip ederseniz bunun anlamını bilmek gerekir. Tüketici dürtüsü diye düzelteyim. mantıkla açıklanamazlık. anlayışım bu şekilde. 3 Yorum bağlantısı
Recommended Posts