İçeriğe Yönlendir

Fusion 1.4 TDCI Soğukken Rölanti Düşüyor

Ömer Sardoğan

Recommended Posts

Ömer Sardoğan

Herkese Merhabalar. 1.4 tdci aracım var. Soğukken arabanın rölantisi sabit gaz verip bıraktığım zaman rölanti 500e kadar düşüyor. Yolda giderken “motor soğuk” vitesi boşa atınca  500e düşüyor ve bazen de stop ediyor. Sorunu bulamadık. Hava akış değişti. Enjektörler revize edildi. EGR körlü. Ve bunu bana biraz saçma geldi aracın yakıtı yarım depoya gelince yapmaya başlıyor 

Yorum bağlantısı
Süleyman Can

Mazot pompası ve vak vak kontrol istiyor.

Çağlar Bayur yazdı:

vak vak orjinal mi?

Artık orijinal zor bulunuyor. Bir yerde vardı 5500 tl fiyat çekmişler. Kaliteli yan sanayisi de bu parça özelinde yok. Yerli alıp 2 senede bir değişiliyor. Yerlisi 500-1000 tl arası.

Yorum bağlantısı
Ömer Sardoğan

Vak vak orjinal mi bilmiyorum. Peki ne gibi sorunlar çıkartır bu vak vak. Amacı nedir. İçerisinde ne gibi bir parça vardır ? 

Çağlar Bayur yazdı:

vak vak orjinal mi?

Stop ettikten sonra hemen marş yapıyorum anında marş alıyor yakıtı tekrar kaçırmıyor diye düşünüyorum 

Yorum bağlantısı
Süleyman Can

Enjektör üst dağıtım hortumu elcikli (vakvaklı) diye geçer. 2008 den sonraki kasalarda elektronik sisteme geçildi. Eskidiğinde sadece soğuklarda kaçırır sonra hem yaz hem kış ilk marşta almaz. Daha da eskiyince rolantide bile stop eder. Hava filtresinin arkasına elinizi atın genelde oralara mazot damlama yapar hafif hafif.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Sardoğan

Süleyman Can yazdı:

Enjektör üst dağıtım hortumu elcikli (vakvaklı) diye geçer. 2008 den sonraki kasalarda elektronik sisteme geçildi. Eskidiğinde sadece soğuklarda kaçırır sonra hem yaz hem kış ilk marşta almaz. Daha da eskiyince rolantide bile stop eder. Hava filtresinin arkasına elinizi atın genelde oralara mazot damlama yapar hafif hafif.

Dikkatli şekilde dediğiniz gibi kontrol ettim. Ama etrafında herhangi bir yakıt ve deforme yoktu. İlk marşta anında alıyor araç 

Yorum bağlantısı
Ömer Sardoğan

Buda cold start sonrası veriler ilk başta tüm değerler eşitti gaza bas çek yaptım ve bu seviyelere indi. 2. Silindir değeri yükselip alçalıyor. Isındıktan sonra değerler birbirine yakın derecede. Yolda giderkende sanki tekleme var gibi hissediyorum 

IMG_1507.jpeg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

demek ki bulabilirseniz mahvetmeyecek ise, ehil güvenilir ve nadir bir enjektörcü ile iritbata geçmeniz gerekebilir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Sardoğan
Çağlar Bayur yazdı:

demek ki bulabilirseniz mahvetmeyecek ise, ehil güvenilir ve nadir bir enjektörcü ile iritbata geçmeniz gerekebilir

Hafta sonu kendim ustamın orada söküp göndermeyi planlıyorum. Ama rölanti düşmesi enjektörle mi sensörle mi çözülecek bilmiyorum 

Yorum bağlantısı
Süleyman Can

Enjektor revize edildi yazmışsınız ama pek revize edilebilen bir şey olmadigini tekrar gorduk. Pahalı olduğu için alternatif yol aranıyor. Sizlik bir durum yok enjektor tamam diye düşünüyorsunuz haliyle. 

Yorum bağlantısı
Ömer Sardoğan

Süleyman Can yazdı:

Enjektor revize edildi yazmışsınız ama pek revize edilebilen bir şey olmadigini tekrar gorduk. Pahalı olduğu için alternatif yol aranıyor. Sizlik bir durum yok enjektor tamam diye düşünüyorsunuz haliyle. 

Aslında revize edilebilen bir parça. Ustacıklarla dolu sanayiide Türkiye’de maalesef revize edilemez hale getiriliyor. Kaliteli cihazlarla yapılacağına inanıyorum 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...