İçeriğe Yönlendir

2006 Mondeo Fan Problemi

Zafer Bayraktar

Recommended Posts

Zafer Bayraktar

Öncelikle ilk defa konu açıyorum hatam olursa affola. 2 ay önce ford mondeo aldım 2006 model 2.0 benzinli trend paket. Aracı aldığımda yüksek rakımdan aşağı doğru inerken araba buz gibi oldu ve hararet göstergesi en dibe vurdu. Termostatta sıkıntı olduğunu anladım ve ustaya sorduğumda termostat sökülmüş içinde yok dedi. gates marka termostat aldım ve yağ bakımları ve antifrizinide değiştirdim sonrasında araba 98 dereceye geldiğinde fan açıyor ve kapatmamaya başladı. Ustaya gittim elektrikli termostat var arabada elektrikli ama soketini iptal etmişler dedi. Elektrikçiye gittim beyinden oraya tekrar soket çekti. Neyse bağlantıyı yaptık fakat yine sorun çözülmedi ama bu sefer arabaya 4 bin devire kadar gaz verdiğimiz de fan kapatıyordu yani soket görevini yapıyor ama hava var dediler o yüzden kendi suyu dağıtmıyor dedi usta. Tekrar motor ustasına gittim usta bunda hava varmış onun alınması lazım dedim 2 gün yattı araba havasını aldık dedi fakat aynı arıza devam ediyor. Araba olduğu yerde çalışırken fan açtığı zaman kapatmıyor ama gaz verdiğimiz de kapatıyor. Usta termostat orijinal olmadığı için yapıyor diyor. Kimisi de havası hala devam ediyor diyor kısacası ne yapacağımı şaşırdım. Yardımcı olabilecek varsa sevinirim. Çankırı’dan yazıyorum şimdiden teşekkür ediyorum.

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Termostat soketlisyse soketli takacaksiniz orjinalini

Yorum bağlantısı
Zafer Bayraktar

Termostat orjinal değil hocam fakat soketli. Elektrik bağlantıları yaptırıldı. Fan 98de açıyor. 102de ikinci kademe açıyor ve genleşme deposunun kapağı açıkken, genleşme deposuna giren hortumdan yukarı doğru baloncuklar çıkıyor ve soğutma suyu taşıyor. Bir süre sonra baloncuk kesiliyor. Havayı aldım sandım fakat daha sonra tekrar alttan baloncuk geliyor derece de 102 104 arası değişiyor

Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

Aracın termostadı yok iken su eksiltmesi veya genleşme kabında baloncuk oluyormuydu  ?  

Yorum bağlantısı
Zafer Bayraktar
Mustafa Erkan yazdı:

Aracın termostadı yok iken su eksiltmesi veya genleşme kabında baloncuk oluyormuydu  ?  

Mustafa bey aracımda şuan için bi su eksiltmesi yok termostat takılmadan önce de eksiltme olmuyordu sadece o gün havasını almak amaçlı genleşme kabının kapağını açıp çalıştırdığımda, 102 dereceye geldiğinde ve sonrasında düştüğünde su seviyesi azalıyor stop edip biraz bekleyince su seviyesi tekrar artıyordu. Anlamadığım havasını aldıysam neden alttan yukarı doğru baloncuklar çıkıyor bi diğer kafama takılan bu kadar fazla baloncuk acaba başka birşeyden mi kaynaklı çözemedim.

Yorum bağlantısı
Zafer Bayraktar

Yeni bir durum fark ettim aracı kullanırken gauge menüden sıcaklığı takıp ediyorum 2. Vites 1500 2000 devirde giderken derece 100 101 değişiyor 103te oluyor bazen, dip gaz yapıp deviri 4 4500e çıkarınca sıcaklık bir anda 90lara kadar iniyor sonra yavaş yavaş yine yükselip 100 102lere geliyor fakat 4. vites 100 kmh giderken sıcaklık hep 100 103 arası. Yani sert gaz verince devirdaimi tamamlıyor gibi. Buna genleşme kabının kapağı etki eder mi?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

motor suyu sıcaklığı sabit olmaz hiçbr zaman, eski araçlarda ibre anlık ne ise onu gösterirdi dolayısı ile ibre oynardı, şiayet konusu oldu sonra sanal sabit yaptılar bu sefer de obd den bağlanuıp okuyunca oynak rakamlar görüldü, ibre sabit rakam neden oynuyor denildi, artık hiç ibre koymuyorlar.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...