Talha Bilgi Çarşamba 13:14 Paylaş Çarşamba 13:14 Değerli Arkadaşlar, bir süredir uzun yol ve ailecek gezilerde kullanacağım 2. bir araç arayışım vardı. Bunu 2012 model Seat Altea xl 1.6 Tdi / 7 ileri Dsg ile nihayete erdirdim. Araç 175 bin km civarında.Araç geçmişinin servis bakımlı olması ve fiyatının akranlarından cazip olması beni cezbetti. Şahsıma ait ilk dizel araç olmuş oldu. Aracı alır almaz Konya’da motor yağ bakımları orijinal olduğuna ikna ettikleri için Castrol 5w30 yağ ile yaptık, Turbo hortumlarının kelepçelerini yeniledik, Şanzıman Mekatronik altında yağ terlemesi vardı mekatronik sökülerek üstünde yuvarlak conta gibi bir yerden sızdırdığını tespit ettiler, o parça değişti. Ön camda duran otomatik far sensörü bozuktu onu yeniledik en son Dyson ile içini süpürdüm. Aracı alınca 475 km uzun yol yapmış oldum. Uzun yolda rampa gözetmeksizin istediğim hız aralıklarına çok rahat çıkması, şanzımanın sarsıntısız çalışması, motor gürültüsünün içeri rahatsız etmemesi mekanik olarak, 245/45R17 lastiğe karşın süspansiyon konforu ve yol tutuşu, Özellikle baş mesafesinin verdiği ferahlık ile koltuklarının sünger yumuşaklığı, yeterli düzeyde bel/ baldır destekleri, arkada yer alan saklama gözleri ile derin ve kare formuna yakın 530 lt bagajı beni tatmin etti. Aracın torpidosunun ve kolçağın dar ve kullanışsız olması ile göğüs kısmının ve araç için birçok yerin sert plastikten olması göze çarpan ilk eksikliklerinden zira birçok Altea’nın göğsünün güneş ışığı vurması kaynaklı çatladığını gördüm. Benim göğüs çatlaksız olunca hemen göğüs koruma alıp koydum. Uzun yolda arkadaşım sürerken 5.2 lt ile giderken aracı ben sürdüğümde 6.5 lt leri gördürdüm. En son Konya’da stop ettiğimde 6.5 lt ortalama görünüyordu. 120-130 hız aralığımız ve Antalya merkezde sıkışık dur kalk trafik ile geçebildik. Şanzıman çabucak 2 vitese atması olayına alışamadım ama onu da şimdilik S modu ve biraz gaz pedalına fazla yumularak çözüyorum. 25 Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi Çarşamba 13:23 Paylaş Çarşamba 13:23 Hayırlı olsun ,kazasız belasız sürüşler dilerim. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış Çarşamba 14:14 Paylaş Çarşamba 14:14 Hayırlı olsun Mpvye alışınca normal arabalar basık gelecek artık, gülerek kullanın. 1 Yorum bağlantısı
Aydın Sert Çarşamba 14:15 Paylaş Çarşamba 14:15 Hayırlı olsun. Arka stoplar hariç güzel araç. (Üzgün surat) Bir dönem radarımda idi. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Çarşamba 14:57 Paylaş Çarşamba 14:57 Maşallah.. Bagaja bak. dipsiz kuyu gibi.. Güle güle kullan kardeşim. 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık Çarşamba 15:27 Paylaş Çarşamba 15:27 Hayırlı olsun güle güle kullanın Hemen 2ye alması kavrama ile alakalı diye biliyorum. 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk Çarşamba 17:02 Paylaş Çarşamba 17:02 Hayırlı olsun. Radyo beni değiştir artık diye bağırıyor😁 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu Çarşamba 18:00 Paylaş Çarşamba 18:00 Allah hayırlı etsin, kazasız belasız ve cezasız sürüşler dilerim. Lastik ölçüleri orjinalmi , değilse yol bilgisayar verileri yanıltır. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi Çarşamba 19:05 Paylaş Çarşamba 19:05 Hayırlı olsun bı sra niyetindeydim Picasso sonrası ama bagajı Picasso ya göre küçük gelmişti 1 Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz Çarşamba 19:44 Paylaş Çarşamba 19:44 Hayırlı olsun. Rabbim kaza bela göstermesin inşallah. Dizel araçla uzun yolda 6.5 lt tiketim her baba yiğidin harcı değildir. Nasıl başardınız bunu merak ettim doğrusu 😄😄 1 Yorum bağlantısı
Talha Bilgi Perşembe 04:55 Yazar Paylaş Perşembe 04:55 (düzenlendi) Oğuzkan Erışık yazdı: Hayırlı olsun güle güle kullanın Hemen 2ye alması kavrama ile alakalı diye biliyorum. Dsg Drive modunda hemen 2'ye çekmesi sonrada hemen 7'ye kadar yükseltmesi düşük hızlarda DSG şanzımanın karakteristik özelliğiymiş. Ben şehir içinde S ile kullanıyorum vites aralıkları uzuyor bunun muhakkak yakıta etkisi oluyordur ama şanzıman için daha iyi olur düşüncesindeyim.Teşekkürler Çağlar Bayur yazdı: lastik 245 mi? yok 225 abi bunlarda 17" de 225/45R17 ama ben bu ebatı pek sevmedim konforlu bir araç ama lastik ince olunca şehir içi kötü yollarda süspansiyona yardımcı olamıyor. Belki yaza 215/50 yada 235/45 yapma planım var 17" jantta kalırsam.Teşekkürler Erhan Doruk yazdı: Hayırlı olsun. Radyo beni değiştir artık diye bağırıyor😁 Aux ve Usb'si olması benim için yeterli şimdilik ama ilerde çıkma belki park sensörünü mesafe olarak gösteren serisini bulursam takarım Teşekkürler. Metin Uzunoğlu yazdı: Allah hayırlı etsin, kazasız belasız ve cezasız sürüşler dilerim. Lastik ölçüleri orjinalmi , değilse yol bilgisayar verileri yanıltır. Ölçü orjinal üstadım 17'de 225/45R17 16'da 205/55R16. Mustafa Tüfekçi yazdı: Hayırlı olsun bı sra niyetindeydim Picasso sonrası ama bagajı Picasso ya göre küçük gelmişti Bende 2013 model sonrası olan makyajlı picasso kovaladım ama 700 bandında (hiç olmazsa airbag açmamış) bulabiliyordum. Bunu daha cazipe 540'a denk getirince tipine bakmadan yapıştım.Teşekkürler Öner Kurukuz yazdı: Hayırlı olsun. Rabbim kaza bela göstermesin inşallah. Dizel araçla uzun yolda 6.5 lt tiketim her baba yiğidin harcı değildir. Nasıl başardınız bunu merak ettim doğrusu 😄😄 Teşekkürler, İlk dizel aracım uzun yolda sürüş karakterine alıştıkca düşermi bilmiyorum ama 6,5 lt tüketimi aldığım yol çok düz bir yol değildi ve yolun belkide 70 km'si dur kalk trafikteydik sonra Konyaya bir tırmanış gerçekleşti , akşam yorgun olunca eve varalım diye 130 bandında çok gezdim vs... bunlarda lt bazında tüketime etkenmi ? Dizel için bunları çok bilemiyorum. Ama kağıt üstünde şehirler arası 4,5 lt şehir içi 6 lt yazsa da altea face üyelerinin yorumlarında uzun yol 6 lt diyen çok bazı kullanıcılar 5-5,5 demiş ama nasıl aldılar o değeri bilemiyorum. Birinci önceliğim yakıt değildi zira Kia Sorento 2.5 crdi'lere felan bakıyordum Tüm iyidileklerini ileten forum dostlarıma Teşekkür Ederim. @Mehmet Ozyurek Abiye de en uygun gariban sikortası ayarladığı için Teşekkür Ederim... Perşembe 04:57 tarihinde Talha Bilgi tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık Perşembe 05:23 Paylaş Perşembe 05:23 Talha Bilgi yazdı: Dsg Drive modunda hemen 2'ye çekmesi sonrada hemen 7'ye kadar yükseltmesi düşük hızlarda DSG şanzımanın karakteristik özelliğiymiş. Ben şehir içinde S ile kullanıyorum vites aralıkları uzuyor bunun muhakkak yakıta etkisi oluyordur ama şanzıman için daha iyi olur düşüncesindeyim.Teşekkürler Arkadaşın 2015 passatında kavrama seti değiştikten sonra hemen 2ye çekme durumu değişmişti. Ona istinaden yazdım 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts