İçeriğe Yönlendir

Corsa 1 Haftalık Gözlem Sonucu Gördüklerim

Mehmet_Acar

Recommended Posts

Mehmet_Acar

Merhaba yaklaşık 1 haftadır 2012 corsa 1.4 otomatik enjoy kullanıyorum. Belki benim amatörlüğüm belkide kullanıldıkça fark edilecek bazı alırken fark etmediğim yavaş yavaş farkına vardığım şeyler var bunları nasıl çözebiliriz? Şimdilik gözüme çarpanlar bunlar. Nasıl çözebilirim? Zor işlemler mi yardım eder misiniz? İlk defa araba aldım. Acemiliğimin sonuçları galiba.

1. Yağı değiştirdim kırmızı antifriz doldurttum fakat sabah soğukta çalısırken ilk yarım saniye motor sesi ince geliyor sonra hemen normale dönüyor triger midir yoksa başka bir şey midir? Bujilere alırken baktırdım onlar sağlam dediler.

2. Direksiyonu dümdüz tutunca hafif bir sola kaçma var arabada. Direksiyon düz ama araba sola gidiyor çok hafif. Almadan önce sürdüğümde dikkat etmemiştim.

3. Frenlerden bazen ses geliyor. Balatalardan mıdır?

4. Kalorifer ısıtmıyor. En sona getirince ılıkımsı üflüyor.

5. Kalorifer sadece karşıdan üflüyor, yönlendirme yapamıyorum. Cama da versem ayağa da versem değişmiyor. Önümüz kış bu önemli benim için ne yapabilirim?

6. Radyo teyip klima konsolları üzerinde hiçbir aydınlatma yok. Akşam olarak dün sürdüm ilk defa o zaman fark ettim.

7. Sağ üst çıta kapağı düşmüş alırken vardı eminim sonra yıkamaya verdim ya orda düştü ya da sağlam değildi uçtu.

8. Ön cam ile önündeki plastik arasında biraz boşluk var sağ tarafta onu nasıl sabitlerim.

9. İspn uyarısı cıkıyor ekranda çalıştırmadan önce o nedir.

10. Yolcu camını tam açınca içeride sallanıyor gibi geliyor. Tam rayında değil galiba.

11. 60 70 le giderken tekerlerden bi ses geliyor rulmanlardan mıdır? Hızlanınca yavaşlayınca geçiyor.

Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Mehmet gençsin, ilk araban falan bunlar normal ama dinleme bu kadar.

Direksiyon için rot balanscıya git diğerleri için psikoloğa :) Yarım saniye motor sesi ince geliyor ne be abijim. 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
  • Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Mehmet_Acar
Mertol Kip yazdı:

Mehmet gençsin, ilk araban falan bunlar normal ama dinleme bu kadar.

Direksiyon için rot balanscıya git diğerleri için psikoloğa :) Yarım saniye motor sesi ince geliyor ne be abijim. 

Haklısın hocamda işte ilk araba ilk heyecan doğru diyorsun aslında

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emin Önal

Aynısından var hanımda.

ispn dediğin insp olabilir mi ? İnServicePeriod kısaltmasıdır. Bakım aralığının geldiğini söylüyor.

Diğer sorunların hepsi ufakça ve o yaşta araçta olabilecek sorunlar. Sanayi seni bekler.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet_Acar
Emin Önal yazdı:

Aynısından var hanımda.

ispn dediğin insp olabilir mi ? İnServicePeriod kısaltmasıdır. Bakım aralığının geldiğini söylüyor.

Diğer sorunların hepsi ufakça ve o yaşta araçta olabilecek sorunlar. Sanayi seni bekler.

Eyvallah hocam

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kalorifer sorunu için oto elektrikçiye gitmelisin. 
Ya soğuk girişi kapanmıyordur. Yada petek tıkalıdır. 
Cama sıcak hava üflemiyorsa bu da acil çözülmeli. Yönlendirici paller bozuktur.  
Bunlar elektrikçi işi.  
Sola çekme işini rot balansçı çözecek. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...