İçeriğe Yönlendir

Seat Altea XL ÇİKO

Talha Bilgi

Recommended Posts

Doğan Arşiray
Çağlar Bayur yazdı:

ptc yok mu yahu oıda?

malesef hayır. kanada modelinde ev elektriğinden yararlanan motor bloğu ısıtıcısı var. tam webasto koymalık.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Talha Bilgi
(düzenlendi)

Araç doluyken (ki bu çirkini ben uzun yol için kullandığımdan ötürü bagaj dolu ve ailede artık 3 yetişkin + 1 çocuk dan dolayı yüklü hep) arka tarafın çok çökmesi ayrıca gittiğim tatil beldelerinde uzun araç olması sebebiyle ön tarafı bir kaç kere altını vurmamdan dolayı aracın altını servisin yönlendirmesi ile yükselttim. Önden 2-2,5 santim civarı herhangi bir parça ilave olmadan kendi payını kullanarak, arkadan ise amortisör alt takozunu değiştirmek suretiyle yine yükselttik. Şimdilik boş iken herhangi bir olumsuz etki gözlemlemedim. Göze çok gelmesede azcık suv havası geldi.

3tz5tod.JPG

tarihinde Talha Bilgi tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
  • Teşekkür 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Talha Bilgi yazdı:

Önden 2-2,5 santim civarı herhangi bir parça ilave olmadan kendi payını kullanarak

o nasıl bir ayarmış önde?

Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
Çağlar Bayur yazdı:

o nasıl bir ayarmış önde?

Abi ön tekeri söküp ayar felan yaptılar bu kolların ordan. Çöküp izledim hiç aparat felan takmadı kısa sürdü işlem. Ustanın dediğine göre bu araçlarda (seat alteamı yoksa alman grubumu demek istedi bilemedim ama ) pay var o sayesinde 1-2 hatta 2,5 santim civarı yükseltilebiliyor dedi.... Benim ön yaylar ve amortisörler sağlammış maximum yükselttik dedi. 

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ilginçmiş

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Çağlar Bayur yazdı:

ilginçmiş

amortisörde  bir braketi var belki, oradaki amortisör gövdesi payından yükseltmişlerdir.

Talha Bilgi yazdı:

azcık suv havası geldi.

harika ötesi olmuş bence!

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
Doğan Arşiray yazdı:

amortisörde  bir braketi var belki, oradaki amortisör gövdesi payından yükseltmişlerdir.

Teşekkür ederim, Bir dahaki yüklü yolculukta artık altını vurmayayım diye gerilip popomu sıkmayacağım :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Önden de foto alalım, güzel görünüyor. Bana da lazım böyle bi ayar :)

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mücahit Erdem

Yan basamak, dodik, arka çeki demiri ve port bagajla daha bi suva yaklaşır bence. Altea Allroad gibi bişey olur :)

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Doğan Arşiray yazdı:

coil denen somunlu hatveli coil gibi bir  sistem olması lazım ben fabrikasyon coil hiç duymadım

Yorum bağlantısı
Talha Bilgi

@Köksal Yılmaz bey önden bu iki fotosu var...

ddspbfz.JPG

p854b4z.JPG

@Mücahit Erdem bey aslında seat altea xl alltrack diye bir model var sanırım 4 çekerde hem....

1jNEXcYKbBDyEXDqMUuH51-427c57355a9df1976

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Çağlar Bayur yazdı:

coil denen somunlu hatveli coil gibi bir  sistem olması lazım ben fabrikasyon coil hiç duymadım

coil e gerek yok, berlingo da çok belli idi. çeker yollarım amortisörünün şeklini. öyle birşey varsa 3 cm ye kadar yükseltilebilir ön taraf.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mücahit Erdem
Talha Bilgi yazdı:

@Köksal Yılmaz bey önden bu iki fotosu var...

ddspbfz.JPG

p854b4z.JPG

@Mücahit Erdem bey aslında seat altea xl alltrack diye bir model var sanırım 4 çekerde hem....

1jNEXcYKbBDyEXDqMUuH51-427c57355a9df1976

Görmemiştim daha önce, güzel duruyor. Cantuğa mı götürüyorsunuz aracı 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
Mücahit Erdem yazdı:

Görmemiştim daha önce, güzel duruyor. Cantuğa mı götürüyorsunuz aracı 

Evet, ilk aracı aldığımda seat altea face grubuna üye oldum orada denk geldim kendisine şimdilik oraya götürüyorum. İlgililer sağolsunlar.

Yorum bağlantısı
Mücahit Erdem
Talha Bilgi yazdı:

Evet, ilk aracı aldığımda seat altea face grubuna üye oldum orada denk geldim kendisine şimdilik oraya götürüyorum. İlgililer sağolsunlar.

İbrahim usta kuzenimin eşi olur. Selamımı iletin gidince :)

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Talha Bilgi
Talha Bilgi yazdı:

ncyh7ds.jpg

NOT: Torpido sütü yenilemesi sonrası ortalama 1,5 ay geçmiş aynı görüntü duruyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...