İçeriğe Yönlendir

Araba Alınca Yapılacak Bakımlar

Mehmet_Acar

Recommended Posts

Mehmet_Acar
(düzenlendi)

Merhaba yarın 2. El bir araba alacam araba 150 binde. Arabayı alır almaz sanayide ustaya götürüp ne demem lazım her şeyine baktırmak istiyorum araba benzinli corsa. Ben adama ustam radyatöründen eksozuna kadar bak nelerde sorun var bana kağıda yaz desem yapar mı yaparsa kaç para ister? Tek bir usta ile çözebilir miyim? Devirdamine borularına antifrizine bak contasına falan bak diye ayrıca belirtmem gerekir mi? Yoksa al ustam bana her şeyini cıkart desem cıkartır mı? Arabadan cok anlamıyorum nelere baktırmam lazım adama söylemem gerekirse? Son olarak Antepte corsa için önerebileceğiniz yer var mı?

tarihinde Mehmet_Acar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Gök

Geçmiş bakımları ile ilgili bir evrak yoksa 

Öncelikle arabaya 10-15 gün binin bi sorunu yoksa 

Yağ filtreler triger seti buji takımı değişin derim

Bakım evrakları varsa bakın km si gereği değişen parçalarına triger buji vs değişmişse fazlada bişe çıkacağını sanmam

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet_Acar
Ali Gök yazdı:

Geçmiş bakımları ile ilgili bir evrak yoksa 

Öncelikle arabaya 10-15 gün binin bi sorunu yoksa 

Yağ filtreler triger seti buji takımı değişin derim

Exper gergi bilyesine baktır dedi sadece başka sorun gözükmüyor dedi ama ben güvenmiyorum hocam expere

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
(düzenlendi)

Araba nedir?

Ekspere güvenmeyin, mekanikten anlayanı çok az. Bir çok şeyi de sökmeden anlayamaz zaten.

tarihinde Selim Bilgin tarafından düzenlendi
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet_Acar
Selim Bilgin yazdı:

Araba nedir?

Ekspere güvenmeyin.

Araba corsa 1.4 twinport otomatik 2012 model hocam

Yorum bağlantısı
Ali Gök

experin dediği önemsiz değişin dedikleri parça yenidir hatta eleyin onu :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Gergi bilyası demek triger demek. Onların 1.4 leri zincirlimiydi kayış mıydı tam hatırlamıyorum ama kullanacaksanız arabayı her tarafına baktırın kafanız rahat olsun. Egzost falan hikaye de fren balatasından başlayıp motordaki sıvılar (fren hidroliğini atlamayın) oradan aks körük/bilyalarına varıncaya kadar bakım yapılmasında fayda var.

Yorum bağlantısı
Ali Gök

tanıdığınız usta varsa o inceleyip reçete yazacaktır. 

tanımadığınız bir ustaya gidip neyi varsa bak dersek %99 u parçalar kalan %1 iyi niyetliside daha bize denk gelmedi

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet_Acar
Ali Gök yazdı:

tanıdığınız usta varsa o inceleyip reçete yazacaktır. 

tanımadığınız bir ustaya gidip neyi varsa bak dersek %99 u parçalar kalan %1 iyi niyetliside daha bize denk gelmedi

Doğru hocam işte antep teyim tanıdık cok yok burda ne yapacam bilemedim. 

Mertol Kip yazdı:

Gergi bilyası demek triger demek. Onların 1.4 leri zincirlimiydi kayış mıydı tam hatırlamıyorum ama kullanacaksanız arabayı her tarafına baktırın kafanız rahat olsun. Egzost falan hikaye de fren balatasından başlayıp motordaki sıvılar (fren hidroliğini atlamayın) oradan aks körük/bilyalarına varıncaya kadar bakım yapılmasında fayda var.

Bana yazar mısın hocam neler var sırayla soğutması motoru alt düzenine bak diyecem başka

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Sadece yağ ve filtre değişin devam edin. Sahibinden triger drğişmiş mi öğrenin.

Mertol Kip yazdı:

Alternatör gergi bilyası demiştir gyyk yaptıysa. Acil değil bence o

• Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

Ben geçmişi belli olmayan bir araba alsam ve buna uzun yıllar binecek olsam öncelike,

Yağ bakımını + bujileri

Triger ve v kayışı + devirdaim pompasını

fren hidroliklerini

Antifrizi 

Bunları değiştiririm. Geri kalan kısım zaten size önden sinyal verir, direk ustaya değiş diyeceğiniz bence bunlardır.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Mehmet_Acar yazdı:

Doğru hocam işte antep teyim tanıdık cok yok burda ne yapacam bilemedim. 

Bana yazar mısın hocam neler var sırayla soğutması motoru alt düzenine bak diyecem başka

Bence iyi ve güvenilir bir usta bulup durumu anlatmak daha mantıklı. Forumlarda, yorumlarda vardır illaki.

Bilmeden buradan okuyunca usta bilmediğini anlayıp farklı davranabilir. Örneğin gidip "abi triger gergi bilyesini değiştirir misin" deyince direk anlar usta hakim olmadığını. Onun yerine eksper böyle dedi triger filan ne zaman değişmiş bilmiyorum, komple bir kontrol edip ne gerekirse yapalım, siz listeyi çıkarınca tekrar konuşuruz demek daha mantıklı.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet_Acar
Ahmet Türedi yazdı:

Ben geçmişi belli olmayan bir araba alsam ve buna uzun yıllar binecek olsam öncelike,

Yağ bakımını + bujileri

Triger ve v kayışı + devirdaim pompasını

fren hidroliklerini

Antifrizi 

Bunları değiştiririm. Geri kalan kısım zaten size önden sinyal verir, direk ustaya değiş diyeceğiniz bence bunlardır.

Uzun süre binecem hocam

Selim Bilgin yazdı:

Bence iyi ve güvenilir bir usta bulup durumu anlatmak daha mantıklı. Forumlarda, yorumlarda vardır illaki.

Bilmeden buradan okuyunca usta bilmediğini anlayıp farklı davranabilir. Örneğin gidip "abi triger gergi bilyesini değiştirir misin" deyince direk anlar usta hakim olmadığını. Onun yerine eksper böyle dedi triger filan ne zaman değişmiş bilmiyorum, komple bir kontrol edip ne gerekirse yapalım, siz listeyi çıkarınca tekrar konuşuruz demek daha mantıklı.

Eyvallah hocam doğru diyorsun

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Mehmet Göktürk yazdı:

Sadece yağ ve filtre değişin devam edin. Sahibinden triger drğişmiş mi öğrenin.

Alternatör gergi bilyası demiştir gyyk yaptıysa. Acil değil bence o

Alternatör gergi bilyasını değiştirmeyen triger değiştirir mi? Onlar set olarak değişir zaten. Araba 150 bindeydi galiba, 

Mehmet_Acar yazdı:

Aşağıda arkadaşlardan biri yazmış. Ben olsam ona uyardım. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

Rast gelen bi yere,ne lazımsa değişelim derseniz,adam çocukların okul masrafı çıktı gözüyle bakar.yada dükkanın kirası:)

Benim kayinco ilk aldığında arabasını,lastik değişimi için gittiği yerde baska seyleri degistirmek filan istemişlerdi.Kurbanlik olmayin 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Mertol Kip yazdı:

Alternatör gergi bilyasını değiştirmeyen triger değiştirir mi? Onlar set olarak değişir zaten. Araba 150 bindeydi galiba, 

Aşağıda arkadaşlardan biri yazmış. Ben olsam ona uyardım. 

Alır almaz değişmese de olur.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Bunun zincirli olması lazım. Güzel bir motoru var. Ben twinportları seviyorum.

Hiç bir usta iğneden ipliğe bakıp size şu şudur demez. Bunu dedirtemezsin de zaten. 

Eski sahibinden trigeri zincir mi kayış mı onu öğren. Büyük ihtimal zincirdir. Zincirse çok endişe etmene gerek yok. Önceki bakımda araç içinde bir yere mutlaka bakım kağıdı koymuşlardır. Onu bulabilirsen önce incele, bakım kilometre ile uyuyorsa yağ çubuğundan yağın kalınlığını kontrol et. Yağ iyi ise bakımı da gelmemiş ise değiştirme. Boşa masraf etmiş olursun. Alacağın aracın motor ve otomatik şanzımanı iyi durumda ise burayla uğraşma. Ön düzenciye gidip salıncak ve rotlara baktır, amortisörleri kontrol ettir. Yapman gereken bunlar. Birde unutmadan, aracı sür bozuk yol varsa orayı tercih et. İyice kulak kabart. Sesleri dinle.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Mehmet_Acar
  • Yeni Oluştur...