İçeriğe Yönlendir

İlk Çalıştırmada Çıkan Duman

Özgür Güzen

Recommended Posts

Özgür Güzen

Merhaba,

Focus Lpg li aracımı sabah ilk çalıştırır çalıştırmaz motorun arka tarafındaki boşluk bir yerlerden dumanlar çıktı. 15-20 saniye kadar bekledim duman kesilmedi ve hemen stop ettim aracı. Suyu kontrol ettim su vardı, iki gündür hiç kullanmadım aracı dün akşam bir kez daha çalıştırdım bu sefer herhangi bir duman falan olmadı tekrar stop ettim. Sanayiye götürmeden önce sizlere sormak istedim sizce neden olmuş olabilir?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bir yerlerden su ya da yağ kaçırmış, sıcak yüzeye damlamış olabilir mi acaba?

Yorum bağlantısı
Özgür Güzen

Aklıma geldi ama motor daha yeni çalışır çalışmaz duman çıkartır mı emin olamadım. Su yada yağ sıcak olsa dediğiniz olabilir ama buz gibi araçta yine de olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Tamer Olcay Çiçek

Duman rengi nedir ?

Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Havalar birden soğudu. Gece gündüz ısı farkından gece egzoz içinde yoğuşma olabiliyor. Eğer egzozdan beyaz duman geldi ise sebebi bu olabilir. Bir diğer sebep ise olası üst kapak arızası sebebi ile siz motoru stop ettikten sonra subaptan yağ kaçması ve bunun birikmesi olabilir. İlk çalıştırmada duman atacaktır. Bir diğer sebep ise enjektör işemesidir. Siz aracı stop ettikten sonra arızalı bir enjektörün kapanmaması marifeti ile yanma odasına yakıt sızar, çalıştırmada duman atar ancak bu daha çok dizellerde görünür. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Özgür Güzen

Hafta sonu tekrar denedim, aracı çalıştırdım yine beyaz dumanlar yükseldi bir dakika içerinde yavaş yavaş duman azaldı ve yok oldu. Bir yerlerde su kaçağı var sanırım yarın baktıracağım. 

Yorum bağlantısı
Özgür Güzen

Lpg ısı sensörünün hortumlarında kaçak varmış, değiştirdik sorun kalmadı. Teşekkür ederim. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...