İçeriğe Yönlendir

Fiesta 1.4 Benzinli Üçüncü Marşta Çalışması

Celal Aydın

Recommended Posts

Celal Aydın
(düzenlendi)

Merhaba dostlar

Aracı aldığım süreçten bu yana 3 yılı geçti, karşıma çıkan bütün problemleri çözmüş vaziyetteyim fakat bir tanesi ayda yılda bir nüksediyor.

Soğuk çalıştırmada hiçbir problem yok

Aracı çalıştırdım, gideceğim yere gittim, bazen 1-2 saat oturdum, bazen de 15-20 dk oturdum, motor soğudu sayılır, bindim araca bastım marşa;

1. de marş basıyor, marş motoru çalışıyor, motor çalışmıyor, devirde yükselme yok.

2. de de aynı şekilde, tek farkı çalışıyor gibi yapıp, yani devir 200 rpm civarı gezip stop ediyor.

3. de mutlu son, hiçbir şey olmamış gibi, saat gibi çalışıyor.

Yaz ya da kış fark etmiyor.

Ayda 1'i geçmez bu sorunun nüksetmesi, sık olan bir şey değil.

İstisnasız 3. marşta kesin çalışıyor, ikincide ya da dördüncüde değil, illa ki üç.

Aklıma Karbon Kannister valfi geliyor ama 1.4 duratec motorda var mı, varsa da nerede bilmiyorum.

tarihinde Celal Aydın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül

LPG benzin pompası kapatma rölesine, sigorta kutusunda pompa rölesine bakın ama benzin pompası - regülatör - tesisat böyle bir arıza yaptıracak seçenek çok.

Focusta 1 de pompa ile ilgili elektrik kesilmesinde direk arıza kodu düşüyordu diye hatırlıyorum sizde kontrol edin kod var mı 

Yorum bağlantısı
Serhat Işık

bu kadar olur yani. bende böyle bir konu açayım diyordum.

bende de 2009 1.6 benzin lpg li fiesta var. benim araç soğukken 3. marşta çalışmaya başlıyor. gün içinde sıcakken tek marşta çalışıyor. bunun sebebi ne olabilir?

Yorum bağlantısı
Serhat Işık
Çağlar Bayur yazdı:

bozuk 350 ye sat

tamir etsek abi? şu garibanı niye zarar ettirmek istiyorsun?:bye:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Serhat Işık yazdı:

bende de 2009 1.6 benzin lpg li fiesta var. benim araç soğukken 3. marşta çalışmaya başlıyor. gün içinde sıcakken tek marşta çalışıyor. bunun sebebi ne olabilir?

Diyafram patlak sanırım. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Serhat Işık yazdı:

tamir etsek abi? şu garibanı niye zarar ettirmek istiyorsun?:bye:

bi ara araban ve obd ile gel bakiim sen

Yorum bağlantısı
Serhat Işık
Çağlar Bayur yazdı:

Tamam abi. sabah mı akşam mı? istersen fabrikaya gel yemek ısmarlayayım. obd cihazı da var bakarız.

Yorum bağlantısı
Celal Aydın
Çağlar Bayur yazdı:

Biz de gelek mi? :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Celal Aydın
Koray Demir yazdı:

Tarife göre benzin pompası gibi duruyor en azından baş şüpheliler arasında. 

Aslında evet, aklıma ilk o geldi fakat bozuk olsa sürekli yapardı diye düşünüyorum.

Serhat Işık yazdı:

Geçmiş olsun, benimkinin tam tersi, soğukken hiçbir sorun yok, sıcakken veya soğumaya yüz tutunca var.

Ömer Sarıgül yazdı:

LPG benzin pompası kapatma rölesine, sigorta kutusunda pompa rölesine bakın ama benzin pompası - regülatör - tesisat böyle bir arıza yaptıracak seçenek çok.

Focusta 1 de pompa ile ilgili elektrik kesilmesinde direk arıza kodu düşüyordu diye hatırlıyorum sizde kontrol edin kod var mı 

Herhangi bir kod yok, lakin dedikleriniz şüpheli kesinlikle. Bu arada regülatörüm değişti, öncesinde de vardı, şimdi de var.

Sürekli yapsa bulacağım fakat ayda bir belki, bazen hiç yapmıyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Serhat Işık yazdı:

istersen fabrikaya gel y

ballı ıhlamur?

Celal Aydın yazdı:

her zaman

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Celal Aydın

Bir gün çıkacağım, Nevşehir üstü Emmi'ye, Hasan abiye, İzmit'te King'e son durak İstanbul'da yanında alacağım soluğu abi.

Aynı şekilde ben de beklerim buralara.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Serhat Işık
Çağlar Bayur yazdı:

ballı ıhlamur?

Ne istersen Çağlar abi.

Celal Aydın yazdı:

Sormanıza gerek bile yok. kapımız siz kıymetli dostlarımıza açık. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

Celal buyursun gelsin de Çağlar bey bi süre gelmese diyorum adam fiesta yı alıp gidecek Serhat ın haberi yok

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Fatih Keskin yazdı:

Celal buyursun gelsin de Çağlar bey bi süre gelmese diyorum adam fiesta yı alıp gidecek Serhat ın haberi yok

bi ses etmesek yani hani, yahu bu arızalı ben bunu bi alayım ile çöke....

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...