İçeriğe Yönlendir

Astra J 1.4 Turbo Otomatik Hakkında

Osman Uslu

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu
Osman Uslu yazdı:

sorun yaşamadan kullananlarda var olunca insan oradan biraz cesaretleniyor aslında.

KM'nin düşük olması da biraz cazip geliyor bana. 

kafamı da karıştırmıyor değil tabii ki.

Böyle sorunlar yaşatmayan otomobiller var. Neden gündeme düşmüş olanı alıp kendime dert edineyimki. Amerikayı tekrar keşfetmeye gerek yok bence. Koltuk ısıtması olmasın ama mekaniği şüpheli olmasın tarzı düşünüyorum ben

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Böyle sorunlar yaşatmayan otomobiller var. Neden gündeme düşmüş olanı alıp kendime dert edineyimki. Amerikayı tekrar keşfetmeye gerek yok bence. Koltuk ısıtması olmasın ama mekaniği şüpheli olmasın tarzı düşünüyorum ben

Performans? Yalıtım? MTV? :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Sahın yazdı:

Performans? Yalıtım? MTV? :D

Sonra doğukan manço gibi ağlama videosu yapmayın ama :) 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Sonra doğukan manço gibi ağlama videosu yapmayın ama :) 

Senin MTV kaç papel oldu ki? Kredi mi çekiyorsun ödemek için? :crazy:

Bu arada bütçem elverdiğinde hemen japona geçeceğim, çaktırma :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Sahın yazdı:

Senin MTV kaç papel oldu ki? Kredi mi çekiyorsun ödemek için? :crazy:

Bu arada bütçem elverdiğinde hemen japona geçeceğim, çaktırma :D 

yoooo benzinden çok para kalıyor, üstüyle ödüyorum :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Osman Uslu
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Tabii ki var öyle araçlar. Bütçemiz kısıtlı, fiyat performans olarak en iyi olanı tercih etmeye çalışıyorum.

Sorunsuzluk konusunda kendini ispatlamış markalarında durumları ortada. 2007 - 2008 model arabaya 700-800 bin para istiyorlar. neredeyse 20 yaşına gelmiş arabaya o paraları vermek ne kadar mantıklı? 

Bütçemin üzerine çıkabilsem benimde var sorunsuz şekilde uzun yıllar bineceğim araç tercihim ama bilin bakalım ne eksik :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Şimdi arabada sıkıntı olmaz al bin diyeceğimde kendim yağ yakan araba aldığım için forum bana yüklenecek. O yüzden teknoloji harikası 1.4 turbo opel alınır diyemiyorum

Yorum bağlantısı
Osman Uslu
Ali Darbaz yazdı:

Şimdi arabada sıkıntı olmaz al bin diyeceğimde kendim yağ yakan araba aldığım için forum bana yüklenecek. O yüzden teknoloji harikası 1.4 turbo opel alınır diyemiyorum

:) Hayat böyle tezatlıklar içeriyor işte. Yağ eksiltsin kontrol edilir. piston segman kırarsa sıkıntı büyük

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Osman Uslu yazdı:

Tabii ki var öyle araçlar. Bütçemiz kısıtlı, fiyat performans olarak en iyi olanı tercih etmeye çalışıyorum.

Sorunsuzluk konusunda kendini ispatlamış markalarında durumları ortada. 2007 - 2008 model arabaya 700-800 bin para istiyorlar. neredeyse 20 yaşına gelmiş arabaya o paraları vermek ne kadar mantıklı? 

Bütçemin üzerine çıkabilsem benimde var sorunsuz şekilde uzun yıllar bineceğim araç tercihim ama bilin bakalım ne eksik :) 

Benzer rakamlarda diyoruz tabi. Yanlış anlaşılmasın 

Yorum bağlantısı
Burak Tokcan
(düzenlendi)
Osman Uslu yazdı:

yanıtınız için teşekkürler. siz neleri değiştirdiniz ya da tamir ettirdiniz. ne kadar para harcadınız?

sanrım fan 90 derecede devreye girsin diye yazılımla bir müdahale edilebiliyormuş. bu konuda bilginiz var mı ya da siz yaptırdınız mı böyle bir şey. 

Şanzıman, bobin, bujiler, katalizör boşaltma, radyatör değişimi, yedek su deposu değişimi, tavan kumaş değişimi. Tabi bu saydıklarımın bir kısmı ısınmayla alakalı. Diğerleri de bu arabalardaki kronik problemlerden bir kısmı. 

tarihinde Burak Tokcan tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Zincirkıran
Osman Uslu yazdı:

araç sport paket. zamanına ve rakiplerine göre epey dolu. değerinden fazla istemiyor sanırım. biraz bakındım bu KM bu paraya araba yok. LPG olsun istemiyorum o yüzden LPG li seçeneklere bakmadım belki onlarda vardır. 

2013 model

87.000 KM 

21.000 TL hasar kaydı var. (geçen sene sol ön far ve tamponu değişmiş, kaput boyanmış. kazalı fotoğraflarını gördüm. bundan kaynaklı hasar kaydı)

Tavan hariç boyaları var (satan kişinin eşi kullanıyor, bende eşime alacağım için boyayı çok dert etmiyorum illaki sürtülecek o araba çünkü)

Fiyat olarak da 680.000 TL dedi ben teklif vermedim. 660.000 TL gibi bir şeye almayı planlıyorum. 

iyi mi sizce? 

Hocam detaylı diğer araçlara da baktım, 650 bin makul görünüyo fiyat olarak, dizelleri pahalı. Stil paket (sunroof+ekran) varsa fiyat iyice makul olur. Geçmişi, bakımı falan belliyse tercih ederdim ben

Yorum bağlantısı
Osman Uslu
Mehmet Zincirkıran yazdı:

Hocam detaylı diğer araçlara da baktım, 650 bin makul görünüyo fiyat olarak, dizelleri pahalı. Stil paket (sunroof+ekran) varsa fiyat iyice makul olur. Geçmişi, bakımı falan belliyse tercih ederdim ben

bugün ekspere soktum aracı. Külbütör kapağında yağ kaçağı vardı onu biliyordum. Başka bir yerinde yağ kaçağı olmasaydı büyük ihtimalle alacaktım.

Karter tapasının olduğu bölgeye kaynak yapmışlar, o bölgeden yağ kaçırıyor.

Triger zincirinin oradan yağ kaçırıyor.

En önemlisi de motorla şanzıman birleşim noktasından yağ kaçırıyordu. 

yağ kaçağı fazla olunca içime sinmedi. sanırım satın alma olmayacak. Satıcıyla konuşacağım tekrar. Kaçakları kendisi yaptırırsa alabilirim. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Zincirkıran
Osman Uslu yazdı:

bugün ekspere soktum aracı. Külbütör kapağında yağ kaçağı vardı onu biliyordum. Başka bir yerinde yağ kaçağı olmasaydı büyük ihtimalle alacaktım.

Karter tapasının olduğu bölgeye kaynak yapmışlar, o bölgeden yağ kaçırıyor.

Triger zincirinin oradan yağ kaçırıyor.

En önemlisi de motorla şanzıman birleşim noktasından yağ kaçırıyordu. 

yağ kaçağı fazla olunca içime sinmedi. sanırım satın alma olmayacak. Satıcıyla konuşacağım tekrar. Kaçakları kendisi yaptırırsa alabilirim. 

Hocam işçilik çok pahalı şimdi, normal fiyatından 40-50 bin eksik olursa ancak mantıklı olur ya da kendisi yaptırırsa dediğiniz gibi. Normal bir yağ bakımı bile 4-5 binleri bulmuş şimdilerde

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir

Aynı arkadaşa peş peşe 2 tane aldık, her biri ile en az 50000km yol yaptık. ikisi ile de kendimde uzun yol yaptım (tek marş 1500 git, tek marş 1500 gel.

İkisinde de tek yaşadığımız sorun 200km yolu 1 saat ve altında giderken (her defasında değil ama 3-5 benzer sürüşten sonra)

manifold çatlaması oldu. ilkinde iki defa diğerinde 1 defa yaşadık. 

tam emin değilim ama turbodan ayrı satılmıyormuydu neydi. söktüklerimizin biri hala bende turbo ile beraber.

Normal kullanımda yani 140-150 hızlarda hiç sorun yaşamadık. Her çatlama 200 üzeri hızlarda devamlı kullanım sonucu oldu

Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

Bazı motorlar gerçekten sorunlu ve bunu bilerek almak bana hiç mantıklı gelmiyor iş yerin de arkadaşım da vardı 40 bin km de dünyanın en sakin kullanan kişidir segman kırdı yaptırmadan öyle sattık Tekirdağ da arkadaşım da vardı 100 bin i geçti aynı sorun yaşattı bunları bilerek alınır mı evet ama anca 5oo bin e mesela renault nissan ın 1.2 si bilerek lades demek ben ce

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...