Ebrar Tüfek Pazartesi 15:28 Paylaş Pazartesi 15:28 Hayırlı akşamlar, ocak ayında Samsundan İstanbula gidip geleceğim, Hanım ve 6 aylık bebe ile, Scudo ile gitmeyi düşünüyorum corsa ufak yol uzun rahat geniş oturalım diye. Daha önce arabayla istanbula gitmedim, size danışacağım bir kaç sorum var. Arabam kamyonet ruhsatlı, hangi köprüden geçeceğim, nereden gideceğim bilgim yok, gideceğim semt karşıda, mecburen körpüden geçmem gerekecek ama hangisinden gidebilirim ? Hgs bende yok, çıkartmam mantıklı olur mu daha önce kullanmadım sadece köprüden geçerken mi işe yarıyor yoksa bütün paralı otoyollardan geçebiliyormuyum ? Aşşağıya yol güzergahını atıyorum 3 ayrı yol var hangisi daha güvenli olur ? Bolunun kar yağışı malum Arabada abs esp hiçbişey yok dümdüz kara düzen, ufacık çocukla yollarda sıkıntı yaşarmıyım ? Sıfır Kar lastiğim var, zincirim de var. Ankara Eskişehir tarafından gidersem yol en az 2 3 saat uzuyor, Boludan geçmemek için gidiş dönüş 6 saat fazladan yolu çekmeye değer mi ? Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal Pazartesi 15:36 Paylaş Pazartesi 15:36 Köprü olarak büyük ihtimalle kuzey marmaraya yönlendirecek sizi. Aks mesafesine göre bunu öğrenebilirsiniz. Öncesinde HGS almalısınız, bütün paralı yollarda tahsilat yöntemi bu. Sonrasında almakta seçenek ama her türlü alınacak o sebeple öncesinde öneririm, düştü mü düşmedi mi derdi kalmaz. Yol olarak Eskişehir'e inmek anlamlı değil. Çünkü Bursa ya geçip ya Osmangazi köprüsünden geçeceksiniz ya da körfezi dolanacaksınız. Her türlü anlamsız olur. En mantıklısı lastik, zincir hazırlığı ile riskli kısımları öğlen sıcağında geçecek şekilde zamanlama planlaması yaparak Bolu dan gitmek. 2 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek Pazartesi 15:56 Yazar Paylaş Pazartesi 15:56 Ü.Emre Kartal yazdı: Yol olarak Eskişehir'e inmek anlamlı değil. Çünkü Bursa ya geçip ya Osmangazi köprüsünden geçeceksiniz ya da körfezi dolanacaksınız. Her türlü anlamsız olur. En mantıklısı lastik, zincir hazırlığı ile riskli kısımları öğlen sıcağında geçecek şekilde zamanlama planlaması yaparak Bolu dan gitmek. Bende pek istekli değilim bu konuda çünkü yol gereksiz uzuyor gidiş dönüş samsun rize arası kadar yol gitmiş oluyorum, hanım manuel süremediği için tek şöför gidip geleceğim yalandan yorulup ailemi tehlikeye atmak istemiyorum. Ben yola sabah 4 gibi çıkmayı planlıyorum ama çocuk falan derken 5 i bulur, bolu 473 km ortalama 6 saat sürer diyor, öğlen 11 gibi ordan geçiyor olacağım büyük ihtimal. Havanın güzel olacağı saat. Bi bidon yakıt, bir kasa 0.5 lik su hep yanımda olur, yiyecek zebil gibi dolduruyorlar zaten malum HGS işi için de mecburen çıkaracağım, bu hafta içi o işi hallederim. Peki 8.52 saat yazan güzergah mı 8.10 yazan güzergah mı daha mantıklı olur ? Yorum bağlantısı
Metin Akbal Pazartesi 16:04 Paylaş Pazartesi 16:04 Merzifon Osmancık Tosya üzeri gayet iyi sahilden gitmeye gerek yok o kadar. Boluda şu an kar yoktur diye tahmin ediyorum. HGS almazsan hata edersin otobandan gitmek hem EDS hem ha bire ışıklara takılmamak için gerekli. Yorum bağlantısı
Osman Ünal Pazartesi 16:05 Paylaş Pazartesi 16:05 Ebrar Tüfek yazdı: Peki 8.52 saat yazan güzergah mı 8.10 yazan güzergah mı daha mantıklı olur ? 8,10 dan geleceksin. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz Pazartesi 16:34 Paylaş Pazartesi 16:34 8.52 bafra gerze üzerinden galiba oldukça gereksiz bir yol. En hızlıdan gel. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal Pazartesi 16:59 Paylaş Pazartesi 16:59 Ebrar Tüfek yazdı: Bende pek istekli değilim bu konuda çünkü yol gereksiz uzuyor gidiş dönüş samsun rize arası kadar yol gitmiş oluyorum, hanım manuel süremediği için tek şöför gidip geleceğim yalandan yorulup ailemi tehlikeye atmak istemiyorum. Ben yola sabah 4 gibi çıkmayı planlıyorum ama çocuk falan derken 5 i bulur, bolu 473 km ortalama 6 saat sürer diyor, öğlen 11 gibi ordan geçiyor olacağım büyük ihtimal. Havanın güzel olacağı saat. Bi bidon yakıt, bir kasa 0.5 lik su hep yanımda olur, yiyecek zebil gibi dolduruyorlar zaten malum HGS işi için de mecburen çıkaracağım, bu hafta içi o işi hallederim. Peki 8.52 saat yazan güzergah mı 8.10 yazan güzergah mı daha mantıklı olur ? Süre olarak kısa olandan gitmek makul ve mantıklı. Tek sürücü ile sabah çok erken saatte çıkıp gidilebilir gibi dursa bile araçta bir güvensizlik varsa daha esnek olunmalı bence. Bir yerde konaklayıp ertesi günü de devam etme seçeneği olsun aklınızda. Trafik yoğunlaşacak batıya gittikçe, saat hesabında sapma artacaktır. Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu Pazartesi 17:07 Paylaş Pazartesi 17:07 Çıkış saatini biraz daha ileri yapıp buz tehlikesi var ise bertaraf edilebilir. Ankara işi bence gereksiz. Ankara ya girene kadar Gerede otobana giriliyor. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Pazartesi 17:16 Paylaş Pazartesi 17:16 Samsun istanbul tek yol var zaten osmancık tosya gerede bolu düzce adapazarı yani devlet otobanı’ndan devam. hgs şart yollar çoğu zaman açık. Kar yağsa bile ilk müdahale her zaman o otobanı açmak için olur. 8 saat bekleyen olmuştu @Mustafa Tüfekçi ama %99 açık olur. Yola çıkmadan ….. anlık instagram sayfasından duruma bakılır. Aks aralığına göre eğer 2.sınıfsa devlet otobanı yani 2.köprüden geçersin Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek Pazartesi 17:20 Yazar Paylaş Pazartesi 17:20 Metin Akbal yazdı: Merzifon Osmancık Tosya üzeri gayet iyi sahilden gitmeye gerek yok o kadar. Boluda şu an kar yoktur diye tahmin ediyorum. HGS almazsan hata edersin otobandan gitmek hem EDS hem ha bire ışıklara takılmamak için gerekli. Abi şuanda yok ama ocak sonu olacak, ben ocağın sonunda gideceğim. Köksal Yılmaz yazdı: 8.52 bafra gerze üzerinden galiba oldukça gereksiz bir yol. En hızlıdan gel. Tamamdır abi, tek çekindiğim yer bolu tarafı ordan hiç geçmedim daha önce. Ü.Emre Kartal yazdı: Süre olarak kısa olandan gitmek makul ve mantıklı. Tek sürücü ile sabah çok erken saatte çıkıp gidilebilir gibi dursa bile araçta bir güvensizlik varsa daha esnek olunmalı bence. Bir yerde konaklayıp ertesi günü de devam etme seçeneği olsun aklınızda. Trafik yoğunlaşacak batıya gittikçe, saat hesabında sapma artacaktır. Abi uykum gelirse tabi çekerim bi otele yatarım o konuda tavizim yok canımızdan önemli değil, akşam saatinde istanbul trafiği benim içimden geçecek onu hesaplıyorum, istanbulda araba kullanmadım hiç daha önce Cavit Çırakoğlu yazdı: Çıkış saatini biraz daha ileri yapıp buz tehlikesi var ise bertaraf edilebilir. Ankara işi bence gereksiz. Ankara ya girene kadar Gerede otobana giriliyor. abi ortalama 5 gibi çıkmayı düşünüyorum tabi yolda bebeğin ihtiyaçları için sürekli mola vereceğiz gibi duruyor. Ordaki saat daha ileri gider. Yorumlardan sonra bana da gereksiz geldi ankara güzergahı. Tansu Kalafatoğlu yazdı: Samsun istanbul tek yol var zaten osmancık tosya gerede bolu düzce adapazarı yani devlet otobanı’ndan devam. hgs şart yollar çoğu zaman açık. Kar yağsa bile ilk müdahale her zaman o otobanı açmak için olur. 8 saat bekleyen olmuştu @Mustafa Tüfekçi ama %99 açık olur. Yola çıkmadan ….. anlık instagram sayfasından duruma bakılır. Aks aralığına göre eğer 2.sınıfsa devlet otobanı yani 2.köprüden geçersin Aynen otobana bi girerim devam abi boludan geçmeyecem diye saçma sapan iş yapacaktım iyi ki foruma konu açmışım, hem bide kar görürüz ne güzel hasret kalmıştık zaten araba 2001 model fiat scudo, bi bakayım hangi köprüden geçebiliyormuş. 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu Pazartesi 17:37 Paylaş Pazartesi 17:37 Giresun göreleden çıkıp direkt Düzceye gelmiştim, o güzergahta tek yol var. Osmancık üzerinde boludan İstanbul. İster kuzey Marmara ister devlet otoyolu. Hendekten sonra kuzey Marmara ayrılıyor. Hgs şart kredi kartına bsğlarsanız yükleme derdi yok. Kış çok ağır olmadıkça otoyol kapanması çok nadir daha çok kar lastiği olmayan sürücüler yüzünden yol kapanıyor. Boludağında devlet yolunda polisevi, higwayda (otoyolda) otel var. Mola yeri çok var. Yorum bağlantısı
İnan Çınar Pazartesi 18:27 Paylaş Pazartesi 18:27 1. Merzifon üstü 2. Çıkış için 5 çok erken. Buzlanma ihtimaline karşı 7 gibi çıkmak daha iyi olur. Bolu kadar olmasa da güzergah üstünde buzlanma olasılığı olan başka bölgeler var. 3. HGS almak hem mantıklı hem mantıksız. Eğer aracı aktif kullanıyorsanız mantıklı. Mesela piazza otopark bile HGS kullanılıyor. Nakit gişesinin önü tıklım tıklım oluyor. HGS köprü vb. kullanımdan sonra 15 gün içinde HGS niz olmasa bile aynı rakamı PTT ye ödeyebiliyorsunuz. Bankadan alınan ve kredi kartına bağlı HGS belli bir limit altında otomatik yükleme yaptığı için HGS nizde fazladan para kalacak mecburen. Eğer aracınızı HGS geçişi olan yerlerde aktif kullanmayacaksanız sonraki kullanima kadar içinde yüklü kalacak ama köprü otoyol fiyatlarına gelen zamlarla içinde kalanın bir onemi kalmayacak. Benim HGS nin içinde kalan birkaç yıl önce yüklediğim ve o zaman baya bir geçiş hakkına karşılık gelen tutar bu sene FSM den geçmeye yetmedi mesela. 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Pazartesi 18:37 Paylaş Pazartesi 18:37 İnan Çınar yazdı: 1. Merzifon üstü 2. Çıkış için 5 çok erken. Buzlanma ihtimaline karşı 7 gibi çıkmak daha iyi olur. Bolu kadar olmasa da güzergah üstünde buzlanma olasılığı olan başka bölgeler var. 3. HGS almak hem mantıklı hem mantıksız. Eğer aracı aktif kullanıyorsanız mantıklı. Mesela piazza otopark bile HGS kullanılıyor. Nakit gişesinin önü tıklım tıklım oluyor. HGS köprü vb. kullanımdan sonra 15 gün içinde HGS niz olmasa bile aynı rakamı PTT ye ödeyebiliyorsunuz. Bankadan alınan ve kredi kartına bağlı HGS belli bir limit altında otomatik yükleme yaptığı için HGS nizde fazladan para kalacak mecburen. Eğer aracınızı HGS geçişi olan yerlerde aktif kullanmayacaksanız sonraki kullanima kadar içinde yüklü kalacak ama köprü otoyol fiyatlarına gelen zamlarla içinde kalanın bir onemi kalmayacak. Benim HGS nin içinde kalan birkaç yıl önce yüklediğim ve o zaman baya bir geçiş hakkına karşılık gelen tutar bu sene FSM den geçmeye yetmedi mesela. aynı ücret ptt gişe veya bankamatikten ödenebiliyorsa iyiymiş. Yorum bağlantısı
Adnan Çakır Pazartesi 20:01 Paylaş Pazartesi 20:01 Köksal Yılmaz yazdı: 8.52 bafra gerze üzerinden galiba oldukça gereksiz bir yol. En hızlıdan gel. Ama yavaş gel çünkü her yer "Radar" Ben tek şoför Artvin den geliyorum , Samsun'dan çok rahat gelirsin ama cidden uyku bastırınca hemen kenara çekip elini yüzünü yıka biraz dinlen. Yorum bağlantısı
Hamit inan Pazartesi 20:11 Paylaş Pazartesi 20:11 Altı üstü 8 saatlik yol. Sabah 6 da çık. Günlerden cumartesi olmasın pazar hiç olmasın. Gerededen oto yola gir devam Yorum bağlantısı
Emin Önal Pazartesi 20:43 Paylaş Pazartesi 20:43 (düzenlendi) 1 tane yol var zaten. Tansu'nun dediği yol. İstediğin köprüden geç. Gideceğin semt belli ise söyle ona göre köprü tavsiyesinde bulunalım Radar çok merzifon osmancın tosya dikkat et. Ben o tarihte de olsa yoldan dolayı sorun yaşayacağını düşünmüyorum. Kaza bela olupta yol kapanmazsa. HGS ye gerek yok, kaçak geçişten plaka ile sorgula ve öde. Bende yakında Samsun'a geleceğim ama arabayla mı belli değil. Düzeltme: Kamyonet ruhsatlı olduğunu yeni gördüm. Aracın 2.sınıf ise 1.Köprüden geçemezsin FSM'den devam. Pazartesi 21:36 tarihinde Emin Önal tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz Pazartesi 20:44 Paylaş Pazartesi 20:44 Adnan Çakır yazdı: Ama yavaş gel çünkü her yer "Radar" Ben tek şoför Artvin den geliyorum , Samsun'dan çok rahat gelirsin ama cidden uyku bastırınca hemen kenara çekip elini yüzünü yıka biraz dinlen. Tabi, hız sınırlarına eds koridorlarına dikkat etmeli, Osmancık sınırları içi en tehlikeli yer. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi Pazartesi 20:56 Paylaş Pazartesi 20:56 Ana yol havza Gerede ustu gidicem samsun sapağı orası zaten HGS al Kar yağarsa sen isterse paletli araca sahip ol iki tır makasladi mi o yol iptal Kaloriferinden ve mazotun dolulugundan emin ol Evet 8 saat yolda kaldık ama kazadan dolayı yolu acamadilar diye. Yol boyu radar ve eds olacak hız sınırı senin aracın otomobilden düşük ve çoğu iki şerit yol tırlarla takılmak zorunda kalıyon sollama vs için kemikli vs rampaları var oralara dikkat edecen Köprü için 2. Köprüden gecicen 1 de polis yakalarsa cezası olabilir Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Salı 05:19 Paylaş Salı 05:19 Adnan Çakır yazdı: Ama yavaş gel çünkü her yer "Radar" Ben tek şoför Artvin den geliyorum , Samsun'dan çok rahat gelirsin ama cidden uyku bastırınca hemen kenara çekip elini yüzünü yıka biraz dinlen. abi hep merak ediyorum. Ben sürmene’den yola çıkıyorum. Artvin’den tek seferde tek şöförle istanbul’a nasıl geliyorsunuz? 1100km benimki. E yoruyor haliyle. Ardeşen olsa 1250 falan sizinki. Borçka yusufeli şavşat falan aman allam. Çok uzun gerçekten Yorum bağlantısı
Cem Işık Salı 05:29 Paylaş Salı 05:29 Bolu’dan çekinmene gerek yok Ebrar, dağ yolunu kullanmayacaksın tünelden geçeceksin (diye tahmin ediyorum). Kar lastiği her türlü kurtarır seni orada. Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan Salı 07:04 Paylaş Salı 07:04 Bolu'dan korkmana gerek yok en rahat geçeceğin yer orası olacaktır müthiş bir kar fırtınası olmadığı sürece çünkü orası anayol ve karayolları ekipleri durmadan çalışırlar yolun tıkanmaması için. Eğer şanssızsan kar tipi olur bir tır kayar yol tıkanır sen de öyle beklersin çünkü başka bir yere çıkamazsın yoldan. Bolu tüneli yerine dağdan da gidebilirsin ben çok gittim. Dağ yolu daha sakindir, virajlıdır ama yine sürekli tuzlanır kolay kolay buz kar olmasına izin vermezler. Sadece çok aşırı kar yağdığında yetişemiyorlar ki öyle bir şey olursa zaten Bolu ya kadar bile gelebileceğini sanmıyorum :S Yorum bağlantısı
Cem Işık Salı 07:10 Paylaş Salı 07:10 14-15 sene kadar önce İstanbul Altunizade'de kar yağınca kıpırdayamaz olmuştuk , trafik tıkandı ki çok merkezi bir yerdir, hava bir anda -2, -3 derece olunca gözümün önünde ıslak çamur gibi olan karlar buz oldu, evime 2 km olan yolu 2,5 saatte zor şer aşıp eve ulaşabilmiştim. Bolu'da bile artık böyle bir şey olabileceğini düşünmüyorum ben. Bolu en kötü senaryoda tünelden geçilir korkmaya hiç gerek yok özetle Bolu geçişi için.. Yorum bağlantısı
İnan Çınar Salı 11:55 Paylaş Salı 11:55 Tansu Kalafatoğlu yazdı: abi hep merak ediyorum. Ben sürmene’den yola çıkıyorum. Artvin’den tek seferde tek şöförle istanbul’a nasıl geliyorsunuz? 1100km benimki. E yoruyor haliyle. Ardeşen olsa 1250 falan sizinki. Borçka yusufeli şavşat falan aman allam. Çok uzun gerçekten Hibrit araçlar sürücüsünü çok yoruyormuş. Kesin bilgi yayalım 😀 Şaka bir yana güzergah ve yol şartları önemli. Amasya'dan çıkıp Van'a gittim birkaç yıl önce. 930 km tek şoför yormadı ama her yaz Amasya Akçay git gel yapıyorum. Balıkesirden sonrası bitmiyor. İstanbul'a kadar gidiyorsun yorulmadan ama iş çıkışı trafiğin yoğun saati İstanbul girişten Avrupa'ya geçmek daha çok yoruyor. 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Salı 12:05 Paylaş Salı 12:05 İnan Çınar yazdı: Hibrit araçlar sürücüsünü çok yoruyormuş. Kesin bilgi yayalım 😀 Şaka bir yana güzergah ve yol şartları önemli. Amasya'dan çıkıp Van'a gittim birkaç yıl önce. 930 km tek şoför yormadı ama her yaz Amasya Akçay git gel yapıyorum. Balıkesirden sonrası bitmiyor. İstanbul'a kadar gidiyorsun yorulmadan ama iş çıkışı trafiğin yoğun saati İstanbul girişten Avrupa'ya geçmek daha çok yoruyor. Trabzon-Samsun’a kadar olan kısımla körfez-istanbul arası kısımların ikisini de trafiksiz yakalamak için kaçta çıkmam lazım acaba şimdi biri çıkıp şunu diyecek, 23.00’da çıkıyorsun, 06.00’da körfez’de oluyorsun. Bu kadar kolay soru sorulur mu Yorum bağlantısı
İnan Çınar Salı 12:12 Paylaş Salı 12:12 Akşam 9- 10 gibi körfezde olursanız gece İstanbul içi sakin olur. Şaka gibi ama ciddiyim. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts