İçeriğe Yönlendir

Araba tavsiyesi

Tolga Eker

Recommended Posts

Tolga Eker

Merhabalar, foruma ilk defa katılıyorum, herkese iyi günler dilerim. Araç almayı düşünmekteyim ancak bunun için ortalama 1 seneye yakın para biriktireceğim. Sizlere sormak istediğim sorulara geçmeden önce kriterlerimi belirtmek isterim:

1- Arabadan çok anlayan birisi olmadığım için başlangıçta bakımı kolay olan çok sanayi işleriyle uğraştırmayacak, tercihen hatchback ya da sedan istiyorum.

2- Motor olarak nasıl olması gerekiyor bilemiyorum ancak otomatik vites araştırıyorum. 

3- Model olarak 2009-2015/2016 model arası araç araştırıyorum. 

4- Son olarak Kilometresini maksimum 160.000 KM ya da sizlerin tavsiye edeceği araç daha yüksek kilometrede de sağlıklı bir sürüş deneyimi sunuyorsa tabii ki öyle araçlara da bakıyorum.

Bütçem şu anki fiyatlara göre konuşacak olursam 500.000-600.000 olacak gibi duruyor. Gelecekte fiyatların artışına azalışına göre modelini düşürüp arttıracağım artık onu bilemiyorum :D

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Tamda elimde satılık Astra J hb 161 bin km de 2014 model aracım var ama 1 sene para biriktirecegim demişsin hocam 😅

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tolga Eker
Metin Akbal yazdı:

Tamda elimde satılık Astra J hb 161 bin km de 2014 model aracım var ama 1 sene para biriktirecegim demişsin hocam 😅

Hahaha hocam gerçekten alabilsem zorlar bir bakardım, tavsiyeniz var mıdır sizin araç dışında?

Yorum bağlantısı
Talha Bilgi

Bu fiyat bandında otomatik de düşünülüyor ise kore/japon tavsiye ederim mesela Hyundai i20, kia picanto, juke gibi...

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

1 senede çok şey değişebilir altın, dolar, fon vs. olarak biriktirin paranızı. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Can

Belirli bir nakit var ise 45 günlük faize yatırın. Her tekrar yatirmada üzerine biriktirdiginizi ekleyip yatırın. Bileşik faiz ile getiri daha da artar. 

Araba hemen lazımsa nakit miktarını belirtin ona göre tavsiyeler gelsin derim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Bir sene çok uzun zaman, bu süre zarfında 500 kadın öldürülür, 300 çocuğa istismar olur, dolar 40 a yürür 20 ye geri gelir, hükümet değişir, savaş çıkar, sokak hayvanları 15 çocuğu öldürür. Biraz erken bence araba modeli için karar vermeye.

• Beğen 3
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tolga Eker
İlkay Başaran yazdı:

Bir sene çok uzun zaman, bu süre zarfında 500 kadın öldürülür, 300 çocuğa istismar olur, dolar 40 a yürür 20 ye geri gelir, hükümet değişir, savaş çıkar, sokak hayvanları 15 çocuğu öldürür. Biraz erken bence araba modeli için karar vermeye.

Hahaha çok iyi yorum. Sadece güvenebileceğim araba modelleri anlamında otomatik olan ve kilometresi 150-160bin i aşmamış bir şey bakıyordum.  Şimdilik anladığım, üstte @Talha Bilgi ve @Metin Akbal beyefendilerin belirttiği modellere göz atmam gerektiği. Fiyat olarak tabii ki esneme olacak yani 1 sene gerçekten kısa bir süre değil ancak fiyattan çok model anlamında bugünkü fiyattan baktığımızda hangi modeller güvenilir onu anlamak istiyordum. Çok teşekkürler yorumunuz için :D

Talha Bilgi yazdı:

Bu fiyat bandında otomatik de düşünülüyor ise kore/japon tavsiye ederim mesela Hyundai i20, kia picanto, juke gibi...

kia picanto 2020 model'i deneme fırsatım oldu ilk defa bu model bir araca bindim ve aklımda artık Kia'da olacak. Eski modelleri için de güvenilir diyorsunuz o zaman.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tolga Eker
Süleyman Can yazdı:

Belirli bir nakit var ise 45 günlük faize yatırın. Her tekrar yatirmada üzerine biriktirdiginizi ekleyip yatırın. Bileşik faiz ile getiri daha da artar. 

Araba hemen lazımsa nakit miktarını belirtin ona göre tavsiyeler gelsin derim. 

Belirli bir miktar nakit var ancak yeterli olmaz, o yüzden şu an için lazım değil ailemin arabasıyla idare edebilirim şimdilik.

Yorum bağlantısı
Tolga Eker
Talha Bilgi yazdı:

Talha Bey mesela ilk defa araba bakmaya başladığımda Auris ve Peugeot 208 (2014) bakmıştım. Bunlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
Tolga Eker yazdı:

Talha Bey mesela ilk defa araba bakmaya başladığımda Auris ve Peugeot 208 (2014) bakmıştım. Bunlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Fransızların otomatik vitesleri hakkında ben azcık ön yargılıyım bizde de var 2006 serisi c4 2014 fransızlardan farklımıdır bilmiyorum ama şanzıman ve elektronikleri çok hassas. Auris hakkında bilgim yok üstad.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Tolga Eker yazdı:

beyefendilerin belirttiği modellere göz atmam gerektiğ

Benim araç manuel orayı kaçırmışım :) Bahsi geçen fiyata daha düşük model bulunabilir su an.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
İlkay Başaran yazdı:

Numune niyetine bir tane güzel bir şey yazaydın be kardeşim.

Tolga Eker yazdı:

İkisinin de otomatiğinden uzak dur. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Mertol Kip yazdı:

Dolar 20'ye düşer demiş işte abi ,aklından geçenleri okumuş sanırım. 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Cem Işık yazdı:

Dolar 20'ye düşer demiş işte abi ,aklından geçenleri okumuş sanırım. 

O küfür gibi bir şey zaten :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mertol Kip yazdı:

Hiç denk gelmedi ki. Bulamadım yani atladım belkide..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...