İçeriğe Yönlendir

Ağır Hasarlı Araca Kasko Nasıl Yapılır?

Mehmet_Acar

Recommended Posts

Mehmet_Acar

Merhaba 2012 model bir araba aldım. Arabanın 2016 yılında ağır hasar kaydı var bedelsiz olarak gözüküyor. Arabaya kasko yaptırmak istiyorum. Bazı firmalar veriyormuş. İçeriği nasıl oluyor? Yaptıran deneyimleyen oldu mu? Bir far olmuş 4 5 bin lira. Nasıl yapılıyor, içeriği nedir, hasarı masrafı karşılıyor mu? Yaptıramazsam imm paketi alıp geçicem en azından karşı tarafı karşılasın. Ne önerirsiniz?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Mehmet_Acar yazdı:

Bir far olmuş 4 5 bin lira. 

4-5 Bin lira ise iyi 25 30 bin tl farlar.

kasko yapılır ama yüksek çıkıyor bildiğim kadarı ile.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Mehmet abi en net bilgiyi verir, ancak benim bildiğim ağır hasarlı araç kaskosu yapan firmalar hasar durumunda sıfır parça vermiyor, çıkma parça tedariki sağlıyor diye kalmış aklımda. 

Yorum bağlantısı
Mehmet_Acar
Murat Öngür yazdı:

4-5 Bin lira ise iyi 25 30 bin tl farlar.

kasko yapılır ama yüksek çıkıyor bildiğim kadarı ile.

Cem Işık yazdı:

Mehmet abi en net bilgiyi verir, ancak benim bildiğim ağır hasarlı araç kaskosu yapan firmalar hasar durumunda sıfır parça vermiyor, çıkma parça tedariki sağlıyor diye kalmış aklımda. 

Aksigorta full kasko 25 bin dedi bilemedim ya cok mu acaba her şey dahil diyor. Arabayı ağırlıklı eşim kullanacak baya acemi bi sürtse falan zaten 25 tutar gibime geliyor. Sizce ne yapayım. Bu sene böyle olur seneye baya düşer diğer firmalarda teklif verir diyor acente

Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Mehmet_Acar yazdı:

Aksigorta full kasko 25 bin dedi bilemedim ya cok mu acaba her şey dahil diyor. Arabayı ağırlıklı eşim kullanacak baya acemi bi sürtse falan zaten 25 tutar gibime geliyor. Sizce ne yapayım. Bu sene böyle olur seneye baya düşer diğer firmalarda teklif verir diyor acente

İlk sene içinde herhangi bir hasar olmazsa düşer-düşebilir.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet_Acar
Önder Özcan yazdı:

İlk sene içinde herhangi bir hasar olmazsa düşer-düşebilir.

Bi sürtse amorti eder gibime geliyor hocam sanki piyasaya cok hakim değilim ama

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Önder Özcan yazdı:

düşer-düşebilir.

düşmezse tükkanın bilioz ama :jedi:

• Mutlu 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Geldim. 
Yoğundum bugün. Kusura bakmayın. 
Ağır hasar kayıtlı, pert araca Kasko bir kaç yolla yapılır.  
İki türde de sonuç aynıdır. 
1- Aracın hasarı yetkili serviste onarılmışsa ve bu ispat edilebiliyorsa Kasko yapılır. 
2- Aracın pert kaydını sorgulayamayan şirketlerce yapılır. 
3- Aracın pert kaydı olduğu bile bile yapılır. 

Sonuç olarak yapılan kaskoda aracın kısmi hasarları eksiksiz ödenir. Normal kaskodaki şartlar geçerlidir.  
Araç tekrar kaza yapar ve tekrar pert olursa araç rayiç bedeli %35 eksik ödenir. 

Şu an ağır hasar kayıtlı araca Kasko yapan iki şirket biliyorum. Yaptıklarım var. 
Her şirket yapmaz. 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet_Acar
Mehmet Ozyurek yazdı:

Geldim. 
Yoğundum bugün. Kusura bakmayın. 
Ağır hasar kayıtlı, pert araca Kasko bir kaç yolla yapılır.  
İki türde de sonuç aynıdır. 
1- Aracın hasarı yetkili serviste onarılmışsa ve bu ispat edilebiliyorsa Kasko yapılır. 
2- Aracın pert kaydını sorgulayamayan şirketlerce yapılır. 
3- Aracın pert kaydı olduğu bile bile yapılır. 

Sonuç olarak yapılan kaskoda aracın kısmi hasarları eksiksiz ödenir. Normal kaskodaki şartlar geçerlidir.  
Araç tekrar kaza yapar ve tekrar pert olursa araç rayiç bedeli %35 eksik ödenir. 

Şu an ağır hasar kayıtlı araca Kasko yapan iki şirket biliyorum. Yaptıklarım var. 
Her şirket yapmaz. 

Ak sigorta dediler hocam doğru mu

Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Çağlar Bayur yazdı:

düşmezse tükkanın bilioz ama :jedi:

Taşındık biz. İşi de bıraktık, şehir yok yok ülke değiştirdik.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet_Acar yazdı:

Ak sigorta dediler hocam doğru mu

Doğru. Birisi bu. 
Ak bilmeden yapıyor. 
Tekrar pert olursa önceden de pert olduğunu öğrenirsem %35 eksik öderim diyor. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet_Acar
Mehmet Ozyurek yazdı:

Doğru. Birisi bu. 
Ak bilmeden yapıyor. 
Tekrar pert olursa önceden de pert olduğunu öğrenirsem %35 eksik öderim diyor. 

Normal vurmayı karşılıyor ama demi hocam gittik bi arabaya arkadan vurduk mesela far kırıldı diyelim bunu onarıyor

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet_Acar yazdı:

Normal vurmayı karşılıyor ama demi hocam gittik bi arabaya arkadan vurduk mesela far kırıldı diyelim bunu onarıyor

Tabi ki.. Tekrar pert olması dışında normal bir kaskodan farkı yok. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu
Mehmet_Acar yazdı:

Merhaba 2012 model bir araba aldım. Arabanın 2016 yılında ağır hasar kaydı var bedelsiz olarak gözüküyor. Arabaya kasko yaptırmak istiyorum. Bazı firmalar veriyormuş. İçeriği nasıl oluyor? Yaptıran deneyimleyen oldu mu? Bir far olmuş 4 5 bin lira. Nasıl yapılıyor, içeriği nedir, hasarı masrafı karşılıyor mu? Yaptıramazsam imm paketi alıp geçicem en azından karşı tarafı karşılasın. Ne önerirsiniz?

Ben iki senedir yaptırıyorum. Fiyat farklı çıkmadı, önceki hasarsızlık indirimlerimi de yansıttılar. Ağustos ayında yeniledim HDİ yaptı.8400 lira gibi. 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
İbrahim Aslıoğlu yazdı:

Ben iki senedir yaptırıyorum. Fiyat farklı çıkmadı, önceki hasarsızlık indirimlerimi de yansıttılar. Ağustos ayında yeniledim HDİ yaptı.8400 lira gibi. 

Hdi ve Ak dışında yapan yok, yada anlık olarak sorgulama yapamaz ise yaparlar.. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet_Acar
İbrahim Aslıoğlu yazdı:

Mehmet Ozyurek yazdı:

Hdi ve Ak dışında yapan yok, yada anlık olarak sorgulama yapamaz ise yaparlar.. 

İlk sene aktan yapayım o zaman fiyat epey yüksek cıktı ama

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Mehmet_Acar
  • Yeni Oluştur...