Mehmet Ozyurek 14 Kasım 2024 Paylaş 14 Kasım 2024 Talha Bilgi yazdı: Tüm iyidileklerini ileten forum dostlarıma Teşekkür Ederim. @Mehmet Ozyurek Abiye de en uygun gariban sikortası ayarladığı için Teşekkür Ederim... En iyisi 1 Yorum bağlantısı
Talha Bilgi 14 Kasım 2024 Yazar Paylaş 14 Kasım 2024 (düzenlendi) Oğuzkan Erışık yazdı: Arkadaşın 2015 passatında kavrama seti değiştikten sonra hemen 2ye çekme durumu değişmişti. Ona istinaden yazdım Kavrama seti değişimi yüksek tutar sanırım Oğuzkan bey mesela 1-2 vites oranını yazılım ile ayarlanabiliyormuş. 14 Kasım 2024 tarihinde Talha Bilgi tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ufuk Kılınçarslan 14 Kasım 2024 Paylaş 14 Kasım 2024 Hayırlı olsun aracınız, çok iyi fiyata almışsınız birde servis bakımlı güzel bir seçim olmuş.... 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 14 Kasım 2024 Paylaş 14 Kasım 2024 Yakıt yüksek hızda sedandan daha fazla olabilir rüzgar tutuyor çok Yan rüzgarda mesela direksiyona vurma yaptırır 1 Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 14 Kasım 2024 Paylaş 14 Kasım 2024 Talha Bilgi yazdı: Teşekkürler, İlk dizel aracım uzun yolda sürüş karakterine alıştıkca düşermi bilmiyorum ama 6,5 lt tüketimi aldığım yol çok düz bir yol değildi ve yolun belkide 70 km'si dur kalk trafikteydik sonra Konyaya bir tırmanış gerçekleşti , akşam yorgun olunca eve varalım diye 130 bandında çok gezdim vs... bunlarda lt bazında tüketime etkenmi ? Dizel için bunları çok bilemiyorum. Ama kağıt üstünde şehirler arası 4,5 lt şehir içi 6 lt yazsa da altea face üyelerinin yorumlarında uzun yol 6 lt diyen çok bazı kullanıcılar 5-5,5 demiş ama nasıl aldılar o değeri bilemiyorum. Birinci önceliğim yakıt değildi zira Kia Sorento 2.5 crdi'lere felan bakıyordum Zamanla kullanımına alışırsınız. Ben yaşadığım yerde şehir içi 5 ile 5.5 lt civarı tüketirken şehirlerarası yolda 110-120 civarı hızlarda 4 lt tüketiyorum. Hep 90 la gidersem 3.6 yı görüyor da öyle de yol bitmiyor 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 14 Kasım 2024 Paylaş 14 Kasım 2024 Otobüs gibi surucen Ben 4 litrenin altına iniyordum 1.6 HDI grand Picasso ile Ama basabas gidince 6 litreler zor değildi 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 15 Kasım 2024 Paylaş 15 Kasım 2024 Hayırlı olsun ferah güzel arabadır. Kullandıkça dsg ye alışırsın(elin bollaşınca dsgye yazılım öneririm), ilk yakıta takılma alıştıkça gerçek değerini yakalarsın. 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 16 Kasım 2024 Paylaş 16 Kasım 2024 Hayırlı olsun. Sağlıklı günlerde güle güle kullanın. 1 Yorum bağlantısı
Talha Bilgi 18 Kasım 2024 Yazar Paylaş 18 Kasım 2024 Çok Teşekkür ederim, değerli forum üyeleri. Yorum bağlantısı
Talha Bilgi 6 Ocak Yazar Paylaş 6 Ocak (düzenlendi) Çikonun göğsü sert plastik ve renk solması hatta çatlamayada müsati bir yapısının olduğunu öğrendim Facebook grubundan bu yüzden hafta sonu kullanıcı tavsiyesi üzere auto glym mağazasından iç mekan şampuanı ile torpido bakım ürünü aldım. Şampuan ile torpidoyu detay temizlik fırçası yardımıyla temizledim akabinde bir beze 3-4 fıs ile torpidoyu bakım ürünü ile sildim sanırım rengi hafif beyazımsı süt gibiydi. Aslında detaylı bir çalışma yapmak lazımmış işte yarım saat arayla bir kat daha uygulama ve temizlik ile bakım arasını biraz bekleme vs ama vaktim yoktu, sonuçtan şimdilik memnun kaldım, inşallah kalıcılığı iyi olur. Öncesi; Sonrası; Ürün; 6 Ocak tarihinde Talha Bilgi tarafından düzenlendi 4 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 6 Ocak Paylaş 6 Ocak Mehmet Ozyurek yazdı: En iyisi e bize niye böyle sigortalar denk gelmiyor? hayırlı olsun bu arada. 1 Yorum bağlantısı
Talha Bilgi 6 Ocak Yazar Paylaş 6 Ocak Doğan Arşiray yazdı: e bize niye böyle sigortalar denk gelmiyor? hayırlı olsun bu arada. Premium Plus businis gold ot mot üyemisinizmi ? 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Ocak Paylaş 6 Ocak Doğan Arşiray yazdı: e bize niye böyle sigortalar denk gelmiyor? Sen şatoda oturuyorsun.. 2 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 6 Ocak Paylaş 6 Ocak Mehmet Ozyurek yazdı: Sen şatoda oturuyorsun.. Şatoda neymiş. Mahallesine girerken polis kontrolünden geçiyorsun. Valinin evine yakın 2 Yorum bağlantısı
Talha Bilgi 9 Ocak Yazar Paylaş 9 Ocak (düzenlendi) Değerli Arkadaşlar, İlk dizel aracım olduğu için biraz saçma gelebilir ama bazı kafamda netleşmesi gereken şeyler varda ; Mesela Ben bu aracı çok günlük kullanmıyorum, haftada 2 - 3 kere felan garajdan çıkıyor daha çok uzun yol tatillerde vurcam kırbacı... Ben sabahları çalıştırıp 2 dk felan rolantide bekletiyorum, durduğumda emniyet kemeri sökene kadar felan stop etmiyorum soğukken devire dikkat ediyorum gibi, ama mesela "önemli not olarak, aracı uzun süre rölantide çalıştırmayın" kitapçıkta yazıyormuş. Böyle şeylere çok takılmalımı ? Yoksa dizel kullanıcısı için bir el kitabı varmı ? Forumda biraz baktım da göremedim. Teşekkür ederim. 9 Ocak tarihinde Talha Bilgi tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Talha Bilgi yazdı: Ben sabahları çalıştırıp 2 dk felan rolantide bekletiyorum sebep? Talha Bilgi yazdı: durduğumda emniyet kemeri sökene kadar felan stop etmiyorum pistten gelinmedi ise gereksiz Talha Bilgi yazdı: "önemli not olarak, aracı uzun süre rölantide çalıştırmayın" dpf var ise rsikli uzun süre kastı saatler dir ama dakikalar değil 1 1 Yorum bağlantısı
Talha Bilgi 9 Ocak Yazar Paylaş 9 Ocak (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: sebep? Abi hani araç az yağlama yapsın azcık ısınsın zira dizel olunca soğuk sabahlarda çalıştıktan sonra az bi titreme oluyor üşüyen insan misali .. diye düşündüm mesela benzinli araçta ben marşa basınca sadece emniyet kemeri takana kadar beklerim sonra basar giderdim ama dizelde az bekliyordum o zaman bunda da beklemeden marşa basınca yürüyeyim... 9 Ocak tarihinde Talha Bilgi tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Ocak Paylaş 9 Ocak soğuk marşta hiçbir motorda beklemeye gerek yok aksine yürüsün daha iyi devirlensin 1 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Düşük devirde aracı zorlamadan motoru ve turboyu ısındırmak yeğdir. Dizel naparsan yap beklerken ısınmaz. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Kaliteli doğru yağ ile motor ısıtmaya gerek yok. Stop etmeden önce de zaten düşük devirlere geldiyse araç onda da beklemeye gerek yok . Rölanti ye düşen motorun turbosu zaten yavaşlamış oluyor. Ha çağlar abi dediği gibi turboyu kizartacak kadar gazladiysaniz rengi normale gelene kadar illa bekleyin. İlla motor ve turbo düşünüyorsak marka speclerini karşılayan ince yag seçelim misal 0w30 yada 0w40 da kullanılabilir diyorsa ama 5w30 10w40 da uyuyorsa 0w30 0w40 tercih ederim. Ucuzdiye 10w40 koymam 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Çağlar Bayur yazdı: soğuk marşta hiçbir motorda beklemeye gerek yok aksine yürüsün daha iyi devirlensin zaten dizel araba ısınmıyor ki. jeep de istersen 20 dk bekle anca ılınıyor. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Ocak Paylaş 9 Ocak Doğan Arşiray yazdı: . jeep de is ptc yok mu yahu oıda? Yorum bağlantısı
Recommended Posts