İçeriğe Yönlendir

Nox sensor

Ercan Demir

Recommended Posts

Ercan Demir

arabami aldigimdan beri sorunu cozemediler serviste Baska tanircide obd cihazina bagliyorlar hata gostermiyor dediler  ayda aracim 4 yada 5 kere soguk havada soguk motorda yani ilk calismaya tekleme yapiyor soyle 500 metre felan sonra duzeliyor

Kendim ucuza bir obd cihazi aldim her sabah takip etmeye basladim aldigim cihazi hata gosterdi P20EE(00) Arsiv (Etkin degil)
Nitrogen oxide (NOx) sensor, catalyst, bank 1 - efficiency
below threshold

Hatayi sildim ertesi gun yine baktim hata veriyormu diye yine verdi

Nox Sensor degerine baktim 1 ve 2 ye arac Sensor arac calismadan 1996 ppm surekli gosteriyordu calistirdim oynama yoktu degerlerde sonra ise gitmek icin 10 Kilometer surunce 1 ci Sensor yavas yavas hareket etti ama ikinci Sensor Hala 1996ppm kaldi sonra 20 Kilometer daha surunce 2 ci sensorde oynamaya basladi bu normalmi yoksa bozukmu ikiside aracim dizel 2.0 Motor Ford Focus  tekleme yaparmi bundan

Atacimi cok seviyorum satmak istemirum 

1 sene önce Servis tekleme icin yeni enjektorleri degistirdi bundan olabilir dediler yine teklemeye devam etti ve mazot filitre olabilir dediler degisti eksantirik mili sensoru dediler degisti maf Sensor olabilir dediler degistirdiler Para dokule dokule biktim kendim bu hatayi buldum opd cihazla bundan olabilirmi tekleme servis e birdaha gitmek istemiyorum hic birseyden anlamiyorlar

Screenshot_2024-11-14-14-44-20-218_com.ovz.carscanner.jpg

Screenshot_2024-11-14-14-52-18-982_com.ovz.carscanner.jpg

Konuyla bilgisi olan arkadaslardan yardiminizi bekliyorum

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bu hatalar, kayıtlı hatalar. Aktif değil yani. Zamanında hata vermiş ve kaydetmiş sistem. Zaten nox (o2, lambda, oksijen de deniyor) sensörünüz arızalı olsa, ışık sabit kalırdı.

Yorum bağlantısı
Ercan Demir

Arac isik yakmadi obd cihaziyla gordum tekleme yapiyor diye bakam dedim oyle gordum hata kodunu acaba bagzrn calisiyor baz n cakismiyor olabilirmi teklemede bagzen yapiyor

Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Kablosunu kontrol et istersen, egzosta temas edip yanmış olabilir.

Eğer partikül filter low effiency hatası da veriyorsa exhaust basınç sensörü var onu değiştirmen gerek. (nox yazıyor ama sorun onda değil), 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ercan Demir yazdı:

1 sene önce Servis tekleme icin yeni enjektorleri degistirdi bundan olabilir dediler yine teklemeye devam etti ve mazot filitre olabilir dediler degisti eksantirik mili sensoru dediler degisti maf Sensor olabilir dediler degistirdiler Para dokule dokule biktim kendim bu hatayi buldum opd cihazla bundan olabilirmi tekleme servis e birdaha gitmek istemiyorum hic birseyden anlamiyorlar

bu araca hiç manuel rejenreasyon yapıldı mı? dpf temizliği için?

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

parçalar havada uçuşmadan önce bir rejenarasyon yapılsa iyi olurdu, ppm birikme miktar aralığını bilmiyorum , işi bile bir yerde bir rejenerasyon ve kül (partikül değil) birikimi okunursa iyi olur.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ercan Demir

Bu yeni nasil araclar kendikeneine jenerasyonbyapmiyormu yoksa kendimizmi yapmamizb lazim

Obd  cihazla 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...