İçeriğe Yönlendir

Sıcakta Beklemiş İlaç

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

İlkay Başaran

5 mg lik hitrizin ile (alerji ilacı) eşimin dayanılmaz dediği baş ağrısını kestim 3 4 kere. Bu çok iyi ama ağır dikkatli ol hep kullanamazsın deyip sütle sunum yaptım. Süt ilaç çok ağır mideni ağrıtmasın diye. Baya işe yarıyor.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Selçuk Keleş yazdı:

farlar noldu ? :vroom:

halojenleri taktım :blush:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Ersen Tapan yazdı:

Kış mevsiminde sorun olmaz ancak havalar ısınınca işler değişir. Yaz aylarında az adetli bulundurun misal 2 tane bulunsun ayda bir kullanılmadıysa değiştirin. 

Yaz aylarında arabaların içi 40 - 50 dereceyi rahat görüyordur. 

Demek ben ondan böyle oldum, şimdi bir aydınlanma geldi. Yaz kış ağrı kesici taşırım arabada, onu içince neden bir şişe ayran (*) içmiş gibi oldum diye düşünüyordum ki, aydınlandım bu mesajla.. 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Cem Işık yazdı:

Demek ben ondan böyle oldum, şimdi bir aydınlanma geldi. Yaz kış ağrı kesici taşırım arabada, onu içince neden bir şişe ayran (*) içmiş gibi oldum diye düşünüyordum ki, aydınlandım bu mesajla.. 

Ayran eşliğinde tartışmalı bu mevzuyu . :mangal:

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Cem Işık yazdı:

sütle sunum ( ! ) yapsaydın ya 😂 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
İlkay Başaran yazdı:

5 mg lik hitrizin ile (alerji ilacı) eşimin dayanılmaz dediği baş ağrısını kestim 3 4 kere. Bu çok iyi ama ağır dikkatli ol hep kullanamazsın deyip sütle sunum yaptım. Süt ilaç çok ağır mideni ağrıtmasın diye. Baya işe yarıyor.

Sakinleştirici etkisi ile gevşeyip ağrıdan kurtulmuş. Demekki strese bağlı bir baş ağrısı var.  

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ersen Tapan yazdı:

Sakinleştirici etkisi ile gevşeyip ağrıdan kurtulmuş. Demekki strese bağlı bir baş ağrısı var.  

Evet plasebo yetiyor. Zaten baş ağrısını baskılamamak gerekli diye okumuştum. Baskılayıpdurmak yerine sebebini bulmalı günlerce sürüyorsa. Siz daha iyi bilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Serkan Aktay yazdı:

Bu arada şurupları dolaba koymayın

Bunu çok merak ediyordum. Çocuklar için ağrı kesici şurup çocuğu olan çoğu evde vardır. Genellikle bunları dolaba koyuyorlar. Dolaba koyduğum zaman katılaştığını farkettim ve bunu yapmaktan vazgeçtim. Doğrumu yanlış mı bilmiyorum ama dolapta olunca kullanması zor oluyor. Özelliklede parol markasının ki.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

İlacın üstünde yazmıyorsa hiçbir ilacı dolaba koymayın . 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ersen Tapan yazdı:

gergin yani_

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Ersen Tapan yazdı:

Ayran eşliğinde tartışmalı bu mevzuyu . :mangal:

Acilmiş, çok fenaymış, şartmış..

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör

Konuyu görünce bir anım aklıma geldi. Bir zamanlar ilaç firmasın da  çalışmıştım.  Asinpirine diye bir ilacımız da  vardı. Bildiğiniz aspirin. İsmi malum nedenlerden değişik. Bunda koku aroması da vardı. Üzerin de  ısı ve ışıktan koruyun diye de yazardı . Bir gün bir mektup geldi. Tüketici şikayet etmiş.  ilacınızı aldım  üzerin de 100 tablet yazıyor. saydım 97 çıktı. Ayrıca kokusu ağırlaşmış diye. Adam üşenmemiş saymış (çok ucuz bir ilaçdı) .Neyse adama , üzerindeki uyarıya dikkat çekip,  saklanma koşulları nedeniyle sıcak etkisi ile   kokunun ağırlaşabileceğini, zararsız olduğu belirtip.  2 kutu da eşantiyon ilaç yolladım. (Elamanlara örnekleme yoluyla bir kaç kutu saydırdım tamdı. ) Kutusu o zamanlara göre yeni olan çıt çıtlı kapaktı. bastırıp çevirmek gerekiyordu. Bazen eczacılar, "bu kutu açılmıyor" diye gelenler olduğunu söylerlerdi.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Haşmet Güngör yazdı:

Konuyu görünce bir anım aklıma geldi. Bir zamanlar ilaç firmasın da  çalışmıştım.  Asinpirine diye bir ilacımız da  vardı. Bildiğiniz aspirin. İsmi malum nedenlerden değişik. Bunda koku aroması da vardı. Üzerin de  ısı ve ışıktan koruyun diye de yazardı . Bir gün bir mektup geldi. Tüketici şikayet etmiş.  ilacınızı aldım  üzerin de 100 tablet yazıyor. saydım 97 çıktı. Ayrıca kokusu ağırlaşmış diye. Adam üşenmemiş saymış (çok ucuz bir ilaçdı) .Neyse adama , üzerindeki uyarıya dikkat çekip,  saklanma koşulları nedeniyle sıcak etkisi ile   kokunun ağırlaşabileceğini, zararsız olduğu belirtip.  2 kutu da eşantiyon ilaç yolladım. (Elamanlara örnekleme yoluyla bir kaç kutu saydırdım tamdı. ) Kutusu o zamanlara göre yeni olan çıt çıtlı kapaktı. bastırıp çevirmek gerekiyordu. Bazen eczacılar, "bu kutu açılmıyor" diye gelenler olduğunu söylerlerdi.

80f76bc8-a5dd-4d73-b85e-87481438889c.png

Anılarını canlandırayım abi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ersen Tapan yazdı:

80f76bc8-a5dd-4d73-b85e-87481438889c.png

Bu da Servet abi için. Anıları tazelensin. Kral foyası. Çoook çok eskilerden o hatırlar (umarım) Modern tıptan evvel kullanılırmış.

kral-otu-6.webp

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör
Ersen Tapan yazdı:

Teşekkürler.Ya hakikaten tarihi eser olmuşum. Ersan sen o tarihlerde(88-93) ilk okuldaymışsın.:(

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Haşmet Güngör yazdı:

Teşekkürler.Ya hakikaten tarihi eser olmuşum. Ersan sen o tarihlerde(88-93) ilk okuldaymışsın.:(

Akp diye birşey yokmuş  Haşmet abi. Böyle düşününce algıladım bak şimdi :crazy:

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
İlkay Başaran yazdı:

Bu da Servet abi için. Anıları tazelensin. Kral foyası. Çoook çok eskilerden o hatırlar (umarım) Modern tıptan evvel kullanılırmış.

kral-otu-6.webp

Servet abi aradı az önce siyanürü nasıl tedarik edebilirim diye sordu. 
Severdik seni. :bye:

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ersen Tapan yazdı:

Servet abi aradı az önce siyanürü nasıl tedarik edebilirim diye sordu. 
Severdik seni. :bye:

Passatla gelecekse korkmana gerek yok. Nasılsa yolda kalır.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Haşmet Güngör yazdı:

Kıymetli insanların yaşına bakılmaz :flowers:

İlkay Başaran yazdı:

Passatla gelecekse korkmana gerek yok. Nasılsa yolda kalır.

Motörle çıkmış yola . :moto:

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ersen Tapan yazdı:

Motörle çıkmış yola . :moto:

Ohoo hiç tehlike yok. 112 yi arayalım, organize olsunlar. Nasılsa düşecek.

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Nedense şu eceli kireç kuyusunda yazılı bebe karşımda iken patlıcan yemiş kuş gibi oluyor

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Haşmet Güngör yazdı:

“Yok artık, 93 harbi değildir yaa” diye iki kere okudum :) 

hızlı okuma şeysine

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...