İçeriğe Yönlendir

Doğukan Manço'nun Yazılım Hatası Nedeniyle 1.4 Milyon Zarar Etmesi

Ali Darbaz

Recommended Posts

Servet Aydın
Gökhan Tuna yazdı:

Servet Abi, montaji da sen yapacaksan hemen geliyorum, bana 400 at /horse yeter :-)

El emeği göz nuru olacak. Vaktinde gazihan istedi. Drag için elektrik desteği. Sanırım 10-12 yıl olmıştur. O yıllardaki teknoloji ile 8 sn olacaktı

Çağlar Bayur yazdı:

Az kaldı. Canlı yayınlı tamir yapcam

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Gülmez yazdı:

1.4 milyonu ispatlasın ödeyeceğim demiş

disjokey performansına 2.4 milyonluk bir sözleşme a4 çıktısı alır, firma sahibi burada yaş tahtaya basmış

Servet Aydın yazdı:

Canlı yayınlı

3.4 milyon oldu canlı ise

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

disjokey performansına 2.4 milyonluk bir sözleşme a4 çıktısı alır, firma sahibi burada yaş tahtaya basmış

3.4 milyon oldu canlı ise

Şİmdi kim haklı ağabey sence 

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Servet Aydın yazdı:

Az kaldı. Canlı yayınlı tamir yapcam

Abone olur katılırız, bunun saçlısı diye hayal ettim :)

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Murat Sürmeli yazdı:

Türkiyeye gelip, otel odasında türk elektrik şebekesini test edip sigortaları attırıp sonrada " Türk Altyapı harika" diyen adam bu değil mi. 

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Ali Darbaz yazdı:

Türkiyeye gelip, otel odasında türk elektrik şebekesini test edip sigortaları attırıp sonrada " Türk Altyapı harika" diyen adam bu değil mi. 

Diğer ülkelere de gidiyor, en temizi Türkiye idi gittikleri arasında :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Murat Sürmeli yazdı:

Yutup olsaydı benim zamanda elonla çay içiyordum şimdi 🍆

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Şİmdi kim haklı ağabey sence 

subjektifim, doğukan haksız, azcık haklıysa da çok haksız....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
(düzenlendi)

İşin içinde "content creation" girince tadı kaçıyor.

tarihinde Selim Bilgin tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

1.4M biraz abartı gibi ama ülke şartlarında öyle bir motor maliyeti uçuk olabilir. 
Orçun gibi tecrübeli biri risk gördüğü anda durmalı. Ancak reklam uğruna devam etmiş ve patlamış. 
Gerçek nedir tam bilemiyoruz tabi. 
Serhat yine konuşturmuş işini :) 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ali Gülmez yazdı:

Yazılım yapılan mekanın sahibi ağır konuşmuş

Yazılımı yapan farklı kişi

Mahkemede hesaplacağız demiş güzel noktalara parmak basmış

1.4 milyonu ispatlasın ödeyeceğim demiş 1.4 milyon zararı yok demiş

bu nasıl çekim gözüme battı. İnsan düzgün bir çekim açısı yapar. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

yüzüm çok gözükmesin açısı

yani tam olarak olayın teknik açıklaması yapılmamış. Ama sanki yazılımcılar haklı gibi. Özellikle vurgu yaptığı nokta, “bu araba olmadı, sürme bunu” demişler. Bunun üstüne sürülmüş ve sonuç kötü olmuş. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

yüzüm çok gözükmesin açısı

yani tam olarak olayın teknik açıklaması yapılmamış. Ama sanki yazılımcılar haklı gibi. Özellikle vurgu yaptığı nokta, “bu araba olmadı, sürme bunu” demişler. Bunun üstüne sürülmüş ve sonuç kötü olmuş. 

Ama SSdeki çocuk da arabaya yüksek avans yazıldını söylüyor o ne olacak

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Ama SSdeki çocuk da arabaya yüksek avans yazıldını söylüyor o ne olacak

işte onu diyorum. teknik detay yok. Yine de bu tarz işlerde doğukan’ın videosu çok hoş değildi. Bu işlere paran varsa girersin. Başına her şey gelebilir. Kabullenmek zorundasın. 

ha firmayla sözleşme imzalarsın, ürün istersin. O konu ayrı. O zaman teknik şartnanedeki her şeyi istemeye hakkın olur

Yorum bağlantısı
Cem Işık
Ali Darbaz yazdı:

Deniz gören yerde yaşıyorum, ben 3 kuruşa tamah edecek adam mıyım ? açısına benzettim ben daha çok. 

Hukuken Doğukan haksız gibi, marka karalamak sıkıntılı bir iştir. Adam eğer bu videodan sonra cirom düştü, işim azaldı vs diye dava açtıysa ( ki hukuki girişimde bulundum demiş) , Doğukan'ın başı ağrır bu işten. 

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Cem Işık yazdı:

Deniz gören yerde yaşıyorum, ben 3 kuruşa tamah edecek adam mıyım ? açısına benzettim ben daha çok. 

Hukuken Doğukan haksız gibi, marka karalamak sıkıntılı bir iştir. Adam eğer bu videodan sonra cirom düştü, işim azaldı vs diye dava açtıysa ( ki hukuki girişimde bulundum demiş) , Doğukan'ın başı ağrır bu işten. 

dahası var. Plakalı arabaya swap yapıyor, trafikte bu arabalarla geziyor, faturalar fişler falan bi getirsin dedi 1,4m’u dedi

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez

yazılım firması zaten ateşleme sisteminin sorunlu ve beynin çok eski bir versiyon olduğu için avansın bu şekilde olduğunu söylüyor

Benimde anladığım doğukan haksız 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Ali Gülmez yazdı:

yazılım firması zaten ateşleme sisteminin sorunlu ve beynin çok eski bir versiyon olduğu için avansın bu şekilde olduğunu söylüyor

Benimde anladığım doğukan haksız 

Benim de anlamadığım konu şu beyin eski diyorlar da motorda zaten 90 model motor. Burada beyin eski demek çok mantıklı bir durum değil. 1900 doksanlı yıllarda o eski Beyinlerle o arabalardan zaten 400 500 beygir üretiyorlardı . Yazılım videosunda gayet düzgün bir şekilde arkadaş durumu izah etmiş burada yavaş yavaş ibreler doğukan Manço’ya dönüyor ben de bunun farkındayım

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Ali Darbaz yazdı:

Benim de anlamadığım konu şu beyin eski diyorlar da motorda zaten 90 model motor. Burada beyin eski demek çok mantıklı bir durum değil. 1900 doksanlı yıllarda o eski Beyinlerle o arabalardan zaten 400 500 beygir üretiyorlardı . Yazılım videosunda gayet düzgün bir şekilde arkadaş durumu izah etmiş burada yavaş yavaş ibreler doğukan Manço’ya dönüyor ben de bunun farkındayım

adam eski beyin derken çalışmasında sorun yok dedi ancak hassas ayar yapılmıyor diyor

windows xp çalıştıracak bir sisteme windows 11 yüklemek gibi bir durum var diyorlar

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

İkisi de haksız. Dağılabiliriz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Eytli arabaya o kadar yüklenince sorun çıkmama ihtimali zaten çok düşük değil mi? Tamirat tadilattaki gibi zannettiler sanırım. 

Aynı Servet abiye motor sür demek gibi. Yapamaz çünkü Y A Ş L I  :crazy:

• Mutlu 7
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Gülmez yazdı:

adam eski beyin derken çalışmasında sorun yok dedi ancak hassas ayar yapılmıyor diyor

windows xp çalıştıracak bir sisteme windows 11 yüklemek gibi bir durum var diyorlar

eski beyinden yeni şeyler mi istenmiş? 

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

yani anladığım eski beyne detaylı ve kapsamlı bir harita yazılamıyor

Toleransı dar istiyor son kullanıcı olarak yazılımcı ise daha kaba bir şey yazıp geçiyor

Reklam yapmak isteyip daha çok kişiye ulaşalım diye düşünen yazılım firması kendi adını karalatıyor

Yorum bağlantısı
Cem Işık
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Yazılım firması sahibi o şekilde açıkladı, windows 7 yüklü bilgisayarda modern oyun oynamayı istemek gibi tarif etti olanları. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...