Ercan Demir 23 saat önce Paylaş 23 saat önce arabami aldigimdan beri sorunu cozemediler serviste Baska tanircide obd cihazina bagliyorlar hata gostermiyor dediler ayda aracim 4 yada 5 kere soguk havada soguk motorda yani ilk calismaya tekleme yapiyor soyle 500 metre felan sonra duzeliyor Kendim ucuza bir obd cihazi aldim her sabah takip etmeye basladim aldigim cihazi hata gosterdi P20EE(00) Arsiv (Etkin degil) Nitrogen oxide (NOx) sensor, catalyst, bank 1 - efficiency below threshold Hatayi sildim ertesi gun yine baktim hata veriyormu diye yine verdi Nox Sensor degerine baktim 1 ve 2 ye arac Sensor arac calismadan 1996 ppm surekli gosteriyordu calistirdim oynama yoktu degerlerde sonra ise gitmek icin 10 Kilometer surunce 1 ci Sensor yavas yavas hareket etti ama ikinci Sensor Hala 1996ppm kaldi sonra 20 Kilometer daha surunce 2 ci sensorde oynamaya basladi bu normalmi yoksa bozukmu ikiside aracim dizel 2.0 Motor Ford Focus tekleme yaparmi bundan Atacimi cok seviyorum satmak istemirum 1 sene önce Servis tekleme icin yeni enjektorleri degistirdi bundan olabilir dediler yine teklemeye devam etti ve mazot filitre olabilir dediler degisti eksantirik mili sensoru dediler degisti maf Sensor olabilir dediler degistirdiler Para dokule dokule biktim kendim bu hatayi buldum opd cihazla bundan olabilirmi tekleme servis e birdaha gitmek istemiyorum hic birseyden anlamiyorlar Konuyla bilgisi olan arkadaslardan yardiminizi bekliyorum Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 22 saat önce Paylaş 22 saat önce Bu hatalar, kayıtlı hatalar. Aktif değil yani. Zamanında hata vermiş ve kaydetmiş sistem. Zaten nox (o2, lambda, oksijen de deniyor) sensörünüz arızalı olsa, ışık sabit kalırdı. Yorum bağlantısı
Ercan Demir 20 saat önce Yazar Paylaş 20 saat önce Arac isik yakmadi obd cihaziyla gordum tekleme yapiyor diye bakam dedim oyle gordum hata kodunu acaba bagzrn calisiyor baz n cakismiyor olabilirmi teklemede bagzen yapiyor Yorum bağlantısı
Mertol Kip 19 saat önce Paylaş 19 saat önce Kablosunu kontrol et istersen, egzosta temas edip yanmış olabilir. Eğer partikül filter low effiency hatası da veriyorsa exhaust basınç sensörü var onu değiştirmen gerek. (nox yazıyor ama sorun onda değil), 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 saat önce Paylaş 18 saat önce Ercan Demir yazdı: 1 sene önce Servis tekleme icin yeni enjektorleri degistirdi bundan olabilir dediler yine teklemeye devam etti ve mazot filitre olabilir dediler degisti eksantirik mili sensoru dediler degisti maf Sensor olabilir dediler degistirdiler Para dokule dokule biktim kendim bu hatayi buldum opd cihazla bundan olabilirmi tekleme servis e birdaha gitmek istemiyorum hic birseyden anlamiyorlar bu araca hiç manuel rejenreasyon yapıldı mı? dpf temizliği için? 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 saat önce Paylaş 14 saat önce parçalar havada uçuşmadan önce bir rejenarasyon yapılsa iyi olurdu, ppm birikme miktar aralığını bilmiyorum , işi bile bir yerde bir rejenerasyon ve kül (partikül değil) birikimi okunursa iyi olur. 1 Yorum bağlantısı
Ercan Demir 12 saat önce Yazar Paylaş 12 saat önce Bu yeni nasil araclar kendikeneine jenerasyonbyapmiyormu yoksa kendimizmi yapmamizb lazim Obd cihazla Yorum bağlantısı
Recommended Posts