İçeriğe Yönlendir

Beyaz Duman Sorunu

Murat Kıyıcı

Recommended Posts

Murat Kıyıcı

Iyaksamlar ,aracim 2005 1.4 tdci fiesta ,aracimda son zamanlarda ozellikle isiklarda beklerken rolantide egzozdan beyaz duman atiyor ve cok kotu koku geliyor ,cami hafif acinca koku iceri giriyor ve resmen bogazimi yakiyor sanki arac sarsintili calisiyor,oturdugum koltukta hissediyorum sarsintiyi , aracta yag yakma yok ,su eksiltme yok , 2 ustaya gosterdim enjektor dediler ,ben hava filtresini sokup enjektorlerin oldugu yere baktim ,diplerinde hafif nem vardi ama enjektor pullari kacirmiyor,geri donus hortumu oringlerinden kaciriyor sanki, oringler kaciriyorsa eger ,bu sorunlari yaratirmi acaba ,tesekkurler

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Murat Kıyıcı yazdı:

cok kotu koku geliyor ,cami hafif acinca koku iceri giriyor

koku havalandırmayı açınca mı geniz yakıyor, yoksa camı açınca mı*

Yorum bağlantısı
Murat Kıyıcı

Cami acinca caglar bey , hem seyir halinde hemde rolantide beklerken 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

hava filtresi aralayıp gördüğün nem buna sebep olmaz, enjektör olur, böyle kullandıkça sonra motor elden gider. revizyonu başarabilne varsa bana da haber etsin bilelim maalesef değişecek

Yorum bağlantısı
Murat Kıyıcı

Ustanin biri memeler felan degisecek  ,12000 tl masraf cikar demisti,acaba yakit katkisi denesemmi

Yorum bağlantısı
HüseyinÖzkan
Murat Kıyıcı yazdı:

Ustanin biri memeler felan degisecek  ,12000 tl masraf cikar demisti,acaba yakit katkisi denesemmi

Hocam dizelse araç 2006 var bende de 1.4 TDCİ bu arabalarda altta tam adını bilmiyorum egsoz çıkışında altta motorun alt kısmında hasır örgü şeklinde bir parça var. Egsozcuya götür onu kontrol ettir delik mi değil mi onu bir kontrol etsin. Tümsekten atlarken bile çok basit şekilde sürtüp yırtıla biliyormuş. Işıklarda durunca aynı sorun bende de vardı. Camı açamıyordum geniz yakıyordu. 2.000 Tl o parçayı değiştirdi yaklasık 45 dk sürdü allaha şükür şuan hiç bir koku yok. Daha önceden fanı açtığımda veya klimayı açtığımda koku yoktu. Sadece camlar açıkken oluyordu bu olay. Birde aynı sarsıntı mevzusu direk motora inmeyinderim egsozcu ayıktırdı benide muhabbet ederken sarsıntıda var vs. dedim motora levye soktu, kastırdı şanzuman alt tokuzu bitmiş abi bak dedi gösterdi araba ilk kalkışlardada sarsıntılı kalkıyordu. Bu olayda uzun süre tamir ettirmezsen takozları mazot sisteminde hava yaptırıyor ondan sonra arıcazyı ara dur. Elcik değiştir, mazot filitre değiştir, enjektör geri dönüş değiştir, bunlarda usta helal haram biliyorsa yani. Haram biliyorsa direk abi enjjektör kütüğü değişicek der, alcik setini değiştririr elcik seti 800 tl ibraşın senden abim enejötür kütüğü değişti meme yapmış 15.000Tl tuttu der 3-5 aya gene aynı sorunu yaşarsın. Ondan sonra sanayiye küsersin :) bende Alt takozuyu ve motor kulağını değiştirdim o sorunda 1.500 Tl halloldu. Bizim arabalarda kronik enjektörlerde ıslaklık oluyor. Enjektör geri dönüş erkek kısımlarına Teflonsar 3-4 tur sonra geri dönüş hortumlarını tak çiçek gibi olur. Her ustaya güvenip hemen enjektörlere inme benim araba 3 kere enjektör yapıldı dendi. Sorunlar devam etti en son sanayide samimi olduğum oto elektirikci yol gösterdi banada. Sana tavsiyem bu yollara bir bak daha ucuza gelir senin için. 

Biraz karışık anlattıysam kusura bakmayın isterseniz tekrar baştan tane tane yazabilirim.

Yorum bağlantısı
Murat Kıyıcı

Estafurullah, cok guzel anlatmissin ,tesekkur ederim ,evet bende cok kurcalansin istemiyorum ,ustalar pek emin konusmuyorlar ,deneme yanilma olmasin istiyorum ,haftaya egzoz muayne var gecermi bilmem , en iyisi once bi egzozcuya gitmek ,kontrol ettirmek 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...