Burak Kara 11 Kasım Paylaş 11 Kasım Merhaba. Bugün camları kapadıktan sonra bir daha açamadım. Bir de kapılar artık kilitlenmiyor. Ne kumandadan ne içeriden olmuyor. Sigortalar sağlam çıktı ve gem modülü değişecek dendi. Bu konuda tecrübesi olan var mı? Yorum bağlantısı
Halit Demir 11 Kasım Paylaş 11 Kasım Kapi iclerinde sigara paketi gibi kilit modulu var once onlara baktirin masrafli ise girismeden once .bende onlar arizalanmisti kilit hatasi vermisti Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Kasım Paylaş 11 Kasım öyle pahalı parça direkt değişecek denmez, araba değiş sıfır al deseydi bari? kilit cam harici herşey çalışıyor mu? iç lamba? teyp geri vites lambası vb. vb. Yorum bağlantısı
Burak Kara 12 Kasım Yazar Paylaş 12 Kasım Çağlar Bayur yazdı: öyle pahalı parça direkt değişecek denmez, araba değiş sıfır al deseydi bari? kilit cam harici herşey çalışıyor mu? iç lamba? teyp geri vites lambası vb. vb. Kilit ve cam harici her şey sorunsuz çalışıyor. Halit Demir yazdı: Kapi iclerinde sigara paketi gibi kilit modulu var once onlara baktirin masrafli ise girismeden once .bende onlar arizalanmisti kilit hatasi vermisti Bende ek olarak cam sorunu da var ama. Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 12 Kasım Paylaş 12 Kasım Gem modülü de veri hattına bağlı. Arıza kodu veriyor mu Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Kasım Paylaş 12 Kasım Burak Kara yazdı: Kilit ve cam harici her şey sorunsuz çalışıyor. Bende ek olarak cam sorunu da var ama. mesela kodalama yapılabiliyor mu? radyodan 4 kapıdaki hopalörden ses geliyor mu? Yorum bağlantısı
Burak Kara Cumartesi 21:13 Yazar Paylaş Cumartesi 21:13 Ömer Sarıgül yazdı: Gem modülü de veri hattına bağlı. Arıza kodu veriyor mu Evet bilgisayar ile baktılar veriyordu. Yorum bağlantısı
Burak Kara Cumartesi 21:16 Yazar Paylaş Cumartesi 21:16 Çağlar Bayur yazdı: mesela kodalama yapılabiliyor mu? radyodan 4 kapıdaki hopalörden ses geliyor mu? Kodlama sesini deneyebilirim ama normalde şoför tarafından kilitleyince merkezi kilit tüm kapıları kilitliyordu. O da olmuyor. Ayrıca bugün fark ettim aynalar da çalışmıyor. Çağlar Bayur yazdı: arıza kodu kaçtı? Onu göremeden kapattı maalesef. Pazartesi randevu verdi tekrar gideceğim. Gem değişirse büyük maliyet dedi. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Cumartesi 21:18 Paylaş Cumartesi 21:18 Burak Kara yazdı: Ayrıca bugün fark ettim aynalar da çalışmıyor. 4 kapının, (özelikle başta şoför kapı tesisat kontrol) karosere giren kabloları sökülüp kontrol edilip fıslandı dimi? gem arızalı diyene kadar? Burak Kara yazdı: her şey sorunsuz çalışıyor. kapı açınca tavan lambası yanıyor mu? Yorum bağlantısı
Burak Kara Cumartesi 21:22 Yazar Paylaş Cumartesi 21:22 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: 4 kapının, (özelikle başta şoför kapı tesisat kontrol) karosere giren kabloları sökülüp kontrol edilip fıslandı dimi? gem arızalı diyene kadar? kapı açınca tavan lambası yanıyor mu? Yüksek ihtimal gem dedi dükkan dolu olduğu için detaylı bakamadı sigorta hariç. Pazartesi bu detayda bakmasını sağlayacağım. Tavan çalışıyor evet. Çalışmaması neye işaret sizce ? Cumartesi 21:23 tarihinde Burak Kara tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Cumartesi 21:54 Paylaş Cumartesi 21:54 Burak Kara yazdı: Tavan çalışıyor evet. Çalışmaması neye işaret sizce ? tavan ışığı da merkezi zamanlama dan gelir kilit camlar ile birlikte o da gem modülüne gömülü özellik, lakin tetiği kapı switchi kilittedir, o kapıda değil karosere gömülü siz öncelkikle sol ön kapıdan başlayıp kapıdan karosere giren kablo grubu ve soketine bir yoğunlaşın. 1 Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül Pazar 00:09 Paylaş Pazar 00:09 Burak Kara yazdı: Evet bilgisayar ile baktılar veriyordu. O zaman modül çalışıyor arıza kodu verebiliyor çökmüş değil. Arıza kodu ve tesisata odaklanmak gerek @Çağlar Bayur abinin dediği gibi 1 Yorum bağlantısı
Çözüm Burak Kara Salı 19:15 Yazar Çözüm Paylaş Salı 19:15 Çağlar Bayur yazdı: tavan ışığı da merkezi zamanlama dan gelir kilit camlar ile birlikte o da gem modülüne gömülü özellik, lakin tetiği kapı switchi kilittedir, o kapıda değil karosere gömülü siz öncelkikle sol ön kapıdan başlayıp kapıdan karosere giren kablo grubu ve soketine bir yoğunlaşın. Ömer Sarıgül yazdı: O zaman modül çalışıyor arıza kodu verebiliyor çökmüş değil. Arıza kodu ve tesisata odaklanmak gerek @Çağlar Bayur abinin dediği gibi GEM modülünün içindeki kart üzerinde 2 adet röle değiştirilmiş ve arıza giderilmiştir. Benzer problemi yaşayan olursa diye belirtmek istedim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Salı 19:42 Paylaş Salı 19:42 Burak Kara yazdı: kart üzerinde 2 adet röle değiştirilmiş lehimli mi? Yorum bağlantısı
Burak Kara Dün saat 06:27 Yazar Paylaş Dün saat 06:27 Çağlar Bayur yazdı: lehimli mi? Evet. Sigortaları söküp modülü açınca kart üzerinde. Hurda kart üzerinde gösterdi. Benim kartı göremedim tabi. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 saat önce Paylaş 19 saat önce Burak Kara yazdı: Evet. Sigortaları söküp modülü açınca kart üzerinde. Hurda kart üzerinde gösterdi. Benim kartı göremedim tabi. sigoprta paneli sökülüp gitti ve yapılıp geldi mi yani? teşhisi nasıl yapıldı? Yorum bağlantısı
Burak Kara 14 saat önce Yazar Paylaş 14 saat önce Çağlar Bayur yazdı: sigoprta paneli sökülüp gitti ve yapılıp geldi mi yani? teşhisi nasıl yapıldı? Arabayı tam gün bırakmıştım tespitin uzun süreceğini söylediği için. O yüzden nasil buldu bilemiyorum. Bilgisayara bağlandığında gem modülü ile ilgili arıza vardı sadece gördüğüm. Yorum bağlantısı
Recommended Posts