İçeriğe Yönlendir

Başka Bir Dolandırıcılık Girişimi

Emre Şimşek

Recommended Posts

Hamit inan
Emre Şimşek yazdı:

İşte bu suni bal olmuyor. Suni bal dediğim Ankarada laboratuvarda üretilen bala benzeyen ve üç harfli marketlerde satılan şey..

yenmeye bu da yenmez bence. Yemedim zaten:)

ben olaya mevzuat açısından bakıyorum. Laboratuvarda üretilmiş bir şey olsa çok ağır cezalar verilebilirmiş.

Suni, yapay, sahte... Hepsi aynı kapıya çıkıyor gerçek bal olmadıktan sonra. Petekteki bir nebze iyi çünkü zehir olsa önce arılar ölür ama depoda nasıl kimyasal koyuluyor kimse bilemez.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Emre Demir yazdı:

girişimci bir esnaf sadece .:nargile:

Sandalyeden düştüm :D Girişimci arkadaş ünlü yıldız Johnny den ders almış galiba :exc1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Babam da amatör balcı :P

Zaten ürettiğini direk tüketiyor

Bu sene zayıfti bizde

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
(düzenlendi)

Memleket Rize olduğundan ötürü orjinal anzer balı isteyene yardımcı olurum, bana kg fiyatı 4 5 bin civarı, müşterileri sabit, dışardan gelene vermiyor öncelik hastası olana gidiyor.

Bide Yayla taraflarında orman gülü yetişen yerlere yakın petekleri olan tanıdık var deli bal üretiyor, ben delikanlıyım diyen 2 çay kaşığından fazla tüketmemeli sonra kamyonetin kasasında yatan ayı videosundan çekersiniz. Bal yiyip bayılan ayı yazınca çıkıyor internette 

tarihinde Ebrar Tüfek tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök

Bir arıcı olarak bal yeme işinden vazgeçin diyorum. Kendi arınızı beslemiyorsanız bal yeme şansınız yok karışık bişeyler yersiniz bal diye. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Nerenin balı olursa olsun 1 kaşıktan fazla yemem. Komşu sayesinde belli bir standartta bal geliyor eve. 
Artvin’li bir arkadaşım var bu sene ilk defa ondan aldım, söylediğine göre şu anda kovanları kapalı pozisyonda arılar “uyuyor”. Mart gibi gittiklerinde kovanları açıp ilk uyandırma için bir defaya mahsus şekerli su verecekler. Daha sonra sezon boyunca arılar ne verirse onu sağacaklar. Petek alayım dedim “peteklerimiz biraz çirkin görünüyor düzensiz ve üzeri sizin alıştığınız gibi değil o nedenle süzüp şişelerde satıyorum” dedi. Ona itimat ettim  aldım. Gerçekten güzel balı. Artık ne balı bilmiyorum ama en azından minimum müdahale var..

Memleketten kekik ve keven karışık gelirdi bu sene olmamış hiç.

Bu üçkağıtçıya nasıl aldandım hâlâ bilmiyorum:)

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Emin Önal

Neyse onu da hatırlatayım tam olsun üstüne, bu profil fotoğrafın kaç avroydu :D

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Emin Önal yazdı:

Neyse onu da hatırlatayım tam olsun üstüne, bu profil fotoğrafın kaç avroydu :D

Nerden baksan 40 var 

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Ali Gök yazdı:

Bir arıcı olarak bal yeme işinden vazgeçin diyorum. Kendi arınızı beslemiyorsanız bal yeme şansınız yok karışık bişeyler yersiniz bal diye. 

ben ilk hasata talibim.

Mustafa Tüfekçi yazdı:

Babam da amatör balcı :P

Zaten ürettiğini direk tüketiyor

1 kaşık filan mı? :D

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Doğan Arşiray yazdı:

ben ilk hasata talibim.

1 kaşık filan mı? :D

6 8 kovan var 40 kilo çıkmadı galiba 

Kovandan çıkar çıkmaz bitmiyor da yeni sezona kadar kendi tüketiyor eşine dostuna veriyor. Satmayla uğraşma diyorum baldan anlayan da anlamayanda fiyatına rengine laf diyor :∆

Yorum bağlantısı
Ali Gök
Doğan Arşiray yazdı:

ben ilk hasata talibim.

konuşuruz  5 kovan var 1 tanesi boşta  ne çıkarsa yollarım zeytin yağıyla beraber . ama süzme bal  yapamayız 3 4 petekten petek olarak yollayabilirim 

hava burda hala 30 derece 15 güne flan soğusun hava ondan sonra daha iyi olur 

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Emre Şimşek yazdı:

Çok sağlam bir indirimle(!) 2 kilo Anzer balı(!) 750₺’ye alınıyor..

750 tl 2 kılo anzer balı :) 

Orjinal anzer balını parasını geçtim bulması kolay değil.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Uğur Kamil yazdı:

750 tl 2 kılo anzer balı :) 

Orjinal anzer balını parasını geçtim bulması kolay değil.

O an kendimi nasıl değerli hissettiğimi var hesap et :bye:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Telefonla dolandırıcılıkta yeni boyuta ulaştılar. Tüm sülalenin bilgilerini sayıp sizi ikna etmeye çalışıyorlar. Hanımı aramışlar, "Şu hukuk bürosundan arıyorum, dayınız xxx yyyy 2021 yılında alışveriş yapmış senetli, ama senetleri ödememiş, icra gelecek" diyorlar. Hanım da diyor ki "ben kefil değilim ki dayımın yaptığı alışverişten bana nasıl icra gelebilir?". Adamlar ikna için hanımın diğer dayılarının ve teyzelerinin de ismini söyleyerek bunu ödemeniz gerekiyor demişler, hanım tartışıp kapatmış. Öte yandan bu adamlar hanımın annesini yani kayınvalideyi, dayılarını ve teyzeleri de arayarak aynı yalanı söylemişler. İ;şin ilginç yanı alışveriş yaptığı söylenen dayı o tarihte ülkede değil, yurt dışında ve 3-4 sene gelmemiş. Kendisini aradıklarında bunu söyleyince 2011 yılından kalma diye çevirmişler. Dayı da "tamam ama zaman aşımına uğramış zaten"demiş. Tehditler ve iddialar devam etmiş. Olay enteresan, arayan kişiler bu bilgilere ve akrabalık ilişkilerine nasıl ulaştılar acaba? :shok:

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

arayan kişiler bu bilgilere ve akrabalık ilişkilerine nasıl ulaştılar acaba? 

300TL mi, 500TL mi neydi satın alma bedeli... Bilgiler her yerde. dünde POLNET'teki bilgilerin polisler tarafından satıldığı iddia ediliyordu her yerde.

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

arayan kişiler bu bilgilere ve akrabalık ilişkilerine nasıl ulaştılar acaba

çok basit dm den 500 e hallederiz yahu :seytan:

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir

Bu tip kağıtçılara hayranım :)

Denk geldikçe uğraşıyorum ve çok keyif alıyorum.

Tanış ayağına koparmaya çalışan bir gence yemek ısmarlatmıştım var,

Telefon dolandırıcıları ile 1,2 konuşmama hanım denk geldi, canı sıkılınca diyor bi dolandırıcı arasa da eğlensek biraz :D 

Hani vardır ya gelirler gümrük çalışanıyım parfüm vs var diye, İlk baharda Tem76 da denk geldim, cebimden free shop sigarayı  çıkarttım bu ne diye sordum, mal mal baktı,

sert bir tavırla, yani dedim bu iş buralarda bende, siz kimsiniz, hayırdır, hiç bir şey demeden arabaya atladı gitti :D olaya şahit olan arkadaşım diyor bunların bu kadar seri uzaklaştığı ilk defa görüyorum.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...